- Konu Sahibi kivircik2005
-
Ben olması gerekeni söyledim birşeyi bile bile yanlış yapmak bana göre değil. 20 yaşındaki biri çevresi de yönlendirmiyorsa psikoloğa gitmeyi düşünemeyebilir Kudr. Bence büyükler olarak daha hassas davranılabilir benim fikrim ve tarzım buO zaman buraya yazmak yerine psikoloğa gitsinler. Dediğim gibi bizde öyle bir misyon yok. Ben örselerim.
Size göre yanlış, bize göre doğru. Siz kendi tarzınızda yorum yaparsınız, diğerleri kendi tarzlarında. O yüzden başkalarının yorumlarını eleştirmek son derece mantıksız ve boşa sarfedilen efor.Ben olması gerekeni söyledim birşeyi bile bile yanlış yapmak bana göre değil. 20 yaşındaki biri çevresi de yönlendirmiyorsa psikoloğa gitmeyi düşünemeyebilir Kudr. Bence büyükler olarak daha hassas davranılabilir benim fikrim ve tarzım bu
Konu sahibinin haşlanmış basmati pirinç yediğine ihtimal veriyor musunuz gerçekten?
Bol tereyağıyla kavrulmuş baldo pirinçten pilav gömüyordur o.
Hiç o yorumlara takılmayın ağzı olan konuşur sizin hassasiyetinizi, psikolojinizi bilmezler. Ben dobrayımın altına sığınıp hakarete varan, dalga geçen, sınır aşan yorumlar maalesef genç yaşlı herkes tarafından hayat boyu gelecek. Bugün kilonuzla yarın başka bişeyle bitmez bunlar. Siz kendinizi nasıl hissediyorsanız o şekilde yaşamakta özgürsünüz. Sağlık için vermeniz doğru olur. Psikolog ve diyetisyenle beraber yol almanızı öneririm.Bugun misafirliğe gittik. Yandaki kadın neneme beni göstererek "sisman" işareti yaptı. Dayım sürekli seni bi doktora götürelim kilo ver deyip duruyor. Dayıma göre ameliyat olmam gerekiyormuş. Kendi kıl dönmesinden ameliyat oldu essek kadar adam ağlaya ağlaya bi hal oldu. Bende tamam yarın ameliyat oluyorum paraları hazır et dedim. Herkes kafayı kiloma taktı. Bende takmaya başladım. 10 15 kilo fazlam var evet çok ama zayıflamaya çalışıyorum. 14 yaşındaki yeğenim birsey yesem sen böyle zayiflamazsin az ye falan deyip duruyor. Birsey yesem annem çok yiyorsun az ye zayifla bu bacaklar ne böyle falan demeye başlıyor. Ben sanki aynada kendimi görmüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı tepkileri alıyorum. Arama mesafe koyuyorum ama insanların hadsizliğini aşamıyorum. Siz nasıl mücadele ediyorsunuz ? Sanki kilo versem millet dediği için verecek gibi hissediyorum buna da sinir oluyorum . İnsanların hayatta başka derdi yok mu anlamıyorum.
Abla doğru ama bizim insanımızda maalesef ne söylediğinin değil nasıl söylediğinin önemli olduğunu anlamama sorunu var, benim annem de beni çok uyarırdı ama onun niyetini anlardım, kendisi de morbid obez olduğu için kendi çektiklerini sağlık sorunlarını benim de yaşamamı istemezdi. O bana “Bak baklavacheesecake, ben çok zorluk çektim, kilolu olunca X yapamıyorsun, y olmuyor, çok terliyorsun, dikkat et kendine” derdi.Hanımlar zaten günlerdir sitede aksiyonun ardı arkası kesilmiyor bir de bu topikte aksiyon aramayın, tartışmayın rica ediyorum.
kivircik2005 kimse kimsenin dış görünüşünü rencide edecek sözler sarf etmemeli, rencide ediliyorsanız haklısınız ama anneniz sizin sağlığınızı düşündüğü için zayıflamanızı istiyordur, kilonuz fazla ve maalesef fazla kilo şimdi gençsiniz etkisini görmeseniz dahi önünü alamazsanız sağlık sorunlarına neden oluyor, herkes illa rencide etmek için kilolusun demiyordur, ben de morbid obez olan rahmetli anneme diyordum çok yiyorsun, az yemelisin hareket etmelisin diye, zayıf da olunsa diyabet, kalp, hipertansiyon riski var ama kilolu insanların riski daha fazla, annem gençken anlamadı hep sağlıklı kalacak sandı önlemini almadı ama 40’ından sonra kiloya bağlı hastalıklar başladı kilosu sonu oldu, bu yüzden ben de rencide etme amacında değilim fakat kilolu birini görünce söylüyorum sağlığın için kilo vermelisin diye, ki evladımdan ayırmadığım bir kızımız var yakınımda, aşırı kilo yüzünden 2 adım atsa nefes nefese kalıyor, zayıflamalısın diyorum sağlıksız beslendiğini de bizzat görüyorum, onu yememelisin şunu yemelisin diyorum, bunu onu üzmek için söylemiyorum sağlığını önemsiyorum da ondan söylüyorum zira obezite nedir sonuçları neler oluyor annemde yaladım gördüm, tecrübeye dayalı konuşuyorum.
