Selamün aleyküm. Ben 1. sınıfın yarıyıl tatilinde nişanlandım. 2. Sınıfın sonunda evlendim. Şu an 6 ayı geçiyor sanırım. Bir sevgilim olmasındansa bir eşim olmasını tercih ederim. Çünkü sevgili olmak zinaya açılan bir kapı... Halbuki eş olduğunda bazen annenden bile daha yakın bir insanla helal bir dairede oluyorsun. Okulla birlikte yürütülüp yürütülememesinin sana ve eşine bağlı olduğunu düşünüyorum. En azından benim için böyle oldu. Eşin anlayışlı bir insansa, her gün aynı saatte yemek beklemiyorsa, ütüsünü kendisi yaparken gocunmuyorsa kısacası sana yardımcı olabiliyor ve bütün yükü senin üzerine bırakmıyorsa geriye sen kalıyorsun. Ev arkadaşınla geçinmekten çok da bi farkı yok bence. Ev arkadaşın huysuz gıcık biri de çıkabilir. Eve gelince yüzünü güldüren biri de çıkabilir. Ben ikisini de yaşadım. Ev arkadaşın bütün işleri sana yıkıyor da olabilir. Eşin ev arkadaşın oluyor bence. Sen çalışırsan yapabilirsin Çalışmazsan yapamazsın. Eşin problemli değilse bunu da evliliğe mal etmek pek mantıklı değil.
Evlilik yapılamayacak bir şey gibi gelmedi bana şu altı ay içerisinde. Devamında ne olur bilmiyorum. Bir de hayatın bundan sonra da bundan daha kolay olmayacak bir tıpçı olduğun için. Hayatının hangi döneminde rahat olmayı bekliyorsun ki? Yeni bir ev arkadaşım oldu ve bu sefer ben seçtim. Normalde çoğu zaman ev arkadaşının kim olduğunu bile bilmeden onunla yaşamaya başlıyorsun.
Açıkçası akraba meselesini çok bilemeyeceğim. Ben eşimin ailesini evlenmek ortada yokken de tanıyordum ve seviyordum. Zorluk çıkarmadılar genel anlamda.
Mesajların çoğunu okuyamadım ama okurken evlenme diyen arkadaşlara çok itibar etme. Onlar okurken mi evlenmişler de böyle yorumlar yapıyorlar? İnsanın hayatının merkezine koyduğu öncelikleri önemli. Hangi zorluk zinaya girmekten daha önemli? Aynı insanlar evlilik sürecinde de bi sürü konuşacak. Onlara karşı ezilme ve umursama. Sadece önyargılarıyla konuşuyorlar.
İki link bırakıyorum bunları bi incele bence:
https://sempatiksinirler.wordpress.com/2015/08/09/bir-evlilik-dosyasi-ve-okurken-evlenmek/
http://www.aksiyon.com.tr/annem/cocugumun-hastasiyim_526647