teyzemin ölümüne ben mi sebep oldum??

ben suçlumuyum sizce

• hayır kader bu ..eceli gelmiş. her kavga eden ölüyormu ?

OY: 72 49,3%
  • evet ona saygı göstermeliydin üzüntü kalbine vurmuş olabilir.

OY: 74 50,7%

• Ankete Katılan
    146

Sashacrossa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2016
67
27
18
merhaba kızlar. bahsedeceğim olay bundan 10 yıl önce oldu. aklıma geldikçe üzülüyorum ama giden gitti.. :KK14:teyzem benimle kavga ettikten 1 gün sonra vefat etti. ben bunu düşündükçe hep kendimde suç buluyorum. olay şöyle gelişti: teyzem ölmeden önce kalp hastasıydı ve bir kez ameliyat olmuştu. sağlığı pek iyi deildi. bu hastalık onu agresif herşeye kızan alıngan biri yapmıştı.:sus:bundan 10 yıl once bir agustos günü bizim annem ve babamla oturduğumuz yazlık eve geldi. ben çocukluk çağım denize girer kız arkadaşlarımla gezer dolaşırdım. bir gun bir kız arkadaşım bana 2 günlüğüne kalmaya geldi. benim odamda yatıyor gündüzleri plaja filan gidiyorduk. teyzem de eşiyle bizim evdeydi.

yine ogün plaja gittik mayolarımız üstümüzde plaj havlularımız filan eve geldik annem ve babam da evdeydi. acıkmıştık mutfaga daldık dolabı açtık pasta kek filan bulduk hemen yemeye başladık ne bulduysak biraz dağıttık :KK33:. tabii plajdan geldiğimiz için ayaklarımızda da az miktarda kum vardı. bir anda teyzemin çığlığıyla kendimizden geçtik. bize "ben yerleri yeni sildiimm niye bu pis ayaklarla basıyosunuzz o pastalarıda niye yiyosunuz akşam için yaptıım aldıım benim aldığım pastaları yemeyiiin..vs bağırmaya başladı . bende kız arkadaşıma rezil oldum rencide oldum. teyzeme "sanane be burası benim evim ister yerim ister dolaşırım filan dedim . annemde ordaydı hiç birşey söylemedi. teyzem bana daha çok bağırmaya başladı hergün evi kirletiyosunuz ..filan neyse kavga büyüdü. bende en son ona "yeter be kendi evimde rahatım kaçtı sanane istediğimi yaparım bidaha sana teyze demiycem konuşmıycam hayatıma müdahale etme. ne ölüne gelirim ne dirine. "dedim . kavga uzadı annem teyzemi sakinleştirdi bizide odamıza kovdu. ertesi gün bilmem nolduysa zaten 3 gün sonra evlerine döneceklerdi 1 gün daha kalıp döndüler bende 1 gün boyunca onla hiç konuşmadım eve geç geldim direk uyudum filan. 1 gün sonra bu toplanıp kendi evine döndü . ben hiç konuşmadım hoşscakal bile demedim ..ertesi sabah bir telefon geldi. teyzem şiddetli bir kalp krizi geçirip vefat etmiş.:KK43: tabii hemen toplanıp cenazesine gittik.çok ağladım .. sözün özü ben çok üzüldüm bu olayda ben mi suçluyum onu çözemedim. yıllardır acaba onun ölümüne benmi sebep oldum hep içim içimi yedi . sizden yorum bekliyorum arkadaşlar: ( hayat çok kısa kavga ettiğiniz birini birdaha görecekmisiniz bilemezsiniz.. :KK43::KK43:

Eceli gelmiş ölmüş sizinle alakası yok bence. Sizin yerinizde olsam bunu dert etmek yerine teyzem bana kırgın gitti diye düşünür dertlenirdim. 10 yıl önce daha küçüktünüz muhtemelen belki şu an olsa kalp hastası olduğunu düşünür bağırmazdınız susardınız.
Konunuzdan çıkaracağımız ders ,
Ölüm var , sevdiklerimize karşı daha ince , daha sevecen olalım , bazen alttan almak susmak bize zarar vermez. Küçük olayları büyütmemek lazım.

Daha çocuk yaşta nasıl 'ne ölüme ne dirine' gibi laflar etmişsiniz ben de oraya takıldım...
Uzuntunuzu anlıyorum, keşke küs gitmeseydiniz. Ama ecele çare yok.
Ambulans daha erken gelseydi, bir önceki otobüse binseydi,karşıya gecerken sağına soluna baksaydi, hırsızı gördüğünde saklansaydi...
İnsan ölünün arkasından hep böyle ihtimalleri sıralar. Ama ecele çare yok. Böyle düşünmek sadece sizi yıpratır.
Bence bu süreci kolay atlatmak için bir psikologla konuşabilirsiniz

