- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 44
- Konu Sahibi doktorcum_
-
Evet kizlar bizim bi tanidik hal isinde meyve sebze iste. Smdi oyle marka vermicem ama markete gittigimizde elimizi ilk attigimiz meyve sulari bunlar.
Anlatiyor halde ne kadar ezilmis kokusmus yanina yaklasilmayacak kurtlu meyve varsa kamyonlara doldurup ayaklariyla eze eze goturuyorlarmis. Kokudan maske takiyorlarmis.
Agzina meyve suyu surmez sadece visne icer. Visnede oyle kalinti olmuyomus sanirim bilemiyorum.
Vel hasili kelam aslinda ne disarda yemek yenir ne icilir.
Hani reklamda tarladan toplanan seftaliler falan gosteriliyo ya kahkaha atarak izliyor boyle olsa maliyti 9 10 liradan asagi olmaz diye :)
Gecen tvde bi firin gosterdiler giris sahane otel lobisi gibi mutfak lesss. Anlatmama gerek yok sanirm o malum firin mutfaklarindan bocekli kazanlar olu sinekler vs vs..
Meyvenizi evde skp yiyin icin ev ev ev.
Size igrenc ama birsey daha anlatayim teyzem temizligine gelen hanimina yemek istetmis kendi de yicek kapici gitmis uydurk bi yerden almis teyzem ust ekmegini koparip atarken bir bakmis.. Ekmegin arasi yapis yapis.. Bir avuc balgam mi sumukmu neydi anlamadm attim dedi
Cok ozur dilerim farkindayim berbat ama insan duymadan farkina varmiyor boyle seylerin
Enistemede bir lokantada salatasindan ezilmis sigara izmariti gelmisti birbirine bosaltmislar hep..
Disarda mumkun.oldugunca yememek gerek, ozel gunlerde can skntidada guzel yerlere gitmeli.
Sagligimizla oynatiyoruz :)
çok haklısın haklısın haklısın, yere göğe kadar haklsıın. ben gıda mühendisiyim, öyle pis şeyleri bende çok gördüümmm
çok haklısıııınnnnnnnn
Aklima geldi simdi bak benimde:))
Bir marketin ekmek bolumunde calisiyodum. Dilim ekmekleri firina koymak icin dolaptan cikardim. Ortasina fare yavrulamis:)) fareleri attik ekmegi firina koyduk:) sonrada satisa gitti....
Kaynim leblebi fabrikasinda calisirken uzerindeki fareleri oldurmeleri gerekirmis. Kactiklari icin mecburen sineklikle olduruyolarmis. Vurunca ezilen farelerin kanlari etrafa fiskiriyomus :)))
En sonda bizim koye esek toplamaya gelmislerdi inekle karistirinca anlasilmiyomus...
Igggg midem bulandi yaaa..
Aldigim herseyin arkasini okurum markette ama o wafel gozden kacmis veya okudum temiz sandigim birsey bilmiyorum. Artik zaten beynim yiyecek konusunda durmus sekilde bazi seyleri gormeye tahammulum kalmadi.
Eve stok yaptigim makarna bile lezzet vermek amacli ogutulmus domuz iceriyormus. Hepsini atmak zorunda kaldim ama o makarnalarla birlikte 4 domuz tuketmisizdir heralde(
Makarna yaaa makarna domuz ne alaka icinde anlamiyorum.
Birde mc donaldsda ekmekler yumsak ve uzun sureli olmasi icin domuz yagi suruluyomus uzerine pisilirken (turkiyede bilmiyorum tabi).
Mc hayatimizda 1 senedir bitmis durumda.
Sadce arka tarafini gordugum bir turk firinindan ekmek aliyorum.
Ama icicekler falan ucuz marka almiyorum en azindan bu bi teselli oluyor.
