tescilli meyve sularinin kokusmus meyve REZALETİ!! GİDA TERORU!

Birçok üretimhaneye denetime gittiğimiz gibi büyük marketere de gidiyorum.akılalmaz şeylerle karşılaşıyorum,mesela yoğurtların üzerindeki şeffaf kapaklarda son tüketim tarihi yazar,o tarih dolduğunda yoğurt firması onları toplar ,soğuk araçta hemen kapının önünde sadece yeni tarihli kapakla değişip aynı ürün geri gelir reyona girer,ayrıca birçok ürünün üzerindeki son tüketim tarihleri asetonla silinebiliyor,iade etmeyip tekrar rafa girer,et ve şarküteri depolarınıu hiç görmeyin,peynir tenekeleri pastan görünmüyor durumda oluyor,bilinçli tüketici olalım,tarihlere bakalım,ayrıca yoğurt,margarin,peynir gibi ürünleri rafın arkasından alın ,çünkü yeni gelen mal her zaman arkaya konur,eski tarihler önce tüketilsin diye,ilk giren ilk çıkar mantığının eğitimini verirler personele.

çok haklısın haklısın haklısın, yere göğe kadar haklsıın. ben gıda mühendisiyim, öyle pis şeyleri bende çok gördüümmm
çok haklısıııınnnnnnnn

çok haklısın haklısın haklısın, yere göğe kadar haklsıın. ben gıda mühendisiyim, öyle pis şeyleri bende çok gördüümmm
çok haklısıııınnnnnnnn

meslektaşımsın,hiç büyük firmaların ,meyöz ,aroma,pınar,tamek,cappy gibi marka üretimi yapan fabrikaları gezdiniz mi,ben bunları hepsini gezdim,firma sahiplerinden üretim müdürlerine kadar saatlerce toplantı yapılmıştır.amaçları hedefleri vizyonları,misyonları konuşulmuştır,oralara ayakla ezilmiş meyveler asla giremez,ama haklısın o kadar çok varki bu tarz insan sağlığnı tehdit eden firmalar,bizlerde görüyoruz malesef,özellikle ekmek fırını denetimleri çok zor geçiyor benim için.

sağlık konularından biraz sıyrılmış, kendimi rahat hissediyordum, tekrar döndüm. ne olacak halimiz ya... hep diyorum "hadi gel köyümüze geri dönelim"... bu moda girdik artık, Allah yardım etsin dışardan ekmek almamakla iyi bir karar vermişim; ama ya unlar kuruyemişimizi de mi kendimiz yapacağız, bir yol bulmak lazım...

hangi makarnada domuz içeriği varmış? ben nuh'un ankara makarnası alıyorum, helal sertifikalı olduğu için. helal sertifikalı ürün almaya çalışıyorum genelde, gimdes'ten sertifikalı olanlardan. gimdes çok radikal geliyor ve hatayı affetmez diye düşünüyorum :26: hayatımda hiç pringles yemedim ama arkasında direk mi yazıyor, yoksa e-471'i gördüğümüz her üründen şüphelenmeli miyiz? Ben gıda hareketi lideri kemal özer'in kitabını almıştım; fakat her şeye zararlı diyor adam, sayfa sayfa liste çıkarmış o maddelerin olmadığı ürünü nerden bulayım ben Allah aşkına

bu bilgiler çok iyi oldu, dikkat edeyim... gözlemlerinizi dile getirdiğiniz için çok teşekkürler.

İstanbul halk ekmek nasıl ben ondan alıyorum iyi diyorlar unu kalitesi açısından inşallah iyidir.

