titizlikten cikan tatsizlik

burcla olacak is degil burca bakmam insanin kendi teizligine birde evine bakarim baskasinda yiyemem nasil yaptigini gormedenn mesela

temiz ve düzenli olmak çok güzel ama bu seni yoruyorsa aklın sürekli temizlikteyse işde hasta olmak an meselesi.. bu kadar düşünme ... hayat o kadar kısa ki. sen temzilikle ömrünü heba ediyorsun...

ama inan nette hep böyle yazıyor bir bak istersen...

Yerlerine mi yoksa bulaşık makinesine mi o şekilde koyuyorsunuz?

Siz sınırlar dışına çıkmışsınız bu kadar titizlik hastasıyken wc nin kokmak gibi bi lüksü yoktur heralde:hulya:

makineye tabiyki canim haaaaha kizkardesim gelip kaldiginda diyodikii b*k kokan tuvaket ozledim diye :

bence sen boş kalan zamanını yapcak bir sosyal aktiviten olmadıgından temizliger vermişsin kendini öyle vakit geçiriyim evim temiz olsun derken bu hastalık halini almış üzgünüm ama böyle çünkü çok aşırı seninki normal degil bana biri böyle yapsa bi daha kapısını açmam benide kirli görüyo derim uzmandan yardım al bian önce hayatına daha pozitif devam edersin hem bide sosyal aktiviteler bul oyalancagın evle az vakit geçirmiş olursun

reyhancım kaç yıldır bu şekildesin hep böylemiydin bazı anlattıkların okb belirtisi veryor obsesif kompülsif bozukluk takıntı saplantı türkçede

biliyorum iste benim gibi sinir disina cikan varmi diye merak ettimde actim konuyu eminimki titizleirin cogu o burctan degildir ama ben burclara inanmadigim icin aoruin yok :) titizlige devamm mezara kadar

takıntı örneğin tuvalet temizmi kirlimi saplantı sürekli temizleyerek kendini rahatlatmaya çalışman örneğin

zaten tuvaletini tutman aşırı titiz olduğunu değil okb li olduğunu gösteriyor çünki titizliğin normal hayatının gidişatını bozmaya başlamış

evet calismiyorum bise yaptigim yok calissam asiri olmaz di herhalde 1.5 senedir evlendim evleneli babamin evindeyken bukadar deildim ama belirtileri vardi

Reyhan bana da biraz titiz olmak düzenli olmak nasıl olur öğretir misin :hulya:
Bende çok umursamam titizde değilim dağınıklıktanda hiç rahatsız olmam ne yapmalıyım ?

haa yani titizlikten cikmiss beyin titizligi olmus dimi anladim kedimi yipratiyorum cok dogru

Bencede boşluktan takıntı yapmışsın bunu,
sen bence KK'ya bir süre yoğun bir şekilde takıl,bak nasıl düzene giriyorsun:roflol:
iş miş hak getire,hiç bir şeye zaman bulamıyorsun valla

uhhmm mesela dusun biri geldii sana ay nekadar pasaklisin dedi veya tiksindii rajatsiz olursunn ve baslarsin temizlemeye

araştırmacı toplum değiliz hayatımızda normal dışı birşeyler olduğunda araştırmıyoruz bu nedendir diye
çocuğu olan annelerin bir çoğuda öyle bir problemi oluyo çocuğun hep geçer diye geçiştiriliyor

kizkardesim geldiginde o oturuyor bende is yapiyorum tamam geldim geldim diyorum gecende dediki evine kirk yilda bir gelmisim benimle otucana anca temizlik yapiyor

şunu sormadan geçemiycem affınıza sığınıyorum umarım yanlış anlamazsınız...siz önceden de böylemiydiniz gençlik yıllarınızda... yada etrafınızda aşırı pis insanlar var... sizde bu kadar temziliğe düştünüz..
yoksa size birileri çok pasaklısın mı dedi.. sanki bu bir tranvadan sonra başlamış gibi cevap verdiniz bana." çok temizsin "bu lafı duymak istemek sanki sadece bunu duymak istiyorsunuz....

ama gerçekten temizsin ama bu aşırı hastalık halini almış..

Kesinlikle durumunuz OKB yi gösteriyor.Bu durun sizin kontrolünüzden çıkmış.Hemen bir psikiyatra gitmeniz lazım.Çünkü yaşlandığınızda yada hasta olduğunuzda temizlik yapamayacaksınız mesela.O zaman ne olacak.Bence tedavi olun.Çevrenizde sizde rahatlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…