- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
Bende de durum senin gibi sonradan kapandim üniversite mezunuyum mersindeyim ama insanlarla birebir iletişime gecince oyle bir konsuma tarzi sergiliyorlar ki cok sinirim bozuluyor umursamaz ve bi ezme cabasi daha benim ne oldugumu nasil oldugumu bilmeden bir davranis sergiliyorlar acikken böyle degildi..şu ayrimi yapmadan insanca davranmak varken bu önyargı niye anlamış değilim. ..Ben izmirliyim yerlisiyim. Erkek de kadın da aynı. Kızamıyorum öyle davrananlara. Belki bir zamanlar ben de kapalılar için aynı şekilde davrandım. Kapandıktan sonra bütün akrabalarım demedik laf bırakmadılar bana. O yüzden belki bu kadar hassas oluşum. Üzdüysem kusuruma bakmayın.
İnsanları ocu bucu, şuralı buralı gibi gibi kategorilendirmediğimizde bu sıkıntılar geçer ama çok zor görünüyor. Yüksek erdem sahibi olmak gerek...Bende de durum senin gibi sonradan kapandim üniversite mezunuyum mersindeyim ama insanlarla birebir iletişime gecince oyle bir konsuma tarzi sergiliyorlar ki cok sinirim bozuluyor umursamaz ve bi ezme cabasi daha benim ne oldugumu nasil oldugumu bilmeden bir davranis sergiliyorlar acikken böyle degildi..şu ayrimi yapmadan insanca davranmak varken bu önyargı niye anlamış değilim. ..
Amcanin yerlestirdiklerini elinizin tersiyle yere ittirecektiniz. Sonrasini o dusunsun.Merhaba kk.. malesef duygularını olduğu gibi dışında yaşayan biriyim,bir gerginlik anında ufacık bir olay bile olsa hemen elim ayağım titrer sesim titrer.. tahriklere kapılmayım serin kanlı olayım diyorum onu de yapamıyorum.. eşimle tartışırken de öyle o sakin hafif alaycı böyle gülerek konuşur bense bağıra çağıra,ağlayarak..
dışarda da diğer insanlara ne zaman nazik yaklaşsam malesef karşılığı ezmek olUyor. Özellikle o gün paspalsam..
Mesela buğün markette kızımla alışverişteydik ve arkadaki yaşlı adam ürünlerini yerleştirdi ve benimkileri koyacak yer kalmadı,nazikçe “yalnız benim ürünlerim için yer kalmadı isterseniz daha fazla yerleştirmeyin dedim diye amca birden bağrındı “boş boş konuşma dön önüne “diye.. benim elim ayağım titredi saçmaladım düzgün bir cevap bile veremedim..
Bunu nasıl yeneceğim?
Ohoo aylar oldu çaktırmaKız sen mezun olmuşsun
Yalnız kasada önde olan konu sahibi. Yaşlı adam onun arkasındaymış.
İyi de o benim arkamdaydı :/
Konu sahibi arkada değil yaşlı adamın önündeymiş.Bu durumda önceliğin konu sahibine ait olması gerekir.
Bunun senin tipinle ilgisi yok o adamin kabalığıyla ilgisi var canim.
Birgün çok şık kiyafetimle ben de kaba bir adama maruz kaldim.Yemeklerimizi aliyorduk.Ödeme kismindaydik.Yaşlı bir adamdan maruzatimi bildirerek sırasını rica ettim..Yavrum mama sandalyesinde beni bekliyordu .Herkes bekliyor sen de bekle dedi.Ne kadar kibarsiniz tesekkur ederim diyebildim sadece...Takılma. insan var, bir de insan var.
O gün ben de kimseye sirami vermeyecegim dedim hala veriyorum :) huy degismez.rica edeni geri ceviremiyorum. Bi yasli kadin yavrım çekiliver gari diyerek atliyor kasada önüme rica da degil emirO nedir ya ayıymış o adam da
Sıranı vermiceksen de bunu insanca söylemenin türlü yolu var
katılmıyorum yorumunuza açık kapalı konusunda ama kaliteli mekanlar ve pahalı mağazalar maalesef pahalı giyimli lüks arabalı insanlara daha çok değer verir ve açık ya da kapalı farketmez yeterki havalı olun marka takılın .açık kadınlar da bir çok yer de saygı ıtıbar görmüyor.DEVİR YE KÜRKÜM YE DEVRİ OLMUŞDış görünüşe göre muamele yapılıyor ne yazık ki. 27 yaşına kadar açık biriydim ve de alımlı görünüyormuşum. 5 senedir tesettürlüyüm. İnsanların tavrının nasıl değiştiğini o kadar net gördüm ki. Mesela bir dükkana giriyorsunuz bana davranıldığı gibi diğer cazibeli kadınlara davranılmıyor, açık bir şekilde tespit edebiliyorum. Bazı insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bir Egeli olarak ne yazık ki Ege’de bunu hissettiriyorlar. Doğu ve iç Anadolu’da hiç hissetmemiştim. Yani işin özü tipe göre muamele yapıldığını hissettiğiniz doğrudur. Nasıl yeneceğinize gelince cevap vereceksiniz, susmak yok. Karşınızdaki sizden üstün değil.
Sizde 3. sınıf vatandaş muamelesi yapın o zaman. Neden çekiniyorsunuz?Dış görünüşe göre muamele yapılıyor ne yazık ki. 27 yaşına kadar açık biriydim ve de alımlı görünüyormuşum. 5 senedir tesettürlüyüm. İnsanların tavrının nasıl değiştiğini o kadar net gördüm ki. Mesela bir dükkana giriyorsunuz bana davranıldığı gibi diğer cazibeli kadınlara davranılmıyor, açık bir şekilde tespit edebiliyorum. Bazı insanlar ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bir Egeli olarak ne yazık ki Ege’de bunu hissettiriyorlar. Doğu ve iç Anadolu’da hiç hissetmemiştim. Yani işin özü tipe göre muamele yapıldığını hissettiğiniz doğrudur. Nasıl yeneceğinize gelince cevap vereceksiniz, susmak yok. Karşınızdaki sizden üstün değil.
Ben bu kk daki hanimlara cok guluyirum konuyla alakasi olmayan birseyi katiyolar yada örneğin doktora gittim diyor altina yaziyorlar doktora gittin mi diyePardon da bunu nasıl anladınız kızımla diyor esim lafı hic gecmiyorki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?