Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

amanında amanın kım gelmısss bıtlı gelmsıss

nerdesiniz kızım ya hepiniz kayboldunuz benim bu topice ilk girdiğim zamanlar buranın mudavimleri vardı bir taneside sendin hepiniz gelmez oldunuz??? başka tesettur topici var da orada mısınız bizde oraya gelelim paylaşımlar için....

kızlar esım oje surmem ıcın baskı yaptı bende protez tırnak yaptırdım hemde uzun ve oval kırmızı ojeyıde surdum evlılıgım duzene gırdı yaa

kızlar esım oje surmem ıcın baskı yaptı bende protez tırnak yaptırdım hemde uzun ve oval kırmızı ojeyıde surdum evlılıgım duzene gırdı yaa

Uzun protez tirnak... Kirmizi oje... Hmm...

Tesetturlumusunuz?

Esinizdeki oje meraki neyden kaynaklaniyormu?

Arada bir evde oje yapip disari cikinca cikartsaniz olmuyor mu?

Kimsenin yanlis anlamasini asla istemem amacim kimseyi rencide etmek degil elbetteki bir bayan bakimli olmali ve evliyse bakim kesinlikle gerekli. Ama ben ojeyi yakistirmiyorum tesetture ozellikle goze carpan renkleri bunu cok uzucu buluyorum. Elbette makyaj herkezin hakki ama bence en guzel makyaj hafif olani yani dogala yakin olanidir.

Ben cok uzuluyorum aciklardan beterler, usttu mekke alti paris, buda istee tesetturluyum diye geziniyor gibi sozlerden.

Basortunun hakkini vermek sart!

kesinlikle sana katılıyorum tatlım çok itici oluyoooo

senı ılgılendırdıgını hıc sanmıyorum

senı ılgılendırdıgını hıc sanmıyorum

Ne oldu agir mi geldi? gercekleri duymak isine gelmedi demi?

Aci var demi aciii

Ilgilendirmiyorsa yazmasaydin kime yonelttin sorunu??? yazdin cevap verdik NOKTAAAAAAAAA!!!!

Senin dusuncene gelince herkez saygi duyacak destekliyecek ama kendi dusuncemizi yazinca yok seni ilgilendirmiyor havalarii...

Ne halini varsa gor!

kızlar bu konuyu yeni buldum ve bulduğum açok sevndm. konuyu açan ve destek veren arkadaşlara tşk etmek istiyorum..
ben size derdimi anlatayım:ben de tesettürlüyüm ama eşim benim açık olmamı tercih ederdi bunu çok iyi biliyorum.kendisi söylüyor aynen şöyle:
"ben karımın açık olmasını isterdim,onunla rahat rahat istrediğimizi yapardık,denize gidebilirdik,istediğim kıyafeti giyebilirdi.karımın açık olmasını istemek onu kıskanmadığım anlamına gelmiyor. sadece tesettürlü olunca her şeyi yapamıyorsun."
bu cümleler beni o kadar üzdü ki. bi ara bayağı psikolojim bozuldu. yolda bi açık bayan görsem bakıp kalıyordum "ben de böyle olsaydım sorun kalmayacaktı" diye düğşünüyordum içimden. bu da beni bayağı yıprattı.
ben her zaman elimden geldiğince daha kapalı olma yolunda çabalardım. uzun etek dikkat çekmeyen kıyafetler falan. ama eşim benim giyimimi değiştirdi. bana spor kıyafetler almaya başladı eteklerimin boyu kısaldı. kısaldı derken diz altında ama tesettürlü bayana göre kısa işte.. hiç pantolon giymezdim pantolon giymeye başladım. off off iyi ce dğiştim yani
artık kapalılara karşı bakış açım değişti en kötüsü de bu. kapalılara hiç bir şeyi yakıştırmıyorum kendimde dahil.
hep gözüm açıklarda "ben de öyle olsaydım ben de şunu giyseydim" falan.
tesettürlüyüm fakat açıkların kıyafetlerini giymek için çabalıyorum. onlara benzemeye çalşıyorum. çok kötü bir durum.mesela bir kıyafet giyitorum çok beğeniyorum kendimi harika oluyor ama başımı kapatınca bozuluyor sanki. offf çok saçma bir düşünce biliyorum ama psikolojim bu hale geldi
sizden şu konuda yardım istiyorum. nasıl giyinsem de kendimi beğensem.kapalılara hiç bir şey yakıştırmıyorm. yardımcı olursanız çok sevinirm

Eşinin baskısı sana bunu düşündürmüş canım
Ama biler başlkaları için örtünmüyoruz kendimiz için örtünüyoruz..
Evlendiğinizde yada tanıştıgında tesettürlü değilmiydiin?
Madem istiyor rahatça yine herşeyi yapabilirsin ki giy haşemanı birlikte denize girin
Çok şık haşemalar var ben aldım bu yaz çok beğenerek
Bikinimi giymedim bile hiç..
Baramı gitmek istiyor tak şapkanı git elinde ayak uydurmak..
Evet bazen bende açık olsaydım rahat rahat giyinir çıkardım diyorum ama
Kuran-i kerim de farz kılınmış sonuçta ben müslümansam eğer Rabbim'in emirlerine uymalıyım
Taviz verebilirsin biraz yapabilecek birşey yok malesef evde çok frapan şeyler giysen tatlım
Ben mümkün oldugunca evimde kokoş gezerimki böyle istekleri olmasın..
Benim ablamda tesettürlüydü evlenince aynen eşi istemedi tesettürü ve açıldı
Çok açık giyiniyor şimdi de
İnşallah İşleri rayına oturtabilirsin..

