Toksik arkadaş ve nasıl reddedeceğimi bilmemem?

Kendi sorumluluklarımız, hayat şartları derken şu günlerde kendimizi zor motive ediyoruz.
Bir şeyler karşılıklı olsa, mutlu ettiğiniz kadar mutlu edilseniz bu arkadaşlık size de zevk verirdi.
Demek ki tek taraflı her şey, alma verme dengesi yok.
Hani "hayatınızda ki 5 insanın ortalamasısınız" diye bir söz varya.
Hayat kalitemizi artırmak için, o 5 insanı ona göre seçmeli demek ki.

Yaşınız 40 lara gelince, nasıl hayatımdan çıkaracağım diye düşünmezsiniz bile.
Direkt irtibatı keserdiniz.
Taviz verdiğiniz insanların gözünde, tam tersi daha değersiz görüldüğünüzü tecrübe etmişsinizdir çünkü.

Aslında çok basit şu anda zorlandığınız şeyin çözümü.
Ona istediğini vermeyin, tatmin olmayınca peşinizi bırakacaktır.

O kadar iyi anladım ki.. hayatımın cok yorgun bir dönemindeyim. 8 ayı bulantiyla geçen bir hamilelikten sonra çocuk büyütmeye çalışmanın getirdiği bütün yorgunlukları yaşarken hayatımda hiçbir toksik insana ve ilişkiye yer yok. Beni de böyle ilk doğum yaptığımdan beri zırt pirt arayan bir uzaktan kuzenim vardı. Yıllarca telefonda konusmuslugumuz yok, öyle bir sohbetimiz yok, ne hikmetse çocuğum dogduktan sonra ikide bir ee nasıl geçiyor, uyuyo mu, gazı var mı vs vs diye soran, sonra hemen kendi kızıyla(5 yaşında) aktivitelerini havuz saatini alışveriş saatini bilmem nesini anlatan bir tip. Adeta benim enerjisizligimle beslenmek isteyen ve bundan gizlice gaz duyan biri. Kusura bakmasin da kimsenin üzerimden nemalanmasina izin veremem. Ben de ne yaptım? O aradikca açmadım, o an müsait olmadığımi söyleyip mesajla dondum. Ne hikmetse mesajlarıma bir cümleden fazla cevaplar vermedi🤣 ee ne de olsa ballandıra ballandıra anlatamadi hayatini tabi.

Siz de bence ararsa açmayın. Mesajla cevap verin ama kısa kısa. Böyle yapa yapa aranıza mesafe girecektir. Hamilelik zaten başlı başına zor bir dönem. Bı de bu dönemde kimsenin duygusal ağırlığını taşımak zorunda değilsiniz.
Çok iyi yapmışsınız darısı bana diyorum.Bu dönemde zaten bireye yeni sorumluluklar ekleniyor,sağlık durumları değişebiliyor, hormonlar etkiliyor.Sizi de yormuş bu durum ve çok şükür ki kontrol altına alabilmişsiniz:)
Benim de bulantılarım,mide ağrım oluyor.Zaten yeterince zor.Bulunduğum şehirde çevrem yok, ailem yok, işimi bıraktım geldim.Kpss ye çalışmaya uğraşıyorum midem elverdiği sürelerde. Zaten bakınca kendimle yeterince işim var.Çok şükür diyorum bunlar aşılır şeyler, çaresizlik olmasın bunlar dert değil. Kendimi motive etmek için elimden geleni yapıyorum.
Ama beni aşağı çeken duruma karşı güçlü durmam gerek aslında onu da ben yapamadım umarım başarırım.
Kendi sorumluluklarımız, hayat şartları derken şu günlerde kendimizi zor motive ediyoruz.
Bir şeyler karşılıklı olsa, mutlu ettiğiniz kadar mutlu edilseniz bu arkadaşlık size de zevk verirdi.
Demek ki tek taraflı her şey, alma verme dengesi yok.
Hani "hayatınızda ki 5 insanın ortalamasısınız" diye bir söz varya.
Hayat kalitemizi artırmak için, o 5 insanı ona göre seçmeli demek ki.

