- Konu Sahibi Mutfakperisi87
-
Benim de var böyle çevremde "ayhhh bean çoooak titiziiiiiem, simetri hastasıyııııııııam......"
Ağızlarının ortasına ortasına vurasım geliyor.
Sanki bütün miilet bokunun üstünde oturyor, bir bunlar temiz.
Selam kizlar,
Cok üzgünüm suan yademin esim ise giderken kalktim yolcu etmeye öpmeye..
Kapinin önündeki sepeti gördü bu , icine patates soganlarimi koyardim bi kac gün öncesine kadar ama bi kac gün önce patateslerin en alttakilerinin cürüyüp kurtlandigini gördüm((
Aman yarabbi böyle bisey BENIM basima nasil geldi hala anlamis degilim, okadar titizim ki anlatamam ama salakligima denk gelmis iste eskiyle yeni patateslerin yerini degistirmeyi unutmusum
Neyse..
Ben tabi heryeri temizledim dezenfekte ettim, o sepetide temizledim ama kullanmak istemedim huylandigim icin :s koydum kapinin önüne balkona cikarmak icin..
Neyse iste demin sepeti gördü benimki vaY efendim neden kullanmiomusum temizlemisim ya sepeti niYe bukadar titizmisim sinir oluomus artik benim bu temizlik titizligime !
Öpmeden kicini döndü gitti söylene söylene
Hamileyim ve hamile kaldigimdan beri dahada dikkat eder oldum napim bakteri istemiorum evimde !
Banyo tuvalet temizlerken csmasir suyu kullanirim ardindanda dezenfekte spreyi sikarim tuvalete ve etrafina.
Elime bisey bulastimi huylandigim bisey ellerimi dezenfekte ederim.
Disarda wc girdimmi dezenfekte ederim.
Sinekten falan acayip huylanirim bana degdimi ciglik atarim igrenc sey diye ..
Ya bilmiorum dikkat ederim iste normal temizligimi falan yaparim evde..
Dün dedimki senin havlunu ayiriyorum dedim benim burnumda ucuk cikmis dedim (grip olunca genelde cikar)
Elimi yüzünü siliyorum havluya sanada gecmesin dedim , kötümü etmisim yani ?
Onada dalga gecip güldü :/
Ya o sen titizsin dedikce ben daha titiz oluyorum sanki yada o daha cok takip edio beni napiorum ne ediorum diye, yaptiklarim hep gözüne batio cunku
Ben sadece cocuguma bisey olmasin diye dahada dikkat ediorum ( 7 aylik hamileyim Allahin izniyle )
Bilmiorum ya demin yaptigi cok gücüme gitti vallahi artik kavgaya dönüstürecek kadar sikilmis demekki bu durumdan!
Okadar sinir oldum ve üzüldüm ki bidaha hic temizlik yapmasammi acaba diorum ? Görsün nasil pasakli olunuomus !!
Belki ozaman eski temiz beni ve evimizi özler !?
Nedersiniz kizlar varmi bi öneriniz ?
Hamilelik yüzündenmi böyle abarttim yoksa abartmadimmi ? Kocam öyle dio diYemi banada öyle gelio?
Simdi böYleyse cocuk olunca nolcak ??
Yardim lütfen ??!!!!
Temizlik yapmamak iyi bi fikirmi sizce?
Pasakli olsam dahami iyi diorum yok ama bukadarda abarti dio :/
Benim de var böyle çevremde "ayhhh bean çoooak titiziiiiiem, simetri hastasıyııııııııam......"
Heh iste bende onu diorum bencede abartio esim!
Ya onun gözüne batan dezenfekte olayi benim herseyden huylanmam vs.
Ama temizligi normal yapiorum iste ..
Sepeti atma olayina gelince ben bikere huylandimmi o olay bitmistir :/
Ben o gün balkona koymustum zaten sepeti ama esim getirip yerine koYmustu bisey Yok bunda diye !
Ay o sepete baktikca icinde kurtlar varmis gibi geldi
Onun icin aldim koydum kapinin önüne :/
Esime göre cok titizim cok abartiorum !
Ama bakin sizde normal dediniz
Bir Psikiyatriste görünmenizde fayda var,OKB gibi görünüyor.
Napicam peki?
Yapmimmi yani temizlik?
Ben öYle hergün banyo tuvalet ovalamam zaten ama yaptimmi tam yaparim, dezenfekte olayini biraz abartmis olabilirim ama napim..
Offf offff icim rahat etmio iste
Aşırı titizlik bir süre sonra sizi hasta, eşinizi ve çevrenizdekileri de rahatsız eder, hamile halinizle dezenfektanları solumanız hiç sağlıklı değil, bebeğinizi koruyayım derken zarar veriyorsunuz, üstelik bebekler bakterilerle mikroplarla da tanışmalı, ki bağışıklık sistemleri güçlensin, bebeğiniz için en iyisini, en sağlıklısını yapmak istiyorsunuz annelik içgüdüsü gereği ama eskilerin sözlerini de yabana atmamak lazım, sakınan göze çöp batar.
Siz temizliğinizi yapın yine ama abartmayın, banyonuz, tuvaletiniz hijyenik olsun lakin çamaşır suyu vs peşine dezenfektan hiç gerek yok, tek bir ürün kullansanız yeter, onu da dökün ve uzaklaşın, hamileyken bu tip temizlik ürünlerini solumayın.
Hayırlı bir doğum dilerim, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşaallah.
oncelikle bunu psikolojiyle cok yakindan ilgilenen ve psikanaliz egitimi almak uzere olan biri olarak soyluyorum ki sizinkisi psikolojik bir rahatsizlik..bir sure terapi gorurseniz bu gereksiz takintilar ve ilgi cekme yonteminiz yerine normal saglikli duygu alisverislerine girersiniz..
ve uslubunuzda sunu sezdim siz asiri titiz falan degilsiniz sadece oyle olmak istiyorsunuz sanirim kendinizi farkli ve ayricalikli hissettiriyor bu size..dedigim gibi tamamen psikologluk bir durum zaten saglikli dusunen bir insan oturup vaktini ve efforunu buna harcamaz..gecmisler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?