- 29 Ocak 2012
- 2.459
- 1.227
- 373
- Konu Sahibi sessizcekimsesizce
-
ıgm pozitifse gebelik öncesinde geçirmişim ıgg pozitifse gebelik sonrasında da geçirilmiş. bunların ikisi pozitif çıktı bende. avidite ile de gebelk öncesi mi sonrası mı geçirilmiş olduğu kesinleşiyor. benmde gebelik sonrası geçirdiğm ortaya çıktı ve bu gibi durumlarda bebeğin aldırılması öneriliyor ama bu tamamen anneye kalmış. bbek bu durumdan dolayı zarar görebilir de görmeyebilir de.. ben aldırmak istemiyorum ailem ve eşim aldır diyor. arada kaldım. bu durumu yaşayıp da sağlıklı bebek dünyaya getirenler de var.
toksoplazma ıgg ve ıgm pozitif avidite çok düşük yani gebelik sonrası geçirilmiş. bu sorunu yaşayanlar gebelik süreçlerini paylaşabilir mi. şuan bu sorunu yaşıyorum nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum. lütfen yardım..
canım ben bebeğimi aldırdım malesef.. benim aviditem çok düşüktü sıfıra yakındı, daha yeni yükseldi sadece 3 ay kullandım rovamicyne . 3 aydan sonra kullanma dedi dr bekle dedi ve ben 9 ay sonra ancak iyileşebildim şuan kanımda çok şükür negatif... aviditem de yüksek... ama benim anlamadığım neden yüksekken rovamicyne kullandırıyolar...normalde düşükken kullanılıyo diye biliyorum ben...Çok uzun bir zaman önce açılmış bunu konu ama sanırım tatmin edici cevapları alamadınBu sorunu şimdi ben de yaşıyorum. Ama üniversite hastanesi Yüksek avidite sonucu çıkardı. Yani igG ve igM pozitif olsa bile ben bu hastalığı gebeliğin 4-10 haftası önce geçirmişim denildi. Öte yandan özeldeki doktorumun hastanesi sonucu bir türlü çıkaramadığı için durmadan Rovamycine içeceksin diyor..
Kafam çok karışık..
Senin şimdiki durumun nasıl?
Bebeğin iyi mi?
Beni bilgilendirir misin?
canım ben bebeğimi aldırdım malesef.. benim aviditem çok düşüktü sıfıra yakındı, daha yeni yükseldi sadece 3 ay kullandım rovamicyne . 3 aydan sonra kullanma dedi dr bekle dedi ve ben 9 ay sonra ancak iyileşebildim şuan kanımda çok şükür negatif... aviditem de yüksek... ama benim anlamadığım neden yüksekken rovamicyne kullandırıyolar...normalde düşükken kullanılıyo diye biliyorum ben...
Sonra ben tüm sonuçları ve testleri değerlendirsin diye başka bir doktora da gittim devlet hastanesinde.O da hiç aviditenin yüksek olmasına bile bakmadan daha ilk yapılan testlere baktı. İgG 3.1 - İgM 0.84 idi ve senin avidite değerinin yüksek çıkacağı ilk değerlerinden belli, eski değerin yüksek dedi. Sana hiçbir kontrol yapmadan, organlarını tetkik etmeden bu ilacı vermesi yanlış olmuş, ilacı içmene gerek yok, zaten bağışıklığın yüksek dedi.
Kafa karışıklığım yüksek yani. Bazen aviditesi yüksek olana da kullandırabiliyorlarmış bu ilacı. Çünkü İgM akut enfeksiyonmuş, uzun süre korunup gene ortaya çıkabiliyormuş. Ben de Enfeksiyon bölümü "kullanma" dese bile 1 aydan fazla kullandım bu ilacı. Şimdi üniversiteye tekrar avidite yaptıracağım, bakalım ne kadar etkisi olmuş. İgM hiç düşmediyse etkisi yok demek ki..
canım ben de çok yaşadım bu kafa karışıklıklarını, malesef çok az kişide bu hastalığa rastlandığı için dr lar da çok bilgili değil bu konuda genel bilgileri var bence... çok dr a gittim ben de.. bana da hiçkimse organ kontrolü yapmadı bu hap için kullan dediler kullandım, ama enfeksiyon bölümü 3 aydan fazla kullanma demişti, şimdi seninki kanında pozitif ama avidite yüksek benim bildiğim kanda yüksek çıkınca hamilelik öncesi bulaşmış oluyo ve bu da bebeğe zarar vermiyo. senin dr da ayrı bi vaka ne demek sonuçlar çıkmıyo ne saçma ya düzen lab. yaptırdım ben aviditeyi ankarada benim yaşadığım şehir olmadığı halde 2 günde çıkardılar, tıp fakültesi de 1 günde çıkardı, sen bence o dr u değiştir şöyle iyi bi riskli gebelik uzmanlarından birine görün.. görünmeden önce bi tel ile danış zaten bazıları telden bilgi veriyolar ve telden anlayabiliyosun bu konu hakkında uzman olduğunu.. canım bir de şu aklıma geldi ben en son yaptırdığım testte aviditem yüksek çıktı ve kendi kadın doğumcuma gittim dedim aviditem yüksek artık iyileşmişim heralde dur bi bakalım kanında ıgm ıgg ye dedi, sanırım benim dr da ıgm ıgg yi baz alıyo. çok geçmiş olsun bence tekrar başka bi dr a gidin iyice araştırın..
