Yani bilemedim,titizlikte bir yere kadar. Annem kadar titiz bir kadın yoktur sanırım ,çocukken bize orayı sildim ellemeyin, burayı sildim dokunmayın diye söylenirdi ha bire. Gerçekten de sürekli temizlik yapardı. Bayramın birinci günü annemdeydik,çocuklar evin altını üstüne getiriyordu,bende tabi annemin huyunu bildiğim için peşlerinde dolanıyordum bana dedi ki,bırak kızım oynasin çocuklar. Dedim sen sevmezsin dağınıklık. Bunca zaman eşyaya hizmet etmişim,bak kolum,bacağım heryerim ağrıyor şimdi. Sende boşver evinde,otur çocuklarınla ilgilen. Ben çok pişmanım size zehir ettiğim günlere.
Bakın temiz olmak iyidir tabi.
Herkes ister evi bal dök yala olsun ama ev bu adı üstünde,içindeki eşya,çul çaput ve onlar bizim konforumuz için var,biz onların konforunu sağlamakla uğraşmayalım. Herşeyin fazlası zarar.
Şu an ev ahalisi evde,yerlerde oyuncaklar var,oğlumu uyuttum,kızı babasıyla havuza gönderdim,10 dakikamı ayırıp toplayacağım bitti gitti yani. Çocuklarımın mutluluğundan önemli değil evin dağınık olması.
Kızımın arkadaşları geliyor arada anneleriyle,evin hali anlatılmaz yaşanır o derece oluyor,kızımla topluyoruz onlar gidince. Dağılsın yani yapacak birşey yok. Müze değil benim evim,mütemadiyen dağinık. Canım isterse toplarım,istemezse elimi bile sürmem.
Çocuklarima,misafirlerime surat asmam bu sebeple şahsen. Umurumda olmaz.
Sizde rahat olun.
Misafirler gidince,toparlanır,temizlenir