Tetanoz iğnesi?

gulsah6116

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2020
109
42
28
İyi akşamlar Bugün başıma talihsiz olay geldi. Bal kabağı keserken et bıçağıyla parmağımı derin kestim ve acile gittim. 6 haftalık gebe olduğumu söyledim. Dikeceklerdi son anda vazgeçtiler ve tetanoz iğnesi vurdular normalde ilerleyen aylarımda vurulacaktım açıkcası çok tedirginim huzursuzum. Sizce bi sorun oluşturur mu ?

Bence oluşmaz zaten oluyoruz tetanoz aşısı sıkntı yapma dikkatli ol emi

hayır farketmez ama ilerleyen aylarda bir dpz daha vurulman gerekbilir. Tek doz 9 ay korumaz diye biliyorum. Sen yine aile hekimine danışırsın.

hayır farketmez ama ilerleyen aylarda bir dpz daha vurulman gerekbilir. Tek doz 9 ay korumaz diye biliyorum. Sen yine aile hekimine danışırsın.
Ilk gebelikte 2 doz yapiliyor arkadasim dogru soyledin. 2. Gebelikte tek doza inmis ama saglik bakanligi karariyla

Ilk gebelikte 2 doz yapiliyor arkadasim dogru soyledin. 2. Gebelikte tek doza inmis ama saglik bakanligi karariyla

evet toplamda 4 ya da 5 doz olunca ömürlük koruyormuş zaten sanırım. Ve belli aralıklarla yapılmalıymış. Şimdi tek doz vurulunca birkaç ay etkisi oluyor diye biliyorum ben de. Yani illa tek doz vurulmak istiyorsan doğuma yakın olmak lazımmış gibi.
Benim başka rahatsızlıklarım var yan etki yapar diye korkup olmuyorum da aile hekimimle ve kadın doğum doktorumla bayağı kar zarar hesabı yapmıştık bu konuda ondan hatırlıyorum :)

5 doz olmali diye hatirliyorun bana dogumdan sonrada devam edelim demisti ebe ama her gittigimde unutuyorum cok gecmis olsun sizede en iyisini doktor karar verir

Dayanamadım parol içtim hafifledi biraz arkadaşlarım olmuştu böyle ağrı olmamıştı onlarda demek herkestefarklı
Geçmiş olsun, benim önceki gebeliğimde her iki iğnede de şiddetli ağrı olmuştu, arkadaşlarımın da öyle hatta kolumu iki gün göğüs hizasına kaldıramamıştım

Geçmiş olsun, benim önceki gebeliğimde her iki iğnede de şiddetli ağrı olmuştu, arkadaşlarımın da öyle hatta kolumu iki gün göğüs hizasına kaldıramamıştım
Teşekkğr ederim size de geçmiş olsun. Arkadaşlarım ikinci dozun ağrılı olduğunu söylediler onda artık yataktan çıkamam sanırım

Tetanoz aşısı sonrası aşırı kol ağrısı olan oldu mu? Dayanılmaz bir ağrım var uyuyamıyorum ağrıdan
Ben salı günü yaptırdım hem de 2. Dozu vurdular ilk dozu 1.5 yıl önce vurdukları için direkt 2. Doz vuruyoruz dediler. Eve geldim 2 saat sonra böyle hafif bir kolumda ağırlaşma akşam kazağımı zor giymeye başladım. Gece sol tarafa dönerken acıyordu aaa dedim iyi çok bişey yok bu kadar olur. 2. Gün akşamına doğru ateşim var gibi ama derecede normaldi böyle sersem gibiydim halsizlikten gece o yöne dönmek işkenceydi yatamadım sola ve gerçekten çok rahatsız bir geceydi. 3. Gün yine kazak vs giyerden uzanırken zorlandım gecesi daha az acıdı. 4. Gündeyim azalıyor ama tamamen geçmedi dokununca veya eşim yanlışlıkla değse zıplıyorum acıdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…