- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Ooo sonuc tatmin edici :)))ah yine tip 1 diyabet konusu. Yok sinirli olurlar, yok çocukları hasta doğar, kör olur vs vs ... 8 senedir aynı işyerindeyim 2 iş arkadaşım yeni öğrendi daha o da laf arasında. Buraya kalsa benim çok sinirli ve sürekli şekeri düşen çıkan ayılan bayılan biri olmam lazımdı. Oysaki günde 4 kere insülin yapan, hba1c si 6 olan, kilosu orantılı, gayet sağlıklı olan biriyim. Abartmadan tatlımı da meyvemi de yiyorum ayrıca, evimde her yemek pişiyor. 1o yıllık diyabetim. ilk çıktığında her hafta hastanenin eğitim programına gittim.Düzenli kontrole giderim ve doktorumun dediğine göre göz böbrek vs diyabet olmayan biriyle aynı çünkü hba1c 6 yı geçmiyor, benim gözümden iyi gözün maşallah diyor ve sen eğitimli kültürlü bir kızsın sakın korkma diyor. Sülalemde de diyabet yok bu arada. Çok şükür beni çok seven beni damızlık olarak görmeyen bir eşe sahibim. Çocuğum yok, olsaydı onda olma ihtimali %1 olucaktı ki dediğim gibi benim dedelerimde bile yok bende çıktı. Eşim şeker var diye evlenmeden önce zerre tereddüt etseydi o değil ben bitirirdim. Zira eski erkek arkadaşım diyabetim diye benden ayrılmıştı ben şu an herkesin imrendiği bir evlilik yaşarken kendisi bekar ve diyabet olmuş:)
Tip 1 diyabet genetik bir hastalık değil.Bence kıza gereksiz yükleniyor, ona baksaranız herkesin bir gün sakat kalma ihtimali var ama pek çoğumuz sakat bir insanla evlenmek istemeyiz. Konu sahibi anladığım kadarıyla talibine aşık değil, bir umut vermemiş. Ben olsam soğuk bakardım, çünkü bildiğim kadarıyla şeker hastalığı genetik. Neticede eş adayına bakarken sağlıklı çocuklar dünyaya getirip getirmeyeceğimizi değerlendiriyoruz. Evlenirseniz çocuğunuz da şeker hastası olur diye birşey yok elbette ama ihtimal daha yüksek.
Allah oncelikle şifa sonra guzel bi yuva sonra da saglikli bebisler versin guzel kalpli kadintip 1 diabetes ne ki?erkek arkadaşıma lenf kanseri teşhisi konuldu.tam nişanlanma arefesinde.ayrılmak istedi benden.Çürük adam ne işine yarayacak diye.Asla ayrılmam dedim.Ki çok seviyorum onu.Kemoterapiye başladı.Çocuğum dahi olmayacak olsa( artık Allahın takdiri) evlenmek istediğim adamın o olduğuna eminim.Siz de hislerinize kulak verin millete değil.
Harikasın çok duygulandım rabbim hep mutlu etsin sizleritip 1 diabetes ne ki?erkek arkadaşıma lenf kanseri teşhisi konuldu.tam nişanlanma arefesinde.ayrılmak istedi benden.Çürük adam ne işine yarayacak diye.Asla ayrılmam dedim.Ki çok seviyorum onu.Kemoterapiye başladı.Çocuğum dahi olmayacak olsa( artık Allahın takdiri) evlenmek istediğim adamın o olduğuna eminim.Siz de hislerinize kulak verin millete değil.
Aylardır aynı konu başka talibiniz yok mu?!?
Canım onuda beğenmiyor arkadaş bütün konularına baktım hep bir talibi varKız mühendis talip bulmuş boşuna yorum yaptım.
Kız mühendis talip bulmuş boşuna yorum yaptım.
1 kızı 1000 kişi ister 1 kişi alır hayırlısı diyelimCanım onuda beğenmiyor arkadaş bütün konularına baktım hep bir talibi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?