Tip 1 diyabet hastası talibim

ah yine tip 1 diyabet konusu. Yok sinirli olurlar, yok çocukları hasta doğar, kör olur vs vs ... 8 senedir aynı işyerindeyim 2 iş arkadaşım yeni öğrendi daha o da laf arasında. Buraya kalsa benim çok sinirli ve sürekli şekeri düşen çıkan ayılan bayılan biri olmam lazımdı. Oysaki günde 4 kere insülin yapan, hba1c si 6 olan, kilosu orantılı, gayet sağlıklı olan biriyim. Abartmadan tatlımı da meyvemi de yiyorum ayrıca, evimde her yemek pişiyor. 1o yıllık diyabetim. ilk çıktığında her hafta hastanenin eğitim programına gittim.Düzenli kontrole giderim ve doktorumun dediğine göre göz böbrek vs diyabet olmayan biriyle aynı çünkü hba1c 6 yı geçmiyor, benim gözümden iyi gözün maşallah diyor ve sen eğitimli kültürlü bir kızsın sakın korkma diyor. Sülalemde de diyabet yok bu arada. Çok şükür beni çok seven beni damızlık olarak görmeyen bir eşe sahibim. Çocuğum yok, olsaydı onda olma ihtimali %1 olucaktı ki dediğim gibi benim dedelerimde bile yok bende çıktı. Eşim şeker var diye evlenmeden önce zerre tereddüt etseydi o değil ben bitirirdim. Zira eski erkek arkadaşım diyabetim diye benden ayrılmıştı ben şu an herkesin imrendiği bir evlilik yaşarken kendisi bekar ve diyabet olmuş:)

Son düzenleme:
Eger ortada buyuk ask vs yoksa evlenmeyin ,hele de gorucu ,nantik evliligi gibi bir durumsa uzak olsun,
Tip 1 diyabet genetik gecisli cocugunuza da gececek ,bir baska sakatlik ya da kanser gibi degil ,
En ufak bir tartismada ay sekerim cikti vay fena oluyorum vs katlanamazsiniz ,
Hepsini gecelim ,yeme icme aliskanligi farkli ,
Ani seker yukselmesi ile bobrek,korluk,
Uzuv kaybi ,cinsel iktidarsizlik yasayabilir ,
Bugun evlenmezsemiz kimse sizi suclamaz ama yarin evliyken bu sebeplerden biri yuzunden bosanmak isterseniz daha buyuk sorun olur

Ben de tıp 1 diyabetli biriyle evlendim ve evlenmeden önce bunu hiç sorun etmedi.siz de etmeyin bence

Ooo sonuc tatmin edici :)))

Mantik evliligi yapacaksan uygun degil
Seviyorsan zaten sorun olmamaliydi

Tip 1 diyabet genetik bir hastalık değil.

Arkadaslar ben bu konuyu ilk kez bugun actim gorucu usulu diyebilirim kendisiyle yeni tanistim. Soyle bir durum var ki etrafimdakiler bacagi kolu kesilebilir komaya girebilir cinsel sorunlariniz olabilir gibi seyler soyleyince ben de kucumsemem gerektigini dusundum bu durumu ve sizin tecrubelerinizi dinlemek istedim. Cok tesekkurler. Ayrica ahlaken ve durusu beni etkiledi lakin kararimi dusunerek almak istiyorum

Allah oncelikle şifa sonra guzel bi yuva sonra da saglikli bebisler versin guzel kalpli kadin

Hepimiz hastayiz zaten ona cok takilma diger seylere bak ve anac duygularla iliskiye baslamaktan kacin. Bazi kadinlar yogun sefkat ve baglilik duygularini sevgi ile karistirip yanlis iliski yasiyor ve inan hic az degiller.

Arastirma yapilsa ulkenin yarisi seker hastasi cikar. Gizli seker var belki cogumuzda haberimiz yok. Seker hastaligi oyle cozumsuz bir hastalik degilki. Sadece saglikli beslenecek, stresten uzak duracak. Bunlar hepimiz icin gecerli. Buna takilmamalisiniz

Harikasın çok duygulandım rabbim hep mutlu etsin sizleri

Diyabet hastası olduğu için değil,sevgi yok diye evlenme diyorum ben.Hastalıkla evlilik yürür de sevgisiz yürümez.Sevgi olsa da bunlar sorun edilmez.

İyi günde,kötü günde..
Hastalıkta,Saglıkta kabul ediyormusun diye soruyor nikah memuru.
Sonradan basımıza ne gelecegini hangi saglık soruny çıkacagını kim bilir ?

konu eskiymiş ama evlendikten sonra da daha kötü hastalıklar çıkabilir, aslında kendine bakan bir şeker hastası diğer insanlardan daha sağlıklı yaşayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…