Time for CHANGE...

Az önce öğle yemeğimi yedimm. Aslında öğleden çok akşam yemeği gibi oldu ama hem geç kalktığım için hemde akşam geç bir saatte dışarıda yemek yiyeceğim için öğle yemeğimi erteleyebildiğim kadar erteledim. Gelelimm ne yediğime.

3 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı öğütülmemiş keten tohumunu karıştırdım yedim. 1 kasede kırmızı mercimek çorbası içtim.

günaydın cnm,

bu 3 yemek kaşığı yoğurta 1 yemek kaşığı keten toğumu öğlen yemeği değil sanki ara öğün gibi olmuş :) tadı nasıl güzel mi bu arada :1:

merhaba kilomuz ve boyumuz aynı hemen hemen, arada takip edeceğim seni :) umarım kilolarını verirsin ve bir daha hiiiç (hamilelik hariç) almazsın...

İnşallah vala benimde isteğim o. Umarım hepimiz istediğimiz kilolara düşebiliriz. Farkettim ki benim açlıkla ilgili bir sorunum yok. Yemek yemeyle ilgilide problem yaşamıyorum. 1 kase çorbayla çok rahat doyabilirim ve lezzetsiz şeyleride tüketebilirim. Karnım doysun yeter yani. Benim tek problememim abur cubur. Allahım bir insan bu kadar mı abur cubur sever. Ya bir oturuşta dağları yiyebilirim. Kızlar bir görseniz yediklerimi oha dersiniz abarmıyorum. 5 tane çokonat, 1 tane albeni ve büyük boy acılı cipsi 1 lt kola ile yiyebilirim 1 gün içinde. Madem değişme zamanı dedim öyleyse artık değişelim. İlk iş abur cuburu kesiyorum. Zaten 2 aydır ağzıma cips ve kola sürmedim. Yeminle ikisininde tadını unuttum canım hiç istemiyor. İlle soğuk bir şey içmek istersem meyveli soda içiyordum ama artık oda yok. Diğer abur cuburlarıda yarından itibaren kesiyorum. İstediğim kiloya ulaşana kadar sadece ama sadece çikolata yiyebilirim. Oda sınırlı tabii. Ödül niyetine işte.

günaydın cnm,

bu 3 yemek kaşığı yoğurta 1 yemek kaşığı keten toğumu öğlen yemeği değil sanki ara öğün gibi olmuş :) tadı nasıl güzel mi bu arada :1:

Canım vala kötü değil yedim ben keyfle ama internette okuduğuma göre kilo verdirmiyormuş keten tohumu. Sadece bağırsakları yumuşattığı için tuvalet sorununu hallediyormuş ama tabiki fazla tüketmek zararlı. O yüzden bende salatalara atıyorum hemen bir tutam arada birde yoğurda karıştırıyorum

İnşallah vala benimde isteğim o. Umarım hepimiz istediğimiz kilolara düşebiliriz. Farkettim ki benim açlıkla ilgili bir sorunum yok. Yemek yemeyle ilgilide problem yaşamıyorum. 1 kase çorbayla çok rahat doyabilirim ve lezzetsiz şeyleride tüketebilirim. Karnım doysun yeter yani. Benim tek problememim abur cubur. Allahım bir insan bu kadar mı abur cubur sever. Ya bir oturuşta dağları yiyebilirim. Kızlar bir görseniz yediklerimi oha dersiniz abarmıyorum. 5 tane çokonat, 1 tane albeni ve büyük boy acılı cipsi 1 lt kola ile yiyebilirim 1 gün içinde. Madem değişme zamanı dedim öyleyse artık değişelim. İlk iş abur cuburu kesiyorum. Zaten 2 aydır ağzıma cips ve kola sürmedim. Yeminle ikisininde tadını unuttum canım hiç istemiyor. İlle soğuk bir şey içmek istersem meyveli soda içiyordum ama artık oda yok. Diğer abur cuburlarıda yarından itibaren kesiyorum. İstediğim kiloya ulaşana kadar sadece ama sadece çikolata yiyebilirim. Oda sınırlı tabii. Ödül niyetine işte.