Birçok üretimhaneye denetime gittiğimiz gibi büyük marketere de gidiyorum.akılalmaz şeylerle karşılaşıyorum,mesela yoğurtların üzerindeki şeffaf kapaklarda son tüketim tarihi yazar,o tarih dolduğunda yoğurt firması onları toplar ,soğuk araçta hemen kapının önünde sadece yeni tarihli kapakla değişip aynı ürün geri gelir reyona girer,ayrıca birçok ürünün üzerindeki son tüketim tarihleri asetonla silinebiliyor,iade etmeyip tekrar rafa girer,et ve şarküteri depolarınıu hiç görmeyin,peynir tenekeleri pastan görünmüyor durumda oluyor,bilinçli tüketici olalım,tarihlere bakalım,ayrıca yoğurt,margarin,peynir gibi ürünleri rafın arkasından alın ,çünkü yeni gelen mal her zaman arkaya konur,eski tarihler önce tüketilsin diye,ilk giren ilk çıkar mantığının eğitimini verirler personele.
İstanbul halk ekmek nasıl ben ondan alıyorum iyi diyorlar unu kalitesi açısından inşallah iyidir.
Evet kizlar bizim bi tanidik hal isinde meyve sebze iste. Smdi oyle marka vermicem ama markete gittigimizde elimizi ilk attigimiz meyve sulari bunlar.
Anlatiyor halde ne kadar ezilmis kokusmus yanina yaklasilmayacak kurtlu meyve varsa kamyonlara doldurup ayaklariyla eze eze goturuyorlarmis. Kokudan maske takiyorlarmis.
Agzina meyve suyu surmez sadece visne icer. Visnede oyle kalinti olmuyomus sanirim bilemiyorum.
Vel hasili kelam aslinda ne disarda yemek yenir ne icilir.
Hani reklamda tarladan toplanan seftaliler falan gosteriliyo ya kahkaha atarak izliyor boyle olsa maliyti 9 10 liradan asagi olmaz diye :)
Gecen tvde bi firin gosterdiler giris sahane otel lobisi gibi mutfak lesss. Anlatmama gerek yok sanirm o malum firin mutfaklarindan bocekli kazanlar olu sinekler vs vs..
Meyvenizi evde skp yiyin icin ev ev ev.
Size igrenc ama birsey daha anlatayim teyzem temizligine gelen hanimina yemek istetmis kendi de yicek kapici gitmis uydurk bi yerden almis teyzem ust ekmegini koparip atarken bir bakmis.. Ekmegin arasi yapis yapis.. Bir avuc balgam mi sumukmu neydi anlamadm attim dedi
Cok ozur dilerim farkindayim berbat ama insan duymadan farkina varmiyor boyle seylerin
Enistemede bir lokantada salatasindan ezilmis sigara izmariti gelmisti birbirine bosaltmislar hep..
Disarda mumkun.oldugunca yememek gerek, ozel gunlerde can skntidada guzel yerlere gitmeli.
Sagligimizla oynatiyoruz :)
Halk ekmekte Guya el degmeden yapiliyor diyorlar daha 1 hafta evvel gözümle gördüm halk ekmek kamyonun içinde adam ciplak eliyle ekmekleri tek tek elleyerek duzeltiyordu bunu yaparkende ellenmedik ekmek birakmadi tabi. Halk ekmeginde ambalajli olanlarini tercih etmemiz gerekiyor.
meslektaşımsın,hiç büyük firmaların ,meyöz ,aroma,pınar,tamek,cappy gibi marka üretimi yapan fabrikaları gezdiniz mi,ben bunları hepsini gezdim,firma sahiplerinden üretim müdürlerine kadar saatlerce toplantı yapılmıştır.amaçları hedefleri vizyonları,misyonları konuşulmuştır,oralara ayakla ezilmiş meyveler asla giremez,ama haklısın o kadar çok varki bu tarz insan sağlığnı tehdit eden firmalar,bizlerde görüyoruz malesef,özellikle ekmek fırını denetimleri çok zor geçiyor benim için.
sağlık konularından biraz sıyrılmış, kendimi rahat hissediyordum, tekrar döndüm. ne olacak halimiz ya... hep diyorum "hadi gel köyümüze geri dönelim"... bu moda girdik artık, Allah yardım etsin dışardan ekmek almamakla iyi bir karar vermişim; ama ya unlar kuruyemişimizi de mi kendimiz yapacağız, bir yol bulmak lazım...