Yaşınız 40 lara gelince, nasıl hayatımdan çıkaracağım diye düşünmezsiniz bile.
Direkt irtibatı keserdiniz.
Taviz verdiğiniz insanların gözünde, tam tersi daha değersiz görüldüğünüzü tecrübe etmişsinizdir çünkü.

Aslında çok basit şu anda zorlandığınız şeyin çözümü.
Ona istediğini vermeyin, tatmin olmayınca peşinizi bırakacaktır.
O denge yok arkadaşlık da benim gözümde bitti zaten.Yoksa ben desteğimden gocunmazdım beni bu kadar sıkmazdı da ruhuma kötü gelmezdi , sadece kendini anlatan,içindekileri kusup giden birine dönüştü. Bir yerde kıyamıyorum işte bir de bir ben kaldım terslersem napar korkusu. Yoksa o kadar doldum ki kafamda ona saydırıyorum ilişkiyi kesiyorum görüşmek istemediğimi söylüyorum.Bunu söylemek istesem de çekincelerim baskın çıkıyor. O yüzden kendi anlasın soğusun istiyorum. Geç dönüş yapıp ,ilgisiz cevaplar vereceğim.Arayı uzatacağım sorarsa da hamileyim ilgilenemiyorum dersem umarım bu kez anlar.

Evet sinirlariniz ihlal ediliyor ve ne mutlu ki farkindasiniz :)
Herkesin iyi veya kotu bir derdi vardir elbette ama derdi birinin uzerine boca etmekle dertlesmek farkli seyler
Tabii ki ufak tefek seyler arkadaslar arasinda paylasim ve hatta yakinlik aracidir ama olayin sadece onun odaginda donmesi, bir seyi 10 kere konusmak vs gercekten cok sikici oluyor.

Ustelik cagirin, herhangi bir gun, ozel bir gunden bahsetmiyorum bile, yaninizda olmasi gerektigini, beklediginizi ifade edin ya da sadece kendiniz icin bir fedakarlik bekleyin
Ya yapamaz ya da yapsa da basa kakar
Kendisi icin yaptiklarini bile fedakarlik olarak lanse edecek kadar bencillesmesini izlemeyin
Siz bir sey anlatmaya kalksaniz gayet de sikildigini belli ederler, ne icin, kim icin bu caba?

Gorusmemekle de gayet iyi etmissiniz
Sonra hem derdini anlatacak ya da surat asacacak ve enerjinizi emecekti hem de sen hamileydin senin icin gelmistim ben, sen sikiliyorsun diye diyecekti ve manipule edecekti

Yani bu tarz arkadasliklar, arkadaslik degildir

Herkesin hayati yeterince zor
Kimsenin psikologu degiliz
Kimsenin derdini dinlemek de tavsiye vermek de sorumlulugumuz degil

Bir de tavsiye vs vermeyin
Verdiginiz bir tavsiye sizi suclamasiyla senin yuzunden demesiyle sonuclanabilir
Hani sonuclansin cok da onemli degil, herkes kendi soylediklerinden sorumludur, baskasinin ne anladigindan degil ama yine de hassas bir donemdesiniz sizin icin uzucu olabilir

Kolay gelsin

Sizi kum torbası yapmış dertlendikçe vurmuş dertlendikçe vurmuş zehirini gamını kaselerini akıtmış.Peki siz dertlerinizi anlatıp rahatlamadığınız karşılıksız bi arkadaşlığı sürdürmeye neden devam ediyor sunuz??

