terk edildim

biz barıstık . ayırlmadık . ben onun fıkırlerıne saygı duydum o da benım . zaten kapanmayı dusunmuyorum . sadece aklım karısmıstı

Sevgiline gidip aklim karisti dedin oda gel dedi degil mi ?

Simdi kim kazandi minta? Vazgecen ,ezilen saygi duyulmayan sen mi ? Dedigine getiren o mu?

Inancina ,yasayisina saygi duymayan adamla kafasi karisik sana hayatta basarilar dilerim.Pisman olmazsin umarım.(sanmıyorum da neyse)

Benim yaşadgim cevrede dyorm mesela evet ege bolgesinde kapali bayan bulmak cokk zor bu yaz gttigmden blyorm ama karadeniz bolgesinde de acik bulmaniz zorr

Cok cirkin genellemeler yapiyorsunuz. Herkes kapali istermis, acik olanlar eglenmelik gorulurmus, acik isteyen adamdan hayir gelmezmiş, vay bilmem nerede herseyleri acik geziyorlarmis sapkinlikmis vs. Resmen Demediginizi birakmadiniz sonrada saygi duyuyorum diyorsunuz. Agzina geleni sayip saygi duyuyorum ne demek? Bunca lafinıza rağmen @elvanelvan88 size gayet saygılı cevaplar vermiş.
Sizin orada oyle olabilir ama burasi sizin orasi değil. Bu sekilde konusulmaz.

Saygı isteyenler saygı göstermeyi bilmiyor ne yazık ki.
Ama ben yine de her yaşam tarzına saygı duymaya gayret ediyorum

Dimi? Nedense en cok saygi duyun diyenler saygi gostermiyor.

Din apayrı birşey herkes benim dini inancıma saygı duymalı. Ama ben dini inancı olmayana sapkın da derim eğlencelik de derim diyorlar. Ayıp ediyorlar ama sorun değil. Ben böyle şeylerle tahrik olmam kendimi ve ailemi bildiğim için.
Evet açık gezeriz evet içeriz ama kimsenin hakkını yemez, kötü sözlerle eleştirmeyiz. Bizim ahlak anlayışımız böyle.

Ben sinirleniyorum böyle şeylere malesef. Burasi kimsenin yeri yöresi değil sonucta. Birsuru insan var farkli farkli. Bu tarz konularda bu şekilde konuşulmaz.

Benim yaşadigim cevrede şehrde genellikle kapali bayanlara evlilik gozuyle bakiyorlarda oyuzden aciklari braz daha eglenmelik buluyorlar

Ben arkadaş kadar sakin cevap veremicem. Benim yaşadığım yerde de kapalılara her haltı yiyor gizliden gözüyle bakıyorlar. Evlenmek için kapalı istemiyor kimse. Beğenmiyorlar da çirkin ve bakımsız buluyorlar. Böyle mi diyelim illa? Gerçekten kustum say zihniyetine.

Ah bu erkekler yokmu.. ne guzel iste karsindaki bayan kapanmayi tercih etmis.. demekki hayata bakis acisi cok farkli.. seni kaybettigine pisman olacaktir muhakkak..

Amacı o zaten.
Kiskirtip sonra dinimize inancımıza kufrettiler demek.
Bu nedenle artık sakınım ben. Ellerine istediklerini vermiyorum sadece
Benim cevremdeki hiç bir erkek kapalı kadın istemiyor evlenmek için. Bu nedenle genellemesi komik zaten
Bosverin ondan

Ben sinirleniyorum böyle şeylere malesef. Burasi kimsenin yeri yöresi değil sonucta. Birsuru insan var farkli farkli. Bu tarz konularda bu şekilde konuşulmaz.

Bazı insanlar kendi dar çevresinden ötesini tanımıyor tanımak da istemiyor.
Erkeklerin hepsini bilir gibi kapalı ister diyor ama alakası yok.
Diyorum ya ne ailemden ne akadaslarimda hiç isteyemiyor kapali eş daha duymadım.
Hatta görücü usulü kız arayan bir samimi erkek arkadaşım var kapalilari direkt eliyor.
Kendi seçimi.
Kimse bu seçimi eleştiremez

Benim yaşadigim cevrede şehrde genellikle kapali bayanlara evlilik gozuyle bakiyorlarda oyuzden aciklari braz daha eglenmelik buluyorlar

öyle bi genelleme yaptınız ki neresinden yorum yapacağımı şaşırdım.

