Terbiyesizlik değil mi bu?

Ben olsam giderdim valla kendini rezil etmiş. Onunla mesafeli olursun bitti gitti.

Yoo yasak değil. Ama bunu İstanbul Türkçesiymiş gibi savunmak anlamsız.
Agız oldugu için kullanmanın yanlış oldugunu söylediniz zannettim de. Yanlış olan kelime değil kelimeyi çekimlenişti sanki mahnalamak diye birşey yok. Mahna etti mahna buldu denmeliydi. Yoksa bence ağızlar bir ülkenin zenginliğidir. Burda da biri söyler diğeri dr öğrenir. Garipsenecek aaa ağız kullanıyor köylü diyecek bir durum yok. Devlete dilekçe yazmıyoruz burada.

Son düzenleyen: Moderatör:

Valla canım ben de sarımsağı çok severim. Bişey orijinalinda sarımsaklıysa sarımsaklı yapılır. Ha ev sahibi bi tabak da sarımsaksız yaparsa o onun jestidir teşekkür edilir ama beklenti içine girilmez. Ben şahsen biri yemiyo diye sarımsaksız acuka gelseydi hayal kırıklığına ugrardım. Çünkü aynı şeyden bahsediyorsak sarımsaklı ve bol baharatlı olur benim bildiğim. Sen küçük çocukla sofra hazırlamışsın. Öpüp de başlarına koysunlar

Ben ne kimseye köylü dedim ne de küçümsedim. Mahna bile değil mana yazmıştı konu sahibi. Ben de öyle bir kelime yok, doğrusu bahanedir dedim. Siz severek kullanmaya devam edebilirsiniz ama mahna diye bir kelime de yoktur Türkçe sözlükte. TDK bir tık uzakta, bakın isterseniz.

Tdk ağız derleme sözlüğünde var ama kabul değil mi yine de. Bütün kk ya duyurun lütfen bu sitede ağız kullanılmayacağını.

Tdk ağız derleme sözlüğünde var ama kabul değil mi yine de. Bütün kk ya duyurun lütfen bu sitede ağız kullanılmayacağını.
Allah Allah, siz mi anlamıyorsunuz ben mi anlatamıyorum acaba? İsterseniz her konuya gidip yüz kere mahna yazın, beni zerre ilgilendirmiyor vallahi. Ama İstanbul Türkçesi dediğimiz ve hepimizin kullandığı Türkçede böyle bir kelime YOK. Derleme sözlüğü nasıl yapıldı biliyor musunuz? O zamanlar köy öğretmenlerinden, görev yaptıkları okulun bulunduğu yerde kullanılan farklı kelimeleri mektupla göndermeleri istendi. Ve o şekilde sözlük ortaya çıktı. Her yöreden binlerce kelime var. Oldu hepsini kullanalım, kimse kimseyi anlamasın o zaman.

Eşeğin şeyini ye Salihacığım deseydin. Çok yemekteyiz izlemiş sanırım hanımefendi. Hiç canını sıkma ya boşver herkes biliyor belli ki kadının deli olduğunu

Biliyorum ama mantığınızı anlayamıyorum. İstanbul türkçesi dediğiniz yazı dili evet ama devletle yazışmıyoruz . Herkes kendini en rahat ve iyi ifade edebileceği kelimeleri seçer ve bu da ağızlardan bir kelime olabilir anlamayan sorup öğrenmiş olur.

Tek tek herkese "Bu ne demek?" diye soramam ben. Siz sorarsınız tamam.

Tek tek herkese "Bu ne demek?" diye soramam ben. Siz sorarsınız tamam.
Ben googla sorarım.
Bu kadar katı kurallara gerek yok ayrıca mahna mana vs kelimesini bilmeyen var mı acaba? 5 sene sonra tdk sözcüğü ağız derlemelerinden çıkartıp sözlüğüne alırsa siz de burada kullanılmasına izin verecekmisiniz?