Bir değişiğini bende yasadım arkadasım esiyle kötüydü esinin ailesiyle sorunları vardı hergun görüşür ben onu dinler sakinleştirirdim bosanmaya kadar gittiler aman dedim siz esinle iyi olun ailesiyle yüzünden ayrılık mı yasıcaksınız neyse tüm bunlardan sonra eslerle beraber görüşe görüşe onlar düzeldi su an o hamile ben hamile kalamıyorum demem o ki bizim iyi ettigimizi dusundugumuz kişiler bizi kötü etkiliyor hemen uzaklasın kırmanız gerekiyorsa da kırın hayat bu illaki birilerinin kırılması gerekiyor ve vicdan azabı vs cekmeyin ben konusmazsam kötü olacak demeyin sizin hayatınız nolacak kendinizi dusunun cunku o bencillik edip kendini dusunuyor sizde öyle yapın. Hayat hic kimse icin üzülecek kadar değersiz değil.

Evet sinirlariniz ihlal ediliyor ve ne mutlu ki farkindasiniz :)
Herkesin iyi veya kotu bir derdi vardir elbette ama derdi birinin uzerine boca etmekle dertlesmek farkli seyler

Ustelik cagirin, herhangi bir gun, ozel bir gunden bahsetmiyorum bile, yaninizda olmasi gerektigini, beklediginizi ifade edin ya da sadece kendiniz icin bir fedakarlik bekleyin
Ya yapamaz ya da yapsa da basa kakar
Kendisi icin yaptiklarini bile fedakarlik olarak lanse edecek kadar bencillesmesini izlemeyin
Siz bir sey anlatmaya kalksaniz gayet de sikildigini belli eder, ne icin, kim icin bu caba?

Gorusmemekle de gayet iyi etmissiniz
Sonra hem derdini anlatacak ya da surat asacacak ve enerjinizi emecekti hem de sen hamileydin senin icin gelmistim ben, sen sikiliyorsun diyecekti ve manipule edecekti

Yani bu tarz arkadasliklar, arkadaslik degildir

Hayatin hayati yeterince zor
Kimsenin psikologu degiliz
Kimsenin derdini dinlemek de tavsiye vermek de sorumlulugumuz degil

Bir de tavsiye vs vermeyin
Verdiginiz bir tavsiye sizi suclamasiyla senin yuzunden demesiyle sonuclanabilir
Hani sonuclansin cok da onemli degil, herkes kendi soylediklerinden sorumludur, baskasinin ne anladigindan degil ama yine de hassas bir donemdesiniz sizin icin uzucu olabilir

Kolay gelsin
Farkındayım ve çözemedikçe bana rahatsızlık veriyor.Kendimi değersiz hissediyorum, çabalarım anlamsız kalıyor çünkü karşıdaki kişi zaten çok dinlemiyor kendi bildiğini okuyor.Söylediğim senaryoları tek tek görüyorum yaşantısında şöyle olur böyle olur diye, malesef tavsiye veriyorum ama çoğunlukla dinlemiyor, farklı yönlerden göstermeye çalışıyorum mesela olayları yine onun fikrine bırakıyorum.
Kendi adıma da ondan hiç bir talebim olmadı yani görüşme,arama vs. İçimden gelmiyor paylaşım yapmak,bir ara sitem etti zaten her görüşmek istediğinde misafir oluyor diye. Çok hadsizce geldi tersledim,duygu sömürüsü yaptı ben aramasam asla aramıyorsun, ben sana değer veriyorum da zaman ayırmak istiyorum gibisinden :D çocuk inanmaz buna da haklısın aramıyorum ama evliyim farklı meşguliyetlerimiz var ben seni anlıyorum sen de beni anla diyerek kapattık mevzuyu.
Kendi canı sıkılınca yazıyor, arıyor kayboluyor işte, son dönemde mutsuzlaştıkça arttı bu durum ,
Lisedeki hali güçlüydü, çok pozitifti. Ailesine rağmen çok iyi bir okul bitirdi ama ruhsal durumlar sıkıntılanmış işte. Başta uzun süredir evde işsiz kaldı diyerekten destek olmaya çalıştım ama kişiliği çok değişmiş.
Ayrıca beni bu kadar bunalttığının farkında değil gibi geliyor burda hata bende yapıcı davranışlarımdan kaynaklı kendime de kızıyorum yani.Ama mizacım yumuşak tersleyemiyorum diye de bu kadar olmaz sabır taşı çatlıyor artık.
Sizi kum torbası yapmış dertlendikçe vurmuş dertlendikçe vurmuş zehirini gamını kaselerini akıtmış.Peki siz dertlerinizi anlatıp rahatlamadığınız karşılıksız bi arkadaşlığı sürdürmeye neden devam ediyor sunuz??
İşte nasıl keseceğimi bilemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim. Pat diye kesemiyorum içim içimi yer ah biraz katı olsam ,mizacımı az çok anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Yıkık birisi diye korkum benden yana bir durum olmasın diye.
Mantıken olmaz evet zaten kum torbası gibi davranıyor ,çok da takmaz sürdürmememi. Ama diğer ihtimalden dolayı zararsız ziyansız uzaklaştırma derdindeyim.

