Allah bağışlasın evlatlarımızı inşallah çok teşekkür ederim desteğiniz için şöyle söyleyeyim hormon testlerim yapıldı normal herşey dedi dr ve rahim filmi istedi herhangi bir tedavi uygulamiyor bu süreç hatalı mi sizce?
İyi Bir doktor daha tedaviye başlarken bütün verileri görmek ister. Böylece daha doğru bir tedavi uygular. Ben mesela 1 yıl çocuğum olmayınca,bildiğim iyi bir kadın doğumluya gittim. Hatta tavsiyeyle ikinci bir tanesine daha gittim. Bunlar normal kadın doğumcular, infertilite tedavisi değil uzmanlıkları.
Benim de bir oğlum var 8 yaşında. Olmaması için bir sebep yok yani ama 1 sene boyunca kaç klomen tedavisi, kaç çatlatma iğnesi, umutlu bekleyiş filan.. derken 1 senelik tedavi sonrası da olmayınca, doktorun birinin aklına Fsh testi yapmak geldi. Ve benim 28 yaşında menapozda olduğum anlaşıldı. Boşu boşuna 1 senedir oyalandım yanı doktorlar tarafından. Git gel, ilaçlar..
Diğer doktorda rahim filmi çekmişti, sonucunu ikisi de gördü, hiçbir sıkıntı Yok dediler.
Sonra baktım olmuyor. Ünlü bir
tüp bebek merkezine gittim.daha doktoru görmeden Alakalı alakasız bütün testleri başta istediler, eşimden test istediler. Bir de benim eski doktorun çektirdiği rahim filmini incelediler.
İki doktorun da sorun yok dediği rahim filminde, Merkezdeki doktor tek tek rahimdeki sıkıntıları gösterdi. Hormonlarda sorun olanı anlattı. Aşılamayla filan kaybedecek zamanınız Yok, yumurtalarınız bitiyor dediler. Tedaviye başladık velhasıl, operasyonlar geçirdim, ameliyat olacağım, bir sürü şey.
Diğer doktorlara kalsam daha bütün ilaç yöntemlerini elecekler, kim bilir kaç defa aşılama yapacaklar, en sonunda çaresiz kalınca Allah Allah neden olmuyor diyeceklerdi.
Onlar da kendi çapında iyi doktorlar ama ancak normal gebelik takibi ve Doğum, kadın hastalıkları konularında. Ama infertilite başka bir alan.
Öyle parça parça, bir de bunu deneyelim diyerek bir tedavi şekli olmaz.
Ki merkezlerde hemen tüp bebek filan demiyorlar. Onlar da aşama aşama yönlendiriyorlar.
O yüzden hemen rahim filmi istemesi normal. Hatta kolaylaştırıyor da gebeliği eğer başka bir sıkıntı yoksa. Yalnızca iyi doktorlara, devlet hastanesinde de infertiliteyle ilgilenen bölümlere gitmeye dikkat et. Kadın doğum da branş branş ayrılıyor kendi arasında.