- Konu Sahibi thefirstgrader
-
merhaba arkadaşlar şeker hastası olduğumdan kaynaklı ayrı bir konu açma ihtiyacı hissettim.5 yıldır şeker hastasıyım.tanı ilk konduğunda kilom 102 idi.doktorum kilo vermem gerektiğini söyledi.ilk 1 yıl kilo verme gibi bir isteğim olmadı.şeker hastası iseniz o istekde siz kararlı olmadığınız sürece gelmez.Sonraki yıllarda arada bir diyet yürüyüş derken 77 kiloya kadar düşebildim.verdiğim kiloları almamaya gayret ettim tabi.son 5 aydır ne bir diyet ne bir egzersiz yaptım.dolayısıyla bu kiloda takıldım.geçenler diyabet doktoruna gittiğimde ideal kiloma düşmem gerektiğini söyledi.daha sağlıklı olabilmem ve çocuk sahibi olmak istediğimde ileride sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmem için.daha önceleri diyetisyene gittiğim için nasıl beslenmem gerektiği konusunda az çok bilgim var.ben kendi beslenme tarzımı ve bu süre zarfında neler yaptığımı sizlerle paylaşmak isterim.eğer sizde bana katılmak isterseniz bana destek olmak isterseniz mesajlarınızı bekliyorum.benle beraber diyete başlamak istiyorsanız diyabeti olanlar için özellikle özel bir durumumuz olduğu için diyetisyeninizden size özel diyetinizi kullanmanızı öneririm.siz benden ben sizden cesaret alarak başarı elde etmeyi umuyorum.her zamanki diyet başlangıç yanılgılarına aldanmayarak yarında itibaren demeyerek şimdi şuanda diyete başlıyorum arkadaşlar.
merhaba benim annem de 5-6 yıl önce şeker hasatlığı teşhisi koyulmuştu..oda yaklaşık bi on kilo verdi.. şimdi gayet ideal kilosunda ve hepimizden daha sağlıklı besleniyor.. herşeyi kararında yiyor..inşallah siz de ideal kilonuza ulaşır, hastalığın etkilerini azaltmış olursunuz.. Rabbim yardımcınız olsun..merhaba arkadaşlar şeker hastası olduğumdan kaynaklı ayrı bir konu açma ihtiyacı hissettim.5 yıldır şeker hastasıyım.tanı ilk konduğunda kilom 102 idi.doktorum kilo vermem gerektiğini söyledi.ilk 1 yıl kilo verme gibi bir isteğim olmadı.şeker hastası iseniz o istekde siz kararlı olmadığınız sürece gelmez.Sonraki yıllarda arada bir diyet yürüyüş derken 77 kiloya kadar düşebildim.verdiğim kiloları almamaya gayret ettim tabi.son 5 aydır ne bir diyet ne bir egzersiz yaptım.dolayısıyla bu kiloda takıldım.geçenler diyabet doktoruna gittiğimde ideal kiloma düşmem gerektiğini söyledi.daha sağlıklı olabilmem ve çocuk sahibi olmak istediğimde ileride sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmem için.daha önceleri diyetisyene gittiğim için nasıl beslenmem gerektiği konusunda az çok bilgim var.ben kendi beslenme tarzımı ve bu süre zarfında neler yaptığımı sizlerle paylaşmak isterim.eğer sizde bana katılmak isterseniz bana destek olmak isterseniz mesajlarınızı bekliyorum.benle beraber diyete başlamak istiyorsanız diyabeti olanlar için özellikle özel bir durumumuz olduğu için diyetisyeninizden size özel diyetinizi kullanmanızı öneririm.siz benden ben sizden cesaret alarak başarı elde etmeyi umuyorum.her zamanki diyet başlangıç yanılgılarına aldanmayarak yarında itibaren demeyerek şimdi şuanda diyete başlıyorum arkadaşlar.
merhaba benim annem de 5-6 yıl önce şeker hasatlığı teşhisi koyulmuştu..oda yaklaşık bi on kilo verdi.. şimdi gayet ideal kilosunda ve hepimizden daha sağlıklı besleniyor.. herşeyi kararında yiyor..inşallah siz de ideal kilonuza ulaşır, hastalığın etkilerini azaltmış olursunuz.. Rabbim yardımcınız olsun..
ara öğün:1 porsiyon meyve(pazara gitmiştim orda erik büyüklüğünde hiyra diye daha önce görmediğim bir meyve yedim.ilaç gibi meyve dedi köylü kadın)
saat 13.00:3 dilim çavdar ekmeği üzerine acıka(1 dilim uno ekmek dilimi kadar)
daha sonra yiyeceklerimide yazayım
saat 16.00:1kepçe kızılcık
saat 19.00:2 kepçe zeytinyağlı kabak yemeği
2 kepçe mercimek çorbası
1 kepçe yoğurt yada 1bardak ayran
2 dilim çavdar ekmeği
salata
hoşgeldin iyibirgün :)hadi bismillah
bugün iyi bir gün olsa gerek.güne zinde başlamana sevindim.ben biraz yorgun uyandım.dün akşam arkadaşlara gittik fazla kaçırmışım yemeği.o kadar zinde değilim ama devam tabiki arada fireler oluyor bu devam etmemek anlamına gelmiyor.şu an ev işleriyle uğraşıyorum belki akşama bir egzersiz olabilir.burada 73 yazacağın günü merakla bekliyorum.kim tutar bizi dimi.inşallah bende 75.:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?