Aynısını yaşadım hocam. Ben de İngilizce öğretmeniyim, dil sınıfım var. Bir öğrencim var oldukça hevesli ve çalışkan. Bana sürekli soru atıyordu, ama sorular bitmek bilmiyordu.. Canlı derste anlattığım her konuyla alakalı "yapamadım" diyerek neredeyse tüm testi bana gönderip açıklar mısınız diyordu. Ben de wp'den ses dosyası göndererek açıklıyordum ama ne bir teşekkürler hocam yazıyordu ne de anladım diyordu. Öyle bitiyordu konuşma benim ses dosyalarımla. Sizinki gibi bazen sadece soruyu çekip atıyordu, ben otomatik robot öğretmenim çünkü soruyu görünce papağan gibi açıklamam gerekiyor! Ben de "?" yazıp gönderdim, aa pardon açıklar mısınız demeyi unutmuşum dedi. Gene uzun uzun açıkladım.. Ama bitmiyordu.. Sonra bi gün canlı dersi 2 dk geç başlattım diye bana "öğretmenin dersi başlatması gerekiyor" uyarısının ekran görüntüsünü atıp gönderdi. E yani? dedim, 2 dk geç başlattı sistem, olamaz mı dedim cevap vermedi. Sonra canlı derslere gelmediği zamanlar mesaj atıp "şu şu konuyu tekrar eder misiniz ben dersi kaçırdım" dedi. Yani 30 kişilik sınıfı kendisine özel hızda işleyeceğim! Zaten soru üzerinden sürekli tekrar yapıyoruz. Gene ya havle çekip sustum. Sonra gene bana 10 tane soru döşemiş anlamadım diye. Cevap vermedim gecenin 12'siydi, misafirlerim vardı. Ertesi gün "internetinizde sorun var sanırım sorularım size gelmedi galiba" dedi ben de "hayır müsait değildim" dedim. Baktım başa çıkamayacağım şöyle bir çözüm getirdim, mail adresimi verdim çocuklara canlı derste. Yapamadığınız soruları mail atacaksınız, canlı ders esnasında hep birlikte inceleyeceğiz, böylelikle arkadaşlarınız da faydalanacak dedim. Şimdi maile gelen soruları canlı derste açıyorum, birlikte çözüyoruz, kimin gönderdiğini belirtmiyorum, böylece kendilerince "rencide" olmaktan kurtuluyorlar. Siz de böyle yapın derim. Yoksa sonu gelmiyor. Yani gecenin bi vakti dıt dıt mesaj, bakıyorum bir sürü soru.. Tek tek açıklamaktansa toplu olarak açıklamak en fazla dersin 5 dk.sını alıyor zaten