Teyzemle eniştem boşanıyor,beş para etmez bir kız yüzünden

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.500
54
118
35
İstanbul
kızlar olay çok yeni ve sizden fikir almak istedim.

uzaktan bir akrabamız var.kız geçen sene memleketten geldi dayımlarla yaşıyor ve çalışıyor ailesine bakıyor kazandığı parayla.

ben onla arkadaş gibiyim,teyzemde,daha doğrusu öyleydik.düşünün kız süslensin diye teyzem makyaj malzemelerini saç maşasını ona hediye etti,arkadaşı yok izin günlerinde sıkılmasın diye arkadaşlarımla değil onunla görüştüm,maddi anlamda masraf yaptım gezdirdim,yani teyzemle beraber kolu kanadı olduk yanlış anlaşılmasın muhtaç bir kız değil sadece akraba olduğu için biz üstüne titredik.

neyse olaya giriyim
bu kızın adı ayşe olsun

bundan aylar önce teyzem şehirdışından gümüş takı siparişi verdi,maddi durumları iyi olmadığı için kocasına yalan söyledi hediye geldiğini söyledi,kargo da ayşeye geldi teyzem ayşeden teslim aldı.takı bursadan geldi,bu arada teyzemin eski sevgilisi de orda yaşıyor,biz kıza bişey anlatmadık meğer kız yanlış şeyler düşünmüş

neyse gelelim şimdiki zamana.eniştemle teyzemin son zamanlarda arası bozuktu bu arada teyzem memlekette,eniştemde ayşeyle teyzem arasında bir sır olduğunu düşünerek ayşenin ağzından laf almaya çalışmış hatta ileri gitmiş,yalan söylemiş.ayşeye demişki ''x (yani teyzem) senin çok rahat olduğunu düzgün bir kız olmadığını,erkek düşkünü olduğunu söyledi bana''. ve daha biçok şey söylemiş kıza

kızda inanmış bu lafları teyzemin söylediğine ihtimal vermiş nasıl oluyosa,ve enişteme teyzemin bir ilişkisi olduğunu,eski sevgilisiyle beraber olduğunu,hatta o takıları eski sevgilisinin gönderdiğini ve sevgilisinin evli olduğunu vs.vs söylemiş,yani kısacası enişteme karın seni aldatıyor demiş.

eniştemde teyzemi arayıp suçlamış kavga etmişler falan neyse sonra eniştemde inanmadı zaten ama teyzem çıldırdı,eniştem kızın ağzından laf almaya çalıştığı için,ona güvenmediği için boşanmak istiyor,eniştemse alttan alıyor.

bu kızda hala burda ve teyzem birşey yapamadığı için deliriyor,kızı memlekete yollamak istiyor defolsun gitsin hayatımızdan diyor,ve ailesine tek tek herşeyi anlatmak istiyor ki o zaman olaylar büyür

sorun şu ki,annem bu kız için ''işten atmayalım,cahil kız,yapmış bir hata,normal elemanımız gibi davranırız'' diyor.annem asıl hatayı eniştemde görüyor,ayşe sadece bi maşaydı,hırsını ondan alma diyor.aslında annem ona acıyor çünkü kızın babası öldü ve annesine kardeşlerine o kız bakıyor,memlekete giderse iş bulamaz.

benim fikrimse,ortada hiçbişe yokmuş gibi ailesine anlatmadan kızı yollayalım.o bir aileyi yıkacak,bizde aman ailesine baksın diye kızı burda tutucaz.yok ya..

teyzem de çok sinirli namus meselesi diyor o kızın hayatını kaydırmak istiyor

bu kız 20sine gircek bu arada,cahil falan da değil evli erkekleri ayartan laf cambazı biri.

biz şimdi ne yapalım bu kızı,siz olsanız ne yaparsınız,ortalık çok kötü ve öfkeyle yanlış şeyler yapılmasını istemiyorum

:bbo: bunlar ne böyle ya hu
inanın içim kaldırmıyor artık
şunu yap bunu yap diyemiycem gülüm
lakin ne çabuk insan harcar olduk
bi insan kendine bunca iyiliği dokunan bi aileye bunları nasıl yapar aklım almıyor
yediği kaba pislemek bu demek heralde
lakin asıl suç enişte de enişte baya bi kurnazmış
teyzenizin kırgınlığını anlayabiliyorum

Neler oluyor insanlara ya,
erkek karısına,kadın kocasına güvenmez olmuş,
nedir bu senaryolar,inanın aklım mantığım almıyor...
teyzeniz evli ama hala Bursa da yaşayan sevgilisi dillerde,
enişteniz eşine güvenmiyor,yaşına yakışmayan tarzda genç kızı maşa olarak kullanıyor,
hatta hakaret ediyor...
yani bu filmde oynayan enişte,teyze ve genç hanım
hepsi suçlu bana göre...
sonuç ne,işte yine bir yuva daha çatırdamayabaşlamış,
Allah akıl fikir versin,diyecek başka birşey yok...

bence de ailesine anlatın herşeyi ve gönderin gitsin.
emin olmadığı bişeyi gerçekmiş gibi anlatmış
bi yuvayı yıkamaya kalkmış hiç de masum ve acıncak durumda değil bence

yollayın gitsin şuna bak yaaa iyilikten maraz doğar dedikleri bu galiba..

