Tip 1 diyabet hastası talibim

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Arkadaslar herkese iyi gunler. Baslikta da belirttigim gibi tip 1 diyabet hastasi teshisi konulmus bir talibim var gercekten efendi ahlakli birisi fakat ilk once annem olmak uzere etrafimdakiler bu konuya cok takiliyor. Boyle bir evlilik gerceklestiren var mi aranizda? Cok pozitif bir insan da sayilmam ona hep moral vermem gerekmeyecek mi? Bu evlilik nasil surer? Simdiden tesekkurler...

İstiyorsunuz ki konuyu tekrar açmışsınız,
Siz istiyorsanız da başkalarının fikirleri önemli olmamalı,
Ayrıca hepimizin başına yarın ne geleceği belli değil,daha önce de yazıldı bunlar size.
Sürekli pohpohlamak zorunda değilsiniz,zaten mümkün olduğunca iyi geçinmek evlilikteki amaç,sadece hasta olduğu için olmamalı,
Hakkınızda hayırlısı

Onceden konuyu acabildigimi farkedemedim ilk sizin yorumunuzu okuyorum

tip 1 diabetes ne ki?erkek arkadaşıma lenf kanseri teşhisi konuldu.tam nişanlanma arefesinde.ayrılmak istedi benden.Çürük adam ne işine yarayacak diye.Asla ayrılmam dedim.Ki çok seviyorum onu.Kemoterapiye başladı.Çocuğum dahi olmayacak olsa( artık Allahın takdiri) evlenmek istediğim adamın o olduğuna eminim.Siz de hislerinize kulak verin millete değil.

Tip 1 diyabet hastaları düzenli beslenme ve spor yaptıklarında diğer insanlara göre daha uzun ve sağlıklı yaşamaktadır.Oğlum tip 1 diyabet hastası henüz 10 yaşında.Etrafımızda bir çok kişi var tip 1 diyabet evli,iş güç ve çocuk sahibi.Size burda büyük iş düşüyor,ona destek olmanız ve moral olmanız gerek.Biraz sabır ve sevgiyle aşılabilir bence.Face de birçok diyabetli grubu var.Öğrenmek istediklerinizi öğrenebilirsiniz.Diyabet hiçbir şeye engel değil unutmayın.

Ben de bu kafayi anlamiyorum. Hadi cok saglikli biriyle evlendiniz sonra size tip 2 diabet teshisi konuldu. Ne olacak? Sizi bosarsa cok haklisin diyip yolunuza devam mi edeceksiniz? Cocugunuz oldu tip 1 diabet teshisi konuldu, sokaga mi atacaksiniz? Ki tip 1 diabet hastaligi dediginiz insulinine ve diyetine dikkat ederss kontrol altinda tutulabilen bir sey. Insanın basina cok daha cozumsuz hastaliklar geliyor. Atiyorum bir gun kanser olursaniz terk edilmeyi hak edeceksiniz o halde. Gercekten degisik bir düşünce yapisi. Ama siz bu konuda acaba? diyorsaniz o insanın hayatindan çıkın ki oyle ahlakli ve duzgun biriyle hayatini birlestirmeye layık bir suru ahlakli ve duzgun kadin var.

Eşim evlendiğimizde sağlıklıydı. 10 sene sonra diyabet hastası oldu. Hayatımıza devam ediyoruz. Daha sağlıklı beslenerek. Bu arada bir araştırma okumuştum. Diyabet hastaları beslenmelerine dikkat ettikleri, şeker, un gibi gıdaları hayatlarından çıkardıkları için ortalamaya göre daha uzun yaşıyorlarmış.

Bizim ailede de var diyabet hastası. Tabi ki bir özen istiyor ama severek ve sevdiğine yapıldığı taktirde bu ilgi özen iki tarafın da muhabbetini arttırabilir.

Bence kıza gereksiz yükleniyor, ona baksaranız herkesin bir gün sakat kalma ihtimali var ama pek çoğumuz sakat bir insanla evlenmek istemeyiz. Konu sahibi anladığım kadarıyla talibine aşık değil, bir umut vermemiş. Ben olsam soğuk bakardım, çünkü bildiğim kadarıyla şeker hastalığı genetik. Neticede eş adayına bakarken sağlıklı çocuklar dünyaya getirip getirmeyeceğimizi değerlendiriyoruz. Evlenirseniz çocuğunuz da şeker hastası olur diye birşey yok elbette ama ihtimal daha yüksek.

Benim kayinvalidem de kaynım da şeker hastası

Şeker hastalarının siniri her zaman bozuk olur
Beslenme düzeni unsilini önemlidir
Sinir stres yasamamalidir
Onlarla yaşamak zor.

Hepimiz gün gelip hastalanabiliriz böyle düşünün.Zaten evlendigimiz zaman iyi günde kötü günde hastalikta saglikta kabul ederiz o insani.Eger bu kisi hakkinda sadece seker hastası oldugu icin onyargıyla yaklasiyorsaniz cok sey kaybedebilirsiniz.Bir insanla evlenmemek icin düşünebilicegimiz tek neden kafalarimizin uyusmamasıdir bu mutluluga engeldir baska bir sey degil.

Tabiki evlenebilirsiniz..
Amaaaa çocuk konusunda düşünmeniz lazım. Açıkçası ben çocuk doğurmam. Bir çocuğu diyabete mahkum etmem.
Evlenirken bunu göze alırım yani.

çok sevdiğim bir abimiz var evli 1 çocuğu var 36 yaşında diye biliyorum.

şeker yasak tabi spor yapıyor düzenli olarak ayrıca kilosuna dikkat ediyor

eşine sormuştum 'abla tatlı yapmıyor musun evde' diye

alıştım bende yemiyorum artık evde de yapılmıyor demişti

onun doğum gününü çiğ köfteyle kutlarız hep

Sevgi olustuktan sonra her ne olursa olsun yanından ayrılmam ,tüm enerjimi ona harcarim ,zorluğuna katlanirim ama ,ortada henüz sevgi yok iken ve de böyle bir durumdan haberdar İsem hiç baslamam,çünkü ortada fedakarlık yapılacak durum yok ,genetik bir hastalık çocuklarınızda olma olasılığı yüksek tamam çaresi var ama neden bile bile lades densin.
Yanlış anlamayın hepimiz insanız başımıza neler gelir bilemeyiz ama ben bile bile evet demezdim

talib bu daha ortada bir sey yok bunlari dusunmek icin bence etken

İnsanlar hasta insanlara farkli bakiyor, bosanmis insanlara farkli bakiyor sonra da buraya hastayim yok dul kalmaktan korkuyorum diye konu aciyor...
Sizin yarin (allah gostermesin) sakat kalmayacaginiz ne malum?
Birini seviyorsaniz seviyorsunuzdir, yok bosanmis yok seker hastasi falan ayiptir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…