Sevgili Elmina bu bahsettiğiniz kişi arkadaş falan değil. Diyelim ki biriyle tanıştı, o kişi de sizin gibi dert dinleyen yardımcı olmak isteyen biri olsun. Anında sizi satar, o kişinin başına çöreklenir ve siz de bıktığı kötü insan grubuna dahil olursunuz. Bunların amacı derdini paylaşmak yardım falan değil. Tamamen karşısındaki insanın enerjisini sömürmek, zehirini akıtmak, mutsuzluktan mutlu olmak. Devamlı dert sorun ararlar, bulunca rahatlar sonra da iyi niyetli insanlara yansıtırlar. Siz çok endişelenip "ya bu kız böyle böyle yazdı, aptalca bir şey yapmasın kendine" dersiniz ama O zehirini akıtıp rahatladığı için belki o anda alışverişe ya da kahve içmeye gitmiştir. Hiç mutlu olduğu iyi bir şey paylaştı mı sizinle?

Size de yavaş yavaş bilenecektir. Hamileliğiniz ağırlaşacak, doğum yaptıktan sonra kendisiyle uğraşacak hiç vaktiniz olmayacak. Egoist ve bencil oldukları için ne hamileliğiniz ne de bebeğiniz umurunda değil. Yavaş yavaş değil birden kesin ilişkiyi. Düzelene kadar da görüşmeyin. Ben hamileyim anca kendi derdime yetiyorum, pozitif şeylere odaklanmak istiyorum lütfen anlayış göster, ileride yine görüşürüz yazıp basın engeli. İyi niyetli olsaydı derdinin yanında iyi olanları da paylaşırdı sizinle. Teşekkür ederim sayende daha iyi hissediyorum, seni de hamile halinle sıkıntıma ortak ediyorum kusura bakma falan bir şeyler söylerdi.
Hayatı size bağlıymış gibi vicdan falan sakın yapmayın. Her koyun kendi bacağından asılır. Hani kardeş kuzen falan olsa düzelmesi mutlu olması için uğraşırsın, tutar doktora götürürsün, ailece ilgilenirsin de bu kişi dış kapının mandalı.Psikolog psikiyatrist değilsiniz üstelik can taşıyorsunuz. Bırakın ailesi yakınları düşsün derdine .

bu kadar dert etmeyin, o kendisini düşünmediği gibi sizi de düşünmüyor. ruh hali iyi değildir evet ama siz de onun kurtarıcısı değilsiniz. kendinizden sorumlusunuz önce. elinizden geleni de zaten yapmışsınız. meşgulüm, işim var, bulantım var, yorgunum diyerek açmayın, dönmeyin telefonlarına. zamanla azalır ve biter.

