Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

Allah’a yemin ederim ki, ya iyiliği emreder, kötülükten nehyeder, zâlimin elini tutup zulmüne mani olur, onu hakka döndürür ve hak üzerinde tutarsınız; ya da Allah Teâlâ kalblerinizi birbirine benzetir, sonra da İsrâiloğullarına lânet ettiği gibi size de lânet eder.
(Ebû Dâvûd, “Melâhim”, 17)

Kendimce yeni kararlar alıyorum bu aralar. Sünnetlere daha çok dikkat etmek, daha çok misvak kullanmak, daha az yemek, gördüğüm yanlışları zorda olsa söylemek gibi. Bir kaç gün evvel dışarı çıkmıştım. Bize yakın bir markete girdim. Market çalışanlarından bir kızın kıyafeti dikkatimi çekti.

Başında mendil kadar bir başörtüsü. Vücuduna yapışan, kalça kısmını bile tam örtmeyen bir kazak, ayakta bir çizme ve kot kilotlu çorap(strech pantalon). Yanındaki bir beyle gayet rahat tavırlar içinde konuşuyordu.

Adam yanından ayrılınca, kızın yanına gidip, elimi omzuna koydum:

“Canım” dedim. “Sana bir şey söylesem kızar mısın?”

Biraz şaşkın ve tedirgince süzdü beni: istemeyerek “kızmam herhalde” dedi.

Ona, başörtüsü ve ayağındaki pantalonun birbirlerine zıt olduğunu, bu kıyafetin İslam’a uygun olmadığını anlattım.

“Bu herkesin kendi bileceği bir iş” dedi. Yani “Sana ne” demek istedi. “Evet” dedim, “herkesin kendi bileceği bir iş olabilir ama ben müslümanım ve müslüman kardeşimi uyarmak zorundayım. Bu tür kıyafetleri giyenler için Peygamberimiz Giyinmiş çıplaklar diyor ve onların cennetin kokusunu alamayacağını buyuruyor.”

“Ben bunları biliyorum, ama markette uzun etekte giyilmiyor” dedi. Bir kaç cümle daha edip ayrıldık. Ortanca oğlum yanımdaydı. “Anne bence anlamadı” dedi. Bende “olsun yavrum, ben görevimi yaptım” dedim. Sonra beni çok etkileyen bir söz söyledi: “Ama anne böyle olanlar o kadar çok ki…”

Çoğumuzun hayatında ki islam, kimliğinde yazılı olandan öteye gidemiyor malesef. Toplumu yetiştirecek anneler, İslam’dan çok uzaktalar. Tesettür bilincini içselleştiremedik. Hem örtülü, hem cazibeli nasıl olunur, bunun uğraşını veriyoruz. Allah’ı kandırmaya, vicdanımızı rahatlamaya çalışır gibi bir halimiz var sanki. Ahiretten biraz çalıp, dünyamızı mamur edelim, dünya tam olsun ama küçük göz boyamalarla Ahirette elimizden gitmesin istiyoruz.

Ne kolay yaşıyoruz. Ne ucuz…

Son zamanlarda yaygınlaşan güya örtünme şekilleri, modalaştırılan, içi boşaltılan tesettürün toplumdaki bir yansıması. Müslüman kadın da artık ne giyineceğini, nasıl örtüneceğini kataloglardan, yeni trendlerden öğreniyor. Mevsime göre başörtüsü modelleri çıkıyor. Tesettür modasını anlatan dergiler kızlara modern örtünme şekilleri hakkında tüyolar veriyor.

60′lı yıllarda ilk kez tayt’ı modaya kazandıran(!) kızıl haçta gönüllü olarak çalışan, erkek ve kadın giyim mağazalarına Adem ve havva ismini veren Pierre Cardin, tesettür modasını takip eden kızlarımız tarafından çok tutuluyor ve bu firmanın “P” logolu eşarpları müslüman kızların başında arz-ı endam ediyor. Pierre Cardin’in topluma kazandırdığı “Tayt” çılgınlığı, şimdilerde kızlarımızın bacaklarında kot tayt olarak hayat buluyor. Nasıl da yakışıyor ama! Başta güya eşarp, bacakta tayt, ayakta bir karış topuklu ayakkabı. Ne oradan, ne buradan, arada kalmış, kimliksiz, şahsiyetsiz bir görüntü meydana geliyor.

