• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

terk edildim

rakı şarap içiyorsam sana ne?
yoksa sana zararım, içerim.
ikimiz de gelsek kıldan köprüye,
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

demiş neyzen tevfik. ne güzel de söylemiş.

dini konuya hiç girmek istemiyorum aslında ama, allahın alkolü yasaklama sebebi, bilincini kaybedip kendine ve etrafına zarar verirsin diyedir. şimdi ayetleri de, hadisleri de öyle bi yorumluyorlar, öyle bir meal çıkarıyorlar, öyle bi kendilerine göre yoğuruyorlar ki.

bilincini kaybetmediğin, kendine ve etrafına zarar vermediğin sürece alkol almanın allah katında günah olduğunu bile sanmıyorum. çünkü bi kere yasaklanma sebebi belli. o sebebi ortadan kaldırdığın durumda iş değişir.

bunlar öyle derin konular ki, ne desem de körü körüne hala kendi bildiğinizi savunacaksınız.
Alkol icebilirsiniz bu sizin tercihiniz birsey diyemen ama ben vücuda zarar veren seyler haram diye biliyordum yanlismi biliyorum ki

Ne yarari var mesela merak ettim

kırmızı olanı sindirime faydalıdır, prostat kanserini önler, cildi güzelleştirir, hemoroide iyi gelir, kanı sulandırır, pıhtılaşmayı önler böylece damar tıkanıklığına da iyi gelir, hatta sigara içen biriyseniz sigaranın damarlarınıza verdiği zararı aza indirger, diyabete, kolesterole iyi gelir, hatta bazı doktorlar günde belli bi miktar şarap içilmesini öneriyor.

kırmızı olanı sindirime faydalıdır, prostat kanserini önler, cildi güzelleştirir, hemoroide iyi gelir, kanı sulandırır, pıhtılaşmayı önler böylece damar tıkanıklığına da iyi gelir, hatta sigara içen biriyseniz sigaranın damarlarınıza verdiği zararı aza indirger, diyabete, kolesterole iyi gelir, hatta bazı doktorlar günde belli bi miktar şarap içilmesini öneriyor.
Ilgincmis ilk kez duydum bunu

Ne acaip seyler yazanlar var. Yasam sekliniz farkli ayrilmaniz normal bence.

Back
X