Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

cyd86 kıyafetlerine özellikle de üzerindeki kombine bayıldım
ben hiç böle giyinemiyorum üşeniyorum
sizleri görünce nasıl özendim

kristaltane maşallah tarzın çok hoş ve hepsi yakışmış

cyd86 kombinlerin gerçekten çok şık,çok çok beğendim.
Bunları etekle mi pantolonla mı kombinliyorsun? Bazıları uzun gibi de...

Son düzenleme:
Şal örtmeyi çook istediğimi yazmıştım buraya ve nihayet alabildim bugün
Bi tane Pashmina lacivert aldım, bir de mor baya ince olanlardan
Ancak uygun bone ayarlamadım bir türlü ne örtsem sırıtıyor sanki. Krem filan denedim çok içime sinmedi...
Ayrıca şalı yakıştıramadım da pek kendime.
İnce olana şekil vermek de zor biraz...
Kalında da boyun kısmı çok dolgun oluyor, sıkıntılı
Ne yapacağımı hepten şaşırmış durumdayım ...
Görünce içim gidiyor ama galiba uzaktan bakmaya devam edeceğim
Sizler nasıl şekil veriyorsunuz, şu şalın püf noktaları yok mu

canım ya aslında çok rahat önü falan rahat duruyor normal eşarba görelacivert aldıysan siyah bone takabilirsin canım..
şalın önünü biraz katla alttan iğneyle tuttur çok sıkma hafif bol kalsın daha güzel durur şal kalınsa dediğin gibi arkaya bağladığında çok kalın durur ama iğneyle arkadam önünü bol tutarak tutturabilirsin inceyse zaten direk arkaya bağlarsın zamanla alışırsın canım alışkanlık o bende normal eşarbı yapamıyorum alışkanlık olmadığı için

Cevapladığın için teşekkür ederiiim
Ben de eşarba alışmışım bu baya zaman alacak gibi tabi pes etmezsem
Siyah bone denemedim açıkçası lacivertle boğar diye düşünmüştüm ben:26:
Boynunu da öyle yapayım o zaman iyi fikir.
Aldığım yerdeki adam bir de orta kalınlıkta olanları var dedi, onlar daha mı rahat olur bilemedim doğrusu:44:

Rica ederim..Giride olur laciverte olmaz mı:44:kalınlarda rahat canım önü daha güzel durabiliyor kalınlarınpes etme ya dene rahat edersın

Gri bonem yok:26:
Bir ara gidip güzel şallar ve uygun boneler almalıyıııım....
Göz eşarba alışınca şal tuhaf geliyor...
Deneye deneye alışırım inşallah
Teşekkürler canımmm

cıkcası bende suruyoruö ısım geregı bunun sakıncası bence yok cunku kapalı olmak yeter sacım gozokmuyor kadın bakımlı olmalı bence

kıslar hıc kasmayalim kendımızı ya surun bukadar dar olmayalım surelıöm gıtsın sıler namazımıda kılarız yeterkı kapanalım

Tesettür bir bütündür ve bir yaşam şeklidir, sadece başımızın örtünmesi olarak bakmamalıyız olaya.
Her halimizle, her şeyimizle bunu yaşamaya çalışmalıyız ve malesef ben de bunu tam anlamıyla başaramıyorum.
Kalem veya sürmesiz ben de dolaşamıyorum mesela...Ancak bununla yetinmeye çalışıyorum çoğunlukla.
Kapalı bir bayanın daha dikkatli olması gerektiğine inanıyorum.
Elbette her kadın bakımlı olmalıdır ancak bakım oje sürüp sürmemeye, makyaja indirgenmemelidir sadece.
Burda kimseye yapma diye söylemeye de hakkımız yok ancak bunu belirtmeden geçemedim.
Amacım kimseyi eleştirmek veya polemiğe girmek değil.
Sadece fikrimi belirttim...

lacivertin altına lacivert bone kullan bence canım .. morada koyu tonda bir kullanabilirsin..
sana tavsiyem şalda yazları ince tarzda kullanman..suan kıştayız paşmina alabilirsin..
şalın önunu ıster kıvır ıstersen düz tut.. yakısıyorsa kıvırmana bile gerek yok..
cene altında ignelemeden arkayaatanlarda var ben ona cesaret edemıyorum..
cenemden igneliyorum ceviyorum bazen boynumda.. bazende ignelemeden sıkı sekilde baglıyorum..keske uygulamalı anlatabilsem.

