Tereddütler varsa evlenilir mi?

Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :KK43: Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.
- Klasik bir akrep erkeği

Mutlu evliliklere adım atarken kafada böyle sorular olur mu?
Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Teşekkürler cevaplarınız için :)

Bunların sizin kırmızı çizgilerinizin neresinde kaldıgı onemli. Mesela ben yapamazdım ama belki sen yapabilirsin. Yüzde yüz hiçbir zaman sağlanamaz ama yüzde kaç, bu önemli. Bunlar benim için mevzuyu yüzde elliye düşürürdü mesela:)

Ayy akrep erkeği evlenene kadar her şeye tamam der evlendikten sonra bambaşka bir hal alır
genelleme yapmak istemiyorum ama %100 katılıyorum buna, evlenene kadar değil de karşısındakinen emin olana kadar diyeyim ayıya dayı der akrep erkeği ;) Boğa kadınıyım hayatımdaki tüm ciddi ilişkiler ve eski eşim de akrep erkeğiydi. Evlendikten sonra düzelir dediğim herşey 100 katı daha kötü hale geldi (kıskançlık,benim dediğim olacak mottosu vs..) Zaten bir akrep erkeğinin evde oturma isteği de %100 kıskançlığıyla alakalı bir durum, yeni insan tanımayı sevmez, sosyal ilişkileri 3-5 kişiyle sınırlıdır, yeni bir erkek sinek bile onun için tehlikedir (yanındaki hatunu çalma potansiyeli vardır onun gözünde). Karşısındakinin asabiyetini sakinlikle karşılar, kaybetmemek için hep alttan alır ( ta ki evlendiğin güne kadar). Sonrasında ise buluttan nem kapıp günlerce tavırlarla triplerle bir hayat sizi bekliyor olur, bir çok zaman karşınızdaki 5 karış suratın nedenini bile bilmezsiniz, ne hata yaptığınızı bile bilmeden (onun hata olarak gördüğü şeyler normal insanlardan çok farklıdır) günlerce trip tavır çekersiniz. akrep erkeği zordur. Ve "BENCE" uzak durulması gereken, asla evlenilmemesi gereken erkektir.

Sürekli evde oturmak istemesi kırmızı çizgim mi acaba :S aşırı bir mutsuzluk yarattığı kesin. Çürüyormuş gibi hissediyorum. Bazen cinnet getiresim geliyor :) aslında onun yerine arkadaşlarımla da çıkabilirim evde oturma huzursuzluğumu yok eder. Ama ben partnerimn bana böyle anlarda eşlik edebilen bana en yakın kişi olmasını arzuluyorum galiba..
Benim gözlemlediğim kadarıyla bu ciddi bir sorun oluyor çiftler arasında. Bir taraf dışarıda sıkılıyor diğeri evde bunalım geçiriyor falan. Şunu da bilin erkeklerin çoğu hele evcimen biriyse evlendikten sonra iyice ev kuşu olur.

genelleme yapmak istemiyorum ama %100 katılıyorum buna, evlenene kadar değil de karşısındakinen emin olana kadar diyeyim ayıya dayı der akrep erkeği ;) Boğa kadınıyım hayatımdaki tüm ciddi ilişkiler ve eski eşim de akrep erkeğiydi. Evlendikten sonra düzelir dediğim herşey 100 katı daha kötü hale geldi (kıskançlık,benim dediğim olacak mottosu vs..) Zaten bir akrep erkeğinin evde oturma isteği de %100 kıskançlığıyla alakalı bir durum, yeni insan tanımayı sevmez, sosyal ilişkileri 3-5 kişiyle sınırlıdır, yeni bir erkek sinek bile onun için tehlikedir (yanındaki hatunu çalma potansiyeli vardır onun gözünde). Karşısındakinin asabiyetini sakinlikle karşılar, kaybetmemek için hep alttan alır ( ta ki evlendiğin güne kadar). Sonrasında ise buluttan nem kapıp günlerce tavırlarla triplerle bir hayat sizi bekliyor olur, bir çok zaman karşınızdaki 5 karış suratın nedenini bile bilmezsiniz, ne hata yaptığınızı bile bilmeden (onun hata olarak gördüğü şeyler normal insanlardan çok farklıdır) günlerce trip tavır çekersiniz. akrep erkeği zordur. Ve "BENCE" uzak durulması gereken, asla evlenilmemesi gereken erkektir.

