Thefirstgrader'in Zayıflama Günlüğü

şu çiçeği tutmak ne büyük bir zevk olurdu dimi.özellikle o thickırı seçtim bu arada şu koşan kızın bide zıplayanı olsa çiçeğin yanında zıplıyor olma düşüncesi bir harika

bugün hava kötü.ama benim havam iyi.biraz somurtgan kalksamda şimdi çok daha iyiyim.kahvaltımı yaptım sularımı içtim.bir tek egzersiz sıkıntım var.bakalım onuda oturacak inşallah.

buradada hava kötü.benim havam orta şeker.kahvaltımı yaptım.peynir ceviz domates 2 dilim ekmek çaysabah tartıldım 76.9 geldim.birazdan yürüyüş bandına çıkıcam ter atıcam.çayımı içeyim.

günümüz hep güzel geçsin inşallah diyerek başlamak istedim bugün.
güne neler yediğimi yazarak başlıyorum.
kalktığımda 1 kuru kayısı ve 1 bardak ılık su.
sonra kahvaltı 2 dilim esmer ekmek,10 tane zeytin,1 tane üçgen peynir,1 bardak şekersiz çay.
sürahide suyum hazır gün içinde onu bitireceğim inşallah.
kendimi kontrol altına almış oluyorum sanırım.yaaa vermeliyim ben bu kiloları.artık rejim yapıyorum demeye utanıyorum.

amin diyorum.
kahvaltıeynir zeytin domates yaşnane 2 dilim çavdar
ara öğün 2 tane mor erik
öğle:4 kaşık fasulye salata 2 dilim çavdar bugün 1 saat tempolu yürüdüm bu arada
bugün kahvaltıdan sonra miskinleştiğimi farkettim egzersiz programına başlayamadığımı.zorlamak gerekiyor kendini gerçektenbıraktığım zaman o istek gelmiyor.dışarda yürümek için her zaman müsait bir arkadaşın olmuyor.bende kahvaltıdan sonra eşofmanımı spor ayakkabımı giydim.bandanamıda taktım.biraz midemdekiler otursun diye yarım saat gazetemi falan okuduktan sonra yürüyüş bandına çıkıp bir saat terledikten sonra kardiyo yapıcaktımki telefon etti arkadaş yürüyelimmi diye o bir saat yürüyüşü dışarda yapmış oldum.bundan sonra bu şekilde yapıcam hatta yataktan kalkınca hemen eşofmanlarımı spor ayakkabılarımı giyip kahvaltımı o şekilde yapıp 30 dakika kadar bekledikten sonra hemen egzersize başlıyacağım.daha motive edici olduğunu farkettim.işi gücü sonra yapacağım.çünkü öncelik sıram şu anda bu hırslanmak en iyisi.bende felaket hırs yaptım.artık kurtulalım şu kilolarda Allahın izniyle.

Uyumak metabolizma üzerinde en düşürücü etkiyi yapıyorsa, gece saatlerinde egzersiz yapmak gerçekten boşa harcanmış zaman demektir. Öyleyse sabah egzersiz yapmak için daha iyi bir zamandır. Fakat unutmamak gerekir ki vücudunuz aç-kapa türü çalışan bir mekanizma değildir.
Dolaşım düzeylerini artırmak ve kasları esnetmek zaman alır. Bu açılardan değerlendirildiğinde sabah erkenden yapılacak egzersiz, ideal bir egzersiz değil diye düşünülebilir. Kalori yakış hızını boş bir mideyle yakaladığınızda, vücudunuz sıkı bir egzersiz için gerekli olan yakıttan mahrum kalmış demektir.
Sabah saat 9′da egzersiz yapmayı planlamışsanız, sabah kahvaltınızı 7:30 gibi yapmanız uygun olacaktır. Vücut esnekliği ve hareketliliğini kazanmak için bu süreye ihtiyacınız vardır.
Haftada 3 veya dört defa, günde iki defa 30′ar dakikalık egzersiz yapmak, kalori yakmak için en uygunudur. Sabah 9 ve öğleden sonra 3 saatleri, günde yapılacak iki egzersiz için en verimli saatler olacaktır. Çalışma düzeniniz elvermiyorsa, tabii ki buna uymak için kendiniz zorlamamalısınız.
Öğle yemeğinin ardından yapılacak sıkı bir yürüyüş ve akşam yemeğinden bir saat kadar önce 30 dakikalık bir egzersiz -akşam yemeğini son derece hafif yemeniz kaydıyla- gene metabolizmanızı yükseltici etki yapacaktır. (alıntıdır egzersizin en etkili olduğu zaman dilimini araştırırken uzunca bir yazıya rastladım gerekli olan kısmını alıp buraya koydum)

yediklerimle başlayayım.
arada 1 elma yedim.
1-2 saat sonra bitki çayı yanında gofret 1 tane
sonra 1 bardak süt,3 kuru kayısı ve 2 ceviz yedim.
canım bugün yemek aramadı.hep böyle olsun inşallah.
az öncede kendime tek şekerli türk kahvesi yaptım.
bundan sonra akşam yemeği şu anda bişey yok aklımda.hala yemek yapmadım neyapacağımıda bilmiyorum.
egzersiz programıda kızım öğlen okula gidiyor.o gittikten sonraya planlıyorum.yukarıdaki yazıya göre.