bi bayan kapalı olunca evlenmelik mi oluyormuş? ne kapalılar biliyorum ben çevremde ohooo görseniz aklınız şaşar. bazı dindar geçinip başlarını kapatanların kapalı kapılar ardında yaptıkları midemi bulandırıyor benim mesela. sırf başında örtü var diye ''işte bu evlenmelik'' demek ne kadar mantıklı sizce??

kimsenin içini bilemezsiniz, belki de allah katında açık olan ayşe, kapalı olan fatmadan daha üstün bi konumdadır nerden biliyorsunuz? belki açık olan ayşenin huyu suyu, kapalı olan fatmadan çok daha güzeldir nerden biliyorsunuz?

ben de açık bi insanım. nişanlım da benimle hem eğleniyor hem evleniyor. kısmetse bi kaç aya düğünümüz var.

sonra burda insanlara zihniyetinizi değiştirin diye yazınca, biraz da sert bi üslup kullandıysam ''vay efendim ne biçim konuşuyorsun, el insaf sana'' bilmem ne diyorlar.

Valla benim namusuma laf edecek insanda mangal gibi yürek olması lazım, beş bin kez düşünecek. Ben izmirliyim açık da gezerim alkol de içerim kimse de ağzını açıp bi tane bişey diyemez, kocam beni kapatıp dışarda milleti de kesemez üstüme kuma da getiremez, bugüne kadar eğlenmelik gözüyle bakan olmuştur, olmuşsa da onlar zaten açık kapalı farketmeden herkese öyle bakan sivri zekalardır, amaçlarına da ulaştırtmamışımdır. Ben namusu için yaşayan insanım bu işler imanla alakalı değildir etikle ahlakla alakalıdır. O yüzden deliriyorum bu tip cahil cahil konuşmaları görünce duramıyorum. Halbuki dediğiniz gibi içinden söv geç sonra burda vir vir yok saygı yok rererö.

Bence seven insanı her haliyle sever ve beğenir bu yuzden terk ettiyse zaten bosver simdi üzülürsun ama ileride düzelir dusuncelerin

Keske sizde ayni usluba girmesiniz.Herkes ayni mi?

Keske sizde ayni usluba girmesiniz.Herkes ayni mi?

Kadın ramazanda alkol içiyorlar her yerleri açık bana göre sapkınlık yoldan çıkmışlık yazıyor yukarıda okudunuz mu. Ben saygılı insana saygılıyımdır saygısızlara ise had bildirmeyi severim. Böyle bir ülkede böyle bir ortamda kadın kadına bunu der mi. Demese ben de demezdim, anlasın biraz nasıl bişey olduğunu genellenmenin sınıflanmanın.

Şu açık kapalı muhanbeti ne saçma dış görünüş mu belirliyor herseyi yani her kapalı düzgün her açıkta ahlaksız değildir. Bu iyilik kötülük ahlaklı olup olmamak kalple beyinle alakalı başına taktığın toka veya başörtüsü ile değil. Bukadar biçimci olmayın. Vede insan Allah için kapanır kocası için değil.

'Kendinden olmayan' herkese ağzına gelen lafı etme hakkını kendinde bulup "imi bini siygi diyin" diyen örflü adetli insanlar ben

Siz zaten lütfen o insanlarla o çevreyle yaşamayın, uzak durun. O insanlar da memnundur sizden uzakta yaşamaktan zira.

O genelleyerek yanlis yapmis sizde sinirlenmissiniz hakli olarak ben tam bakmamistim.Genellemeler tabikide yanlis.

rakı şarap içiyorsam sana ne?
yoksa sana zararım, içerim.
ikimiz de gelsek kıldan köprüye,
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

demiş neyzen tevfik. ne güzel de söylemiş.

dini konuya hiç girmek istemiyorum aslında ama, allahın alkolü yasaklama sebebi, bilincini kaybedip kendine ve etrafına zarar verirsin diyedir. şimdi ayetleri de, hadisleri de öyle bi yorumluyorlar, öyle bir meal çıkarıyorlar, öyle bi kendilerine göre yoğuruyorlar ki.

bilincini kaybetmediğin, kendine ve etrafına zarar vermediğin sürece alkol almanın allah katında günah olduğunu bile sanmıyorum. çünkü bi kere yasaklanma sebebi belli. o sebebi ortadan kaldırdığın durumda iş değişir.

bunlar öyle derin konular ki, ne desem de körü körüne hala kendi bildiğinizi savunacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…