Tesettürlü olmak içimden gelmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gzm38

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
979
322
333
9 yıl önce 20 li yaşlarımda kendi isteğimle tesettürü ne olduğunu tam anlamıyla bilmeden kapandım ve bir süre sonra severek evlendim 9 yıl geçti ama ben kazandığım zaman boğuluyorum sanıyorum. Eşimle konuştum ilk başta karşı çıktı sonra tamam dedi sonrasında büyük bir tartışma ama baya büyük bir tartışma yaşadık aldattığımı sandı ve korktuğum için tekrar kapanıyorum. Ama kapalı olmayı sevmiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum 4 çocuğum var ve yaşım 30

Olmayın tesettürlü o zaman? İsteyerek yapmadıktan sonra bir anlamı yok ki.

30 yaşa 4 çocuk nasıl sığdırdınız,hele ki bu kocadan,yazık günah değil mi size?

Kapanmak eş veyahut başkasının rızasını kazanmak için değildir. Allah rızası için yapılır. En başından anlamamışsınız ve hala da yanlış öğrendiğiniz şey üzerine devam ediyorsunuz.
Tesettürlü olmaktan ya da olmamaktan siz mükellefsiniz.

Son düzenleme:
Bakın tesettür böyle birşey değil. Neyi niçin yaptığını bilmeden yapmak bize birşey kazandırmaz aksine kaybettirir. Önce bir neyi niçin yapmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Ondan sonra Allah’ı razı etmek için yapılır bu tarz fiiller yada yapılmaz bu kişinin kendi tercihine kalmış.

30 yaşta 4 çocuklu biri bana göre düşünmeden hareket ediyordur

Kapanmanız da böyle geldi bana
Aklınıza eseni yapıyor gibisiniz

Biraz sakinleşin ne istediğinize net karar verin

‘açık saçık’ giyinenlerden rahatsız olmaz saygı duyar, erotik içeriklere bakar taklit etmeye çalışır ama karısı açılmayı tercih edince onu aldatmakla suçlar. yine pek ahlaksız tc erkosu ahlak konusunda eşine yargı dağıtıyor

Tesettür üzerine kitaplar okuyun. Tesettürün neden olması gerektiğini, dinimizin neden emrettiğini araştırıp öyle son kararınızı verin. İlkinde olduğu gibi kolaya kaçmayın. Açıldığınızda neden açıldığınızı, kapandığınızda neden kapandığınızı bilinçli olarak seçin. Her iki durumda da cahil olmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…