- 5 Ekim 2020
- 14.597
- 39.931
- 548
- 36
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Ekmeği falan kestim. Bazen dayanamayip kahvaltıda yiyorum.genelde pirinç tüketiyorum.bazen de bulgur. 2 lt su içiyorum ve 40 dk egzersiz yapıyorum. Göbeğim falan gitti 3 4 günde. Bakalım. Kilomu ölçmüyorum ama baktıkça moralim bozuluyor. Onun yerine aynada kendimi inceliyorum .nasıl oldum diye .
Fazlalığınızın 10 - 15 kilo olduğuna emin misiniz?Bugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum.
20 yaş nede genç bir yaş..öncelikle metobolizmanin kıymetini bil. Ben yıllarca 172 boya 90-95 lerde olan bir insan olarak seni çok iyi anlıyorum...ama ben doğumdan sonra bu kadar kilolu kaldım yıllarca.sonra ansızın diyetisyene gittim. Ve 73 kere kadar düştüm. Şimdi biraz aldım kendimce vermeye çalışıyorum. Şöyle söyleyeyim 8 de işbaşı yapıyorum ama ben 6 da uyanıp 1.5 saat yuruyorum. Sen bunu yapsan o metobolizmayla çok hızlı verirsin. Biraz da yediklerine dikkat et..bak belin inceymis benim de öyle..biraz kilo versen hemen belli olur. Neden yapamayasin...neden veremeyesinBugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum.
Pirinç yiyerek kilo vereceğini düşünmüyorsundur umarım. Pirinç yiyeceğine beyaz ekmek bile yesen daha mantıklı. Ekmeği tamamen kesmek yerine sağlıklı, bol lifli alternatiflere yönel. Ekmek mayasındaki bakteriler sağlığımız için çok çok önemli. Tamamen kesersen sağlık sıkıntıları yaşaman olası.Ekmeği falan kestim. Bazen dayanamayip kahvaltıda yiyorum.genelde pirinç tüketiyorum.bazen de bulgur. 2 lt su içiyorum ve 40 dk egzersiz yapıyorum. Göbeğim falan gitti 3 4 günde. Bakalım. Kilomu ölçmüyorum ama baktıkça moralim bozuluyor. Onun yerine aynada kendimi inceliyorum .nasıl oldum diye .
Kendin için daha sakin olmalısın böyle her laf edeni parçalayarak olur mu gencecik bir kızsın hiç hoş değil beğenmedigin yorumu okumadan geç ama kimseye ağız burun dalmak istiyorum deme öyle.Şu 2 hadsiz umarım gerçek hayatta karşıma çıkar da parçalarım. Ağız burun dalmak istiyorum . Reelde yüzüme söylemeye yemeyecek şeyleri sanalda ne rahat söylüyorlar böyle. Bune hadsizlik ve terbiyesizlik
Kusura bakma kıvırcık ama kilolu birinin fıstık gibi olması imkansız. Bu anca kilolu insanların kendini kandırması. Benim de fazla kilom var ben de kendimi beğeniyorum ama hiç böyle iddialı laflar etmem çünkü doğru değil.Ayrıca bende fıstık gibiyimdir
Ne alaka yAZDklariniz Allah aşkına? Kıza yol gosterecgnze topa tutmak hoş mu? Tikinircasina yeme konusu psikolojik destek gerektirir öncelikle diyetsyn değil psikolojik destek alablrsnz. devlet hastanelerinde randevu bulun olmazsa özelden bakablrsnz.Sorun varsa= Konunun Doç./Prof. yardım alacaksın
O zaman kimse konuşamaz.
Egonu burda doyurup sorunun devam etmesine izin vereceğimizi mi sandın?
Duygusal yiyicilik de var gibi. Siz şu kadar günde bu kadar kilo vericem diye şartlanmayın. Onu kestim bunu kestimle olmuyor, azaltmak daha çok işe yarıyor. Ben doğum sonrası kiloları için diyet yardımı almıştım. Kadın bana tabakları küçült demişti. Pasta tabağı kullan ve tabağın çoğunluğu sebze yemeği olsun, yemek yerken su veya içecek içme demişti. Onu yemem yasak, bunu yemem yasak diyince isteksizlik oluşuyor. Dilim ekmek yerine yarısını kesin yiyin, hamur işi çok seviyorsanız lokmalık yiyin. Zamanla canınız çekmeyebiliyor zaten. Her şeyden önemlisi akşam saat 5-6 dan sonra asla yemeyin. Bizim kültürde akşam yemeği sonrasında meyve tatlı çerez yeniyor ama aslında çok zararlı. Diyetisyenler daha iyi bilir ama okuduklarım kadarıyla aç uyumak faydalı.. Yani 5 de akşam yemeği yiyip ertesi sabaha kadar yememek bile kilo vermeye yarar. Pirinci mesela nasıl tüketiyorsunuz? Biz pilavı sulu yemekle yiyoruz, hem yemeği hem pilavı yağlı yapıyoruz halbuki sulu yemeğin yağı yetiyor bence. Asyalıların bu kadar pirinç yiyip zayıf kalmalarının nedeni bu.Ekmeği falan kestim. Bazen dayanamayip kahvaltıda yiyorum.genelde pirinç tüketiyorum.bazen de bulgur. 2 lt su içiyorum ve 40 dk egzersiz yapıyorum. Göbeğim falan gitti 3 4 günde. Bakalım. Kilomu ölçmüyorum ama baktıkça moralim bozuluyor. Onun yerine aynada kendimi inceliyorum .nasıl oldum diye .
Kaç yaşındasınız herkes niye bukadar karışıp yorum yapıyor maşallah :) bu şekilde zorbalık yapılmazBugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum
55 kilo olman gerek. Sağlığın için.. 30 kilo fazlan varmis160 boy 85 kiloyum . 65 kilo benim için ideal biraz dolgun seviyorum kendimi
Ay bu nasıl zorbalamak ama hiç hoş değil ya! İyiliğini istiyorum adı altında dövmüşsünüz resmen.20 yaşında 85 olursan 25 yaşında 100ü geçersin 20 yaşında kızın zaten misafirlikte işi ne 2006lı kız kardeşim dövsen gitmez yani. Ben diğer konunda da dedim işe gir çalış para biriktir. Üniversitede güzel güzel kızları gördükçe daha da üzülürsün en kötü arkadaş bulamazsın ailenden şikayet ediyorsun onlar sence ne kadar rahat bırakacak ne kadar para verecek. 30 kilo fazlan var neredeyse ve tıkınmaya devam edersen 85te kalmazsın abla tavsiyesi. Yanıtlarını da iyi tanıyorum kız kardeşim kuzenlerim akraba çocukları arkadaşlarımın kardeşleri. Senin gibisi yok. Asıl bunu düşün. Köyde küçük çevrede rahatsın ama hayat daha farklı muhattap olacağın insanları düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?