Çok iyi yapmışsınız darısı bana diyorum.Bu dönemde zaten bireye yeni sorumluluklar ekleniyor,sağlık durumları değişebiliyor, hormonlar etkiliyor.Sizi de yormuş bu durum ve çok şükür ki kontrol altına alabilmişsiniz:)
Benim de bulantılarım,mide ağrım oluyor.Zaten yeterince zor.Bulunduğum şehirde çevrem yok, ailem yok, işimi bıraktım geldim.Kpss ye çalışmaya uğraşıyorum midem elverdiği sürelerde. Zaten bakınca kendimle yeterince işim var.Çok şükür diyorum bunlar aşılır şeyler, çaresizlik olmasın bunlar dert değil. Kendimi motive etmek için elimden geleni yapıyorum.
Ama beni aşağı çeken duruma karşı güçlü durmam gerek aslında onu da ben yapamadım umarım başarırım.

O denge yok arkadaşlık da benim gözümde bitti zaten.Yoksa ben desteğimden gocunmazdım beni bu kadar sıkmazdı da ruhuma kötü gelmezdi , sadece kendini anlatan,içindekileri kusup giden birine dönüştü. Bir yerde kıyamıyorum işte bir de bir ben kaldım terslersem napar korkusu. Yoksa o kadar doldum ki kafamda ona saydırıyorum ilişkiyi kesiyorum görüşmek istemediğimi söylüyorum.Bunu söylemek istesem de çekincelerim baskın çıkıyor. O yüzden kendi anlasın soğusun istiyorum. Geç dönüş yapıp ,ilgisiz cevaplar vereceğim.Arayı uzatacağım sorarsa da hamileyim ilgilenemiyorum dersem umarım bu kez anlar.
Hayat kendi ailenizden başkasını düşünüp dertlenecek,onun yükünü omuzlayacak kadar uzun değil❤️

Çok haklısınız arkadaşlar.Dediğiniz gibi mesafe ile halledeceğim birden kesemiyorum anlam veremez ben de kendime yediremem sonradan vicdan yaparım.Kendim için bebeğim için uzaklaşacağım da uzaklaştıracağım.
Yorumlarınız ,desteğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Bir zamanlar etrafımda böyle çok insan vardı. arkadaşlarım gülerdi neden hep seni buluyor bu insanlar diye. çünkü gereğinden fazla empati kuruyorum ve onlara yaşamayı sevdirmeye çalışıyorum. bedava terapi. halbuki benim neyime. taviz tavizi doğuruyor. manevi destek yetmedi maddi yönden de destek olmaya çalıştım. hiç biri de değişmedi, değişmezler. boşuna uğraşmayın çünkü bu bizim işimiz değil. profesyonel insanlar iyileştirsin onları. çünkü sorun bizde değil onlarda, değişmesi gerekenler de onlar. bakın ben böyle insanlarla uğraşa uğraşa şimdi çok tahammülsüz bir insan oldum. kaçın kurtulun böylelerinden. kırılırsa kırılsın, iletişimi kesin
Yaaa bende öyle oldum, o kadar tahammülsüzleştim ki, artık kırılır mı diye umursamıyorum bile. Çünkü bu tarz insanlar bencil, üzgünüm ama Dünya’nın etrafında döndüğünü zanneden prenseslerle uğraşamayacağım.

Konu sahibi arkadaşım, kırabilirsin çekinme :) hiç bir şey senden değerli değil.

Onun size yaptigini yapin. Siz surekli arwyin oflayip puflayin her seyden sikayetci olun. Onu dinlemeden kendinizi anlatin anlatin sonra ay isim cikti diyin kapatin. Mesajla evdeki tum olumsuzluklari ona yazin firsat birakmadan. Çöpun suyu akmis nasil cikartcam bu kokuyu of pof yeter artik ya niye ev toplanmiyor bir turlu falan fisman. Bi yerden sonra yazmaz size

Bence telefonla konuşurken bize burda ne yazdıysanız aynısını ona söylemelisiniz.Neler hissettirdiğini bilmeli ki daha sonra geri dönüş içinden geçerli nedenleri olmasın.