valla aynen bende çok abur cuburu yiyorum yaa hemde nasıl sanki 1 ay aç kalmış gibi :9: 3 tane gofret üstüne 2 tane hindistan cevizli çikolata + üstünede çikolatalı puding yediğim günler oldu :9::9: sonrasında tabi ben acillik oldum çikolata allerjisi olmuşum her yerim kaşındı durdu sonra bir ay yemedim :9: sonra tekrar başladım sadece 1 çikolata ve bir de sıcak çikolata içiyorum korkuyorum tekrar allerji olurum diye :1: cips ve kola yemem de içmemde 1 senedir bıraktım zor oldu ama başardım :16:

Son düzenleme:
Hayatımda değiştirmem gereken diğer şey ise gece yeme alışkanlığı. Biliyorum hepimiz bu konuda dertliyiz. Oturup bir öğün yemesekte akşam mutlaka gidiyor bir şeyler. Biskivüdir çekirdektir meyvedir cipstir derken bir sürü şey yiyoruz. Ee birde öğrenciyim ben. Öğrencinin yeme düzeni hiç yoktur. 4te kahvaltı yapıp akşam 10da akşam yemeği yemek normal geliyor ama bunada bir dur demek lazım. 19.00dan sonra ağzıma hiç bir şey vurmuyorum. Sadece kahve ya da çay tüketebilirim. Başlarda zor oluyor ama zamanla alışacağımdan eminim. Ve değiştirmem gereken 3. şey ise su. Aslında ben su içmektede zorlanmıyorum günde 3 lt suyu rahat içiyorum ama diyet yapmadığım zaman aklıma bile gelmiyor su. Bu yüzden suyuda hayatıma katıyorum.

Yani kızlar hayatımda değiştirmem gereken ilk üç şeyin listesi şöyle
1-) abur cuburu bırak
2-) gece yemesini bırak
3-) suyu içmeyi unutma

Evet istediğim kiloya ulaşana kadar yediğime içtiğime dikkat edeceğim, tam bir diyet halinde olacağım ama istediğim kiloya ulaşınca yemem normale dönsede bu üç şeyden vazgeçmeyeceğim:41::41:

Uhh bir geceyi daha atlattık. Yarın kaldığımız yerden devam etmek niyetiylee:16:

Günaydınnnn:52: yepyeni mis gibi bir cuma gününde yeniden birlikteyiz. Uykucu ben yine 12 de kalktım ve canım neredeyse hiç bir şey yemek istemiyorum. Aldım elime suyumu kuru kaysımı onunla geçiştiriyorum. Normalde sirkeli su içiyordum ama ayrıca ilaç kullandığım için midemi mahvetti o yüzden gece yatarken içeceğim artık:34:

Annemle kavga ettim az önce. 2 yumurtaya 1 çatal dolusu margarin katıyordu yakaladım. Neymiş efendim tadı olmuyormuş diğer türlü. Bende sen yap ben yemiyorum o zaman dedim yarıya düşürdü yağı. Uff çok sinirlendim şu anda. Ben niye bu kadar sinirleniyorum yaa:14:

kahvaltımı yazayım hemen. Annem omlet yapmış içinede bol bol peynir katmış yarım yumurta kadar ondan yedim. 2 zeytin yarım dilim çavdar ekmeği ve bolca tere (tere ne alaka bilmiyorum:9:) 1 fincanda şekersizç çay. Off ya ben niye bu kadar geç kalkıyorumm:14: Bugün bari 2 ara 2 ana öğün yapayım sadece

Annemle kavga ettim az önce. 2 yumurtaya 1 çatal dolusu margarin katıyordu yakaladım. Neymiş efendim tadı olmuyormuş diğer türlü. Bende sen yap ben yemiyorum o zaman dedim yarıya düşürdü yağı. Uff çok sinirlendim şu anda. Ben niye bu kadar sinirleniyorum yaa:14:

canım sakin ol azcık tereyağdan bişey olmaz, evet biraz geç kalmıyorsun cnm senin şimdi öğle yemeği yemen lazımdı. neyse artık okullar başlayınca erken kalkarsın :9:

Öğle yemeği niyetine 1 bardak sütün içine 1 şeker kaşığı türk kahvesi karıştırıp içicem sonrada 1 ceviz 2 fındık 5 tanede kuru üzüm yiyeceğim sanırım :52:

