Terbiyesiz insanlar ve herkesin kiloma kafayi takmis olması

Mantıklı tartıya çıkma önemli olan hafiflemen rakamlar önemsiz

Fazlalığınızın 10 - 15 kilo olduğuna emin misiniz?
Boyunuz kilonuz kaç?

Ayrıca, tabi ki kimsenin size nçbu konuda baskı kurmasına izin vermeyin.

Ama aileniz de söylüyorsa bir aynaya bakma vaktiniz gelmiş gibi..

Merhabalar o kadar da aşırı kilonuz yok çok iyi de anlıyorum sizi ilk ay azim ederseniz 7 kiloya kadar gider çünkü ilk ay ödem çok oluyor yapabilirsiniz bence ben güveniyorum size 2 3 ay da 10 15 kilo verebilirsiniz

Tam da bu konuda konu açmaya gelmiştim sizin konunuzu görene kadar. Ben de aynı şekilde insanların dediğini çok kafama takıyorum. Buna engel olamıyorum maalesef. Dün iş yerinde bi abimiz var kilo almışsın dedi bana ve o an dünyam yıkıldı. bütün günüm bok gibi geçti. ve hala üzerimden atamıyorum. Yani onun bana yaptığı şey çok anlamsızdı ama ben üzerimden atamıyorum. Ne kadar kötü insanlar var ya.

20 yaş nede genç bir yaş..öncelikle metobolizmanin kıymetini bil. Ben yıllarca 172 boya 90-95 lerde olan bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum...ama ben doğumdan sonra bu kadar kilolu kaldım yıllarca.sonra ansızın diyetisyene gittim. Ve 73 kere kadar düştüm. Şimdi biraz aldım kendimce vermeye çalışıyorum. Şöyle söyleyeyim 8 de işbaşı yapıyorum ama ben 6 da uyanıp 1.5 saat yuruyorum. Sen bunu yapsan o metobolizmayla çok hızlı verirsin. Biraz da yediklerine dikkat et..bak belin inceymis benim de öyle..biraz kilo versen hemen belli olur. Neden yapamayasin...neden veremeyesin

Şimdi kuzum sana insanları önemseme demek istiyorum ama o insanlar hayatının çoğu noktasında olacaklar. Onlar olmasa başka insanlar olacak ve illa laf edecekler. Kilo varsa yüzüne söylemeseler de arkandan konuşurlar emin ol.

Kilo bence insanı olduğundan daha büyük gösterebiliyor ya da istediğin kıyafeti giyerken zorluk yaşayabiliyorsun. Her şeyi geçtim sağlık yönünden çok tehlikeli. İnsan gençken anlamıyor ama kilo varsa kolestrol de oluyor , şeker tansiyon da oluyor. Yani aslında zayıflamak , insanın kendi adına yapacağı bi yatırım gibi geliyor bana. Daha iyi hissetmek ve sağlıklı olmak için.
Ama sırf insanlar beğensin diye , laf söylemesin diye zayıflamaması gerektiğine ben de katılmıyorum. Anladığım kadarıyla sen kimse için değişmek istemiyorsun, olduğun gibi kabul görmek istiyorsun. Elbette bu senin en doğal hakkın. Senin sen ne olursan ol , olduğun gibi kabul edecek eleştirmeyecek insanlar da var bu dünyada. Ama cidden kilon 160 boya göre fazla. Ve yaşın küçük. 30 dan sonra metabolizma o kadar yavaşlıyor ki, kilo vermek çok zorlaşıyor, bunun anne olma kısmı var, hamileyken zaten kadınlar istemeden alıyorlar. Öz değer çok kıymetli. İnsanları değil kendini önemsemen gerektiğini düşünüyorum.

