Tırnak yememek için son çare hipnoz 🤔

tozpembe8989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
72
12
88
Kızlar merhaba öncelikle, benim sıkıntım tırnak yeme alışkanlığı, bir türlü bırakamadım.2 gün yemesem 3. gün yine yiyorum.Acı oje filan çare değil.Hipnozla tedavi ediliyormuş diye bir tanıdığımdan duydum ama nasıl olur bilmiyorum.Böyle bir tedavi ardından bu alışkanliktan kurtulan var mı ?

Hipnoza filan hiç gerek yok bu kadar kolayci olmayalim. :))) Ben cocuklugumdan beri yani kendimi bildim bileli yillarca tirnak yiyordum ve 20 yasimdan sonra biraktim yemeyi, elleri guzel kadinlara baktim bol bol özendim.

Güzel yüzükler, ojeler onlari kullan, bu bende baya işe yaramisti. :) Tirnak yiyince insanin eline hicbisey yakismiyor.

Hipnoza filan hiç gerek yok bu kadar kolayci olmayalim. :))) Ben cocuklugumdan beri yani kendimi bildim bileli yillarca tirnak yiyordum ve 20 yasimdan sonra biraktim yemeyi, elleri guzel kadinlara baktim bol bol özendim.

Güzel yüzükler, ojeler onlari kullan, bu bende baya işe yaramisti. :) Tirnak yiyince insanin eline hicbisey yakismiyor.

Yakışmıyor ama ışte ne kadar istesem de olmadı yani birakamadım.Tabi bu tırnaklarla mutlu değilim.Kolaycilik değil ugraştım ama başaramadım.Size ne mutlu başarmışsınız.👏

40 yaşıma geldim bende bırakamadım.. yememek icin hep dipten kesiyorum işe yarıyor biraz uzasa elim hemen ağzımda igrencc ..elleri guzel ojeli kadın olamadım hicc sen ol yol yakınken

35 yaşındaym kendimi bildim bileli yiyorum, yani yemiyorum, ısırıp koparıp tükürüyorum, kaygı düzeyim arttıkça artıyor, azaltıkça yeme alışkanlığım azalıyor. Arada tırnak makasıyla kesebiliyorum, çok mutlu oluyorum o zaman çocuklar gibi, bazen iki üç ay tırnak makasına gerek olmadığı da oluyor maalesef. Varsa çözümü ben de denemeye hazırım; ama en iyi çözümü kaygınının azalması bence.

Ay benimde eşim yiyor yaa bıraktıramadım resmen iki senedir. Anne karnında gelişen bişey bu deyip sıyrılıyor

HİPnoz filan değil bunun altında yatan psikolojik bir şey var. Hangi durumlarda daha çok yiyorsun onu çıkar önce. Strese girdiğinde mi yiyorsun yoksa konsantre olmaya çalışırken filan mı? Maniküre git en kısa zamanda orda düzelttir elin düzeldikçe belki bu alışkanlığını da bırakırsın.

26 yaşındayım ve şuan tırnaklarım kanamış vaziyette yazıyorum kendimi bildim bileli yiyorum
Bende her yolu denedim diye düşünüyorum ama yok naptıysam olmadı kenardaki deriyle beraber hapır hupur götürüyorum
Konu en ön sıradan takip 😎
Bende böyleyim kendimi bildim bileli ama ben yiyici değilim atarım kopartıp 🤪

Hatta bugün siyah t-shirt vardı üzerimde bir an elimi telefona attım çekmek için utandım kalsın birak dedm çekmedim kendi pisliğimi 🙄

HİPnoz filan değil bunun altında yatan psikolojik bir şey var. Hangi durumlarda daha çok yiyorsun onu çıkar önce. Strese girdiğinde mi yiyorsun yoksa konsantre olmaya çalışırken filan mı? Maniküre git en kısa zamanda orda düzelttir elin düzeldikçe belki bu alışkanlığını da bırakırsın.
Ben her durumda yiyorim genelde stres yaşarsam yada çok acıklı bişey izlersem falan

Size şahane bir öneriyle geldim. Protez tırnak yaptırın.
Nasıl olacak ben onu da yerim vs gibi düşünmeyin. Resmen bir alçı gibi oluyor tırnak, normal tırnak gibi inceliği ve elastikiyeti yok. Ve üzerine en az 5 kat ojede geçilince tank gibi oluyor ;)
Hem elleriniz çok güzel gözükecek hem farkına varmadan pıt pıt koparıp atma durumunuz olmayacak. O kopmayınca farkına varıp elinizi ağzınızdan çekeceksiniz. Ayda bir yaptırsanız 5-6 kereden fazla yaptırmak zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum.

Size şahane bir öneriyle geldim. Protez tırnak yaptırın.
Nasıl olacak ben onu da yerim vs gibi düşünmeyin. Resmen bir alçı gibi oluyor tırnak, normal tırnak gibi inceliği ve elastikiyeti yok. Ve üzerine en az 5 kat ojede geçilince tank gibi oluyor :KK66:
Hem elleriniz çok güzel gözükecek hem farkına varmadan pıt pıt koparıp atma durumunuz olmayacak. O kopmayınca farkına varıp elinizi ağzınızdan çekeceksiniz. Ayda bir yaptırsanız 5-6 kereden fazla yaptırmak zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum.
Geçen bunu gördüm oje sürenler alışık olanlar için güzelde bana tuhaf geldi 🙄 habelre çıktı hatta

Çok yakın arkadaşım takma tırnaklarla bıraktı
O da ne zaman başladığını hatırlamayacak kadar küçük yaşta başlamış
35 yaşında takma tırnak takarak öncelikle tırnağı ağzına götürme tiryakiliğini bırakmış
Sonrasında alttan uzadıkça önce hep kesmiş bırakana kadar 1 sene sonra zaten bir daha elini götürmemiş ağzına ve takma tırnağıda bırakmış

Tırnak yemenin psikolojik, çevreyi taklit etme ile kazanılmış veya genetik yatkınlık ile çok etlenli olabiliceği söyleniyor tırnak yiyen çocukların genellikle ebeveynlerinden birinde tırnak yeme ya halen devam etmekte veya önceden tırnak yeme öyküsü olabilir. hobi edinin boş durdukca yersiniz birde internette görmüştüm tırnaklara sürülen yorumlarda tadı çok keskin, acı dedikleri birşey var onu araştırıp kullanabilirsiniz.

Golden rose acı oje kesinle etkili bende yiyenlerdenim ama onu sürünce elimi mümkün dğl ağzıma götürmem okadar berbat tadı tavsiye ederim

Ben manıkurumu yaptırdıktan sonra sureklı ellerıme bakıyorum. Cok streslı oldugumda ıcımden hepsını koparasım gelıyor fakat hemen bakımlı hallerıne bakıp bu fıkırden vazgecırıyorum kendımı:KK8:
Hele bir de french yaptırdıysam o zaman hemen ıkı yuzuk takıyorum ohaaa yaaaa loveitred cok ıyı degıl mı dıye kendımı gazlıyorum:rolleyes:
Tabı 10dk sonra kakalı bez degıstırmeyı saymazsak:KK70:

Back
X