Titizim diye kocam benimle kavga ediyo ! Yardimmmm

umutsuz ev kadınlarındakı kadın gelıyor hep aklıma.annem de çok titizdir.bazen cok sıkıcı olabılıyor.ben de temızım ama yaptğım işi beğenmez simetri olsun her şey.bardak milim oynamıycak yerınden artık parfum kokularım mıdesını bulandıryor.ama deterjanlar çamaşır suları hiç etkilemiyor onu.ben dıyorum takıntı yapıyorsun aney dıye :))) bence başka şeylerle ilgilen anneme de dıyorum çık azcık dolaş evde durdukça bazı şeyler daha çok göze batıyor.

Neden bu kadar uçlarda yasiyorsunuz herseyi?
Ya adami delirtecek kadar titiz oluyorsunuz yada hic bir temizlik yapmama karari aliyorsunuz.
Ortalarda yasayin azicik
Saglikli bir dogum diliyorum.

Benim de var böyle çevremde "ayhhh bean çoooak titiziiiiiem, simetri hastasıyııııııııam......"

Ağızlarının ortasına ortasına vurasım geliyor.

Sanki bütün miilet bokunun üstünde oturyor, bir bunlar temiz.

Ya ne gerek var bu kadar titiz olmaya, sakınan göze çöp batar diye boşuna dememişler.. Biraz rahat olsan bence her eşin hemde sen çok mutlu olrusunuz...

eskiler boşuna dememiş herşeyin fazlası zarar diye

"Her şeyin azı karar, çoğu zarar." Çok severim bu sözü.
Ya çok titizsiniz ya da hiç yapmayım mı diyorsunuz. Bu kadar abartmaya gerek yok. hayatı idame ettirecek kadar temiz olun yeter.
Ayrıca temizledikten sonra neden kullanılmayacakmış ki o her yemek yaptığımızda tencere atmadığımıza göre...

Ben eşinizle aynı fikirdeyim.
Siler ya da yıkarım geri koyarım sepeti ben olsam.
Havlu falan da ayırmam, zaten sarılıp öpüşürken bulaşır ne bulaşacaksa :)

Bakin normal temizliginizi yapin, ayda bir de dip köse temizligi icin de bir yardimci alin. O kullandiginiz dezenfektan spreyleri solumak cok mu saglikli bebeginiz icin? Sakin bebek dogduktan sonra da evde kullanmayin böyle maddeleri. Ayrica hic mikropsuz bir ortami (hastane yogun bakimlarinda ameliyathanelerde bile) saglamak imkansiz. Bebeginizin vücudu mikropla temas edecek ki bagisikligi güclensin.

Titiz olmamak pasakli olmak demek degildir. Her gün heryere camasir sulari dökmek takinti bence. Isyeri degil sonucta ev burasi ve iki kisi kullaniyor. Daha evde cocuk yok eviniz tertemiz ve düzenlidir. Bu enerjinizi bebege saklayin. Sizi üzmek istemem ama yazmadan gecemiycem. Annem en kücük kardesime hamileyken eski bir evde oturuyorduk ve annemin elinden deterjan camasir suyu düsmüyordu. Normalde de cok temiz biridir ama ev eski diye hirslanip her gün dip köse yapiyordu. Hep kirli geliyormus ona. Sonuc kardesim solunum problemiyle dogdu ve alerjik astim oldu. Dr sabunu bile yasaklamisti neredeyse. Ben de kücüktüm ve artik soluya soluya simdi bile hatirliyorum kokulari. Ergenligi atlattiktan sonra geriledi kardesimin astimi. Ille sizin bebeginiz de olur diyemem ama bu kadar kimyasal madde solumanin zararli oldugunu söyleyebilirim.

Esinizin sizi anlamamasi normal cünkü nedense erkekler yaa bisey olmaz der gecer. Bir ay hic yikamadan ayni havluyu koysan cogu erkek farketmez bile kirli mi temiz mi.

oncelikle bunu psikolojiyle cok yakindan ilgilenen ve psikanaliz egitimi almak uzere olan biri olarak soyluyorum ki sizinkisi psikolojik bir rahatsizlik..bir sure terapi gorurseniz bu gereksiz takintilar ve ilgi cekme yonteminiz yerine normal saglikli duygu alisverislerine girersiniz..