İğnesiz ben de yapamam
Dediğin gibi yazın ince şallar daha iyi olur, kışa pasmina aldım ama kocamanlar yaa
Ucunu katlayarak kullanıyorum ben de ama boyun kısmı için baya uğraşıyorum.
Çok kalın, boğuyor beni sanki.
Eşarpta daha rahat ediyorum galiba.
Şalla frekansımız pek tutmadı
Çok yakıştıramadım da kendime...
Bakalım zamanla alışırım belki.
Tavsiyelerin için çook teşekkür ederim

kızlar bence kapanmak başı örtmekten ibaret değildir.
kadınlar doğuştan cazibeli ve narindir ve Rabbim bayanların korunması adına örtünmelerini emretmiştir.
saçın açık olması kadını daha cazibeli gösterir,aynı şekilde vücutta öyle.
yani mümkün mertebede helal olmayan ortamlarda/yani erkeklerin bulunduğu ortamlarda) güzelliğimizi çok fazla ön plana çıkarmamalıyız.
ojede aynı şekilde bayanı çekici kılıyor ve kapanma mantığımıza ters düşüyor.
yani soran arkadaşımızında endişe ettiği gibi ne kadar iyi niyetle olursa olsun 'aaa kapalı ama ole sürmüş!başını örtse ne örtmese ne! ' gibi eleştirilere,düşüncelere maruz kalınabilir.
biz bunun bilincindeysek neden buna mahal verelim ki...?
kafana takıldığına göre bu duruma dikkat ediyorsun demektir,bu bile güzel bişey.
benim sana tavsiyem sürmemen yönünde.
geçen fakültenin mescitindeyken bi kızın parmaklarında oje vardı,namaz kılmadı(sanırım hastaydı) oturdu biraz sonrada gitti.daha sonra başı açık ama namaz kılan bi kız arkasından bi sürü şey söyledi: 'kafasını kapatmış ama zihni açık,nefret ediyorum böyle kızlardan,buldukları her fırsatta tesettürü lekeliyorlar,ben bu yüzden kapanmıyrum.' dedi.
bunu diyen kızın düşüncesi.
kızın düşüncesini ifade ediş uslubu çok hoşuma gitmedi açıkçası.
ben orda oje süren kız için çok üzülmüştüm,hakkında böyle düşünldüğünü bilse ne kadar üzülürdü...
bazı insanlar yaftalamaya yer arar.heleki günümüzde...buna fırsat vermemek adına bence bizim daha özenli olmamız gerekiyor.
ben özeleştiride bulunayım.mesla ben sokağa eyeliner ve sürmesiz çıkamıyorum,çok hafifte ruj sürüyorum.neden?çünkü öyle daha güzelim.fakat sonra düşünüyorum,e sen niye örtünüyorsun civciv?o güzellği örtmek için?e bu makyaj niye
buna rağmen halada sürüyorum sürmeyince kendimi boş hissediyorum.keşke bende bu alışkanlığımı bırakabilsem....

bu arada kızlar bişey somak istiyorum.
lazer kesim şal kullananlarınız var mı?
kulanıyorsanız nasıl bağladığınızı tarif eder misiniz?
ipek olduğu için istediğim gibi durmuyor,kayıyor sanki: (
bi türlü istedğim duruşu veremiyorum.siz nasıl yapıyorsunuz?

bu arada söylemeden geçemeyeceğim kombinlere bayıldım kızlar
yarın bende bi kaç kombinimi paylaşacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…