Eyvah :) Ben de Boğayım :)
Ve bana hep “Sen beni yeterince sevmiyorsun” kafasında sanki. O yüzden mi bu anlayışlı halleri acaba? Dediğiniz gibi küsmesi varmış, annesine kız kardeşine günlerce küsüp barışmıyormuş aynı evde, bana da aynısı olur o zaman :(
Kıskançlığı da var mı yok mu anlamadım diyor “bu kıyafetini sevmedim evlenince giymek yok” “erkek arkadaşlarınla evlenince görüşmek yok” ama bir baskısı tribi olmadığı için öylesine laf ediyor geçiyor diye düşünüyordum ciddiye almıyordum 🤔

Ve bana hep “Sen beni yeterince sevmiyorsun” kafasında sanki. O yüzden mi bu anlayışlı halleri acaba? Dediğiniz gibi küsmesi varmış, annesine kız kardeşine günlerce küsüp barışmıyormuş aynı evde, bana da aynısı olur o zaman :KK43:
Kıskançlığı da var mı yok mu anlamadım diyor “bu kıyafetini sevmedim evlenince giymek yok” “erkek arkadaşlarınla evlenince görüşmek yok” ama bir baskısı tribi olmadığı için öylesine laf ediyor geçiyor diye düşünüyordum ciddiye almıyordum 🤔
Şu yazdıklarınız es geçilecek şeyler değil yanlız. Aynı evin içinde annesiyle kardeşiyle küsen adam sizinle niye küsmesin?

Kıyafetinize, arkadaşınıza elbette sevgiliykende direkt baskı uygulamayacak ama belli ki evlendikten sonra kısıtlama potansiyeli var ve açıkça da söylemiş. Böyle bir derdi olmayan adam bunun lafını etmez.

Ve bana hep “Sen beni yeterince sevmiyorsun” kafasında sanki. O yüzden mi bu anlayışlı halleri acaba? Dediğiniz gibi küsmesi varmış, annesine kız kardeşine günlerce küsüp barışmıyormuş aynı evde, bana da aynısı olur o zaman :KK43:
"sen beni yeterince sevmiyorsun", hatta "çocuğumuz olursa sen onu benden çok seversin" diyince "tabiki çocuğumu senden daha çok severim" dedim diye günlerce trip yemişliğim var. Tabi biz evlenmeden önce 8 yıl beraberdik. Siz ne kadar zamandır birliktesiniz bilmiyorum ama ilk 2-3 yıl birçok şeyi anlamadım ben kıskançlıkla alakalı. Mesela ben arkadaşlarımla eğlenmeye gidince, bana "ben sensiz asla eğlenemem ama sen bensiz eğlenebiliyorsun" gibi cümleler kurup sonra normal davranmaya devam ediyordu hafif bi gönül koyma gibi sadece. Sonra bunların dozu artmaya başladı ve evime kuzenim (kız kuzen) gelip onu 1 saat aramamışım diye sen kuzenini benden çok önemsiyorsun gibi şeylere kadar geldi konu. Kendisi askerdeyken en yakın erkek arkadaşımla çok yakın bir kız arkadaşımın nikah şahitleriydim, annemle birlikte gittim düğüne ve günlerce trip yedim. Ondan 1 ay sonra en yakın kız arkadaşımın düğününe gizli gittim (tabi bunlar artık 7-8 yıl sonra olmaya başladı. Kısacası önce tatlı gönül koymalarla başladı bu kısıtlamalar, 8 yılın sonunda ben bir baktım ki en yakın arkadaşımın düğününe gizli gider oldum falan. Yani bu akrep erkeği o kadar sinsidir ki, sen ne olduğunu anlamadan bi bakarsın demirden bir kafesin içindesin gönüllü. Neyse evlendikten sonra da değişir nasılsa dizinin dibindeyim dersin ama değişmez daha beter olur. Ailenle vakit geçirmeni bile kıskanır olur. Ne suratı biter ne dargınlığı ama bırakmaz da seni. Ve bizim evliliğimiz, 7.ayında bir gün yine saçma bi nedenle ettiğimiz bir kavganın ardından 2 saat telefonları açmadım diye (gündüz), tüm ailemi ayağa kaldırıp, eve gittiğimde beni apartmanın girişinde karşılayıp, sürükleyerek eve götürüp, saatlerce tartaklamasıyla son buldu. Ve beni o gün öldürmediği için hala şükrediyorum.

Merhaba kızlar,

Evliliğe doğru giden bir ilişkim var, erkek arkadaşımın söylediklerinden anladığıma ve tahminlerime göre 3-4 ay sonra teklif edecek. Konu ciddiye bindikçe benim kaygılarım tavan yapmaya başladı. Onu seviyorum, arzuluyorum, çoğu özelliğine hayranım. Ancak bazı konularda da tereddütlerim var. Biz daha sevgiliyken bile zaman zaman mutsuz oluyorum bu tereddüt ettiğim konular sebebiyle. Sormak istediğim şey, biriyle evlenmeye karar verebilmek için her şeyi yüzde yüz içimize sinmeli mi?

