Titiz kadınlar külübü buyurun burda

Günlük en çok kullandığınız deterjanlar

• Çamaşır suyu

OY: 66 50,4%
  • Çamaşır suyu katkılı deterjanlar

OY: 29 22,1%
  • Yüzey temizleyiciler

OY: 15 11,5%
  • Arap sabunu

OY: 3 2,3%
  • Sirke

OY: 13 9,9%
  • Kimyasal olmayan deterjanlar

OY: 5 3,8%

• Ankete Katılan
    131

16 kişimi
Tabiki zor olmuştur ama kalabalık aile güzeldir
Benimde ütüm varkızımda uyumuyor baya oyaladı beni
Calısıyormusun

16 kişimi
Tabiki zor olmuştur ama kalabalık aile güzeldir
Benimde ütüm varkızımda uyumuyor baya oyaladı beni
Calısıyormusun

7 aylık evliyim bu şehre yeni taşındım arada misafir yüzü görmek iyi oluyor eşimin arkadaşları geldi...
Şimdilik çalışmıyorum bakalım hayırlısı
ütümü

Eşime herzaman söylüyorum şu ütüyü kim icat ettiyse :)

Taze gelinsin tabi iyi olurda sen biraz ağırdan başlamısın 16 kişi baya çok olmuş ama annem hep der misafir berekettir canım iyi yapmışsınhiç sorma canım bende içat edeni bulsam

İnsanlar giysilerindeki kırışıklıkları giderebilmek için uzun uğraşlar vermişlerdir. Bu uğraşılar sonunda değişik yöntemler bulmuşlardır.Başlarda odun, Cam , mermer gibi aletler kullanıldı. Taşların ısıtılıp giysilerin üzerinde gezdirilmesi ile ütünün temelleri atılmaya başladı. Tarihte ilk kez sapı olan bir demir parça ile ütüleme işleminin yapılması 17. yüzyılda gerçekleşmiştir. Ocaklarda ısıtılarak kullanılan ütüler zamanla kor ve kömür ile ısıtılan içi oyuk ütülerle yerdeğiştirdi. 19. yüzyılda ise ocak ya da sobaların ısıtıcı olarak kullanılması standart hale geldi.
Henry W. Seely (ABD) ilk defa ütünün taban kısmını ısıtmak için Elektrik kullandı ve 1882 de elektrikli ütüyü icat etmiş oldu.Ütü iki karbon tabaka arasında kalan elektrik arkı sayesinde ısıtılıyordu.
1883 yılında ütüyü kablosuz hale getirip daha güvenli bir hale getirdi. Çalışma sistemi günümüzdeki sistemle çok benzerdi. kablonun prize takılması ve ısıtılması gerekiyor, daha sonra prizden çıkarılıp rahatça kullanılabiliyordu. Tüm bunlara karşın, ütü oldukça pahalı ve dayanıksız bir aletti. Elektriğin yeni yeni yaygınlaşması ve satışların düşüklüğü nedeniyle ticari bir başarı elde edemedi.
Ütüler zaman içinde gelişti. 1926 yılında Eldez isimli bir kuru temizleme firması buharlı ütüyü üretti. Fakat geçmişteki başarısızlık bunada yansıdı. İnsanlar henüz bunu kullanamaya hazır değillerdi.. Bu yüzden bir başarı elde edilemedi.
O günlerde beri ütüler çok gelişti. Günümüzde kullanılan ütülerin çok büyük bir kısmı buharlıdır. Üretiminin ilk yapıldığı yıllarda pek ilgi görmesede gerçekten çok yararlı bir özellik olduğu anlaşıldı.
Bunlarda ilk ütüller

canım benim ya 16 kişimi çokmuş yaaaa yavaş yavaş yap artık canım sonuçta zoru atlatmışsın allaha şükür

ablacım ya benim de 1 sele ütü duruyor valla ütülenecek bugün akşama niyet aldım bakalım olursa eğer bu arada ilk ütü çok garipmiş abla yaaa

Evet baya garip ütülümek işgencedir taştan oldugu için ğüç istiyor. Bence ilk zamanlar erkekler yapıyodur ütüyü
Kızızım kazandı savaşı uymadı onun için bende banyoyu yıkadım şimdi ütüye gececeğim akşam rapor ver senmi benmi bittireceğiz ütüyü

abla bazen benim kızımda uyumuyor ama sürekli benim arkamda dolanıyo elektrik süpürgesini açsam korkuyo valla kafayı yicem ya

Biz 2 gündür bi huzursuzluk var bende yemek üzereyim

valla ablacım bizimki artık tam anlamıyla yürüyo o yüzden çok meraklı çekmeceleri falan boşaltıyo her gördüğünü istiyo o yüzden ben yapıyom o dağıtıyo

ablacım bide bişey sorcam sana bayat ekmekleri rondodan geçirip neden buzluğa koydun merak ettimde

Öyle canım benikide çok işler acarda el mahkum sinirden yapmıyacam diyorum geri yapmak zorunda kalıyorum
Canım evde bayat ekmek vardı biraz kurumuya yakın dı yenmez diye bende rondoda cekip buzluga koydum çoçuklar et köftesine bayılırlar çıkarıp hemen yapıyorum hem hazır oluyor hemde ziyan olmuyor

hımmm anladım ablacım bende çekip koyayım bundan sonra ablacım

kamuda çalışıyorum ablacım sekreterim evrak telefon koşuşturmaca işte ama işimi seviyorum allaha şükür yaaaa

Tabi canım bencede sev ne kadar ev hanımı olsakta bana göre bi kadının dişarda 2. Hayatı olacak bende çoçukları büyütürsem evde durmam meslegim yok ama vakıflara adarım kendimi çünkü bazen amaçsız olmamak lazım yoksa oturup o bunu dedi yok bunu yaptı diye dedikotu yapacağımıza bi hayır işlemek daha eftaldır

öyle tabi ablacım bizim burda da dedi kodu çok ama napalım katlanmak zorundasın yapacak bişey yok çünkü 2007 den beri çalışıyorum çünkü cumartesi pazar tatil resmi günler tatil mesela ablacım o açıdan çok iyi oluyo

Evet zortur ama iyi yapıyosun canım biz kadılar çok yönlü yaratılmışız üstesinden geliriz

Evet zortur ama iyi yapıyosun canım biz kadılar çok yönlü yaratılmışız üstesinden geliriz

ben pek üstesinden gelemiyorum malesef ablacığım yengeç burcuyum ben ve çabuk ağluyorum herşeyde güçlü biri değilim ne yazık ki ablam

ben pek üstesinden gelemiyorum malesef ablacığım yengeç burcuyum ben ve çabuk ağluyorum herşeyde güçlü biri değilim ne yazık ki ablam

Alışırsın canım zamanla olur pıratiklerşirsin bende ilk zamanlar işin içinde çok kalımış ağlamışlığım olmuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…