Olaya sessiz kalan anneniz ile kadını üzmüşsünüz. O ev sizin de eviniz değildi, ailenizin eviydi ama anneniz sizin terbiyesizlik yapmanıza göz yummuş resmen. Kusura bakmayın ama muhtemelen sizler yüzünden yaşadığı üzüntü sebep olmuştur ölümüne.
iyide her kavga eden ölmüyorki . bende kavga ettiğim babamın yada abimin de kavga ettiği kişiler oldu ama o kişiler ölmedi .s:S

Vadesi dolunca insanin bir saniye bile ertelenmez. Olumun de bir vakti vardir. Bahanesi ne olursa olsun vadesi o gunmus. Sizinle tartismasaydi bile o gun yine kaybedecektiniz teyzenizi. Mekani cennet olsun. Basiniz sagolsun..

iyide her kavga eden ölmüyorki . bende kavga ettiğim babamın yada abimin de kavga ettiği kişiler oldu ama o kişiler ölmedi .s:S

Kalp hastası birinci dereceden akrabadan bahsediyorsunuz, sıradan bir ağız dalaşı edilmiyor resmen evden kovuluyor kadın, sizce üzülmek için yeter ki değil mi? Yeğen kovuyor, kardeş susuyor!

Kalp hastası birinci dereceden akrabadan bahsediyorsunuz, sıradan bir ağız dalaşı edilmiyor resmen evden kovuluyor kadın, sizce üzülmek için yeter ki değil mi? Yeğen kovuyor, kardeş susuyor!
evden kovmadım zaten 16 yaşındaydım beni niye kaale alsınki. annem olaydan sonra bize kızdı odamıza kovaladı dedim zaten . sonuçta oan şöyle düşündüm. burası babamın evi . babam annem karışmıyorsa yediğime içtiğime teyzem nasıl karışıyor düz mantık düşündüm işte .. olan oldu . sinirlendim .

Yaşın profilinde yazdığı gibi 38 ise 10 yıl önce 28 yaşındaydın çocuk değildin ama burda seni 10 yıl once yaptıgın düsüncesizlikle suclamak sacma olur. Sordugun soruya gelince tabiki sen öldürmedin, ama çok üzülüp düşündüyse kalp krizine etkisi olabilir. Olmayabilir de. Bunu bilemeyiz ama en üzücü olan ona en son kurdugun cümlelerin bence. Ben olsam bende hep bunu düşünürdüm, zor. Kalp hastaları için en ufak üzüntü bile ciddidir, benim teyzem de kalp hastası ve onu incitmemek için kurduğum cümleyi 2 kere düşünüyorum.

Üzüntü tetiklemiş.Dokunmuştur küçücük kızdan azar yemek,yaşınızdan büyük sözler sarfetmişsiniz. dolaylı yoldan siz sebep olmuşsunuz.
işte şimdiki aklım olsa alttan alırdım ama çocuksun yanında arkadaşın var .. rencide ediyor seni .. bende ağzıma geleni saydım .. tabii öleceğini nerden bileyim aklımın ucundan geçmedi insan kavga da eder sonra barışırız diye düşündüm

Yaşın profilinde yazdığı gibi 38 ise 10 yıl önce 28 yaşındaydın çocuk değildin ama burda seni 10 yıl once yaptıgın düsüncesizlikle suclamak sacma olur. Sordugun soruya gelince tabiki sen öldürmedin, ama çok üzülüp düşündüyse kalp krizine etkisi olabilir. Olmayabilir de. Bunu bilemeyiz ama en üzücü olan ona en son kurdugun cümlelerin bence. Ben olsam bende hep bunu düşünürdüm, zor. Kalp hastaları için en ufak üzüntü bile ciddidir, benim teyzem de kalp hastası ve onu incitmemek için kurduğum cümleyi 2 kere düşünüyorum.
canım bu abşlamın hesabı benim hesabım yok . 26 yaşındayım şuan

evden kovmadım zaten 16 yaşındaydım beni niye kaale alsınki. annem olaydan sonra bize kızdı odamıza kovaladı dedim zaten . sonuçta oan şöyle düşündüm. burası babamın evi . babam annem karışmıyorsa yediğime teyzem nasıl karışıyor düz mantık düşündüm işte olan oldu . sinirlendim .

" kendi evinde rahat vermemek " demek " yerini bil, burası benim evim, sınırı aşma sen de kim oluyorsun" demek. Ağzınızdan çıkmaması gereken bir sürü söz çıkmış. Peki bu söylediklerinizi kuzeniniz annenize söyleseydi ve anneniz ertesi gün kalp krizinden ölseydi ne düşünürdünüz?

Herkes az buz bilir ki, kalp hastalığı strese üzüntüye gelmiyor. Olayın hemen akabinde hayatını kaybetmiş teyzeniz ve bu durumda tabi ki, yaşattığınız üzüntünün payı olduğunu düşünmemiz normal ve aslında siz de aynısını düşünüyorsunuz ki, yıllar sonra bu konuyu açtınız.

Back
X