Yeme atakların oluyorsa psikolojik olabilir. Aynısını 40 yaşından sonra yaşamaya başladım sanırım. Yemek insanı mutlu ediyor çünkü. Yaban mersini, avokado, yeşil elma tüket, 1 öğünde karbonhidrat al. Nefsini böyle bastırabilirsin. 3 öğün ekmek yeme, 1 öğüne indir tamamen kesme. Ekmek yerine makarna ye, dayanamıyorsan yine ekmek ye ama sabah, öğlen, akşam hamurişi yeme. Tatlıyı çok seviyorsan atıştırmalık olarak yeme. Hurma ye mesela, mango meyvesi ye. Tatlı isteğini bastırır. Kilo yapıcı şeylerden böyle böyle uzak durarak damak zevkini ve yeme ataklarını bastırabilirsin. Diyetteyim deme kendine. Sağlıklı besleniyorum, vücudum ve güzelliğim, cildim için güzelliğine güzellik katmak için bu şekilde besleniyorum de. Değişimi gördükçe içindeki şevk artar.

Pirinç yiyerek kilo vereceğini düşünmüyorsundur umarım. Pirinç yiyeceğine beyaz ekmek bile yesen daha mantıklı. Ekmeği tamamen kesmek yerine sağlıklı, bol lifli alternatiflere yönel. Ekmek mayasındaki bakteriler sağlığımız için çok çok önemli. Tamamen kesersen sağlık sıkıntıları yaşaman olası.

Kendin için daha sakin olmalısın böyle her laf edeni parçalayarak olur mu gencecik bir kızsın hiç hoş değil beğenmedigin yorumu okumadan geç ama kimseye ağız burun dalmak istiyorum deme öyle.

Ayrıca bende fıstık gibiyimdir
Kusura bakma kıvırcık ama kilolu birinin fıstık gibi olması imkansız. Bu anca kilolu insanların kendini kandırması. Benim de fazla kilom var ben de kendimi beğeniyorum ama hiç böyle iddialı laflar etmem çünkü doğru değil.
Boy kilona göre en az 20 kg vermen gerekiyor seni tanımlayan bir fıstık türü yok maalesef.

Olur da istediğin şekilde üniversiteye gidersen ilk sene insan çok kilo alıyor. İlk defa kendi evin yurdun oluyor, duzenin değişiyor diye sanirim bilemiyorum. Ben ki dikkat ederim 5 6 kilo almistim ilk dönem. O yüzden biraz ne, ne kadar, ne zaman yenilir diye biraz daha araştırma yapıp hareketi artırman iyi olur. Mesela ekmeği kestim ama çaya şeker atıyorum demişsin. Şekerin gerçekten ama gerçekten hiç faydası yok, gerekirse cay içme. Ekmek yerine pirinc yiyorum demişsin. Pirinç şekeri cok hizli yükseltip sonra ani açlık yapan bir şey. Yemekten önce bir koca salata yesen zeytinyağlı, sonra etini 1 dilim ekmeğini ya da 3 4 kaşık bulgur pilavını yesen gerçekten açlık yapmaz. İnsülin direncin olabilir test yaptır. Psikolojik de olabilir ama açlık atakları varsa dediğim gibi bi test verdir. Bubyasta çözümü çok kolay olacak seyler icin ileride seker hastası vs olmaya gerek yok.

Sorun varsa= Konunun Doç./Prof. yardım alacaksın

O zaman kimse konuşamaz.

Egonu burda doyurup sorunun devam etmesine izin vereceğimizi mi sandın?
Ne alaka yAZDklariniz Allah aşkına? Kıza yol gosterecgnze topa tutmak hoş mu? Tikinircasina yeme konusu psikolojik destek gerektirir öncelikle diyetsyn değil psikolojik destek alablrsnz. devlet hastanelerinde randevu bulun olmazsa özelden bakablrsnz.
Ama destek konusunu kimseye söylemek durumunda degilsnz ailenizden. Ailede mutlaka sizi anlayan biri vardır onunla paylasablrnsnz. Daha çok gencsiniz yaşam enerjinizi söndürmelerine izin vermeyin.