“Etraf başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor
Tesettürle başkaları değil ama başörtülüler fena halde dalga geçmekte.
Arkadaş zor geliyorsa çıkar kafandaki örtüyü. Sana zorla taktıran mı var?
Bir salaşlık, bir derbederlik.
Sanki kafasındaki iki kılı kapatınca hatun kişi, bütün vazifelerini tamamlamış gibi vücudunu orta yere saçıveriyor. Göbekler, göğüsler, kalçalar orta yerde.
En baştakilerdeki bozulma bütün toplumu etkilemekte. VIP kadınlardan başlayan bir dezenformasyon.
Tesettürün bozulmasında en büyük suçlu erkekler. Onlar açık bayanlara, televizyonun edepsiz çıplaklarına hayranlıkla bakarken, hanımları da; o aptal beylerini ellerinde tutabilmek için açılma yarışına girdiler.”(Mine Alpay Gün)

Yıllardır tesettürlü hanımların yanlış giyimleri tartışılıyor. Önceleri pantalon giymesi, bele oturan pardesüler, renkli eşarplar tartışılırken şimdilerde göbeği açık kıyafetler ve strech pantalonlardan bahsediyoruz. Var mı bunun daha ötesi, düşünmek bile istemiyorum.

Böyle giyinen, tesettürü basitleştiren, belki de bilmediği için bunları yapanlardan müslümanlar olarak sorumluyuz. Asla “banane” diyemeyiz. Sorumluluktan kaçan inanç ucuzluğu bize yakışmaz.

Her birimiz fırsatını bulduğumuz ilk anda, en uygun ortamlarda, olması gerekeni tebliğ etmeyi boynumuza bir borç bilmeliyiz. Yazılar, iç sıkıntıları, üzülmeler, kendi aramızda konuşmalar yetmiyor. Toplumun düzelmesinde bir fayda sağlamıyor. Peygamberleri düşünün, dışlandılar, horlandılar, meczup dendi onlara. Kolay mı Müslüman olmak? Sıcak yerlerimizde oturarak cenneti kazanmak kolay mı?

Allah’ın dinini ayakta tutmak hepimizin asli vazifesi olmalı.

Müslümanım diyen, hayatında Allah ve Rasulünü söz sahibi yapan herkese bir çağrıda bulunuyorum. Önce kendimizi düzeltelim. Tavır ve kılık kıyafetimizde İslama uymayan ne varsa değiştirmeye, yerine doğru olanı koymaya gayret edelim. Başımız dik olsun. Sonra İslam’ı, tesettürü yanlış anlayan, yanlış giyinen kardeşlerimizi uyaralım. Lütfen susmayalım! Otobüs durağında, yolculuk esnasında, hastane koridorunda yanımızda duran bu haldeki kardeşlerimize yanlış yaptığını güzel bir dille hatırlatalım. Tepki gösterebilir, azarlayabilir, “sana ne” diyebilir. Olsun varsın. Ne kaybederiz ki? Belki kafasında bir soru işareti belirir. Belki sizin gibi birilerini gördüğünde yine aynı tepkiyi alır mıyım endişesi yaşar ve kendini düzeltme yoluna gider.

Ama biz susarsak, görmemiş gibi yaparsak, normalmiş gibi davranırsak onlar yaptıklarından rahatsızlık duymayacaklar. Cahil cesareti ile yanlışlar yapmaya, toplumda istisnalıktan çıkıp genel olmaya başlayacaklar. Biz azınlıkta kaldığımız zaman insanlar üzerindeki tesirimiz azalacak.

Sadece tesettür değil, Allah’ın dinine aykırı olan, toplum düzenini ifsad etmeye sebep olan her yanlışı elimizden geldiği kadar düzeltmeye çalışalım. Komşumuzun, arkadaşımızın günahlarına susarak ortak olmayalım. Banane dediğiniz küçük şeyleri bile Ahiret gününde hesaba çekildiğiniz konular olarak bulabiliriz.

“Onlar birbirlerini, yaptıkları fenalıktan alıkoymazlardı. Gerçekten ne kötü iş yapıyorlardı.” (Maide süresi 79)

Çünkü bir din daha yok. Bir peygamber daha gönderilmeyecek. Bu din bizim yaşantılarımızda,dillerimizde,kalplerimizde hayat buluyor. Biz ayakta tutamazsak, kadrini bilemezsek, Allah’ın bizi yok edip, dinini yaşatacak bir toplum yaratmaya gücü yetmez mi?
BU YAZI ÇOK HOŞUMA GİTTİ,PAYLAŞMAK İSTEDİM...