Yaaa bende öyle oldum, o kadar tahammülsüzleştim ki, artık kırılır mı diye umursamıyorum bile. Çünkü bu tarz insanlar bencil, üzgünüm ama Dünya’nın etrafında döndüğünü zanneden prenseslerle uğraşamayacağım.

Konu sahibi arkadaşım, kırabilirsin çekinme :) hiç bir şey senden değerli değil.

Ben kendim kaşındım bütün sınırlarımı zorladım, bütün sabrımı kullandım. Limit kalmadı 😄 birazcık dertleşmek istiyorum ben de çok doluyum bu konuda. mesela bir arkadaşım vardı kabus gibi. Her gün arardı en az bir saat aynı şeylerden şikayet ederdi. Ben de tonla işimin arasında ona tavsiyelerde bulunuyordum. Kontörü biterdi yüklerdim, bir şeyimi beğensin hediye ederdim, kitap isterdi alırdım. En son 10 bin lira borç istedi vermedim her yerde dedikodumu yapmış. Tuzum kuruymuş, cimriymişim vs vs. Kız ciddi ciddi hastaydı ve ben saf gibi onunla uğraşıyordum. En son konuşmamızda bana hangi şampuanı, hangi sabunu, hangi duş jelini kullandığımı resimleriyle istedi ve günlerce bunu sordu. Cinnet geçirtecekti bana. Cevap yazmıyorum yine soruyor. Canlı yayın yapayım istersen dedim. Neden kızdın anlamadim diyor sanki anormal olan benmişim gibi 😄 ama kabahatin çoğu bende. Bu kadar taviz verdiğim için

ben olsam onun yaptığının aynısını yapar, hiç onun halini hatrını sormadan arayıp sonra da kendi dertlerimi bire bin katarak anlatmaya başlardım. o kendi derdini anlatacak oldu mu da " ha olsun geçer ya" , " aman canım sabret" vs gibi geçiştirmelik bi iki laf eder yine kendi dertlerimi anlatmaya dönerdim. böyle böyle kendisi kaçar zaten

Sevgili konu sahibi ;

Arkadaşın tavsiyesi çok yerinde bence. Anladığım kadarıyla hamilelik durumunuzu dahi olumsuz hisler nedeniyle paylaşmak istemiyorsunuz. Bu durumda ev işleri , alışveriş , yemek derken nefes dahi alamıyorum gibi genel konularla karşı atağa geçin. Neyse sesini duyayım dedim daha iyisin maşallah deyip kapatın telefonu. Zaten bir iki derken bakmışsınız arasanızda açmıyor.

Konuyu okuyan tüm arkadaşlar için naçizane önerim : dikkat çekmek için yapıyor vs deyip terslemeden hayatınızdan uzaklaştırmaya çalışın görüşmek istemediğiniz kişiyi. Kimin ne yaşadığını , akıl ruh sağlığını bilme ve teşhis etme şansımız yok. Kalp kırmadan , vebal almadan uzaklaşmak en güzeli.