hangi makarnada domuz içeriği varmış? ben nuh'un ankara makarnası alıyorum, helal sertifikalı olduğu için. helal sertifikalı ürün almaya çalışıyorum genelde, gimdes'ten sertifikalı olanlardan. gimdes çok radikal geliyor ve hatayı affetmez diye düşünüyorum :26: hayatımda hiç pringles yemedim ama arkasında direk mi yazıyor, yoksa e-471'i gördüğümüz her üründen şüphelenmeli miyiz? Ben gıda hareketi lideri kemal özer'in kitabını almıştım; fakat her şeye zararlı diyor adam, sayfa sayfa liste çıkarmış o maddelerin olmadığı ürünü nerden bulayım ben Allah aşkına
bu bilgiler çok iyi oldu, dikkat edeyim... gözlemlerinizi dile getirdiğiniz için çok teşekkürler.
bu saydığınız firmalardan bırını bılıyorum hiçte dediğiniz gibi anlatmıyor çalışanlar yanı bızde çalışırken denetim olacaksa eksiksiz görünmey e çalışırdık fırmamızda çok farklı bı sektör bu arada demek istediğim tabıkı denetim olduğu zamnalar dıkkat edecekler bu fabrıka leş gibi kokuyor bırak fabrıkayı etrafı kokuyorr
bakın ben izah etmeye çalıştıkça farklı algılanıyor ,anlatamıyorum sanırım ,bu fabrikalar dönerci ,köfteci değilki denetime gelecekeleri zaman her yeri paspaslasınlar,öyle bişey yok ,
bu fabrikalar 7/24 üretim halinde içeri girerken dezenfekte havuzundan geçiyorsunuz ,önlük bone maske olmadan girilmiyor ,ayrıca biz denetime baskın şeklinde gitmiyoruz ,rutin yapılan ziyaretler bunlar ,zaten biz bu fabrikalara bu kalite güvence belgelerini verirken gece gündüz yerinden pencersine ,havalandırmadan ,makinelere kadar işleyişi kontrol ediyoruz ,personel eğitminden temizlik hijyene kadar herşeyi kapsıyor ..
ayrıca koku olması illa o kokan şeyleri biz yediriyorlar olarak algılamayın ,sizde bir kaç çeşit yemek yaparken soyduğunuz gıdaların kabuğunu kutusunu ,çekirdeğini çöpe atıyorsunuz ,ama onları yemiyorsunuz ,bunu da öyle düşünün ,sizin evde çıkan çöp bir poşet ise orda çıkan çöp 1 kamyon ,e haliyle o civarda koku yapacaktır ,
gıda sektöründe değildim ben farklı bı sektör yınede bi çeki düzen verılıyordu dmeek istediğinizide anladım
peki bu fırmada çalışan insanların anlattıkları ne olacak ne garezları varda kötülesinler
ayrıca gözü kapalı çok pisler demiyorum bende inşallah değillerdir ama anlatılanlar bızzat orda çalışanlardan duyduklarım
bizim çalıştığımız ortamda da hergün 4 çeşit yemek çıkar ama personel bir türlü beğenmez ,hep bir bahaneleri vardır ,dün köfte yedik bugün tavuk derler hep et et derler ,2 gün et pişmesin ohhoo iyice inek olduk ot yiyoruz derler ,insanları memnun etmek zordur ,
konuşurlar ,kötülerler ,fazla mesaiye kalmıştır ,patrona kızmıştır ,müdüre kızmıştır ,yada o gün üretimde değilde atık bölümünde çalışmıştır ,atıkta çalışanlar genelde şikayetçidir ,leş gibi,pislik içinde filan diye ,ama bu da işin gerçeği ,o çöpler çıkmak zorunda aksi halde çöpleride yemek zorundayız ..
bende gıda teknikeri olarak diplomaların kiralandığı bir ülkede inanmıyorum denetimlerim çok iyi olduğunu...adamlar diplomaları çalıştırıyorlar mühendis veya teknikerleri değil...
ben 8 sene gıda üzerine okudum ve hocalarımın hep anlattıkları fabrikaların gıda üreten işyerlerinin yaptıkları hileler üzerineydi hatta süt ürünlerinde yapılan hileler tez konumdu. insanları hayrete düşürecek hileler yapıyorlar gıdacılar bunları iyi bilirler... hele iş insan sağlığını değilde ticareti düşünen iş verenlerin elindeyse her türlü hile yapılıyor malesef bu sadece meyve suyu ürünlerinde değil hertürlü üründe...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?