Arkadaslarhsonu aşağıdaki ceketi aldım ne ile kombinleyebilirim fikir verirseniz sevinirim .aldığım renk kahverengi koyu kahve bundan koyu yani.

Eklentiler

• $FO,495,12,v3078-ceket-ceket.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 49
hg.ay aynı sorun bende de var ben de çalışıyorum her gün farklı giyinmek gerektiğinden zaten hep ucuz ve güzel şeyleri bulamaya çalışıyorum
yoksa kıyafete para mı yeter ..
evde otursam dışarı az çıksam belki daha pahalı şeylere bakardım ama çalışınca maalesef öyle olmuyor...
ben netten alışveriş çok yapıyorum ..
bir sorun yaşamadım ..
ben de önceden tedirgindim ama bi almaya başlayınca müptelası oldum
kitaplarımı bile netten alıyorum ben aramadan rahat oluyor...
fakat kıyafet konusunda netten alma taraftarı değilim ..çünkü bedeni olmaz güzel durmaz tekrar geri yolla ,bazen istediğin beden ellerinde kalmıyor iade ediyorsun o süreç insanı uğraştırıyor..bir parça şey için uğraş dur ..
yok kartına iadesini bekle kontrol et vs ..
bi de ben üzerimde nasıl durduğunu görmeden alamam doğrusu ..
geçenlerde sadece trendyoldan çekim vardı işte onunla iki etek aldım onun dışında kıyafet almıyorum..
Kur kur, piyasada bir numara olursun
ortak olalım ne dersin
bu kıyağı da kimseye yapmama hee
aslında alıcam almasına ama ya olmazsa problem çıkar mı acaba
bi hevesle alıcam olmaz geri gönderirsem çok üzülürüm
aslında çok süper indrimler var yaaaa
aslında çok süper indirim değil onlar hatta indirim değil yükseltim..
yenimoda pahalı bir yer zaten bi bluza 50 tl diyorlar ..
bazen indirim oluyor ama o da bikaç üründe hepsi o ..
ha özel gün için elbise vs alınabilir belki ama o da belki ..
ben mesela trendyolda 20 tlye satılıp dışarda aynısını 10 tlye o kadar çok ürün gördümki artık almıyorum netten ,gidip dükkandan alıyorum..
mesela kızılayda addax diye bir mağaza var tarzı çok hoşuma gidiyo ,orda geçen bi hırka baktım kremit rengi..
10 tl idi...trendyolda 24,90 dı ve bi de 5 tl kargo ödüyorsun 30 tlye geliyor...
ucuz gibi ama piyasayı bilene yani bana göre hiç de ucuz değil ..
ha küçük yerde yaşayıp alma imkanı olmayanlar için ideal orası kesin
elbisenin renkleri çok güzel yeşili çok severim bende nerden aldın desem hatta kaça aldın

teşekkür ederim
ben de yeşil ve mor hasatasıyım
ben bunu pazardan almıştım sosyete pazarında 2 sene önce ,10 tlye almıştım ,zaranın elbisesi

