- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 882
- 448
- 44
- Konu Sahibi doktorcum_
-
bende diyorum ki mesela birisiyle buluşacakken bile bir kek için tam 40 dk harcıyoruz.
neden sahip olduğumuz en değerli şey sağlığımız için misafire verdiğimiz değer kadar dğer vermiyoruz??
40 dk da meyvesuyu hazırlamak için harcayalım mesela.
bir zamanlar okullara yazı gönderildi; yanlış hatırlamıyorsam E330 E225 E345 falan kodlar vardı ürünlerin arkasında.
bunların zararlı olduğundan bahsediliyordu.açıklamalar yapılmıştı hangisi hangi hastalıklara yol açıyor diye.
şimdi taktik mi değiştirdiler anlamıyorum arkalarında artık bu kodlar yokta şunu düzenleyici bu asit şu şey falan diye bilmediklerimiz yzıyor.
bir de o videoda ben şeyi fark ettim: portakallar parlak parlak yıkanmış gidiyor ve hoooooopppppp hemen şişeler dökülüyor.
ben anlamadım o portakallar nasıl sıvı hale getirildi; hangi işlemden geçti.
biri beni de durdursun:)
yıllarca yemekten sonra meyve ıkram edip yada yemedik mi??yanlış diyorlar
yemekten hemen sonra çay ikram edip içmedik mi?yanlış,yemeklerin vitaminini öldürür diyorlar..
etin yanına pilav yada makarna pişirmedik mi?yanlış diyorlar ama daha gecen gun tv de Oktay usta şnitzelin yanına makarna yaptı...
aklıma ılk gelen bunlar..konu biraz saptı belki ama ya bu başlık altında yada başka konuda bunları da konuşmalıyız,butun bıldıklerımızı yavaş yavaş çürütüyorlar ama neye dayanarak ve bunun bedelini biz nasıl ödeyeceğiz???
biz de hep %100 yazanlardan alıyoruz... onların tüketim tarihleri daha kısa ama alla allah
bir de genelde bulduk mu hep Exotic marka alırız...
Üretim yerlerini videoyla paylasmıslardı. Burada Eylül hanımın dedigi gibi uzmanlar ayrıstırıyor eldivenlerle ve her asama titizlikle yürütülüyor gibi duruyor
Bu markaya güveniodum ben yaaa ama icime kurt da düşmedi değil
[video=youtube;H-BBv1Vb9R0]http://www.youtube.com/watch?v=H-BBv1Vb9R0[/video]
bak ben sana daha net olanı yolladım ,nasıl meyve suyuna dönüştüğü burda daha ayrıntılı ,işte bahsettiğim büyük markaların aynen üretim tesisleri böyle ,her üretim yapıldığında muhakkak incelemeye gider ,işte o labratuarda inceleme deniliyor ya ben işin o ayağında da çalışıyorum aynı zamanda ..
Elite Naturel - %100 Organik meyve suyu üretim prosesi - YouTube
biraz alakasız olabilir ama buraya yazayım büyük bir market deposu adını vermiyim ama çok büyük bir market.ana deposunda yerleri süpürülen süpürge ile meyveleri düşen sebzeleri toplayıp tekrar kasalara koyuyorlarmış yani hem yerler süpürülüyor onunla.size tavsiyem ne alırsanız alın herşeyi sirkeyle yıkayın.iyice suda bekletin.
Aklima geldi simdi bak benimde:))
Bir marketin ekmek bolumunde calisiyodum. Dilim ekmekleri firina koymak icin dolaptan cikardim. Ortasina fare yavrulamis:)) fareleri attik ekmegi firina koyduk:) sonrada satisa gitti....
Kaynim leblebi fabrikasinda calisirken uzerindeki fareleri oldurmeleri gerekirmis. Kactiklari icin mecburen sineklikle olduruyolarmis. Vurunca ezilen farelerin kanlari etrafa fiskiriyomus :)))
En sonda bizim koye esek toplamaya gelmislerdi inekle karistirinca anlasilmiyomus...
Igggg midem bulandi yaaa..
Aklima geldi simdi bak benimde:))
Bir marketin ekmek bolumunde calisiyodum. Dilim ekmekleri firina koymak icin dolaptan cikardim. Ortasina fare yavrulamis:)) fareleri attik ekmegi firina koyduk:) sonrada satisa gitti....
Kaynim leblebi fabrikasinda calisirken uzerindeki fareleri oldurmeleri gerekirmis. Kactiklari icin mecburen sineklikle olduruyolarmis. Vurunca ezilen farelerin kanlari etrafa fiskiriyomus :)))
En sonda bizim koye esek toplamaya gelmislerdi inekle karistirinca anlasilmiyomus...
Igggg midem bulandi yaaa..
niye alakasız olsun canım. bu da bir gıda terörü. bilgilenmek ve bilgilendirmek en güzel şey.
sirke kokusu sinmez mi canım onlara ya? e alelacele yemek yapıoruz bazen. iyice suda bekletmeye vaktimiz olmuyo çoğu zaman. ama ben bütün sebzeleri meyveleri katur kütür ovalaya ovalaya yıkarım.
valla böyle haberleri duyduktan sonra, "emaneten yaşıyoruz" gibime geliyor..
çok güldüm ya
sence de sağlık önemli değil mi?
aslında bir yerde haklısın çok didiklersen her şeyde bir oyun var
Onemli olmasina onemli de benim yapabilecegim birsey yok malesef.
en son evde hergun yedigim bir yiyecegin tamamen domuzdan uretilmis oldugunu arkasini okuyunca ogrenmem ve agzimdaki son parcanin burnumdan gelmesiyle son bulmasi beni cok sarsti:)
Birde pringels in icindeki E471 in domuz uretimi olmasina cok aglamistim. Cok seviyodum cunku.
tabii ki senin bileceğin iş sen yiyorsun sonuçta.senin seçimin.
ama ben dikkat ederim mesela.
kırmızılı yer baya kötü olmuş ya.
iç dikkat etmedin mi?
Aldigim herseyin arkasini okurum markette ama o wafel gozden kacmis veya okudum temiz sandigim birsey bilmiyorum. Artik zaten beynim yiyecek konusunda durmus sekilde bazi seyleri gormeye tahammulum kalmadi.
Eve stok yaptigim makarna bile lezzet vermek amacli ogutulmus domuz iceriyormus. Hepsini atmak zorunda kaldim ama o makarnalarla birlikte 4 domuz tuketmisizdir heralde(
Makarna yaaa makarna domuz ne alaka icinde anlamiyorum.
Birde mc donaldsda ekmekler yumsak ve uzun sureli olmasi icin domuz yagi suruluyomus uzerine pisilirken (turkiyede bilmiyorum tabi).
Mc hayatimizda 1 senedir bitmis durumda.
Sadce arka tarafini gordugum bir turk firinindan ekmek aliyorum.
Ama icicekler falan ucuz marka almiyorum en azindan bu bi teselli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?