ve uslubunuzda sunu sezdim siz asiri titiz falan degilsiniz sadece oyle olmak istiyorsunuz sanirim kendinizi farkli ve ayricalikli hissettiriyor bu size..dedigim gibi tamamen psikologluk bir durum zaten saglikli dusunen bir insan oturup vaktini ve efforunu buna harcamaz..gecmisler olsun

Napicam peki?
Yapmimmi yani temizlik?
Ben öYle hergün banyo tuvalet ovalamam zaten ama yaptimmi tam yaparim, dezenfekte olayini biraz abartmis olabilirim ama napim..
Offf offff icim rahat etmio iste

Aşırı titizlik bir süre sonra sizi hasta, eşinizi ve çevrenizdekileri de rahatsız eder, hamile halinizle dezenfektanları solumanız hiç sağlıklı değil, bebeğinizi koruyayım derken zarar veriyorsunuz, üstelik bebekler bakterilerle mikroplarla da tanışmalı, ki bağışıklık sistemleri güçlensin, bebeğiniz için en iyisini, en sağlıklısını yapmak istiyorsunuz annelik içgüdüsü gereği ama eskilerin sözlerini de yabana atmamak lazım, sakınan göze çöp batar.

Siz temizliğinizi yapın yine ama abartmayın, banyonuz, tuvaletiniz hijyenik olsun lakin çamaşır suyu vs peşine dezenfektan hiç gerek yok, tek bir ürün kullansanız yeter, onu da dökün ve uzaklaşın, hamileyken bu tip temizlik ürünlerini solumayın.

Hayırlı bir doğum dilerim, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşaallah.

aşırı temiz kadınların çocukları daha sık hasta olur...doktorlar bile söylüyor aşırı titizlenmeyin çocuklarınıza bırakın bağışıklık kazansınlar ömür boyu zayıf düşer mikroplara karşı vücutları diye...
ben oğlumu çok serbest büyüttüm, dışarda toz toprakla bile oynar... eve sokarken elini yüzünü yıkarım yeterli...abarttıkça titzlendikçe çok hasta olurlar...
bugüne kadar ne havlu ayırdım, nede ekstra bişey yaptım...biz ne kullanırsak oğluma da aynı davrandım...şükür öyle önemli bi hastalığı olmadı...bronşit olmuştu, o da üşütmekten dolayı...
konu sahibi arkadaşım, çocuklar titizlnmekle korunmaz...aksine ne kadar rahat davranırsan o kadar bünyeleri kuvvetli, bağışıklığı güçlü olur..çocuğuna da kendi tavrın gibi davranırsan hastanelerden beri gelmezsin...
dezenfektan spreyi kullanmayı bırak artık....
çamaşır suyu katkılı cif ile tuvaleti banyoyu lavaboyu yıkarsın...mis gibi olur zaten...çamaşır suyuna hangi mikrop dayanır ki...dezenfektanlar çamaşır suyundan daha etkisiz....

o sepeti temizledikten sonra atilacak diye disari koymak sanirim titizlikten cok israfa giriyor.benim esimde bu duruma kizardi..hadi sepetin icine dokulen seyin omur billah kokusu cikmaz rahatsizlik verir ozaman sepet atilir.
hic temizlik yapmamakta iyi degil,asirisina kacmakta.herseyin karari var..7 aylik hamilesiniz,o kadar kimyasali sadece siz degil bebeginizde soluyor bunu unutmayin.

Bence kocan abartmış abartılacak bir şey göremiyorum ben.Ama canım sende içini ferah tut da bu kadar yıpratma kendini iş iş diye.Ben eskiden bir markette çalışıyordum sürekli gelen bir teyze vardı "hijyen teyze" diye lakap takmıştık.Elleri bembeyazdı çamaşır suyundan.Kartı falan kendi geçirir kasadan.Hep deterjan alır ve alacağı deterjanları taa depodan kendi alırdı açtırıp.En az 5 poşete koyardı deterjanları.İnsanlara 1 metreden fazla da yaklaşmaz. :) Valla çok kötü bir hastalık çok üzülüyordum. Senin de öyle olmasın sonun aman diyim :)

Pardonda siz kim oluotsunuzda bana hasta diosunuz ?
Saglikli düsünen eforunu buna harcamaz diosunuz ?
Hayret bisey ya !
Iyi ozaman bende sana deli diyeyim senin yazdiklarindan bunu cikardim diyeyim !?
Yazmakla hastalik tespitimi olurmus tövbe tövbe ne insanlar var ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…