çok güzel bir yazı ..
aslında tüm bunların sebebi bize küçüklükten beri öğretilen bazı tabulardan kaynaklanıyor ve ben bazı şeylerin bize yanlış öğretildiğini düşünüyorum ..
şöyleki:
ben imam hatip mezunuyum..
bize hep islam namaz kılmak ve kadınlar için kapanmaktan ibaret gibi anlatıldı herşey ..
bir kadın kapalıysa ooo maşşallha kızımız ne güzel kapalı dendi ,oo maşş..namazında niyazında adam dendi ..
ve bir müslüman prototipi oluşturuldu..
kadınsan örtülüysen namaz kılıyorsan tamamdır senin iş ,sen cennetliksin..
artık islam adına başka hiçbir vazifen kalmadı ,köşeyi döndün gibi bir yaklaşım vardı hep benim bulunduğum camiada..
ben başkalarını eleştirmek kadar kendimizi de eleştirmek gerektiğini düşünüyorum..
kaldıki insanlar başını örtüp namaz kılıp arkasından her işi çevirmeye başladılar..
sbepse işte bize empoze edilen dışı güzel içi boş ilam öğretileriydi..
çünkü aslında insanlar için en kolay kaçış yolu buydu..
tabiki namaz ve örtünmek farz bunları tartışmak bile yersiz ..
ancak islam bunların üzerinden anlatıldığı için şimdi belki de insanlar içlerindeki vicdan azabını başını örterek azaltmaya ,başımı örttüm nasılsa gersii mühim değil köşeyi döndüm gözüyle bakıyor..
başı örtmek bütün islami vazifelerin 4te 3 ünü halletmiş olmak olarak görülüyor..
işyerinde de öyle çok örnek varki gözümün önünde gördükçe kahroluyorum..
dışardan bakıyorsun 5 vakit namazında ama namaz dışında islam adına hiçbirşeyleri yok ,her türlü pisliğe bulaşmış durumdalar ..
ancak namaz kıldıkları için bunları örttükleri ni yırttıklarını düşünüyorlar..
bize de hep namaz ve örtünme eksenli islam anlatıldı ,islamın ahlaki özellikleri de anltıldı ama daha çok ilk bahsettiklerim üzerinden bir islam anlayışı geliştirildi ,şimdiki nesil de işte bunun cezasını çekiyor ...
keşke insanlara islamın asıl ahlaki özelliklerinden çokça bahsedilip bunlar üzerinden bir islam çizilip öğretilseydi bugün çok daha farklı bir islam anlayışı olurdu emin olun...
diğer insanları eleştirmek çok kolay ama bir düşünün sizce bunda ilim alimlerinin din adamlarının hiçmi suçu yok ..
onlar acaba islamı düzgün anlatabiliyorlar mı ,acaba islam günümüzde yanlışmı anlatılıyor ..
bence kesinlikle bir hata var ..
iki tane insan düşünün şimdi ..
biri güzel bir şekilde örtülü diğeri yazıdaki gibi..
insanlardaki bakış açısı biri ii insan ,diğeri tü kaka ..
tabiki diğer kapanan yanlış kapanmış ama acaba biz çok düzgünmüyüz de onu eleştirme hakkını kendimizde görüyoruz ..
o halde benim burdaki bütün namaz kılıp iş çeviren insanlara savaş açmam lazım ,insanlara tabiki doğru yolu göstermek lazım ama kimseyi de kınama şeklinde yapmamak gerek bunu ,çünkü biz kapalıyız belki ama biz ne kadar müslümanız biliyormuyuz da onu kınıyoruz ,belki o bizden daha müslüman ,kalplerdekini yalnız ALLAH bilir..
insanları uyarmak bu konuda konuşmak güzel şeyler ama asla kınamamak lazım ..çünkü çarşaflı da olsak bu bizim dört dörtlük müslüman olduğumuz anlamına gelmez .
ALLAH hepimizi doğru yola iletsin inş.

Son düzenleme:
aminn...çok güzel tesbitlerde bulunmuşsun..ben de anadolu imamhatip ve ilahiyat önlisans mezunuyum..malesef okullarda belli biryere kadar öğretiliyor..kimseyi asla kınamamak gerek,çünkü kişi kınadığı şey başına gelmedikçe ölmezmiş..allah ne mala ne evlada ne güzelliğe bakar,yalnızca takvaya bakar..kimin takvası az,kimin çok bunuda yalnızca allah bilir..allah bizleri doğru yoldan ayırmasın şu 3 günlük dünyada...

