- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
insanlar belli bir yaştan sonra alıngan oluyor herşeyi kendi üzerlerine alınıyorlarHanımlar merhabalar, Kurban bayramının ikinci günü dedemlerde soğuk rüzgarlar esti. Kuzenimin temmuz sonu düğününe gitmedik. Daha doğrusu gidemedik babamın yoğun iş seyahetleri dolasıyla. Teyzemler 2 saat uzaklıkta. Fakat ben gitmemeye karar kılmıştım çoktan nedeni ise kuzenimin nişanında giydiğim kıyafete bir ton laf edilmiş. Ben bunları duyduğum halde takmadım ama gitmemeye karar kılmıştım. Kardeşimde şehir dışındaydı kısmet olmadı yani.
Kurban bayramının 2 günü dedemlerde teyzemlerle karşılaştık (Üvey anneanne ve teyze dede öz) Teyzemin elini öptüm oturduk. Teyzem başladı ağlaya ağlaya konuşmalara anneme bir ton laf ediyor. Dede, amcalar, enişteler, kuzenler, babam çok kalabalıktı. Kalabalığın içinde kıyameti kopardı. Annem dedeme bir şey olmasın diye sakin ve hiç konuşmuyor. Kaldı ki teyzem konuşma hakkı vermiyor. Sonra teyzem milletin içinde ayağa kalktı. (Eylülün ilk haftası bir akrabanın kınasına gitmiştim oda acil oldu teyzemle tokalaşıp ben başka yere oturdum yer bulamadım. Kınada aşırı üşüdüm ve hastalanmaya başladım. ''Eve gidelim anne.'' dedim kalktık ben sahnenin içinden geçerek kimseye bakmadan çıkmıştım ve kimseyle konuşamadım.) ''Visenyayı düğünde gördüm, havalı havalı sahnenin içinden geçti (burada hareketlerimi yapıyor hanımlar çantamı nasıl tuttuğumu gösteriyor) ilgilenmedi, bakmadı yüzüme.'' dedi milletin içinde ve oturmadan bana baktı ''Ağzına tükürürüm senin.'' dedi. Sonra ben enişte, dede dinlemeden bunun üzerine yürüdüm. Bağırdım. Edepsiz, saygısız, terbiyesiz haddini bil sen kim oluyorsunda bana o cümleyi kurabiliyorsun dedim. ''Bana bağırma ben senin teyzenim.'' dedi. Nasıl bir cinnet derecesine geldiysem beni yan daireye aldılar. Anneannem geldi yanıma ''Yapma yapma o senin teyzen yavrum'' diyor. Buna da demediğimi bırakmadım.
Annem o kadar sakin ki hanımlar sırf dedeme birşey olmasın diye teyzemin karşısında duruyor dinliyor. Anneme de bağırdım (Allah affetsin) o da hemen çıktı arabaya bindik gittik.
Ertesi gün teyzem arıyor 10 kez. Hiç açtırmadım bizimkilere. Yani kısacası telefona çıkmadık.
Akşam öz dayımlara gittiğimizde onlar duymuş teyzem olayları anlatırken ''Visenya benim üzerime yürüdü ben birşey demedim.''demiş. Akrabaların içinde bayılmış ağlamış (bir nevi acıtasyon) durduramamışlar bunu. (Belirtmek isterim ki teyzemin sorunları var hiç susmaz. Haksız olsa da kendini haklı çıkarmak için elinden geleni yapar. Aşırı kompleks ve ağzı bozuk biridir. )Annemle zerre alakası yok. Ve ben ailemden küfür işitmemiş biriyim.
Velhasıl hanımlar, şimdi bu teyzem olacak şahıs beni gördüğü yerde öldürecekmiş. Eşek sudan gelesiye kadar dövecekmiş. Hatta bir kılımı bile yaşatmayacakmış. Gerekirse bana dava açmayı bile düşünüyormuş muş. Dedemin evine adım bile atamazmışım (bunu söylerken dedem de ona sen atamazsın sen demiş) baya bir güzel tehdit ediliyorum şu an.
Hanımlar gerçekten dava konusu olacaksa beni şimdiden aile avukatımızla konuşmamıza gerek var mı?
