- 3 Ocak 2017
- 809
- 424
- 18
- 29
O adamdan hayir cikmazmis iyi olmus kafaya bak erkekler kapali kiz arar sen nerden bldun bnu
Pardon yanlis kisiye yazdiniz sanirim baslik sahibinin nisanlisi ben degilim...Bayanin gorusune saygisizlik yapan nisanlisi dikkatinizi cekerim ayrica yazdiklarinizla benim yazdigim seylerin arasinda hic bir baglanti yok...İnsan hayatını istediği gibi secmekte özgürdür. Eş seçiminde de
Ben de erkek olsam istemezdim mesela inancım yok çünkü.
Dolayısıyla dindar bir es secmedim kendime uyun birini seçtim.
Seçimler özgürdür bunu sorgulamanız hoş değil.
Ki bizim ailemizde muhafazakar bir gelin hiç mutlu olamaz biz baskı yapmayiz ama. Düğünler ickilidir, toplantılar ickilidir. Ailece bir aradaysak masada ya sarap ya rakı olur mesela. O da rahat edemez ki.
Bu nedenle herkes kendine uygun biriyle evlenmeli.
Ki eşlerin dış gorunuste de söz hakkı vardır.
Mesela ben kızıl saç sevmiyorsam bunu belirtmek hakkım aynı şekilde bası örtülü eş istememek de hakkı.
Benim yaşadigim cevrede şehrde genellikle kapali bayanlara evlilik gozuyle bakiyorlarda oyuzden aciklari braz daha eglenmelik buluyorlarNeden kendi cevrenize göre genelliyorsunuz?
Tüm erkeklerin kapalı istediğini nerden cikardiniz?
Benim çevremdeki erkeklerin hiç biri kapalı eş istemiyor mesela ama ben açık ister diye genellemiyorum
Kendi cevrenize için geçerli. Ben Egeliyim bizde de kapalı tek bir gelin yenge yok.Benim yaşadigim cevrede şehrde genellikle kapali bayanlara evlilik gozuyle bakiyorlarda oyuzden aciklari braz daha eglenmelik buluyorlar
Pardon yanlis kisiye yazdiniz sanirim baslik sahibinin nisanlisi ben degilim...Bayanin gorusune saygisizlik yapan nisanlisi dikkatinizi cekerim ayrica yazdiklarinizla benim yazdigim seylerin arasinda hic bir baglanti yok...
Benim yaşadgim cevrede dyorm mesela evet ege bolgesinde kapali bayan bulmak cokk zor bu yaz gttigmden blyorm ama karadeniz bolgesinde de acik bulmaniz zorrKendi cevrenize için geçerli. Ben Egeliyim bizde de kapalı tek bir gelin yenge yok.
Kültürler değsir elbet ama eğlencelik falan denemez hiç hoş değil.
Benim yaşadgim cevrede dyorm mesela evet ege bolgesinde kapali bayan bulmak cokk zor bu yaz gttigmden blyorm ama karadeniz bolgesinde de acik bulmaniz zorr
Mesela oralarda heryerleri masallah acik bi gorunmedk ayip yerleri kaliyor ramazanda icki iciyorlarrr ama benm yasadgm cevremde tek tuk vardir boyle insanlar o cevreylede yasamak istemezdm ben yoldan ckmislik sapkinlik olarak goruyorm yaşadgm boBenim yaşadgim cevrede dyorm mesela evet ege bolgesinde kapali bayan bulmak cokk zor bu yaz gttigmden blyorm ama karadeniz bolgesinde de acik bulmaniz zorr
Mesela oralarda heryerleri masallah acik bi gorunmedk ayip yerleri kaliyor ramazanda icki iciyorlarrr ama benm yasadgm cevremde tek tuk vardir boyle insanlar o cevreylede yasamak istemezdm ben yoldan ckmislik sapkinlik olarak goruyorm yaşadgm bolgenin orf ve adetnden cok memnunum hanimefendiEşim Karadenizli, biliyorum o bölgeyi ama hala genellemeler yanlis zira eşim inancsizdir mesela ve asla ama asla kapalı biriyle evlenmek istemez. Bugün kapaniyim desem kandırıldığını dusunur.