Anneleride pek memnun edemiyorsun yıllarca kiloluyum diye üzülüp konuştu şimdi de çok zayıflamışım diyeAbla doğru ama bizim insanımızda maalesef ne söylediğinin değil nasıl söylediğinin önemli olduğunu anlamama sorunu var, benim annem de beni çok uyarırdı ama onun niyetini anlardım, kendisi de morbid obez olduğu için kendi çektiklerini sağlık sorunlarını benim de yaşamamı istemezdi. O bana “Bak baklavacheesecake, ben çok zorluk çektim, kilolu olunca X yapamıyorsun, y olmuyor, çok terliyorsun, dikkat et kendine” derdi.
Babam öyle değildi mesela, babam yanında kilolu insan gezdirmek istemediğini açık açık belli ederdi. Karısının ailesi kilomla dalga geçerdi, hiçbir şey demezdi. O kendi kızından utanan biri mesela. Kızının sağlığı umrunda olmazdı, ödem atıcı vermeye kalkmıştı :) En sonunda beni bir sene göremedi, şimdi ağzını açamaz
Neden anlattım bunları, üslup kimliktir
Kaç kilosun Bibi ? Merak ettimAnneleride pek memnun edemiyorsun yıllarca kiloluyum diye üzülüp konuştu şimdi de çok zayıflamışım diyesporu ne zaman bırakıcan diyor la havle vela babam hakkında yorumun yok bugün gittim 2 dk içinde benle kavga etti ki gitmiyorum görmek istemediğimden kalktım eve geldim hemen
İnsan kendisi karar vermeden kilo veremiyor. Tüm dünya üstüne de gelse o noktaya kendi kararıyla gelmeli. Yoksa elalemin ağzı kapansın diye üç gün beş gün dikkat ediyor, sonrası fıs.Abla doğru ama bizim insanımızda maalesef ne söylediğinin değil nasıl söylediğinin önemli olduğunu anlamama sorunu var, benim annem de beni çok uyarırdı ama onun niyetini anlardım, kendisi de morbid obez olduğu için kendi çektiklerini sağlık sorunlarını benim de yaşamamı istemezdi. O bana “Bak baklavacheesecake, ben çok zorluk çektim, kilolu olunca X yapamıyorsun, y olmuyor, çok terliyorsun, dikkat et kendine” derdi.
Babam öyle değildi mesela, babam yanında kilolu insan gezdirmek istemediğini açık açık belli ederdi. Karısının ailesi kilomla dalga geçerdi, hiçbir şey demezdi. O kendi kızından utanan biri mesela. Kızının sağlığı umrunda olmazdı, ödem atıcı vermeye kalkmıştı :) En sonunda beni bir sene göremedi, şimdi ağzını açamaz
Neden anlattım bunları, üslup kimliktir
Kilom çok aslında bakarsan ama kas oranım yüksek tabi 71 72 civarı genelde 1.70 boyumKaç kilosun Bibi ? Merak ettim
Bak o da doğru, konudan bağımsız ben babama aşırı kırgınım bu konuda. Kızına kilonun sağlığa zararlı olduğunu bir sürü hastalığa davetiye çıkarttığını anlatsaydı ben bu sürece daha erken girerdim. Bende dönüm noktası insülin direnci oldu. Gerçekten çok sinir bir şey, yemek yiyorsun küt. Millet börekle poğaçayla kahvaltı yapar bomba gibi dolaşır, ben direkt bayılıyordum. Ben biliyordum kilolu olduğumu sizden farklı olarak da bana diyet yapmak aç kalmak gibi geldiği için başlayamıyordumİnsan kendisi karar vermeden kilo veremiyor. Tüm dünya üstüne de gelse o noktaya kendi kararıyla gelmeli. Yoksa elalemin ağzı kapansın diye üç gün beş gün dikkat ediyor, sonrası fıs.
Ben de etrafımdan çok çektim, babamdan da arkadaşlarımdan da. Ama sonunda kilo vermeye kendim karar verdim. Kendim hazır olduğumda "tamam yetti" dedim. İnsanlar seksen kere de söyleseler kişi istemedikçe olmayacağını anlamıyor. Ben sanki bilmiyorum kilolu olduğumu, sıfır beden sanıyorum kendimi
Kas oranın nasıl benim onu arttırmam gerek kaç yıldır spor yapıyorsun? Yine konu dışına çıktım son sorumKilom çok aslında bakarsan ama kas oranım yüksek tabi 71 72 civarı genelde 1.70 boyum
Dünde dedim ya 2,5 sene oldu ama çok disiplin gerektiren bir olay hiç kolay değil kadinlar için özellikleKas oranın nasıl benim onu arttırmam gerek kaç yıldır spor yapıyorsun? Yine konu dışına çıktım son sorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?