Yöresel Tarif Tokat'ın meşhur batını bilen??resimli

Yöresel Yemekler
mmmmmmmm bu ne ya! denemeliyim mutlaka çok güzel bi yemeğe benziyor, yanlış anlamadıysam yaprağa sarmıyoruz, banıp yiyoruz, öyle mi kızlar

Hanımlar merhaba ben tokatlı değilim ama nişanlım oralı memleketlerine gittiğimde yemiştim iki kez böyle güzel bişi olamaz ya tavsiye ederim yapın birde yaprak a sarıp yemesi yokmu olsada yesek yane

Hanımlar merhaba ben tokatlı değilim ama nişanlım oralı memleketlerine gittiğimde yemiştim iki kez böyle güzel bişi olamaz ya tavsiye ederim yapın birde yaprak a sarıp yemesi yokmu olsada yesek yane

ben tokatlıyım ve mercimekli bat gerçekten çok güzel olur mercimeği haşlıyorsunuz hafif ılıkken içine ince bulgur atıyosunuz bulgur şişiyor içine envai çeşit yeşillikle dolduruyosunuz bolca ceviz koyuyorsunuz salça ve baharatta katıp karıştırıp servise hazır hale getiriyosunuz sulu bir yemek olduğu için meşhur tokat yaprağını da batıra batıra yiyosunuzzzz offf afiyet olsunnn

çedene tek başına zevki çıkmaz kıııssss..ben çok beğenmeme rağmen tek başıma hiç yapıpta yemedim..kalabalık ta sanki tadına tat katılıyor:)

Dogru söyluyorsun:))). Bat kalabalik aile ortaminda daha guzel oluyor:)). Annemin ellerinden öpuyorum bana bu guzel yöresel yemegi ögrettigi icin.

(Biz bat in icine domates ve ceviz katmiyoruz yine de tadi harika.)

Sevgiler.

memleketimin herşeyi çok güzel kalabalıkta çok güzel gidiyo canım istedi bu hafta kayınvalideme gidicem almusa kesin yaptırmam lazım anneme:):)

biz de izmirde komşumuzdan öğrenmiştik batı. istanbuldayım halen arada yaparım. ama evde tek ben yiyorum. o yüzden sık sık yapamıyuorum

bata bayılırım ev salçası ıle yapılmalı ayrıca uzerine bol ceviz dokceksın asma yapragına sar sar ye ayrıca ev ekmegi ile super gider tokat lılar bilir canım cekti şimdi

bizde çok yaparız bunu sivastayken öğrenmiştim. aslında sivas yemeği olarak biliyordum ama tokat ve sivas pek te ayrı şehirler değil. cevizle ve tokat yapragıyla süper olur

batı bat yapan bol yeşillik limon ve salça
olsada yesek çıtır ekmekle süper olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…