bende 1.60 ım. evet 85 kilo fazla ama gerçekten herkesin 14 yaşındaki çocuğun bile laf etmeye hakkı yok. bu konuda haklısınız. burada arkadaş bulamazsın falan yazanlara kızmaktada haklısın ne alaka yani..
ancak tıkınırcasına yemek yeme konusunda haksızsın. pirinç ağzına sürmemen lazım. ekmeği sabah kahvaltıda yiyebilirsin sadece ekşi maya ekmek ye beyaz ekmek yeme. erken kalk kahvaltını 11.30 12 gibi yap akşam en geç 7 de ye. ve elbette spor yapmalısın. sabah yürüyüş yapabileceğin bir yer var mı oturdğun yerde varsa 1 saat yürü.
başkaları için değil kendin için sağlığın için yap bunları üstelik gençsin metabolizman hızlı daha kolay verirsin iste yeter ki.

Konuda yorumlar cok garip herkes sinirinimi cikariyor günlük anlamadim. Konu sahibi genc arkadasim daha yolun basindasin ve metobalizman cok hizli sen karsr verdigin an bir bir gider o kilolar. Yani sizin dediginiz kiloyu ayda 3 kilodan verirsen 4 5 aya bakar. Once rahatlayin sorununuzu düşünün ve hazir oldugunuzda hareketi gecin.

Duygusal yiyicilik de var gibi. Siz şu kadar günde bu kadar kilo vericem diye şartlanmayın. Onu kestim bunu kestimle olmuyor, azaltmak daha çok işe yarıyor. Ben doğum sonrası kiloları için diyet yardımı almıştım. Kadın bana tabakları küçült demişti. Pasta tabağı kullan ve tabağın çoğunluğu sebze yemeği olsun, yemek yerken su veya içecek içme demişti. Onu yemem yasak, bunu yemem yasak diyince isteksizlik oluşuyor. Dilim ekmek yerine yarısını kesin yiyin, hamur işi çok seviyorsanız lokmalık yiyin. Zamanla canınız çekmeyebiliyor zaten. Her şeyden önemlisi akşam saat 5-6 dan sonra asla yemeyin. Bizim kültürde akşam yemeği sonrasında meyve tatlı çerez yeniyor ama aslında çok zararlı. Diyetisyenler daha iyi bilir ama okuduklarım kadarıyla aç uyumak faydalı.. Yani 5 de akşam yemeği yiyip ertesi sabaha kadar yememek bile kilo vermeye yarar. Pirinci mesela nasıl tüketiyorsunuz? Biz pilavı sulu yemekle yiyoruz, hem yemeği hem pilavı yağlı yapıyoruz halbuki sulu yemeğin yağı yetiyor bence. Asyalıların bu kadar pirinç yiyip zayıf kalmalarının nedeni bu.

Yalnız bu kadar atar gider yapmayın, üzümü yiyin bağcıyı dövmeyin. Belli ki canınız sıkkın ama buraya konu açınca herkes düşüncesini yazabilir.

Kaç yaşındasınız herkes niye bukadar karışıp yorum yapıyor maşallah :) bu şekilde zorbalık yapılmaz

Ay bu nasıl zorbalamak ama hiç hoş değil ya! İyiliğini istiyorum adı altında dövmüşsünüz resmen.

Yahu ben anlamıyorum, konuya ilk yorum yapanlardanım ve doğrudan sorulan şeye yanıt verdim.
Kız nasıl kilo veririm yardım edin dememiş ki, biz sağlık bakanı mıyız? Çevresinde yaşadığı bir zorbalık karşısında nasıl davranması gerektiğini sormuş ve rahatsız olmuş. Yaşı genç, daha iyi bir vücuda sahip olsun isteriz ama bazı yorumlar çok ağır.
Bende zayıfım ve benzer bir zorbalığa kendi çevremde uğruyorum, susturuyorum insanları orası ayrı ama böyle şeyler insanları yaralıyor. Hele 20 yaşında ergen bir kız varsa karşında x2.
Bu kadar kırıcı olunmak zorunda mı? Bazı yorumları ağzım açık okudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…