çok garip bir durum. teyzenizin eniştenizden gizli takı siparişi vermesini anlıyorum. sanırım enişteniz biraz fazla tutumlu.ancak takıları sizin adınıza göndertseydi keşke.. fakat anlayamadığım konu teyzenizin eski sevgilisi hakkında o kızın yanlış şeyler düşünecek kadar nasıl bu kadar çok şey bildiği...
sanırım eski defterleri açmışsınız kız kıza.. konuşup geçmişsiniz ama kız unutmamış... evli bir bayanını eski sevgilisinden bahsetmesi sakıncalı olabilir... bana kalırsa iyilik yapmışsınız ama kötülük bulmuşsunuz. eniştenizde az değil bu arada.. o nasıl bir ağız arama şeklidir öyle... tehlikeli biri bence... kızı yollayın gitsin. durumuda anlatın ki ders olsun kıza...
ama kızı yollarsınız gider de.. enişteyi ne yapacaksınız...

o kızın teyzesinin bursadaki eski sevgilisinden haberi nasıl oluyor?

"evli erkekleri ayartan laf cambazı biri."
evli erkekleri ayartan derken insanın aklına başka başka şeyler geliyor canım
kız burda hatalı tabiki ama eniştenizdede çok büyük hata var unutmayın
kızı göndermekten başka çare göremiyorum
yüz yüze bakıyorsunuz sonuçta

kız kadar eniştede suçlu hatta eşine iftira atacak kadar suçlu,yani söylemediği birşeyi söyleyerek ,yalana başvurarak ortalığı karıştıran , enişte
resmen kızın üstüne gitmiş. onu gaza getirmiş. teyze ,senin namusuna laf ediyor demeye getirmişki kızıda bu zıvanadan çıkartmış. oda sen benim namusuma laf edermisin peki al sanada diyerek misilime yapmış.
yani buna sebep olan tek kişi enişte. ve gaza gelerekte kafasındaki şüpheyi ortaya döken ve 2ci derece suçluda kız,
1ci derece suçlu enişte ama..

Neler oluyor insanlara ya,
erkek karısına,kadın kocasına güvenmez olmuş,
nedir bu senaryolar,inanın aklım mantığım almıyor...
teyzeniz evli ama hala Bursa da yaşayan sevgilisi dillerde,
enişteniz eşine güvenmiyor,yaşına yakışmayan tarzda genç kızı maşa olarak kullanıyor,
hatta hakaret ediyor...
yani bu filmde oynayan enişte,teyze ve genç hanım
hepsi suçlu bana göre...
sonuç ne,işte yine bir yuva daha çatırdamayabaşlamış,
Allah akıl fikir versin,diyecek başka birşey yok...

ben burda teyzemde hata görmüyorum

teyzemin bursadaki sevgilisi dillerde değilki,zamanında onla ciddi ilişkileri vardı,evlenmek istiyolardı,ama adam evli çıktı,teyzemde dertleşirken anlatmıştır kıza.bu zaten gizli bişey değil eniştemde biliyor herşeyi

kızı aılenızde barındırmamanız ve sızden oldukca uzaklastırmanız ısabetlı bır karar olur
ama herseyden once aılesıyle detayına varana kadar kızın yanından konusarak uzaklastırın kendınızden

ama bana gore kızın aıleden uzaklasmıs olması sorunu cozmuyor
hatalı bır de enıste var ortada
kız cahıl ve ya dedıkoducu hersey olabılır
hayatından cıkarır olur bıter ama enıste maasallah dedıkoduyla ve kımbılır nasıl bır konusma seklıyle ortalıgı karısmıs
teyzenızın guvenını sorgulayıp evlılıgı cıkmaza sokmus
bu kararı teyzenız vermelı

Ben kızın durumunu çok anlayamadım, evli erkekleri ayartan laf cambazı, demişsin heralde. Bu ayartma nedir.

Kız hatalı evet, keşke enişte onun hakkında ,teyzenizin ağzından olumsuz şeyler söylediğinde, aynı şekilde olumsuz, ona güvenilerek yapılmış birşeyi, en önemliside kesin olmayan bilmediği birşeyi, enişteye söylemeseymiş. Ayrıca bu söylediklerini kimden öğrendiniz onu da merak ettim. Belki de kız, tam olarak aldatıyor vs gibi cümleler kurmadı.