benim bbam bir din alimi kitabı da çıktı yakın zamanda ..
ben mesela lisedeyken kendi isteğimle pardesü giymiştim ,öyle bir imaj vardıki okulda ,pardesü giyersen müslüman olduğunun kanıtydı bu ..
bir çok ablamız vardı sohbet yapan hepsinin teması buydu ..
fakat içlerinde hep sohbetini dinlediğim hiçbir cemaate bağlı olmayan ,tek derdi islamı anlatmak olan ,gayet de örtülü bir ablamız vardı ..
o ise diğerlerinin aksine sürekli islamın ahlaki yönünü anlatıp dururdu..
helali haramı ,kul hakkını ,adaleti ,hoşgörüyü ,peygamberimizin haytını öyle içten anlatırdıki onun sayesinde örtünmenin dışında da bir islam olduğunu ,örtünmek akdar islami olarak ahlakımızı doygunlaştırmanın önemini kavramış oldum .ALLAH ondan razı olsun ..
işte o gerçek islam öğretisini insanlara anlatıyordu .
keşke herkes onun gibi olsaydı ..
keşke insanalr popüler olmak adına tvlere çıkıp tesettür mağazalrını eleştirmekle kendilerine prim yapmak yerine gerçeği güzeli anlatsalardı ..
herks birbirini eleştiriyor sinir oluyorum herkes birbirini sorguluyor ama aynaya bakan yok nedense ..
adam çıkmış düzgün örtünmeyenleri eleştiriyor ,sonra bir haberi çıkıyor ,adamın yemedği halt kalmamış ..
peki nedir şimdi bu ..sen kimsin ? biz kimiz ? uyarmak başka şey ama tvlere çıkıp acımasızca eleştirip kendini dört dörtlük müslümanmış gibi addetmek o havaya bürünmek başka şey..
öyleki bu camiada olduğum için gerçekleri çok yakından tanık oluyorum ..
kimlerin neler yapıp ettiğini çok ii biliyorum ..
o yüzden tabiki düzgün örtünmek şart ama düzgün örtünen de bir başkasını kınayarak kendini yüceltmemeli ,hakeza kendi ne kadar düzgün önce onu bi düşünmeli ..
ben mesela doğru olmayan şeyi söylüyorum ama kınamak babında değil ,doğruyu söylerken bir yandan da kendimi eleştiriyorum hatalarımı sorguluyorumki karşımdakini kınama moduna düşmeyeyim diye..
bu konuda yüzlerce binlerce örnek verebilirim size ..
en basiti bir örnek vereyim..
bir aile dostu imam tanıdğımız vardı ..
kızları pardesülü idi.
biz ise pardesülü değildik ama düzgün giyiniyorduk..
bu adam kadınlarla konuşmazdı aynı ortamda nadir bulunurdu..
karısı da sürekli kend ikızlarını över ,bizi ise pardesü giymediğimiz için sürekli laf sokar ,benim kızlarım ii ,siz tü kakasınız moduna girerdi ..
halbuki ne onlar pardesü giydikleri için çok ii anlamına geliyorlardı ne de biz giymediğimiz için kötü müslüman oluyorduk..
sonra bu adam yurtdışına gitti ,orda evlendi ,senelerce gelmedi türkiyeyi ,kızlarını eşini perişan etti ,
bizden çok daha dindar havasında olan bu adamın yaptıklarına bir bakın hele..
karsı deseniz ben evlenirken eşimle flört ederek evlendim diye burun kıvrdı bize ,biz kötü müslüman olduk ,sonra kızı koca aradı bulamadı bi türlü ,internete bile karşı olan kızı face hesabı açtı oralardan koca adayı buldu gitti görüştü uymadı ,benim faceim yok mesela ama kız oralarda fink attı ,kınadığı herşey başlarına geldi ..
sandılarki biz dört dörtlük müslümanız ama işte müslümanlık sadece bunlardan ibaret olmuyor ..o yüzden örtünmek farz ama bir şeyin etiketi ya da garantisi ya da ölçüsü değil

cami yaptırma derneklerinin yedikleri paraları ,imamların çevirdikleri dolapları ,ama dışarıdan bi güzel herkeesi eleştirme kınama haklarını kendilerinde görmeleri ,nefret ediyorum kendini bişey sanan insanlrdan ,hele de kendini müslümanlık babında yüce ulu insan görenlerden..
ALLAH hepimizi gerçek müslümanlardan eylesin ..kaldıki onlardan çok az kaldı malesef..

Son düzenleme:
Nursena ne güzel bir yazı paylaşmışsın Allah razı olsun.
Burdaki gibi yapabilsek, o takvaya o güçlü imana sahip olabilsek ne güzel olurdu.
Kendi adıma ben burda yazılanı yapamıyorum, yapamadım.
Dün topuzu aşırı kabarık, ignesiz şal örtmüş ve boynu görünen birini gördüm. Ama gidip uyarabildim mi. Malesef hayır.
Sen önce kendine bak dedim, yanlış anlarlar dedim... ama hep içimden dedim işte.
Böyle böyle susarak çoğalıyor tüm bu yanlışlar.
Nefsimize yenik düşüyoruz, arkadaşlarımızın yanlışlarına göz yumuyoruz.
Susuyoruz!!!
Elimden geldiğince giyimime dikkat etmeye çalışıyorum.
Etek giyiyorum, dar giyinmemeye çalışıyorum ama işte bu kadar.
Ötesini yapamadım

Son düzenleme:
babanız kim acaba,içimizde bir merak oluştu?