canım o dönem beni anlayan kişi sayısı çok azdı bir de kürtaj benim hayatımda düşüneceğim en son şeydi ama eşim ve ailem çok ısrarcı davrandılar tabi gittiğim dr lar da öyle davranınca mecbur kaldım, senin okuduğun makale senin durumuna çok uygun rovamicyne gerek yok gibi duruyo ama buna riskli gebelik uzmanı karar verir.. konya tıpta riskli gebelik uzmanı kazım gezginç var teli bende yok ona ulaşabilirsen tel ile sorabilirsin o da bilgili idi bu konuda... inşallah canım şuan yeniden bebeğe karar verdik kontrollerimi yaptırdım aviditem yüksek değerde çıktı ıgg de negatif zaten dediğin gibi ıgm pozitif kalıyo çünkü geçirip bağışık olduğumuzu gösteriyo bu değer.. inşş bakalım ikinci bebeğimde hiç bir sıkıntı yaşamam açıkcası 1. öyle olunca sanki bişeyler çıkacak da yine sonumuz kötü olacak diye korkuyorum.. Allah yardımcın olsun canım dua edicem sana inşş rovamicyne de gerek kalmaz da bundan sonra rahat bi gebelik yaşarsın bebeğinde sağlıkla gelir.. ptesi gittikten sonra dr a sonucu buraya yazarsan sevinirim, inş güzel haberlerle kafan rahatlamış bi şekilde gelirsin..
Merhaba benim igg pozitif igm negatif çıktı. Aviditem de yüksek avidite çıktı . Ama riskli gebelik uzmanı ne zaman bulaştığını anlayamiyoruz diyorlar. Normalde bana bu test 4 aylıkken yapıldı. Bagisikligim var fakat 3 ay öncesine geliyormuş. Tam gebeliğin ilk haftasında yani. Rovamicyn kullanıyorum bende. Sıvı aldirmadim. 20 haftayı geçtiği için riskliymis . Dogunca belli olacak her şey.Arkadaşım, çok teşekkür ederim cevap yazıdğın için. Henüz gördüm mesajını.
Aslında bu hastalık 10 kişiden birinde mutlaka görülüyormuş. Kedi kakası vs temas o kadar da net bir konu değil. Zira arkadaşlarımın bir tanesinin evde 4 kedisi var ve bunları sokaktan almış.hiç tokso çıkmadı onda. ya da kardeşim çocukluktan beri kedi besler, hiçbir şey çıkmadı onda da. Oysa ben tam bir temizlik hastasıyım; elimi 10 kez yıkarım, sebzeleri sirkeli suda bekletirim vs vs. Ama nedense bende de pozitif çıktı ikisi de..Aslında bir defa arkadaşlarla gebelik öncesi çiğ köfte deneyelim deyip evde çiğ köfte yapmıştık..belki diyorum o beni bu duruma soktu..
İlk testler çıktığında nasıl kafamın içi zonkladı bilemezsin; doktor avidite düşük çıkarsa 10. haftaya varmadan alacağız dedi. ben tam kendimi hazırlıyordum ki bu özel hastane laboraturarı çıkaramadı sonucu. Aslında özel hastenelerde bu testleri yapmak yanlış. Devlet hastanesi yapmıyor. Sadece üniversite hastanesi ya da seri çalışma yapan bağımsız laboratuarlar. Bizim özel hastane de kanımı istanbul'da başka bir özel hastaneye göndermiş..Sorma yılan hikayesi gibi.:) Özel hastanedeki doktorum ise "kanınızın sonucu çıkmadı; tekrar edeceğiz testi" diyerek çok müsterih davranıyordu. Güya çok riskli bir durumdaydım ,10. haftaya kadar sonucu görmemiz gerekiyordu..Ve şimdi madem sonucun yok, niye ilaç konusunda diretiyorsun ki? Ama insan karnında bebek olunca çok hassas hissediyor kendini ve "ya şu igm küçük de olsa bir risk içeriyorsa?" diye kendini korkutuyor ve o ilacı içiyorsun.
Aslında gebelik süresi çok riskli bir dönem, sadece toksodan bebklerin başında bir şey gelmiyor ki, her şey hormonlar, genetik faktörler de olumsuz etkileyebiliyor bebekleri. Sakatlıklar aslında hep genetik faktörlerden.."Yok gözü kör olacak, yok zekası geri olacak, yok organı eksik olacak" diye büyük bir kabus yaşadım ben 2 ay..hala da korkuyorum..