Asıl büyük suçlu ise bence enişte. Peki enişte, neden teyzenizden şüpheleniyor. Şüphelenecek neyi var teyzenizin. Bu açıdan, bence kızın bu olayda bir suçu yok. Şüphelenen, olayları bu boyuta getiren, kızı da yoldan çıkaran enişte. Bişeyler aramış, aradığnıda bulmuş, kız ancak araç bu anlamda.

Teyzenizin, kızın söylediklerine kızması nomal evet ama ezip geçmesine gerek yok. Kız hiçbişey söylemeseydi, teyzeniz enişteyle olan ilşkilerinden daha mı emin olacaktı, daha mı mutlu olacaktı. Öyle yada böyle, zaten aralarında ki iletişimde ,evliliklerinde bir sıkıntı varmış demek ki, ki enişte kurcalama gereği hissetmiş.

Kız belli ki, ihtiyaç sahibi. Hemen işten çıkartıp, hayatını mahvetmenin, ezilip geçilecek biri olarak görünmesinin anlamı yok bence.

Bana göre tek suçlu enişte. Bütün suçuda, kıza atıp, sıyrılmış heralde. Kızı ezip geçince, teyzeniz için bütün sıkıntı bitecek mi, enişteyi aynı şekilde affedecek mi.

Bence bu konuda herkes suclu.
Teyzen keske esine yalan söylemeseymis. Istedigi bir gümüs taki icin is bosanmaya kadar gelmis durum.
Ikinci suclu ise enisten. Hatta bence aralarinda en fazla o suclu. Resmen 20 yasindaki kizin agzindan esiyle ilgili laf almis. Biri bana deseki, su kadin senin icin erkekleri ayartan, düzgün ayyakabi degil diyor dese, bende cildiririm dogal olarak. Ama kizimiz olayi biraz abartarak iftira atmis.

Cok karmasIk canim, ama bence teyzenle enisten oturup konusmali ve birbirlerinden özür dilemeliler. O kizlada bu kadar icli disli olmamalarini tavsiye ederim.

kafama takılan bir başka soruda
neden enişte, karısını didikleme gereği duymuş

bence enişteniz teyzenizin güvenini çıkmaza sokmuş
enişteniz çok hatalı,teyzenizi o kızın yanında ne durumlara sokmuş

tek suçlu 20 lik kız enişteniz o kadar iyiymişte neden kızın agzından laf almak istemiş teyzenize güvenmiyor demekki. ayrıca 20 yaşındaki bir genç kızın neişi var da eniştenizle ve teyzenizle kalıyor onuda anlamak mümkün deil. teyzeniz sadece kıza yükleneceğine birazda eşinde suç arasa iyi olur. eşi kötü düşüncelerini kızı kullanarak yalan yada doğru uygulatmış olabilir. burda öyle şeyler okuyoruzki belkide enişteniz genç kızdan hoşlanıp,teyzenize iftira atmak ikisinin planıda olabilir. bunlar varsayım ama olabilir.

Enişte suçlu bence.
Eşinden şüphelendiği için, şüphelendiği halde eşiyle bu konuyu halletmediği için, üstüne bir de çirkin bir yol seçip yalan söyleyerek, bir kızıda alet edip, laf almaya çalışması.

Peki enişteniz ne duymak istiyormuş, böyle şeyler duymayı bekliyormuş heralde. Kızın birşeyler bildiğini nasıl tahmin edebilmiş. Ya da ne bilebilirmiş.

Bu sıkıntı bence, sadece eniştenizle teyzenizin sıkıntısı, kızla hiç alakası yok. ıkisinin arasındaki bir sıkıntının içine, kızı çekmiş enişte. Birşeyler arıyormuş, bulmuş. Bu anlamda teyzenizden şüpheleniyormuş demek ki. Teyzeniz kızacaksa, eşine kızsın. Herşeyi gereksiz yere başlatan, çirkin yollar deneyen ve bunun karşılığında, çirkin şeyler ortaya çıkaran, enişte.

Teyzenizde gizli gizli kolye sipariş vermesi ve bunun için de kızı kullanması, onun üstünden bu kolyeyi almasıda ayrıca hata. Gizli saklı iş yapmaya kalkışılırsa, karşıdakide böyle kurcalar.

Kız peş para etmiyormuşta, enişte kaç para ediyormuş bu durumda.

Son düzenleme:
yapacağınız tek sey kızı yollamanız daha nasıl tutuyosunuz yanınızda ya.eşimle aramı açan bir kız olacak ben evimde tutacağım oan kapının önüne koyarım.öyle kızın evimde işi olmaz zaten

ya hala kıza suç atıyorsunuz. biri sizin namusunuza laf edildiğini söylese vede koca dese karım bana hep bunları diyor diye... dururmusunuz.?
20 yaşında bu kız tabii olgun davranamadı. direkt karşı atağa geçti yaptığı yanlış ama onu,delirten ve bunu yapmasına sebep olam adamda hiç suç yokmu?.

Back
X