Yani o davayı açmadan ben mi açsam diyorum. Hayatımda hiç öfkelenmediğim kadar öfkelendim.
Bende sizin gibi düşündüm. Eğer bana ''Ağzına tükürürüm senin.'' demeseydi. Yanına gidip ''Teyze eğer sana böyle hissettirdiysem çok özür dilerim. sen olayı çok yanlış anlamışsın ben hastalıktan direkt çıktım çok özür dilerim.'' diyecektim. Ama ayağa bi' kalktı ses tonu vardır, söylemesi vardı o cümleyi kurarken resmen öldürecek sandım.insanlar belli bir yaştan sonra alıngan oluyor herşeyi kendi üzerlerine alınıyorlar
belli ki teyzen tavır ve hareketlerini yanlış algılayıp yanlış şeyler düşündü
kırıldı sana hakaret etmesi çok yanlış elbetteki buna karşılık tepki vermen normal de
üzerine yürüyüp cinnet geçirecek ne vardı
annanen kötü bir şey dememiş onu ne diye azarladın üvey diye mi bu kadar acımasız davrandın yaşlı başlı kadına?
hııı anladım tabi biz olayı birebir yaşamadığımız için iyi analiz edemiyoruz haliyleBende sizin gibi düşündüm. Eğer bana ''Ağzına tükürürüm senin.'' demeseydi. Yanına gidip ''Teyze eğer sana böyle hissettirdiysem çok özür dilerim. sen olayı çok yanlış anlamışsın ben hastalıktan direkt çıktım çok özür dilerim.'' diyecektim. Ama ayağa bi' kalktı ses tonu vardır, söylemesi vardı o cümleyi kurarken resmen öldürecek sandım.
Anneanneme gelecek olursak milletin içinde kolumu sıktı çek git dedi diğer daireye sokunca melek kesildi başıma. İki yüzlülük. İşin en kötü yanıda teyzem olacak aileyi kulanarak küfürler edilir ya dedemin büyüklerin yanında ana avrat sözler etti. Ben maalesef ailem hakkında bunu söylemesine katlanamadım.
Herşeyin bir dozu ve sınırı vardır. Ben takmazdım ama kadın bildiğiniz haplarla duruyor o yüzden korkarak yazdım ne yapmam gerektiğini.
Çok sorunları var. Haplarla duruyor. Çok sustum, çok sessiz kaldım ama o küfürlere, o terbiyesiz cümlelerine dayanamadım.Teyzende bir tuhafmış yaptığın ilgisizliği acaip abartmış , bence artık görüşme onunla , teysen bir ruh doktoruna görünsün bence , herhalde başka sorunları var ama kabak senin başında patlamış
Çok teşekkürler.Küfür ettiyse hakaret davası açabilirsiniz, sonuç alınıyor.
Teyzem üvey bu arada. Üvey dayılarımı çok seviyorum hatta bir tane daha üvey teyzem var melek gibi sağ olsun. Ama bu bambaşka. Çok sorunları var, susmuyor. Yıllardır arkamdan konuşulanlara sustum dün kalabalığın içinde bana böyle davranınca uyardım. Evet hırsını alamadan hayatta bırakmaz. Ama en korkunç yanıda hapları var çok yan etki yapıyor öldürebilirde beni.teyze anne yarısı derler ya, bence değil...
dava filan açamaz, davaya konu bir durum yok zaten
edepsizliğinden yapıyor, hırsını alamamış besbelli.
Teyzem üvey bu arada. Üvey dayılarımı çok seviyorum hatta bir tane daha üvey teyzem var melek gibi sağ olsun. Ama bu bambaşka. Çok sorunları var, susmuyor. Yıllardır arkamdan konuşulanlara sustum dün kalabalığın içinde bana böyle davranınca uyardım. Evet hırsını alamadan hayatta bırakmaz. Ama en korkunç yanıda hapları var çok yan etki yapıyor öldürebilirde beni.
Depresyon ve antidepresan hapları kullanıyormuş. Çok yerde okudum bunlar çok yan etki yapıyormuş. Hatta dün bunu durduramamışlar bayılmış yengemin üzerine yürümüş bıçakla.o kadar uzun boylu değil
o hangi hapmış yan etkisi cinayet olan.
