Yöresel Tarif Tokat'ın meşhur batını bilen??resimli

Yöresel Yemekler
hahahah noluyo ya ..hem Amasyalılar sahipleniyo biizim meşhur batı hem Sivaslılar hemde Yozgatlılar.. bat bizim oralarındır arkadaşlar şarkısı bile var ..'Tokatlıyız dediler bir kazan batı yediler'.=)

evet tokat'a aittir. bizimkiler de sürekli yapar,hatta dün teyzemler toplanıp yediler:) ben pek sevmesem de ara sıra çok hoşuma gitmiyo da değil::ecrin_bebek:

Bayılırım bata hele bide yanında somun ekmeği ve üzüm yaprağı varsaa...
Ayy canım fena istedi, nereden aklıma getirdiniz yaa...
İlk görenler çekine çekine yer ama bir çoğu beğenir, ehline yaptırmanızı tavsiye ederim...

ayyy şu saatte canım çekti.hiç te yemedim ama yorumlra bakılrsa çok hoş oluyor hemen deneyeceğim. paylaşım için teşekkürler

arkadaşlar beni ağlattınız ben tokatlıyım ailem orda tarif çok güzel verilmiş cevizi tabaklara konulduktan sonra üstne seperiz. tokatın meşhur domateslerinden yapılmış ev salçası ile yapılırsa ve yanında kıtır ekmek yada ev ekmeği olursa bide tokatın ekşi asma yaprağı olursa ohhhh yemede yanında yat. tokatta gün yaptığında misafirlerini güzel ağırlamak istiyosan önce bat ikram edilir ardından pastalarla çayy.. ahhh çokk özledim. ilk yenildiğinde tadı değişik gelir bende üniv arkadaşlarımı götürdüğümde arkadaşlarıma yapmıştı annem ozaman beğenmediler ama ikinci gelişlerinde mubtelası oldular gerçukten besleyici ve güzelll

Ahhh bat ahh Annem gelsinde yaptırım :)) Ama bat kalabalıkta süper gider.Valla bir kazan biter hala doyulmaz tadına :))

Ayy sabah sabah canım çekti yaa uzun zamandır yememiştim.Bugün kuzenimde toplancaz bütün kızlar hemen yapmak lazım :hulya:

biz sivaslılar bunu mercimeksiz yaparız ve üzüm yaprağı,haşlanmış lahana yapraklarıyla yeriz
çok lezzetli geleneksel bir yiyecektir valla..haa turşusuz asla olmazzz

Son düzenleme:
vay be bi yemek için bu kadar hemşerinin toplanması çok güzel

hiç yemedim ama benim damak tadıma çok uygun görünüyo, kısır ve mercimek köftesi türevlerini seven biri olarak

sanırım yaprak olmazsa olmazı, bu mevsimde de taze yaprak olmaz ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…