Erkek İnfertilitesi Testis küçüklüğü

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlar aslına bakarsanız ne bulduysam ne duyduysam ne okuduysam onu uyguladım eşime .İlk Olarak Ardışık Semen Analizi yaptırın mutlaka tüp bebek merkezi olan bir hast labaratuvarında İlkinde hiç çıkış görülmedi bu 3. Yada 4. Testiydi Eşimin belirli aralıklarla farklı farklı yerlerde yaptırdık hep Azo çıkıyordu Sonra Ardışık yaptırdık Yani yarım saat aralıklarla test verdi eşim . İlkde yine sıfır ikincide ufakta olsa bir kaç çıkış görüldü ama morfoloji yerlerdeydi ama dr un verdiği Proxeed Plus ve E vitamini bunu 3 ay kullandı eşim bu sırada ara ara cok asırı duzenli olmamakla birlikte keçiboynuzu kürü ,Çakşır suyu , Bal polen arısütü fırsat buldukca kullandı ama proxeedle e vitaminini hiç bırakmadı 3 ay sonunda Tekrar gittiğimizde bu sefer ilk testindede çıkış sağlandı Ve 9 binler felandı bu bile mucizeydi microteseye gerek kalmamıştı işte onu gördükten sonra proxeed i ve e vitaminini hiç bırakmadı devam etti 6-7 ay kadar arada söylediğim kürlere ağırlık verdik Sonra tüp bebek tedavisi için başka merkeze gitti Ve Eşim orda yine test verdi bu defa ikiyüzbinlerde çıktı Tabi genel morfoloji yine kötü Ha bu sürede eşim sigara içen asırı stresli herşeyi kafaya takan aşırı derecede takıntılı yediğine içtiğine dikkat etmeyen edemeyen ve evlendikten sonra 15 kilo felan alan bir adam bunlarada dikkat edebilse eminim çok daha iyisi olacaktı Ama bu bile bizim için mucizeydi .Bu Arada Malesef Tüp Bebek Tedavimiz Olumsuz Sonuçlandı Orta Kalite 3. Gün embriyosu oldu 2 Adet dondurulup transfer edildi doğal siklus tedavi gördüm ben sonra transfer edildi ama malesef tutunamadı :/ Benimde Yaşım 37 Yani ilaki yumurta kalitemde çok iyi değildir Düzenli Adet görmeme rağmen diye düşünüyorum bende şimdi bunun için belirli takviyelere başlıcam .Şimdi tekrar baştan başlayacağız Eşim yine kürlere vitaminlere devam ediyor bu arada piyasada Bulunamaması nedeniyle Proxeed yerine maxigo diye bir vitamin aldık Tüp bebek tedavisinden önce 1 kutu onu içmişti eşim şimdi yine ona tekrar başladı.Sonuç Olarak Microtese vs gibi yöntemlerden önce Bu tarz şeyler denemekte fayda var arkadaşlar En Azından İşin Sonunda Tese de olsa bulunması ihtimalini arttırıyor bence gerçekten bunu deneyimledim ve inandım 🙏İnşallah Rabbim Hiçbirimizin Kucağını Boş Bırakmasın Bu Arada Arkadaşlar Eşime tüm testler tahliller yapıldı hormonlar genler kromozomlar herşey ve bişey bulunamadı En Son Testis Ebatı birazcık Normalin altında gibi Küçük gibi muhtemelen o sebeptir dendi yani oda kesin degil ama olabilir dendi Bu takviyeleri kürleri bizim durumumuzdaysanız kullanın çünkü Örneğin keçiboynuzu sanırım fsh vs yüksekse uygun olmuyor Yani Vitaminlerde skntı yaşamazsınızdır diye tahmin ediyorum ama kürlerde Dikkatli olun🙏
Merhaba yazınızı gördüm de eşim de azospermi ve üniversite hastanesinde İsa hoca tese dedi .. sizin şuan durumunuz nedir ?
(Size özelden de yazdım bu arada göremez iseniz siz bana mesaj atabilir misiniz rica etsem)

Tamı tamına durumumuz aynı. Hormonlar normal, genetik temiz ve sizde olduğu gibi biraz testisler normalin altında. Siz kadar çok test vermedik. Bir ilk öğrendiğimiz zaman bir de doktorumuz 2 hafta sonra tekrar istemişti o zaman meni örneği verdik. 3 ay ilaç tedavisinden sonra da ayrıntılı semen analizi verdik. Ardışık iki test. Sc1 seviye çıktı. Doktor tekrar bir 3 aylık tedavi verdi ve Ocak sonunda yine ayrıntılı test vereceğiz. İnşallah biz de güzel sonuçlar alırız. Benim eşim pek bitkiseli takip etmiyor. Çok da azalttı. Sadece doktorun verdiği ilaç, iğne ve takviye haplar var. Ubegon, aplikol mucovit, klomen, meriofert kullanıyor. Bunlardan kullanmış mıydınız?
Kullandığınız ilaçlar fayda artış gösterdi mi acaba ?

İnşallah Güzel Sonuçlar Alırsınız Bize Proxeed ve E vitamininden baska Androloji dr hiç bişey vermedi tüp bebekten başka çareniz yok dedi çıkış oluncada bu mikrotese den kurtarır ama sonuç yine tüp bebek dedi .Tüp Bebek Tedavisine Başladığımızda Oradaki Üroloji Uzmanı Eşime Transfere Kadar Klomen Verdi 20 gün kullanıp 5 gün bırak şeklinde bu şekilde ortalama 3 Ay kullandı eşim tüp bebek yaptırdık malesef olumsuz sonuclandı ama 200.000 lerde çıktı sperm sayımız 2. Örneğe bile gerek kalmadı 2 embriyomuz oluştu ama malesef tutmadı şimdi yine hazırlanıyoruz Ocak ayı tekrar yumurta takibi toplama yapılacak eşim yine maxigo kullanıyor proxeed den daha zengin içeriği ve daha makul oluyor diye ve tabi e vitamini ve keçiboynuzu özü içiyor Ve Yine Klomene Başlamayı düşünüyor en azından yine transfere kadar
Devamı ne oldu acaba canım

İnşallah bu sefer hayırlı ve sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza. Proxeed ya da maxigo yu bugüne kadar hiç kullanmadık. Bilmiyorum ama doktorumuzun bize verdiği takviyelerde içerik olarak aynı olanlar belki vardır. Doktorunuz kimdi, nerede tedavi görüyorsunuz?
Siz hangi ilaçları kullandınız

Back
X