Konulardan örnek:
- Ben onun tabiriyle çoğu zaman “alfaya çıkmaya çalışıyorum” ama sevgilim daha uysal tarzda olmamı istiyor. Bir anlaşmazlıkta rest çekerim, boyun eğmem çatır çatır laflarımı söylerim gibi ama ona kalsa son sözleri o söylemek istiyor.
- Şikayet ettiğimde “sen beni olduğum gibi kabul etmiyorsun yeterince sevmiyorsun demek ki” kafasına giriyor
- Evde oturmayı çok seviyor :KK43: Ben de evcimenimdir ama evde olmayı abartınca ruhum daralıyor evde. Kaç kere bu yüzden kavga ettik hatta. Ben istiyorum ki sevgilimi alayım başka şehirlere ülkelere gideyim, küçük kaçamaklar yapalım her fırsatta. Dışarıda iki insan görelim havamız değişsin vb. Ama yok :) En son anlaşma yaptık ayda 3 gün dışarıda gezeceğiz diye bakalım nasıl olacak.
- Klasik bir akrep erkeği

Mutlu evliliklere adım atarken kafada böyle sorular olur mu?
Ben biraz yapı gereği kaygılı bir insanım zaten ama yanlış bir karar verip hayatımı karartacağımdan, sonradan “işte belliydi zaten böyle olacağı, ben ne yaptım” diye kahrolmaktan fazlaca korkuyorum.

Teşekkürler cevaplarınız için :)

Bunlar ölümcül değil ama size bağlı. Kimine göre gezmemek ayrılma sebebi, kimine göre aman ne güzel kocam eve bağlıdır.

Son sözü ben söyleyeyim olayını anlamadım çok?

Akrep erkeği bölümüne kadar evlenmeyin diyecektim, onu okudum ‘aklınızdan bile geçirmeyin’ diyorum.
Gerek yok yani, akrepler kendi başlarına yaşlanmalı.

+1.

1 ayda ömrümü çürüttü bir tanesi.

Ben yapamam mesela, biliyorum kendimi özgür kova kadınıyım ben.

Ya bir de ben şunu gördüm, su grubu burçları gene su grubuyla olmalı ya da toprak.

Hahahah. Mesela?
Benimki şimdiden tamam demiyor :))
Ama mesela şöyle lafları var ciddiye almıyordum almalı mıyım ki?:”Evlendiğimizde erkek arkadaşlarını unut, evlendiğimizde bu kıyafeti giyemezsin, evlendiğimizde erkek arkadaşların varsa dışarı gidemezsin” vbvb

Bunları ciddiye almıyor musunuz??
Bakın akrep erkeği dünyanın en kıskanç erkeğidir. Markete gitmemi kıskanıp, ya kameradan görüp sana aşık olurlarsa demişti en son.

Bunları ciddiye almıyor musunuz??
Bakın akrep erkeği dünyanın en kıskanç erkeğidir. Markete gitmemi kıskanıp, ya kameradan görüp sana aşık olurlarsa demişti en son.
Benim eşim hayatına ben girene kadar öyleymiş, nasıl bir imaj verdiysem adama, sanayiye beni yollar hatta askere bile gönderebilir😂
Kıskançlık şekli değişiyor zamanla, mesela eve gelen misafiri kıskanır ya da arkadaşlarıma ilgimi.
En basiti ‘oo misafir gelecek diye döktürmüşsün yine biz burada eşeğiz tabi’ der, ama bunu demeye hiç hakkı yoktur özellikle yemek konusunda.
Maksat ilgi beklemek, sürekli kendine acıtasyonla bir gözde yükselde meselesi.
Anasına gider ‘ahh anacım el kızı bakmıyor bana’ der ki annesinin umrunda hiçbir zaman olmamıştır falan😂

Benim eşim hayatına ben girene kadar öyleymiş, nasıl bir imaj verdiysem adama, sanayiye beni yollar hatta askere bile gönderebilir😂
Kıskançlık şekli değişiyor zamanla, mesela eve gelen misafiri kıskanır ya da arkadaşlarıma ilgimi.
En basiti ‘oo misafir gelecek diye döktürmüşsün yine biz burada eşeğiz tabi’ der, ama bunu demeye hiç hakkı yoktur özellikle yemek konusunda.
Maksat ilgi beklemek, sürekli kendine acıtasyonla bir gözde yükselde meselesi.
Anasına gider ‘ahh anacım el kızı bakmıyor bana’ der ki annesinin umrunda hiçbir zaman olmamıştır falan😂

