Doğuma Hazırlık Teyzeleri lütfen kızıma duyulmamış bir isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

durumu ne kadar güzel özetlemişiniz...
bende birkaç örnek vereyim yok yakınken anlamını bildiğiz isimler koyun derim
Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Eflin
Eflin'in anlami çogu sitede 'Cennet kapisi' olarak geçiyor, fakat bu kesinlikle dogru degil.
8 Cennet kapisi var, isimleri söyle: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen, Zikir-ilim
Efl Farsçada 'Gurub etmek, batmak' demektir. Eflin bu kelimeden türetilmiştir.
Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış
Lina
Lina isminin Türkçe yazılışı budur: Line.
Nasıl Aisha'nın yerine Ayşe, Mohammed'in yerine Muhammed/t, Khadija'nın yerine Hatice koyuyorsak, Lina'nın yerine de Line koymamiz lazim.
Line Kuran-ı Kerim'in 59. suresi olan Haşr Suresinde geçiyor ve 'hurma ağacı' anlamına geliyor
Tuana
Tuana’nın anlamı çogu insan tarafından beğeniliyor, çünkü bu ismin anlamını ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ sanıyorlar.
Fakat Tuana ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ anlamına gelmiyor!
Kuran-i Kerim'in Arapça yazıldığını herkes biliyor.
Tuana ise Arapça kökenli bir isim olmadığı için Kuran’da geçemez ve cennet ile ilgili bir anlam taşıyamaz!
Tuana’nın gerçek anlamları ‘ay ışığı, güçlü, kuvvetli’

bunlar sadece birkaç örnek
yinede bilmeyerek koyulanların arasında en masumu tuana oluyor
evladınızı sağlıklı ,sıhhatli kucağınıza almanız dileğiyle bildiğiniz isimler koyun
yada hiç olmazsa türkçe olsun
tanem güzel bir seçim...

almira ismi çok hoşuma gidiyor anlamı ise ay tutulması sırasında ayın çevresinde görünen kızıllık.

Son düzenleme:
bende hamileyim eğer kızım olursa ismini ayris koymayı düşünüyorum oğlumun ismide aras uygun olur hem

Linayı çok beğeniyorum ama o ismin aslı lena diyorlar.Anlamı gerçekten hurma ağacı olduğundan emin olsam koyucam kızıma

LİNA HAKIKATEN KULAGA HOS GELIYOR ANCAK LENA OLACAKSA OLMASIN RUS ISMI. ALLAH ASKINA NEDIR YA KIMSE COCUGUNA O ISMI VERMESIN HIC HOS DEGIL.

HANNE: Hz. Meryem’in annesinin ismidir. İncilde geçen hali hannah tır türkçeye hanne olarak çevrilmiş ilk defa burda gördüm. Yurt dışında en yaygın isimlerden biridir. Anna ,annie ,ann,anita gibi pek çok isim bundan gelir. Yabancı kaynaklarda anlamı grace yani zarif olarak geçiyo.
merhamet anlamınada gelır.
EFLİN:CENNETE ACILAN KAPI FARSCA KIZ ISMI

ELVİN: Cennet çiçeği, gökkusagının her bır tayfına verılen ısım.sıcak. Arapça kız yada erkek
asmin:Üç bin metrenin üzerinde yetişebilen, lacivert çiçekli, bir hoş bitkidir. Ayrıca Çok ınatçı Bir Çiçekmiş

BİLUN:cennete doğan güneşten çıkan ilk ışın"Yarım ay manasınada geliyormuş.Tanrının sevgılı kulu

AYLıZ: ay pırıltısı,cennette bahçe

ALYA:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…