arkadaşlık benim için karşılıklı sohbet muhabbet edilmesi, gerektiği yerde gülünüp gerektiği yerde dertleşilmesi demektir. ama tüm bunların ortak noktası karşılıklı olmasından geçer. bir nasılsın bile demeyip, ben öyle yaptım şöyle yaptım şu derdim var bu bunu dedi diye anlatılıp kapatması arkadaşlık olmuyor benim gözümde, e kimse de dert duvarı değil. karşımdaki kişiyle karşılıklı paylaşım yapmak isterim eğer dertleri çok ciddi şeyler değilse, zaten her şeyden şikayetlenen insanları da sevip ciddiye almam. sürekli negatiflik narin bünyeme ağır gelir:KK48: ben de önceden birini kırarım, aman ayıp olmasın diye çok verici olurdum. şimdi biriyle uyuşmadığımda, tepkim de cevaplarım da o yönde oluyor. bir arkadaşım var,uzun süreli dostlarımdan değil.hayatıma çok müdahele etmeye çalıştığını farkedip, bunu onunla konuşup arkadaşlığımı bitirdim. sonuçta herkesle iyi anlaşamayız ki, ben birine negatiflik yayıyorsam o da hayatından çıkarsın. eğer açık açık konuşamıyorsan da kısa sürede cevap verme, aramalarını açma, rahatsızım de.. uzun süre böyle giderse o da anlar diye düşünüyorum

Şöyle ki bu kişiye hep yapıcı davrandım huyumu suyumu biliyor ve benim gibi kişilerin tepkisi ağır olabiliyor.Sabrım çok ama patlayınca kendimi kontrol edemiyorum.Hep ona destek olurken birden kesemiyorum söylemek istesem de beni yorduğunu şaşırabilir çünkü sadece kendini düşünüyor. Bir ara şey demişti,''mutsuzum demek derdini anlatmak neden ,insanların uzaklaşma sebebi oluyor bunu anlamıyorum'' diye giriş yapmıştı, ben tabi destan dizdim insanların da derdi olduğunu fln anlattım ama aynısı devam ediyor.Yazmadım mesajına akşam iyi misin yazmış? Sanırım böyle devam etmeliyim çok zeki bir kız aslında anlayacaktır umarım.
Ben kendim kaşındım bütün sınırlarımı zorladım, bütün sabrımı kullandım. Limit kalmadı 😄 birazcık dertleşmek istiyorum ben de çok doluyum bu konuda. mesela bir arkadaşım vardı kabus gibi. Her gün arardı en az bir saat aynı şeylerden şikayet ederdi. Ben de tonla işimin arasında ona tavsiyelerde bulunuyordum. Kontörü biterdi yüklerdim, bir şeyimi beğensin hediye ederdim, kitap isterdi alırdım. En son 10 bin lira borç istedi vermedim her yerde dedikodumu yapmış. Tuzum kuruymuş, cimriymişim vs vs. Kız ciddi ciddi hastaydı ve ben saf gibi onunla uğraşıyordum. En son konuşmamızda bana hangi şampuanı, hangi sabunu, hangi duş jelini kullandığımı resimleriyle istedi ve günlerce bunu sordu. Cinnet geçirtecekti bana. Cevap yazmıyorum yine soruyor. Canlı yayın yapayım istersen dedim. Neden kızdın anlamadim diyor sanki anormal olan benmişim gibi 😄 ama kabahatin çoğu bende. Bu kadar taviz verdiğim için
İnsanlarda şikayet etmek alışkanlığa dönüşüyor galiba :D Her zaman destek olursunuz bir kere hayır deyince ondan kötüsü yoktur. Resmen bunu yaşatmış size:/

Onun size yaptigini yapin. Siz surekli arwyin oflayip puflayin her seyden sikayetci olun. Onu dinlemeden kendinizi anlatin anlatin sonra ay isim cikti diyin kapatin. Mesajla evdeki tum olumsuzluklari ona yazin firsat birakmadan. Çöpun suyu akmis nasil cikartcam bu kokuyu of pof yeter artik ya niye ev toplanmiyor bir turlu falan fisman. Bi yerden sonra yazmaz size
Güzel fikir :halay:Tuhaf bir şekilde hamileliğimle birlikte tamamen soğudum kendimi anlatasım bile yok. Mesaj atacak diye whatsappa bile giresim gelmiyor.Arşive attım sessize aldım keşke arşivi en alta alabilmenin yolu olsa da gözüm görmese *-*
Herkese fikirleri için çok teşekkür ederim:)

Back
X