arkadaşlar,

kırıcı,üzücü tartışmalara lütfen girmeyin... böyle durumlarda da sol köşedeki kötü içerik bölümünü kullanın

cnm cvbın için çk tşk edrm.
tanştığımızda tesettürlü değildim. o benii açık olarak tanıdı. flört dönemimizde kapanmak istediğimi söyledim "olmaz" dedi. dinlemedim.
sonra kabul etti. "saygı duyarım senin görüşün, ben seni açık olduğun için değil, sen olduğun için seviyorum" dedi. ama içten içe hep açık olmamı istedi
yani öyl e şeyler giymek istiyorum ki baktığı zaman "iyi ki kapalısın" ddeesin. "çok güzel olmuşsun " desin.
ama o çoğunlukla giydiklerimi eleştirir "bu ne böyle, bu hiç buna yakışmşmı"
dışarı çıkacağımız zaman sırf bu yüzden hazırlanmam 1 saat süürüyor. beğenemiyorum çünkü.
bu kez de eşim " açık olsaydın bu kadar uzun sürmezdi giyinmen " diyor..
off ne biliyim yaa çok kafama takıyorum.
bara falan gitmek konusun da dediğin olabilir şapka ile.
ama özel bir akşam yemeği falan... eşimin hayalidir mesela. lüks bir restoranda şık kıyafetlerle eşinle yemek yemek...

ama kapalı olunca olmuyor ki onlar gibi.:26:
her ne kadar modern kapalılar gibi giyinsem de beğenmiyorum,olmuyor sanki bir şeyler bozuyor kıyafti.
bilmiyorum canım yaa hakikaten psikolojimi kötü etkileyen bir durum.
aslında tam olarak hissettiğimi açıklayamıyorum.
şöyle söyleyim,tesettürlü olarak giydiğim bir çok kıyafeti de beğeniyorum,
yakışıyor ama beni rahatsız eden oolay kapalı olmakta. açık olsam paspal da giysem harika oluyorum, düşünceme göre.
eşim böyle düşünüyor demiyorum. eşimin açık olmamı tercih etmesi beni bu saçma sapan düşüncelre itti.
bu düşüncelerden kurtulamıyorm

Son düzenleme:

canım nefsinle büyük bir mücadele içine girmişsin.. inşallah yanlış bir tercih yapmazsın.. eş seçimi çok önemli.. eşler birbirlerini doğruya teşvik etmelidir oysaki.. ben çok küçük yaşta kapandım, çokta zorluk çektim.. arkadaşlarım tarafından dışlandım, akrabalarımdan bazıları çok olumsuz tepki verdi, okula girip çıkmak tam bir sorundu.. ama aşabildim hepsini.. üstelik şu anda tesettürlü olmak çok daha kolay.. tesettür firmaları (kayra, armine, setrms), tesettür dergileri (ala,hesna), tesettür blogları(nurjanla moda, nakisays, cicicigüncem, zehra ne söyler, just a lifestyle, biraz da moda) yardımcımız.. Başörtümün kıyafetime inanılmaz yakıştığını düşünürüm ben.. internette tesettür bloglarını, tesettür giyim firmalarının kataloglarını takip et.. sen kendinle gurur duyarsan ve kendine güvenirsen eminim kendini çok daha iyi hissedeceksin.. ayrıca tesettürü sadece giyim tarzı olarak düşünme.. tesettür bir hayat tarzıdır.. islami kitaplar okumaya çalış, inançlı yazarların kitaplarını (iskender pala, senai demirci gibi). önce içsel bir olgunluk sağlamaya çalış.. zaten sonrası kendiliğinden gelir.. eşinle de bu konuyu konuş.. seni psikolojik açıdan etkilediğini belirt.. inşallah feraha erersin canım.. Allah yardımcın olsun..

cnm dediklerini yapacağım çok tşk edrm önerin için.
eşime bunu belirttiğim zaman "saçmalama olur mu öyl e şey,ben senin kapalılığından şikayetçi değilim,ben seni böyle seviyorum vs vs" diyor.içinde bulunduğum durumu anlamıyor ve önemsemiyor
ama ben onıun içini biliyorum . o yüzden söyledikleri ben,i tatmin etmiyor

bu sorunu eşimle çözemem .
kendi içimde halletmem lazım.
önce kendimi kendim beğenmem lazım,bi kıyafetin başörtüsüyle tamamlandığına kendimi inandırmam lazım.
eminim o zaman güvenm gelir. Allah yardımcımız olur muhakkak yeter ki onun yolunda ilerleyelim.
Allah razı olsun

acı sende var herhal havladıgına gore sen ne halın varsa gor terbıyesızlıkte yapma haddını bıl

yazismalari okuyunda taniyin arkadaslarinizi !

seviye yerlerde rezillik diz boyu !

yapilan sohbet icler acisi !

Ne kadar bayagi basit sohbet !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…