tıppp kazanmak için nasıl bir yaratık olmalıyım???

Irem56

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2017
77
27
3
24
ablalar yardımcı olun bana lise3 geçtim temelim varr 1.5 sene içinde cerrahpaşa tıp kazanmak istiyorummm sizce nasıl çalışmalıyım yapılabilrmi bu zaman dilimi içinde gece gündüz çalışılarak Bu arada yaratık kelimesi için uzgunummm yanlış bir tabir olmuş kusura bakmayın çokk çokk özür dilerim. Tabirim için özür diledim rica ederim lütfen kimse üstüme gelmesin artık

Son düzenleme:
Son seneden ziyade altta birikiminiz varsa disiplinli çalışarak kazanabilirsiniz.

Ama konunuzun başlığı çirkin ötesi. Tıp kazananlara yaratık gözüyle bakarsanız zaten bilinç altınız sizi kazanmamaya programlayacaktır (kendinizi yaratık olarak görmediginize göre). Herhangi bir çeşit yaratık değil insani vasıfları yüksek, disiplinli, zeki ve çalışkan bir insan olmanız yeterli.

Herkesten fazla çalıştığımız doğrudur, ama bırakın yaratık olmayı insani vasıfları yüksek olmayan hiç kimse iyi bir dr olamaz. Doktorluk sadece üniversite puanıyla olunmuyor. Tıp hayatın boyunca girdigin en kolay sınav üniversite sınavı olacak. Kelimelerin ve telkinin gücünü müşahade eden biriyim ve bu bakış açısıyla sizin için zor görünüyor, günde18 saat çalışsanız bile.

Tıppp kazanan "yaratıklardan" daha fazla puan aldım ve kendimi yaratık olarak görmüyorum. İnsanım :)

11.sınıfta matematik,fizik,kimya anlamında eksik bırakmadan tamamlayarak devam et.

Kendine yakın arkadaşlarından olmayan bir ders çalışma grubu oluştur. Yapamadığın soruları kes bir deftere yapıştır. Arkadaşların da öyle yapsın. Ama bu basit değil hani bakınca "ben ösym olsam sorardım bunu" dediğin sorulardan olsun. Haftalık o defterleri değişin. Görmediğin kadar çok soru görürsün.

11.sınıf bitince de 12 ye başlamadan ygsyi konu anlamında tamamla. Geriye test çözmek kalsın. Zaten ygs kimya basittir. Biyolojide ygs lys ayrımı yoktur. Sınava girmeden önceki aralık ayında da trigonometri ve logaritmadan başlayarak türev,limit,integral kasmaya başla. Ocak sonu itibariyle tekrar ygsye dön ama lysyi de bırakma.

Bu taktikle mf-3'te 3k,mf-4'te 2k sıralama yaptım. Eğer kendine böyle bir program cizersen kazanmaman için sebep yok daha çok zaman var.

Yaratık olmaya gerek yok
Benim 4 u hariç (mühendisler) tüm kuzenlerim doktor ve en iyi üniversiteleri okudular

Çok sistemli çalışırlardı hiç ellerinde tel önlerinde TV PC görmedim
Sabah gün agirmadan kalkıp öğlen mola verip yine derse başlayıp akşam yemeğe mola verip gece yatana kadar çok acayip soru cozerlerdi pratik yaparlardı

Son 10 yılın tüm sorularını cozerlerdi mesela ... Hafta içi böyleydi hafta sonuda mutlaka deneme sınavlarına girerlerdi ve haftada 1 kere aktiviteleri vardı biri yuzerdi biri dans ederdi biri resim yapardı öyle...

Erkek kardeşim bu sene sessiz sakin ve programlı bi şekilde çalışıp kazandı mesela.
Son iki sene telefon tv pc ile yüzyüze gelmedi pek.

Emeklerinin karşılığını alırsın inşallah herşey gönlünce olsun konu sahibi

Kardeşim tıp fakültesi ögrencisi. Anadolu ögretmen lisesi mezunu.aöl ya da fen lisesi okuyorsaniz sansiniz cok daha fazla.
Şunu da diyim kendisi yaratik da değil hiçbi şeyden kendini kısıtlamayan, gezmediği yer katilmadiği etkinlik kalmayan biri. Şu anda da her partiye her organizasyona gider. Bi kez bile dersi kalmadı cok şükür 4 senedir. Ilkokulu saçma sapan bi okulda okudu saćma sapan bi dersheneyle aöl kazandi yine saçma sapan bir dershaneyle tip kazandi. Ama çok çok hirsli ve zeki biri. Ben liseye giderken bana matematik calistirirdi o daha ortaokulda o zamanlar:) 5 yaşinda yeğenim ders ćalisrken ona baka baka okuma ögrendi. Biz şok olduk.
Diyceğim biraz zeka hirs ve duzenli çalisma. Ama yanlis anlama kapasite meselesi. Biz kardeşiz ve ben yapamadim yapamam onun gibi ki ben de çok başarali bir ögrenciydim. Öyle yok telefon kullanmadi yok disari cikmadi gibi seyler hiç olmadi. Sevgilisi bile vardi.

Tıppp kazanan "yaratıklardan" daha fazla puan aldım ve kendimi yaratık olarak görmüyorum. İnsanım :)

11.sınıfta matematik,fizik,kimya anlamında eksik bırakmadan tamamlayarak devam et.

Kendine yakın arkadaşlarından olmayan bir ders çalışma grubu oluştur. Yapamadığın soruları kes bir deftere yapıştır. Arkadaşların da öyle yapsın. Ama bu basit değil hani bakınca "ben ösym olsam sorardım bunu" dediğin sorulardan olsun. Haftalık o defterleri değişin. Görmediğin kadar çok soru görürsün.

11.sınıf bitince de 12 ye başlamadan ygsyi konu anlamında tamamla. Geriye test çözmek kalsın. Zaten ygs kimya basittir. Biyolojide ygs lys ayrımı yoktur. Sınava girmeden önceki aralık ayında da trigonometri ve logaritmadan başlayarak türev,limit,integral kasmaya başla. Ocak sonu itibariyle tekrar ygsye dön ama lysyi de bırakma.

Bu taktikle mf-3'te 3k,mf-4'te 2k sıralama yaptım. Eğer kendine böyle bir program cizersen kazanmaman için sebep yok daha çok zaman var.
Yeninsistemde
Tip eczacilik icin falan kimya biyoloji fizik matematik yetiyor mu
Tarih turkce falan yapmamiz gerekiyor mu
Bazen gaza geliyorum ikinci universite okumak icin de

Yeninsistemde
Tip eczacilik icin falan kimya biyoloji fizik matematik yetiyor mu
Tarih turkce falan yapmamiz gerekiyor mu
Bazen gaza geliyorum ikinci universite okumak icin de
Ygsde yani ilk basamakta çözerseniz diğer sayısalcıların önüne geçiyorsunuz ben çözmüştüm. Ama lysde çözmeye gerek yok zaten bütün sınavlar ayrı ayrı.

Ygsde yani ilk basamakta çözerseniz diğer sayısalcıların önüne geçiyorsunuz ben çözmüştüm. Ama lysde çözmeye gerek yok zaten bütün sınavlar ayrı ayrı.
Bu arada barasin icin tebrik ederim
Insallah cocuklarimds boyle gururlandirici basari elde ederler

Duzenli programli calisirsan yaparsin. Tv ve internetfen uzak dur. Arkadaslarina hayir demeyi ogren. Arada bir cikarsin ama haftada iki kere cikip 4-5 saat takilirsan olmaz. Sabah erken uyan bu arada.

Back
X