Herkes kendine uygun birini eş seçmeli ise bu nedenle.
Ama açık insana eğlencelik demek hem ayip hem günah.
Sizlere dikkat etmek lazım Gönül kurmamalisiniz lazım!
Mesela oralarda heryerleri masallah acik bi gorunmedk ayip yerleri kaliyor ramazanda icki iciyorlarrr ama benm yasadgm cevremde tek tuk vardir boyle insanlar o cevreylede yasamak istemezdm ben yoldan ckmislik sapkinlik olarak goruyorm yaşadgm bo
Mesela oralarda heryerleri masallah acik bi gorunmedk ayip yerleri kaliyor ramazanda icki iciyorlarrr ama benm yasadgm cevremde tek tuk vardir boyle insanlar o cevreylede yasamak istemezdm ben yoldan ckmislik sapkinlik olarak goruyorm yaşadgm bolgenin orf ve adetnden cok memnunum hanimefendi
Tabiiki hanimefendi benim dusuncelerim budur ben elimden geleni kadar dinime ayak uydurmaya calisiyorm herkesn yasantisi farklidir saygi duyuyorum dusuncelerimi soyledmİşte herkes kendine göre biriyle evlenmeli bu nedenle.
Çünkü ben o dediğiniz ailelerden birinde büyüdüm ve çok mutluyum. Ben de sizin aile yapınızda asla mutlu olamam.
Ben ilk birami halamla içtim onyedinci yaşındaydım. Yazlıkta dışarı çıkar geceyarısına kadar gezerdik mesela kuzenlerimle, bikinili gezeriz dediğiniz gibi.
Ve ben çok mutluyum ailemden.
Bu nedenle ben d sizin ailenizle mutlu olamam.
Bu yüzden işte herkes kendi kültürüyle evlenmeli evlilik çok önemli.
Benim kafa yapimla sizinki uyuşmuyor belliki hanimefendi ben dinime bagli bir insanim dusuncelermde budur
Tabiiki hanimefendi benim dusuncelerim budur ben elimden geleni kadar dinime ayak uydurmaya calisiyorm herkesn yasantisi farklidir saygi duyuyorum dusuncelerimi soyledm
[/QUOTE]Teşekkürler saygı duyduğumuz için ben de size duyuyorum.
Herkes kendi ailesine göre yetiştirmek ister çocuğunu. Bu nedenle diyorum zaten hrks kendine göre biriyle evlenmeli.
Bizim ailede mesela kapalı biri gelse mutsuz olur ben denizin aileye gelin gelsem mutsuz olurum çocuk yetiştirme deseniz hep çatışma.
Bu nedenle kapalı bir kadınla evlenmeme hakkı var.
En doğrusu ayrılmalilar diyorum ya
Herkes kendine göre biriyle evlenmeli.
Canım kapanmak aklımda yoksa niye ozaman sevgiline bu konuyu açıp boş yere geriyorsunuz birbirinizi artı evet kapanmak farz kaç yaşındasın bilmiyorum ama sevgilinin kapanmani istememesi de bence hiç ama hiç hoş bişey değil dini konulara girmek istemiyorum çünkü yasak ama içinde varsa eğer farzından dolayı kapan o sevgilinede baş tekmeyi seni hak etmiyor artı sen kapandıktan sonra en fazla 1 hafta sonra tıpış tıpış gelicek yanına ama yinede mantıklı hareket edersen ayrıl ilerde evlendiğin zaman buraya konu açma eşim kapanmami istemiyor napicam diye kararlarını iyi dusunurek taşınarak al ki mutlu bir hayatın olsunbiz barıstık . ayırlmadık . ben onun fıkırlerıne saygı duydum o da benım . zaten kapanmayı dusunmuyorum . sadece aklım karısmıstı
biz barıstık . ayırlmadık . ben onun fıkırlerıne saygı duydum o da benım . zaten kapanmayı dusunmuyorum . sadece aklım karısmıstı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?