- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.656
- 498
- Konu Sahibi doktorcum_
-
biz dimes'in %100 meyve suyu yazan ürünlerinden alıyoruz :26: fiyatı diğerlerinin iki katı nerdeyse, onlarda da mı varmışbir şey anlamadım ki :26:
Ben de portakallı ve mandalinalı gazozlardan sabun kokusu alıyorum. Bimde satılan o "sarı gazozlarda" daha belirgin bu sabun kokusu ve tadı. Mandalinadan gelir diyorlar ama canım hiç mi yemedik mandalinayı hiç mi bilmiyoruz yani bariz sabun kokusu ve tadı.. Böyle şeyler ben de duydum, çürük meyveleri toplayıp özel işlemlerden nektarlarını ayrıştırıp, diğer katkı maddeleriyle bildiğimiz meyve suyu yapıldığını...
Yaparlar hayatım herşeyi yaparlar. Yani temizlik maddedi üretenle yiyeyeck içecek üreten aynı firmaysa, mikrobu yapan da aşıyı ilacı yapan da aynı ellerse... Çok kirli oyunlar dönüyor yaa.
Gıdayla ilgili Food. Inc. diye belgesel var onu izleyen zaten daha markete gidip de birşey alamaz :) Yani marketçiyim bunu diyorum o derece :))
Mesela şu meyve suyuyla ilgili bir forumda okumuştum. Adam gözleriyle görmüş. Samsun'un bir köyünde meyve bahçelerinde kenara çarık çürük meyveler yığılmış kokudan yanına yaklaşamazsınız yazmış. Sormuş oradakilere ne olacak bunlar diye. Ordaki köylüler de demiş birazdan bir meyve suyu markası( çok bilindik bir marka) gelecek bunları alacak demiş. Bu kadar yaşayan insnalar yalan söylemiyorlardır. Elbet taze sert meyveden meyve suyu olmaz. Ama arkadaşım eziğini veya dalında fazla olmuşuu alırsın da çürüğünü kurtlusunu alıyorlar yav. Hiç sanmıyorum bantlara atıp içlerinde kurtlularını kenara ayırıp attıklarını. Bu kadar uğraşacaklarını hiç sanmıyorum. Ha şöyle olabilir mesela sıvı yağ fabrikalarında çok hassas ve incecik delikli kevgirler var. Yağlar birçok kez o kevgirlerden geçiriliyor. Ve o kevgirler sürekli özel maddelerle temizleniyor. Meyve sularında da böyle bir sistem varsa birşey diyemem...
ben söylediklerinize katılıyorum.
örneğin bir meyve suyu 1 lt. şeftali 2 tl.
adam normallerden 1lt. meyvesuyu için daha fazla şeftali kullanır.
şeftalinin kilosuda öyle çok ucuz değil yani.
ee bunun nakliyesi, elemanı, elektriği, cartu curtu neden sağlamarı kullansın ki????
Yani devir olmus para devri ticaret devri kim tutupta tek tek ayikliycak ben birkez salca fabrikasina girmistm tanidgn vardi girmez olaydim les gibi kokuyor. Kimse kimsenin babasinin oglu degil herkes para kazanip kar etme derdinde
meyveler sıkıldıktan sonra direk kutulanmıyor ,sulandırılıyor ,ölçü ve formülleri var bunun ,1 lt meyve suyu 2 tl ise o kutu 1 kilo şeftaliden çıkmıyor ,üzerinde yazar meyve oranı % 30 v.s ,yani %70 i su ,neden %100 meyve suları daha pahalı sizce ..
baktım şimdi %100 3 tl.
çok fark yok bence fiyat bakımından.
bu kadar her şey denetleniyorsa neden son aylara kadar yapılan ette şu çıktı bu çıktı haberlerini önceden duymuyorduk???
her şeye rağmen dediğiniz gibi ''meyveler sıkıldıktan sonra direk kutulanmıyor ,sulandırılıyor ,ölçü ve formülleri var bunun'' bu bile içmemek için bir sebep değil mi?
siz bu işi bizden daha iyi bilirsiniz sizce de evde yapılanla hazır olan arasında büyük fark yok mudur?
sağlık açısında da sizin öneriniz hangii olur?
bize yıllarca portakal mandalina yiyin dediler c vitamini için,gecen yasemin bradley diyor ki:boşuna soylenmiş bunlar,onlar da hiçbirşey yok,en güzel c vitamini önce yeşil biber de sonra da çilekte..bak şimdi..
bugunde ınternette bir haber okudum,detoks diye birşey yok,tamamen para kazanılsın dıye merkezlerde geliştirilen bir uygulama..
gel de kafayı yeme....
Bak şimdi duramıyorum işte :))
Türk milletine çok fazla meyve yenilmesini salık verdiler ama birşeyi söylemediler meyve şekerini. Fruktoz yani süper şeker dedikleri şey normal şeker gibi veya komplex karbonhidrat gidi enerjiye çevrilebilen bir şeker türü değil. Genellikle yağa dönüşen bir şeker türü... Hep meyveye yüklenen ama bir türlü kilo veremeyen veya zor kilo verenler insanlar artık neden olduğunu düşünmesinler. Hiç yemeyin demiyorum ama akşam öğünü de sadece meyveyle yapmayın...Mesela brokolide ve marulda sütten yoğurttan fazla kalsiyum vardır. Menopoza giren hanımlara süt yoğurt tavsiye edilir ama bilmezler ki menopozdan sonra bu kadınların kilo sorunuyla karşılacağını...Çünkü bol miktarda hayvansal yağ alıyorlar...
elbette herşeyin evde yapılanı sağlıklı ,bende bir gıdacı olarak evde yapılmasıdan yanayım ,fakat buna zaman ayırmıyoruz birçoğumuz ,hazır tüketim çılgınlığı birçok şey yaptırabiliyor üreticilere ,
birçok ürünün içindekiler kısmını okuduğunuzda bilmediğiniz ne çok şey görüyorsunuz değilmi ,asitliği düzenleyici ,sitrik asit,potasyum sorbat,emülgatör ,fruktoz ,soya lesitini v.s hangimiz bunları evde kullanıyoruz ,bizim kulandığımız 2 yumurta ,1 bardak süt alabildiği kadar un kavramları ,e doğal olarak en sağlıklısı evdeki ,
benim anlatmak istediğim gezdiğim gördüğüm ve üretimine onay verdiğim firmaların ürünlerinin ayakla çiğnenmediğidir ,arkadaşın paylaştığı video örneği gibi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?