Yoksa Üniversite hem aviditeyi çıkardı hem de "içmenize gerek yok, bağışıklığınız var" dedi.
Şimdi dediğin gibi ben pazartesi hem aviditeyi 2. kez tekrar ettirmek için hem de ikili testimi de tekrar ettirmek için üniversiteye gideceğim. Orada riskli bir konumda olduğumu söyleyerek bir riskli gebelik uzmanı ile görüşeceğim. En azından tetkik etmiş, ellerinde belgeler olan insanlarla konuşmak daha mantıklı.
Bir diğeri ise "hem elinde belgesi yok hem de bakalım igm değerin ne zaman düşecek, o zaman bırakacaksın hapı" diyor. Eşim de resmen dalga geçiyor bizimle, hangi değerden bahsediyor ki?!" diyor
Bebeğini aldırmana çok üzüldüm gerçektenBir de hamileyken ve aynı derdi paylaşırken insanı daha çok üzüyor bu haber..bir de neredeyse bu konuda her yere yazmışsın burada, kimse doğru düzgün cvp yazmamış..
Umarım daha iyi olacak hayatında her şey bu yaşadığından sonra.. çok sağlıklı bebişlerin olacak.. :)
Peki en son avidite testine bakalbildin mi? rakamın nedir? İgm düşük bir rakamda ise yani 1.00'ın altında ise korkmana gerek yok, zaten onu sıfırlayamazsın asla. İgm dğeri, yani akut enfeksiyon, igg yani kronik enfeksiyon bağışıklığını elde ettin mi asla düşmez bir daha sıfır rakamına.Doktorun ne bekliyor ki daha, anlamadım. Zaten çok uzun bir süreyi geçirmişsin.
Bir de bazı makaleleri okudum tokso ile ilgili internette.Belki zamanında sen de okudun..
Gerçekten bir tanesi şöyle diyor: " igm ve igg pozitif çıkarsa avidite testi yapılıp bağışıklk kazanılıp kazanılmadığına bakılır. Bağışıklık yoksa, avidite düşükse, hastaya rovamycine verilir ve tedavi doğuma kadar devam eder. 16. haftada amniyosentez yapılarak virüsün çocuğa geçip geçmediğine bakılır.Geçtiyse,hastaya gebeliğe devem edip etmek istemediği sorulur. Eğer devam etmek istemiyorsa gebelik durdurulur.Eğer avidite yüksek çıkarsa, telaşlanacak bir şey yoktur. Rovamycine tedavisi kesilir.Bazı igm değerinin de vücutta korunduğunu bilmeyen hekimler hastayı korkutarak gereksiz ilaç tedavisi uygulayabilirler"
Yani önemli bir bilgi bence bu..
Merhaba benim de geçen hafta yapılan testte ıgm pozitif igg negatif çıktı doktor avidite testi bakalım dedi testin sonucu 10 günde çıkacakmış 8 haftalık gebeyim . Doktor ilaç kullanmamı istemedi avidite sonucunu görelim dedi bir yazıda okuduğuma göre igm pozitif igg negatif olduğunda avidite çalışılmıyormuş testi özel bir hastanede tekrarlayayım dedim gerek yok dedi doktor bir şey yapmadan öylece bekliyoruz . Ne yapacağımı şaşırdım ne ilaç yazıyor ne de doğru düzgün bir şey söylüyor okuduğum yazılardan da çok korktum siz ilaca devam ediyor musunuz ne yapmam lazım bana fikir verin lütfen ?Merhaba benim igg pozitif igm negatif çıktı. Aviditem de yüksek avidite çıktı . Ama riskli gebelik uzmanı ne zaman bulaştığını anlayamiyoruz diyorlar. Normalde bana bu test 4 aylıkken yapıldı. Bagisikligim var fakat 3 ay öncesine geliyormuş. Tam gebeliğin ilk haftasında yani. Rovamicyn kullanıyorum bende. Sıvı aldirmadim. 20 haftayı geçtiği için riskliymis . Dogunca belli olacak her şey.
Merhaba, hastanede toxo igg referans değeri yazıyor mu? Bir de toxoplasma igm değeriniz kaç acaba. Ben de 13 haftalığım. 12.haftada test yapıldı. Toxoplasma igg değerim 11.38 ama hastane bu sonuca negatif demiş. Sizin 10.5 pozitif. Hangimizinkinde yanlışlık var?Merhabalar benimde Anti toxoplazma igg 10.5 pozitif çıktı ama sonuçları doktora göstermedim anti rubella igg 114 pozitif çıktı ama o kızamık diyor nette 13 haftalık hamileyim ben de internette araştırınca çok korktum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?