Depresyon ve antidepresan hapları kullanıyormuş. Çok yerde okudum bunlar çok yan etki yapıyormuş. Hatta dün bunu durduramamışlar bayılmış yengemin üzerine yürümüş bıçakla.
Kendisi Ankarada. Ama sürekli anneannemin yanına gelir gezer tozar gezi delisi. Bak çok güzel anlatmışsınız. Hatta tartışma esnasında bayılacak gibi yapıyordu ''Bırak şu acıtasyonlarını insanları böyle mi kandırıyorsun.'' demiştim. İŞi gücü acıtasyon.toplumun yarısı antidepresan kullanıyor. yan etkileri evet var ancak cinayete kılıf vs olmaz.
açıkça görülüyor ki teyzeni, tahammülsüz, hırçın, saldırgan ve insanların duygularıyla oynayabilmek için ayılıp bayılan bir tip.
şu bayılan kadınlara da ayrı bir gıcığım "ayyyyyyyyyyyyyyy bana bir şeyler oluyor" kütt diye kendini yere atmalar.
tamamı oyun bunların.
zaten 2 saat uzakta oturuyor demişsiniz nerede görecek de öldürecek sizi?
Yazımı iyi okuyunuz! O hapı kullanıyorsunuz diye üzerinize alınmayı da kesin. Deli muamelesi yapsaydım, yüzünede söylerdim. Hatta haplarını konu edip hepsini söylerdim. O kim oluyor da büyüklerimin yanında bana ''Ağzına tükürürüm'' diyor. Birde bunun ses tonuyla söyleme tarzını şu an tarif edemiyorum. Bu cümleyi geçtim Ana, avrat (ablasını sokarak küfürlerinin içine) fantaziler kurdu. Kalkıpta küfür etmedim kendisine saygısız dedim. Sakin ol dedikçe susmadı. Müdahale etmesi gereken insanlar kalkıp susturamadı. Yıllardır sustum dedikodularına, yalanlarına hep sustum yüzüne karşı hiçbir şey olmamış gibi teyze dedim.Teyzenin sorunları olabilir, normal biri olmayabilir. Söylediği şeyler, yaptığı hareketler çok yanlış. Fakat sen -kusura bakma ama- kim oluyorsun ki annenin, babanın, annanenin, dedenin yanında böyle bir tepki veriyorsun? Müdahale etmesi gereken insanlar varken, annen yaşındaki bir kadının üzerine yürürsen, ondan bir farkın kalmaz.
Yeğenim bana böyle bir tavır sergilese kahrolurum.
Artı antidepresan kullanan herkese böyle deli muamelesi mi yapıyorsun bir de merak ettim?
Ben de kullanıyorum, nasıl bir genellemedir bu? Merak etme antidepresanların adam öldürme gibi yan etkileri yoktur.
Depresyon ve antidepresan hapları kullanıyormuş. Çok yerde okudum bunlar çok yan etki yapıyormuş. Hatta dün bunu durduramamışlar bayılmış yengemin üzerine yürümüş bıçakla.
Ya çok sağ olun, anladığınız için. Hapı kullanan çok arkadaşım var inanın. En sevdiğim arkadaşlarım hemde. Ama onlar teyzem gibi değiller teyzem tam bir acıtasyon derdinde.Ben sizi haklı buldum
Hastalığını kullanarak istediği her şeyi yapan o kadar çok insan var ki
İpini koparan antidepresan alıyordu benim okuduğum okulda
Yurt odası zanaks adlı ilaçtan geçilmiyordu ve hepsi de sadece sınav dönemleri falan alınıyordu.
Teyzeniz size zarar verip "Ay ilaç aldım ben bilmiyorum naptığımı" diyip sıyrılacağını sanıyorsa yanılıyor.
Ben sizi haklı buldum.
Ananız babanız susuyor diye sizde susacak değilsiniz elbet, saçmalığa gel.
İyi yapmışsınız
Çok korkuyorsanız savcılığa gidin, beni tehtit ediyor başıma bir iş gelirse sorumlusu budur diyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?