Halk ekmekte Guya el degmeden yapiliyor diyorlar daha 1 hafta evvel gözümle gördüm halk ekmek kamyonun içinde adam ciplak eliyle ekmekleri tek tek elleyerek duzeltiyordu bunu yaparkende ellenmedik ekmek birakmadi tabi. Halk ekmeginde ambalajli olanlarini tercih etmemiz gerekiyor.

meyveler çürük veya değil sonuç itibariyle bir sürü katkı maddesi içeriyor.
evde yaptığımız meyve suyu gün anca dayanırken hazırlara aylarca birşey olmuyor.
sırf bu bile uzak durma nedenidir benim için.
yani en güzel bahçeden en hormonsuz meyveleride toplasalar fikrim aynı benim.
hazır yoğurt,meyve suyu,süt...bunlardan mümkün mertebe uzak duruyorum.

Yazıyı okuyunca aklıma geldi.. Salam sosis gibi adına gıda dediğimiz şeyler de böyle.. büyük markette çalışırken et bölümü şefi anlatmıştı,yemyeşil olmuş leş gibi kokan tavuk etlerinin kemiklerini ayıklayıp salam fabrikasına gönderdiklerini.... Günlerce üzerimizden kokusu çıkmamıştı demişti...

Hazır gıdalar böyle maalesef.. İğrenç..

Zaten direk dilimli poşet içinde olanlardan alıyorum :) Açıkta olanlar kimse dokunmasa bile gelirken giderken taşınırken toz filan içinde. Gerçi bu gıdalara katılan kimyasalların yanında toz toprak o kadar masum kalıyor ki. Ama gene de paket içinde dilimli olandan şaşmam:)

bu saydığınız firmalardan bırını bılıyorum hiçte dediğiniz gibi anlatmıyor çalışanlar yanı bızde çalışırken denetim olacaksa eksiksiz görünmey e çalışırdık fırmamızda çok farklı bı sektör bu arada demek istediğim tabıkı denetim olduğu zamnalar dıkkat edecekler bu fabrıka leş gibi kokuyor bırak fabrıkayı etrafı kokuyorr

Makarna italyan bir marka adini bile unutmusum nasil tiksinmissem artik:) su anda bende nuh kullaniyorum sadece.

Cogu zaman evde ekmek pizza yapiyordum en son unlarin icinde daha lezzetli olmasi icin ogutulmus domuz kemigi kullanildigini duydum. Minimum derece su anda evde ekmek ve hamur isleri. Bilindik turk markalari aliyorum ama onlarinda tadi istedigimiz oranda degil malesef.

E471 ve E482 iceren hic birseyi eve sokmuyorum. Cocuklarin sevdigi ekmegin fabrikasini aradim hatta onlarda bitkisil yapiyoruz dedi ama yinede son aldigim ekmek cope gitti.

Cogu cipsler e471 iceriyo zaten.

Yogurt peynir hatta sekerleme adina herseyde jelatin var.

Su anda en cok sevdigim nespresso kopugude domuz yagindan diye soyleniyo ama fabrika acikma yapti kesinlikle musluman musterileri kaybeymeyi goze alamayiz diye. Bilmiyorum ama artik dayanamiyorum:))

çok sağolun. abur cubur evimizde çok az tüketiliyor, ayda bir cips yiyoruzdur sanırım. bundan sonra içeriğine bakarım :26: ekmeği ypğurdu kendim yapıyorum... dur diyebileceğimiz kadar dur diyelim artık, ne yapalım

bakın ben izah etmeye çalıştıkça farklı algılanıyor ,anlatamıyorum sanırım ,bu fabrikalar dönerci ,köfteci değilki denetime gelecekeleri zaman her yeri paspaslasınlar,öyle bişey yok ,
bu fabrikalar 7/24 üretim halinde içeri girerken dezenfekte havuzundan geçiyorsunuz ,önlük bone maske olmadan girilmiyor ,ayrıca biz denetime baskın şeklinde gitmiyoruz ,rutin yapılan ziyaretler bunlar ,zaten biz bu fabrikalara bu kalite güvence belgelerini verirken gece gündüz yerinden pencersine ,havalandırmadan ,makinelere kadar işleyişi kontrol ediyoruz ,personel eğitminden temizlik hijyene kadar herşeyi kapsıyor ..