bugün güne çok güzel başladığımı söyleyemem.ama diyete devam.kahvaltımı yaptım.
kalkınca 1 bardak su ve 1 kayısı yedim
kahvaltıda 10 tane zeytin
minik bir sosisle 1 yumurta
peynir,şekersiz çay
şimdi bir ara öğün yapacağım 1 elma
suyumuda ihmal etmeyeceğim tabikide

bu biraz dukan diyetine benziyor gibi o diyetimi uyguluyorsun.sonucu merakla bekliyorum bir hafta sonrasına.sende işe yararsa bende denerim protein karbonhidrat ayrımını.

yok hayır dukan diyeti uygulamadım.sadece yemek yeme isteğim olduğunda ne yesem diye düşünüp ona göre o an ne varsa onu yedim.bakalım ne olacak.biraz şişkin uyanıyorum.sütle alakası olabileceğini düşünüyorum.bu hafta geçsin bi bakalım.
ayrıca dün akşam
kavurm et,4 yemek kaşığı pilav ve yoğurt yedim.birde kaçamak 2 top sade dondurma.

etle pilav yendiği zaman hazımsızlık oluşuyor.ekmek yada makarnada aynı şekilde.et midede 9 saat kalıyormuş.akşam menüsü için iyi bir besin ama yanında salata ve ayranla tabi.benim çok duyduğum et ile yoğurt tüketilmeliymiş.nedenini araştırmadım bir ara araştırır yazarım.sabaha kadar acıkmamak için akşam yemeği et olmalı.tatlıya gelince yemeklerden önce.meyveyi yemekten bir iki saat önce yediğimde kendimi çok hafif hissediyorum.midede fazla durmuyor bu yüzden önden yenilmesi daha iyi.

kullandığımız bütün alet edavatın bir kullanma kılavuzu var.vücudumuzunda var ama bu herkesin eline yazılı verilmediği için biraz araştırıp öğrenmek gerekiyor yada vücudumuza kulak vermemiz o bize yanlışın ve doğrunun ne olduğunu söylüyor aslında.yaşadığımız bunca çilede bundan aslında hastalıklar kilo problemleri bize yanlış yaşadığının bir sinyalini veriyor.kendini topla ve düzelt kötüye gidiyorsun diyor.her ne yaparsak affediyor bir şans veriyor olmadı bir daha olmadı bir daha ondan sonra oda pes ediyor.yaradanın emaneti.ben çok kilo alındığı zaman pankreasın şeker hastası olmayalım diye daha çok insülin salgıladığını sonunda pes ettiğini okuduğumda çok üzülmüştüm.ama insanın bastıramadığı istekler bazen mantığının üstüne geçiyor.biraz karakterin güçlü olmasıyla alakalı bu kilo işide.sağlam bir irade ve pes etmeme.yedim yedim şiştim ben zayıfım evet zayıfsın.ama geriye dönüp tekrar başarmak ve bu kilolarda kurtulmak hala zayıf olduğum anlamına gelmiyor verdiğim her kiloda güçleniyorum biraz daha sağlam basıyorum.çünkü hayır demeyi öğreniyorum.az yedikçe mutlu oluyorum ruhum hafifliyor.yanlışta ısrar etmemişim.düştüm çıkamam artık dememişim.su içsem yarıyor dememişim yapamayan bir çok kişinin enerjimi düşürüp benide yapamaz hale getirmeye çalışmalarına karşı mücadele etmişim.Allah her zaman sabırla ve vazgeçmeden isteyenin ve istekleri uğrunda mücadele edenin yanındadır.bunu biliyor hadi son bir hamle daha diyorum.son bir hamle daha!

eskiden güzel olmanın insanı güçlü yaptığını düşünüyordum şu anda fikrim tamamen değişti.bunu 102 kiloluk bir tokatı yemeden önce anlasaydım tabi daha iyi olurdu ama e oldu bir kere.sağlıklı olmak insanı hem güçlü hemde güzel yapar.

bugün pazartesi ve ben tam bir haftadır diyet yaptığımı sanıyormuşum.silkelendim ve kendime geldim.işte;

TARİH :24.09.21012

KİLO :75
HEDEF KİLOM:65

hedef kiloma ulaşmak için yeni yılıda zaman olarak düşünüyorum.yeni yılda yeni kilo.
şimdi küçük adımlarla gitmek istiyorum.haftalık bir hedef belirleyip ilermek düşüncesindeyim.

İLK HEDEF :74

hadi bakalım hayırlısı.
çok sevdiğim bir dostumun desteğiyle yola çıktım.şimdiden teşekkürler canım arkadaşım.

KAHVALTI:domates,salatalık,10 tane zeytin,peynir,2dilim çavdar ekmeği,şekersiz çay
ARA ÖĞÜN:1 adet elma
ÖĞLEN:koca bir kase salata,2 dilim çavdar ekmeği
ARA ÖĞÜN:bir kase yoğurt,3 adet kayısı
AKŞAM:1 kase çorba,1 tabak taze fasulye zeytinyağlı,yoğurt
ARA: 1 avuç fındık,şekersiz çay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…