Sizin kendi imanınız için ne dediğinizin hiçbir önemi yok. Önemli olan Allah'ın sizin imanınız için ne dediğidir. - Mustafa İslamoğlu -

hmmm anladım canım saol bakalım belki alırım :)

Arkadaslarhsonu aşağıdaki ceketi aldım ne ile kombinleyebilirim fikir verirseniz sevinirim .aldığım renk kahverengi koyu kahve bundan koyu yani.

Yüksek bel bi etekle ya da normal maksi tarzı bi eteğin üzerinde hoş durur. Siyah, kahverengi,lacivert bir çok renk olur bu montun altına. Eteğin altına da çizme. Başına da şal. Tamamdır bence.:112:
Çok beğendim ayrıca deri montunu canım

Deli_kız bu alkışlar sana
Çok doğru tespitlerde bulunmuşsun, Allah dediğin gibi gerçek iman sahiplerinden eylesin cümlemizi.
Zaten "ben oldum" dediği an bitmiştir insan. Bunun idrakına varmalı ve kendimizle yüzleşmeliyiz.

Tuana ceketine ba-yıl-dım. Nerden aldın kaça aldın acaba
Arkadaşın dediği tarz etekleri diyecektim ben de, tekrarlamış olmayayım
Ama direk lacivert ve siyah geldi. Farklı renkler de olabilir tabi ki. Güle güle giy canım

nursena07, bende okudum yazıyı bı yerden tanıdık geldi sonradan hatırladımkı cahıdemin sitesinde okumustum allah ondan razı olsun cok guzel seyler yazıyor arkadaslar mutlaka takıp edın silkelenip kendinize geliyorsunuz(cahidejibek)

iyi akşamlar kızlar: )
sizlerden fikir almak istiyorum: )
17 şubatta Allah nasip ederse nikahım var.
nikahta ailelerimiz ve samimi dostlarımız olacak sadece(düğün haziranda inşallah).
nişanlım takım elbise giyecek fakat ben hala ne giyeceğime karar veremedim
elbise giymek istediğim kesin...ama ne renk olacağı yönünde çok kararsızım.aslında bi kaç bişey var kafamda.şöyle;
bu elbise ve şal var bende.(şal kırmızı gibi duruyor ama pembe)
bunları kombinleyim,pembe bi ayakkabı ve çanta takayım diyorum.
fakat nişanlım,bu düğüne gitmiş havası verir biraz ciddi bişeyler olsun dedi: (
söz kıyafetim var ama o da abiye gibi.siyah bi elbisem var o da spor tarzda...
nişanlımda ben geldiğimde yeni bi elbise alalım dedi,tatmam dedim bende.
bide şöyle bişey oldu...bugün annemle sandığımı kurcalarken,annemin 20 sene evvel ördüğü bu hazine çıktı karşıma: )))
çok mutlu oldum: ) çünkü aksesuar olarak eldiven takmaya bayılırı: ))

bu eldiven ve yakalıkları kullanacağım nikanımda.buna şu şalımı düşündüm sizce uyar mı?

şalımın zemini eldiven ve yakayla aynı renk...ikiside kırık beyaz olduğundan uyar diye düşündüm.elbiseyide şaldaki çiçeklerin pembesinden alayım diyorum ama hafif kaçar mı diye korkmuyor değilim :44:
sizce ne yapayım,ne giyeyim ben: ((?
bu eldiven ve yakalara çok güzel uyacak şal ve elbise arıyorum.
alternatif olarak şu şallarım var

sizce nasıl kombinlemeliyim?

canım hayırlı olsun şimdiden o eldivenler çok güzel benimde arkadaş nikahında bu eldivenlere benzer eldiven giydi krem elbise ve onun tüllü şapkası vardı
eski zamanlara ait gibi çok guzel olmuştu sen de bu yolda git bence:26:

krem rengi elbiseyi bende düşünüyorum canım: )
krem elbise bu eldivenlerle güzel uyar.peki şalım çiçekli şal mı olsun,yoksa başka bi renk mi kullanayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…