ters köşe eden filmler

glargine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
124
33
68
Balıkesir
merhaba kk üyeleri :)
tam bir korku, gerilim, gizem film manyağı olarak bu konuyu açmaya karar verdim. Hepsi sonunda sizi şaşırtan afallatan filmler.
Puanlarıda yüksek filmlerdir izlemeden geçmeyin derim.Sizinde önerilerinizi bekliyorum

1.THE SİX SENSE
Klasik korku filmi hikayesi var aslında. Ölüleri gören bir çocuk ve ona yardım etmesi gereken bir doktor.
Bu klasik hikaye sizi ne kadar şaşırtabilir dersiniz? Film durağan ilerliyo ama kesinlikle sıkıcı değil özellikle gizem gerilim sevenler kaçırmasın.

2.OLD BOY
Film o kadar yüksek puan almış o kadar övülmüştü ki izlemeden geçemedim. psikolojik gerilim kaldıramayanlar kesinlikle izlemesin.
Öyle ki film bittiğinde benim başım çatlıyodu etkisinden çıkamadım. İyi anlamda değildi bende bıraktığı etki.
+18 sahneler içermekte hemde fazlasıyla. Bu kadar psikolojik gerilim ben kaldıramadım sizi bilemem :))
Konusuna gelince kızının doğum günü için hediye alan bir baba kaçırılır uyandığında bir odada hapsolmuştur.
Ve bu hapis hayatı 15 yıl sürmüştür. Bunu kim yapmıştır ve geride kalanlara ne olmuştur?

3.THE OTHERS
Kesinlikle izlediğim filmler arasında ilk 10a oynar dediğim film. Aşırı korku sahnesi yok ama film başından itibaren beni sardı.
Kıyafetler, ev, oyuncular herşeyine bayıldım. Ve beni en çok şaşırtan film bu oldu sanırım hiç öyle bir son beklemiyordum.
Konusu savaşa giden bir baba, evde onu bekleyen anne ve iki çocuk. Çocukların güneşe alerjisi vardır ve asla eve gün ışığı girmez.
kalın perdelerle bütün pencereler ışık sızdırmayacak şekilde kapatılır.
İlan için eve 3 hizmetçi gelir. Ve birgün kalktıklarında evde tek bir perde bile bulamazlar.

4.TALE OF TWO SİSTER
Buda kesinlikle değişik bir filmdi. Ama filme kendinizi vermeniz gerek anlaşılması zor bir film. Sonunda tabiki ters köşe oluyorsunuz.
Bu filmin yanlış hatırlamıyorsam Amerikan versiyonuda vardı o daha anlaşılır. Ama ben filmin orijinalini listemde paylaşmak istedim.
Akıl hastahanesinde yatan iyileştikten sonra çıkan başrol kızımız bir türlü üvey annesiyle anlaşamaz. Ama bu basit bir üvey anne eziyeti midir?

5.THE PRESTIGE
İyiki izlemişim dediğim filmlerden biri.Birbirinin numaralarını ortaya çıkaran iki sihirbaz. İntikam oyunu ne kadar ileri gidebilir?

6. LACASA DEL FIN DE LOS TIEMPOS
Zamanın sonundaki ev filmi.Mükemmel hayal gücüyle oluşturulmuş bir film. Yine sır dolu bir ev. Ama bu sır alışılagelmişin çok dışında.

7.MONTAGE
Yine kore yapımı bir film. Kore filmlerini ne kadar sevdiğimi sürekli söylüyorum zaten. Buda gizem gerilim suç türünde kaliteli bir yapım.
Kesinlikle izleyin derim. Akıllıca kurulmuş bir plan ve sizi rahatlatacak bir son.
Konusu 15 yıl önce bir çocuk kaçırılmış, ailesinden fidye istenmiş para teslim edilir edilmez çocuk ölü bulunmuştur.
Davanın zaman aşımına uğramasına günler kala aynı şekilde bir çocuk kaçırılır yöntemler kesinlikle aynıdır.

8.INCENDIES
Gerçekten şaşırdım ve bunuda psikolojisi sağlam olanlar izlesin ben kolay kolay etkisinden çıkamadım. Gerek savaş sahneleri gerekse etkileyici sonu beni sarstı.
Konusuna gelince hayatını kaybeden bir anne ikizlerine iki ayrı mektup bırakır. Biri babaları biri abileri için.
Ancak ikizlerin ne babası hayattadır nede birbirlerinden başka kardeşleri vardır.

Tale of two sister bu filmi anlayana kadar ne çekmiştim.. Şimdi yine hatırlmıyorum.. Ben en çok diğerleri ve altıncı his filminden etkilenmiştim..
Kore filmlerini severim Montage nasıl bir film izlediniz mi önerirmisiniz ?

bu türde denenmiş önerilere ihtiyacım vardı. çok teşekkürler. ben "Kimlik" adlı filmi tavsiye ederim izlemediyseniz. çok seviyorum o filmi ve o meşhur cümleyi " Bugün merdivenlerden çıkarken orada olmayan bir adam gördüm. Bugün de orada değildi.."

Reactions: s u
"Digerleri: hayatimda izledigim en harika korku filmiydi diyebilirim. Korkusuz korku gibi bir seydi. Insan içinden hissediyor. Ve gercekten korkuyorsunuz. Cok ilgincti. Ama uzun zamandan beri korku filmlerinden uzagim. Izlemiyorum çünkü etkileniyorum. En son Labirent'i izledim ve ona da bayildim. Harika bir kurgu. Dracula'yi da izledim ama o kadar da etkilenmedim...

Vay be. Gerçekten ters köşe oldum : ) Şimdi bitti...
Onlar aslında yoğlarmış :)

Arınma Gecesi /The Purge
Evdeki Düşman / Orphan
Mezarına Tüküreceğim / I Spit on Your Grave

son zamanlarda izleyip sevdiklerimden
aklıma geldikçe yazarım
konu iyi oldu, izlemeye aldım, paylaşalım kızlar

prestij filmi gerçekten çok iyiydi

zindan adası da çok güzel

diğerleri hoş bi filmdi ve gerçekten sonunda şaşırdım

aslında çok var ama şuan hatırlayamıyorum

ceset filmini tavsiye ederim bende , onun sonuda ters köşe yaptı

en sevdiğim film türüdür,akıl oyunlarıyla sürükleyici filmlere 1-2 örnek de benden
DAVETSİZ,CESET,AKIL OYUNLARI,ZİNDAN ADASI,MEMENTO,KHAANİ(favorimdir),TALAASH,VANILLA SKY,KİMLİK,GAME,MAKİNİST,KEFARET,TRANS,YETİMHANE(bir anne olarak izlemek apayrı),MASA 21...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…