ayrıca koku olması illa o kokan şeyleri biz yediriyorlar olarak algılamayın ,sizde bir kaç çeşit yemek yaparken soyduğunuz gıdaların kabuğunu kutusunu ,çekirdeğini çöpe atıyorsunuz ,ama onları yemiyorsunuz ,bunu da öyle düşünün ,sizin evde çıkan çöp bir poşet ise orda çıkan çöp 1 kamyon ,e haliyle o civarda koku yapacaktır ,

gıda sektöründe değildim ben farklı bı sektör yınede bi çeki düzen verılıyordu dmeek istediğinizide anladım

peki bu fırmada çalışan insanların anlattıkları ne olacak ne garezları varda kötülesinler

ayrıca gözü kapalı çok pisler demiyorum bende inşallah değillerdir ama anlatılanlar bızzat orda çalışanlardan duyduklarım

bizim çalıştığımız ortamda da hergün 4 çeşit yemek çıkar ama personel bir türlü beğenmez ,hep bir bahaneleri vardır ,dün köfte yedik bugün tavuk derler hep et et derler ,2 gün et pişmesin ohhoo iyice inek olduk ot yiyoruz derler ,insanları memnun etmek zordur ,
konuşurlar ,kötülerler ,fazla mesaiye kalmıştır ,patrona kızmıştır ,müdüre kızmıştır ,yada o gün üretimde değilde atık bölümünde çalışmıştır ,atıkta çalışanlar genelde şikayetçidir ,leş gibi,pislik içinde filan diye ,ama bu da işin gerçeği ,o çöpler çıkmak zorunda aksi halde çöpleride yemek zorundayız ..

evet genelde öyledir iş beğenmeyız işten çıkış olsa bızede sıra gelirmi diye titreriz evet bunu anlıyorum gıda sektöründe çalışanların geneli iyi şeyler anlatmıyor sakız fabrıkasında çalışan bı yakınım vardı bıldığın sakız yanı sakızda ne gibi bi pislik yapılabılırki diye düşünmüştüm ama şu sakızı değil çiğnemek elinde tutmazsın nasıl yapıldığını bılsen dıyordu

Uygun koşullarda üretilmiş olsa bile bana zaten sağlıklı gelmiyor.
Esans ve boya katılmış şekerli su içiyormuş gibi hissediyorum.

En güzeli evde yapmak.Bu yaz bol bol çilek ve vişne kompostosu yaptım.
Biraz yoğun yapınca,dolapta saklayıp su katarak kullanmak pratik oluyor.

bende gıda teknikeri olarak diplomaların kiralandığı bir ülkede inanmıyorum denetimlerim çok iyi olduğunu...adamlar diplomaları çalıştırıyorlar mühendis veya teknikerleri değil...
ben 8 sene gıda üzerine okudum ve hocalarımın hep anlattıkları fabrikaların gıda üreten işyerlerinin yaptıkları hileler üzerineydi hatta süt ürünlerinde yapılan hileler tez konumdu. insanları hayrete düşürecek hileler yapıyorlar gıdacılar bunları iyi bilirler... hele iş insan sağlığını değilde ticareti düşünen iş verenlerin elindeyse her türlü hile yapılıyor malesef bu sadece meyve suyu ürünlerinde değil hertürlü üründe...

Meşhur kanser onkoloji uzmanı Erkan Topuz'da her zaman kurtlanmış,çürük değil ama çürümüş gibi olgun görünümlü meyveleri yiyin daha doğal ve organik diyor her zaman..

hileli üründen mühürlediğimiz çok üretimhane var ,burada konu meyve suyu olunca onların denetiminden bahsettim ,ama birde ceza alan ,üretimden men edilen ,hatta bir daha ticarethane açması mümkün olmayan kişilerin tesislerini anlatsam ,birçok gıdadan soğursunuz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…