Allah size mutluluk versin...Güldüm ilahi:) Benim babam da benzer, o da Balık erkeği. Genel olarak su grubu burçları böyle ve hiç bana göre değil anladım çünkü kendimi hapiste gibi hissediyorum onlarla birlikteyken. Dipnot: Kova kadını:)

alfaya çıkma ne ya

kendini alfa sanıyorsa demek sizi bastırıyor sürü lideri sanki

eşinizin kadın zihniyeti hoş değil bence sıkıntı yaşarsınız

Benimki evlenmeden once evcimendi ama ben gezenti oldugum icin mecburen bana ayak uyduruyordu. Evlendik iyice eve kapandı. Diyeceğim o ki evlendikten sonra bir rahatlama geliyor. Bana ayak uydurur diye düşünme çoğunlukla uydurmuyorlar. Onun disinda sevgiliyken onemsemedigim seyler ayni ev içindeyken batabiliyor- ki biz de yurt disinda 3 ay beraber yasadik. Onun disinda sık sık evlerine gider gelirdim ama aynı şey değil. Erteleme huyu var çok fena mesela. Mutfakta küçük bi yer boyanacak aylardır bekliyor. Ama iyi yönleri cok oldugu icin onlar ağır basiyor. Ben evlenmeden önce gezme konusu hariç cok uyumlu olduğumuzu sanırdım mesela ama oyle değilmiş iste

Kafa yapısı uymuyorsa zor olur herşey.
Tamam bende evimi severim(9 sene bitti bu arada evlilikte)ama her haftasonu,her akşam evde olmak beni boğar. Gündüz bile oğlumu alır parka çıkarım,markete giderim,ufak tefek gezerim soğuk demeden.
Eşim çıkmak istemezse yorgunsa çocukları alıp cıktığım nadirde olsa olur.
Ama genelde biz birlikte gezeriz. Mesela akşamları kızımın ödevi bittiyse,evin yakınındaki kahvecide oturup kahve içeriz,kızım yandaki etkinlik alanında vakit geçirir,oğlum yeni yürümeye başladı,birimiz kahvemizi alıp onun peşinde yürürüz,diğerimiz oturur,sonra yer değiştiririz. Birbirimizi dinlendiririz.
Haftasonu hava güzelse cocukları parka götürürüz,ve paylasırız genelde ikisini,eşim oğlumu salincakta sallarken ben kızım paten ,bisiklet vs sürerken onu takip ederim.
Şimdi bunları neden anlattın diyebilirsiniz ama zurnanın zırt dediği yer tamda burası.
Hadi çocuk,bebek yokken tolere ettiniz,ite kaka gidelim diye diye çıkardınız adamı dışarı,yada tek çıktınız ama çocuk yada çocuklar olunca işler inanın zorlaşıyor.
Bakın iki ebeveyn çocuk paylasmak suretiyle yapabiliyoruz birşeyleri zira ben tek gidipte kocaman bir parkta çocuklarla vakit geçiremem zira biri bisiklete binerken öteki kaydırak,salıncak derdinde oluyor doğal olarak. Gitsem biri mutsuz olacak çünkü birinin istediği olurken ötekininki olmayacak. Dönüşümlu idare edeyim desem oda inanin zor,denedim biliyorum haliyle benim eşime ihtiyacım var. Eşim yoksa arkadaş grubuna zira anneler diğer cocuklarla kızima bakarken ben oğlumu idare edebiliyorum vs vs

Ha artık kızım 7 yaşında,sinemaya giremesemde arkadaşları ile salona oturtup dışarda bekliyorum oğlumla ama babası varken onunla gidiyor,bende oglumla ilgileniyorum yada tam tersi.
Ama eş lazım yani.
İnsan evde daralıyor,sıkılıyor,muhakkak dışarı çıkmak isterim. Kahve içmeye bile olsa. Evde de yapılır içilir o kahve ama sosyalleşmek önemli,insanız biz.
Yaşadıklarımdan hareketle ben bu riske girmezdim sanırım zira bir insana zorla birşey yaptırmak kadar zor birşey daha bilmiyorum.

Bir kaç kere haftasonu kaçamağı yaptık bir kere de 8 günlük yaz tatili yaptık. Onlar aşırı güzeldi.
Aynı evde yaşamadık ama sık sık onlardayım, bazen kalıyorum. Az çok biliyorum ev hallerini de ve tam bir odun. :)

Şöyle söyleyeyim..

Sakın evlenince her düzelir diye düşünme. Yani bu adam böyle. Bunu değiştiremezsin. Hatta evlenince bu huyları biraz daha artacak emin ol. Kötüye gidecek demiyorum bak. Evlendikten sona herkes en normal haline dönecek.. Mesela belki daha az dışarı çıkmak isteyecek, senden onun sözünü dinlemeni isteyecek vb...

Bunlar benim için sorun değil, bunlarla da mutlu olabilirim diyorsan sorun yok...

Yani evlilikte anlaşmazlıklar oluyor tabiki ve sürekli rest çekip inada sürmek çok ciddi sorunlar yaratır. O konuda haklı sevgiliniz. Kim olsa sorun olur sadece o değil.

Back
X