Şimdi size enfes bir çorba tarifi vereceğim hanımlarrrr. Bu çorbayı az önce annemle ben uydurdum. Bildiğiniz sebze çorbası ama çok doyurucu ve tam bir vitamin deposu. Malzemeler: Havuç, brokoli, karnıbahar, soğan, sarımsak ve patates. Hepsini tencereye atıp haşlıyorsunuz. Sonrada çok az zeytin yağı ile nane ve salçalı sos yapıp blendrdan geçirdiğiniz çorbanın içine katıyoruz. Bu çorbanın kepçesi 50 kalori falan. Bir deneyin bence sizde. İçine başka sebzelerde katabilirsiniz. Bunun yanına birde mevsim salatası yaptınız mı tamamdır hafif mi hafif bir akşam yemeği. Hem tıka basa doyabilirsiniz hemde çok az kalori almış olursunuz. :52::52:

Şimdi size enfes bir çorba tarifi vereceğim hanımlarrrr. Bu çorbayı az önce annemle ben uydurdum. Bildiğiniz sebze çorbası ama çok doyurucu ve tam bir vitamin deposu. Malzemeler: Havuç, brokoli, karnıbahar, soğan, sarımsak ve patates. Hepsini tencereye atıp haşlıyorsunuz. Sonrada çok az zeytin yağı ile nane ve salçalı sos yapıp blendrdan geçirdiğiniz çorbanın içine katıyoruz. Bu çorbanın kepçesi 50 kalori falan. Bir deneyin bence sizde. İçine başka sebzelerde katabilirsiniz. Bunun yanına birde mevsim salatası yaptınız mı tamamdır hafif mi hafif bir akşam yemeği. Hem tıka basa doyabilirsiniz hemde çok az kalori almış olursunuz. :52::52:

oo lezzetli bir çorbaya benziyor bende bi deneyeyim bakayım:9: hadii bakalımm pazartesi başlıyorum 2 gün sonra diyete başlıcam Allah yardımcım olsun hepimizin :52::52: bide hafta sonu evde int olmadığı için giremicem iyi hafta sonları cnm :)

Son düzenleme:
oo lezzetli bir çorbaya benziyor bende bi deneyeyim bakayım:9: hadii bakalımm pazartesi başlıyorum 2 gün sonra diyete başlıcam Allah yardımcım olsun hepimizin :52::52:
Sabırsızlıkla bekliyorum canım diyete başlamanı :9::9:Anladığım kadrıyla çalışan bi bayansın. İşe gitmeden bu çorbayı yaparsın gelincede ısıtana kadar salatanı yaparsın al sana hem pratik hemde güzel bir öğün:52:

Akşam yemeğimide yediğime göre bu günlük yeme faslımı bitirdim demektir. Önce akşam ne yediğimi yazayım. Verdiğim çorba tarifinde ki çorbadan 2 kepçe içtim, mor lahana-turp ve tere yi söğüş yapıp yedim bol bol limonlu. 1 çatalda pilav aldım ama pilavı ısıtıyordum ısınmış mı diye bakmak için vala. Bu kadarcık şeyle nasıl doydum nasıl doydum anlatamam. İlginç bir durum:52: Geriye 1 ya da 2 fincan yeşil çayım ve 2 litre suyum kaldı:52:

Oyy oyy oyy kızlar çok pis kriz geldiii:95::50: İçimde ki canavar şimdi bir şeyler ye nasıl olsa hafta sonu doya doya yersin pazartesi devam edersin diyor:18::18:

Ohh neyse atlattım. Sevdiğim bir şarkıyı açıp 2 kıvırttım tamamdır gitti kriz. İşte ben hep bu krizler yüzünden kilo aldım bu krizler yüzünden veremedim. İçimde bir canavar var ve gündüzleri uyuyor ben minicik minicik şeylerle doyuyorum ama gece oldumu dışarı çıkıveriyor. Şimdi ye bir seferden bir şey olmaz yarın devam edersin diyor. Ya da yarın diyetimi bozabileceğim bir durum varsa bak zaten yarın bozacaksın şimdi boz aç yatma diyor. Ama yoook artık krizlerle başa çıkabiliyorum :52::52:

Back
X