Bakın, bazı insanların hassasiyetleri vardır. Benimki de imla ve Türkçe kullanımı. Mesela soru ekini bitişik yazmışsınız, batıyor gözüme şu an.
Ben otorite değilim, kimseye izin verme gibi bir derdim yok. Ama gözüme batanı da söylerim.

Bir kere tamam misafir önemli ama arayip hayatta ne istersiniz diye sorman hata.. misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Kimse de kuru soğan yedirmez zaten elinden geldiğince özenirsin tamam bitti. Çok ayıp onun yaptığı..

Evet otorite değilsiniz bunu kabul etmenize sevindim zira öyle davranıyorsunuz.
Bu sitede ağızlardan kelime kullanılmayacak diye bir kural görmedim. Olmayan bir kural yüzünden kimseyi uyaramazsınız.

Evet otorite değilsiniz bunu kabul etmenize sevindim zira öyle davranıyorsunuz.
Bu sitede ağızlardan kelime kullanılmayacak diye bir kural görmedim. Olmayan bir kural yüzünden kimseyi uyaramazsınız.
Uyarırım bu da sizi zerre ilgilendirmez. Lütfen artık alıntılamayın zira sıkıldım.

Arkadaşlar valla Saliha nın adı buraları karıştırmaya yetti varın gerisini siz düşününmecburen gideceğim pazar günü bir mani olmazsa, mecburen diyorum çünkü eşlerimiz yakın arkadaş + eşi çok kibar bir beyfendi + gruptaki diğer arkadaşlara da saygısızlık yapamam çünkü sözleşildi pazar günü için. Ne yapmış olursa olsun nimete saygısızlık söz konusu olamaz yüzüne karşı asla onun seviyesizliğine inemem. Ha eşimle yada burda iyi yada kötü değerlendiririm sadece. X şeyi begenmedım yada y güzel olmustu gibi. Ama onun bana börekten kule yapmasıyla kuru ekmek koyması inan fark etmiyor artık. Onu insan olarak bile göremiyorum. Kibirli, saygısız biri. Allah eşine sabır versin ne diyelim. Ama birşey olmazsa pazar günü gidilecek. Ha sabrımı çok zorlarsa elbette ki lafımı oturturum bu sefer. Çünkü cevap vermeyince seni ezebileceğini sanıp daha fazla yükleniyor. Bu kadarına bile susup tahammul etmem sırf ev sahıbı oldugum ıcın. Eger baska bır arkadastayken bu denli yüklenseydı onu gercekten fena oturturdum ki karakter olarak baskın bırıyımdır. Hak edene haka dansı yani

Ben böyle bir insanla görüşmem kendime dert aramam hiç işim olmaz.

Sevgili O Osirius ben yokken burada amma Saliha rüzgarı esmiş

Bu Salihagiller işte böyle girdikleri her ortamda muhakkak bir necaset icad ediyorlar.
Özellikle icad dedim çünkü ne sizin davette ne burada Salihagil familyasının sergilediği davranışların doğal olması mümkün değil. Bilhassa "türetilmiş" davranışlar bunlar. Maalesef ki çoğu Salihagil komplekslerinde boğulan zavallılar

O yüzden siz o davete icabet edin en iyisi. Ama hiç fazladan bir şey yapmayın. Aşık attığınızı düşünmesi bile ona zevk verecektir. Ki burada da, gerçek hayatta da örneklerini yeterince görüyoruz... Önemsenmemek böyle acizlere daha iyi bir cevap

Merakla Pazar gününü bekliyoruz sizi destekleyenler olarak.

Bu arada hayatı bir yarışmış gibi görenler de bir sakinleşseler ne güzel olacak. Kim kimin önüne geçtiğini sanarsa sansın hepimiz aynı yere varacağız. Neden izan noksanlığı yaşıyor bu insanlar hiç anlamam? Sanırım hayatlarında gerçekten hiç bir şey olmamasının eksikliğini ve hüznünü ona buna sararak yaşıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…