Tercih yapmak zorunda kalacağım sanırım...

Kendisi Özel sektörde olduğu için çıkış saati çok geçleri bulabiliyor,o saatlerde yola çıkmasın diye böyle karar almıştık baştan :KK43: Ama zaten çok geç çıktığı fazlalıkta olduğu için zaten şuan da bile ne bana ne çocuklara vakit ayıramıyor.belki o zaman daha kaliteli vakit de ayırır bize diyorum,sadece hafta sonu gelir falan bilmiyorum :KK43:
Geç kalacağı günler annesinde kalsın erken çıkınca evinize gelsin olmaz mı?

Evi ilceye alin,esin gidip gelsin bence.Gunde 4 saatin yolda geçiyormus,bakan kisi evlenmese boyle devam edecekti, esin de biraz fedakarlik etmeli.Hatta ikinizin işine ortak bir yer bulursanız daha iyi değil mi?

İki yıl üstelik hafta sonu zaten bir arada olacağınız,bayramda sömestr da bir arada olacağınız bir düzen yurumeyecek birşey değil.Her gün sana günah değil mi 3 /4 saat yol çekmek kolay mı!! Ben senin çocuklarla kendi düzenini kurmanın -esinin de bu süreçte annesi ile yaşamasını daha mantıklı buldum.70 yaşında KV çocuk da bakamaz ,yanina koydugun bakıcı misafire çay ,börek servisi yapmaktan senin cocuklarina da bakamaz.Velilerine citlat bakıcı aradığını.Umarim düzgün bir insana rast gelirsin

Eh siz 4 saat yol çekin ama eşinız geç kalmasın. 2 senedir fedakarlık yapmışsınız sıra eşinizde gibi duruyor

Yillarca siz fedakarlik yapmişsiniz, şimdi gidiş geliş sırası eşinizde. Saate filan takilmayın, 2 saat geç gelsin ama evine gelsin. Aile yaninda olmaz, tam kuralları kırmaya calışacakları dönem. Sonra bu çocuklar niye böyle oldu demeyin, zira buyukler bu konuda bizim kadar hassas degil.
Komşum torunu istiyor diye bir kase küp şekeri önune koymuştu bir keresinde, çocuğun annesi diyetisyen :)

Ben sırf 8. kat ve açık olan camlar için asla kalmazdım. Çocuk bu Allah korusun. Benim kv 9 katta yazın çok tedirgin olurum. Sürekli çocukların peşindeyim. Kv umursamaz ev aynen curcuna. Misafir hiç bitmez. Balkonda sürekli sandalye var. Ben kaldırırım bi bakarım yine koymuş. Valla yazarken gerildim. Bence bakıcı iyi olur. İnşallah iyi bir bakıcı bulursunuz. Aynı evde kalmamakta direnin.

Siz şimdiye kadar fedakarlık etmişsiniz sıra artık eşinizde bence. Öncelik çocuklarımın rahatı ve annenin evi curcuna hemde yüksek katta. Orda çocuklar bakılamaz bende yollarda günü geçiricem 9 saat bakıcıyla kalamazlar deyin. Esiniz de ilceden gelis gidis yapsın. Bazen annesinde kalsın cok gec çıktığında. Ama haftada bir görüşmek bence doğru değil. Aile birliği önemli, eşiniz sizden ve çocuklardan ayrı kalmamak icin merkezde annemde kalalım diyor ama anne olarak siz 4 saat yolda gecireceksiniz. Cocuklara lazım olan evde koşturan sizsiniz ve sizin dinç olmanız icin esinizin ilceden merkeze gelis gidis yapması daha doğru gibi.

Merhaba önemli bir sıkıntım var kafamı aylardır kurcalayan eşimle bozuşmamıza neden olan..
Ben ilçede öğretmenim,evimiz il merkezinde (eşim özel sektörde, bu yüzden evi ilçeye götüremedim) Yıllardan sonra anne baba olduk,ikizlerimiz var,1,5 yaşında,şimdiye kadar bekar olan eşimin ablası baktı,38 yaşında kendisi,2 ay önce biriyle tanıştı 1 hafta içinde isteme nişan vs oldu (onun adına sevindik ama kendi adıma üzüldüm,çünkü çok iyi bakmasa da bağırıp çağırmadığını dövmediğini biliyoruz,içimiz rahattı,Allah’ın bildiğini kuldan neden saklayayım)
Neyse şimdilik o bakacak,ev satın aldılar,ev 6 aya bitermiş,seneye ben ilçeye taşınmak orda çocuklarımla yaşamak istiyorum,eşimle de haftada bir görüşürüz diyorum,ilçede son 2 yılım,dişimizi sıkıcaz,eşim ise annesinde kalmamızdan yana,annesi 70 yaşına yakın,çocuk bakmaktan anlamaz,ki bu bir tarafa evleri 8. Kat ve kapılar camlar yaz kış hep açık (güvenlik açısından beni tedirgin ediyor) bunun dışında misafirleri bitmez,çocuklarım çok ihmal edilir,o bir tarafa okuldan çıkıcam üzerine o yolu çekicem, sonra evlerine gidip misafir ağırlıcam,yapamam deme lüksüm olmayacak,minnet borcum olmalı,onlara göre...
Artısıyla eksisiyle düşününce eşim onlarla kalsa biz çocuklarla ilçede kalsak hem onlarla hem eşimle ilişkimiz daha sağlıklı kalacak,diğer türlü çok yıpranacağım sanırım.
Buarada ilçede kalırsam bakıcı tutarım 9-2 çalıştığım için çok düşünmem sanırım,ilde bakıcı tutma fikri çok cazip gelmiyor çünkü 2 saat gidiş 2 saat dönüş yollardayım,çocuklarla bakıcı 9 saat beraber olacak :KK43: bu da beni gerer fazlasıyla.
Siz olsanız ne yapardınız ?
70 yaşındaki eşinizin annesi bebeğe bakacak ayrıca eşinizin annesine de bakması için bakıcı tutacaksınız gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. 😄

İlçe ile il arasında bir yerde ev tututun. 2 saat 1 saate inmiş olacak ,gidiş geliş 2 saat olacak.Eşinin annesi çocuklara bakacak ama eşinizin annesine de bakması için bir bakıcı tutmanız gerekecek😄il ve ilçeye yakın bir yer bulamıyorsanız ilçeye taşınmak daha mantıklı gelirdi bana.eşiniz de hafta sonları ve arada hafta içi bir gün de gelebilir.

sizi korkutmak istemem ama

istanbulda yaşayan bir tanıdığım vardı böyle. aynı sebepten yol vs diye kadın ve çocuk ailesinde kalıyordu adam kendi evlerinde kalıyordu hafta sonu görüşüyorlardı ki adam çocuğuna çok düşkündü. zamanla kadından soğudu sırf çocuğu için evliliğe devam etti.

sonra ne yazık ki başka bir kadına aşık oldu eşinden boşandı o kadından çocuk yaptı. ve çok mutlu görünüyor yani. yani ilk çocuğunu yine haftasonu görüyor adam için değişen birşey olmadı. ama kadın için olan oldu.

bence ne olursa olsun evlilikte çok uzun süreler boyunca uzak kalmak doğru değil.

Eşinizden ayrı kalmayın ve bir bakıcı tutun. Ayrıca görümcenizin nişanlanmasına kendi bencilliğiniz yüzünden üzülmeniz beni irrite etmedi değil.

Back
X