Tombul Mu Biraz?

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.854
34.034
798
Merhaba,
Şu an 6 sene önceye gitmiş gibiyim.
Bir kızım(6 yaş)bir de oğlum (5 aylık)var.
6 sene önce kızım için kaç aylık,erkek mi diyip ,hayır kız cevabını alan meraklı melahatler,olsun arkası erkek ama pek de minikmiş diyorlardı zira kızım minik bir bebekti ,ben irmik yedirdim,şunu verdim,bunu yedirdim şu kadardı kilosu diye eklemeyi sende yedir demeyi ihmal etmiyorlardı tabi çünkü meraklı melahat olmak bunu gerektirir. Adeta kompetan gibi üstüme çökmeden,engin bilgilerini paylaşmadan olmuyor.
Şimdi günümüze dönelim,oğlum da kızım gibi kel ve sarışın bir bebek,şu an yine meraklı melahatler ,kaç aylık,kız mı,aaa erkek mi aynı kıza benziyor,ama bunun arkası kız kesin,5 aylık mı baya tombik maşallah diye bıdı bıdı ediyorlar. Yedirme fazla obez olur diye eklemeyi de ihmal etmiyorlar.
Yahu bıktım,yıldım,size ne diye bağırasım var.
Adetten midir bu muhabbeti etmek?
Olmayınca eksik mi kalıyoruz yani ne oluyor?
Artık dışarı çıkmak istemiyorum o derece.
Geçenlerde markette kadının biri kızımla oğluma bakıp "aaaa ne bunlar böyle sarı sarı çok tatlılar"dedi ve ekledi babalarına benziyorlar herhalde,çünkü ona göre ben cirkinim,çocuklar güzeller ve bana benzemiyorlarsa babalarına benziyorlar
Yok dedeme benziyorlar diyecektim vazgeçtim artık yıldım çünkü.
Yine bir gün hava güneşliydi,kızımı okuldan almaya gittim,oglumun beresini çıkarmıştım güneş alsın diye,amcanın biri durdurdu beni "kızım kapat kafasını,agzını da kapat üşür o"dedi. Kapatmadım yürüdüm geçtim, arkamdan söyleniyordu iyilikte yaramıyor bunlara diye.Tamam iyi niyetlisin anladım ama sanane ya sanane.
Takmayacağım diyordum hamileyken ama takılıyor ki ben rahat insanım.
Kimseye sormam böyle şeyler,söylemem de banane ki. Annesi bilir doğrusunu ben uzman degilim ki,fikrim de sorulmamış,neden bıdı bıdı yapayım.
Annem bile konuşuyor bık bık. Neymiş efendim o cocuğun battaniyesi mi yokmuş onlardan çıkarken örtmemişim,alsın mıymış bir battaniye. Yaz bitmemişti bu lafı ettiğinde düşünün. Oğlum hastalandı hemen yapiştırıverdi lafı"tabi ince giydiriyorsun oğlanı, hasta olur,sar kızım sıkı sıkı"diye.
Göz yaşı kanalları tıkalıydı bir ara,her gören aaa ağladı mı diye sordu durdu,yok dedim böyle böyle,aa bizde de olmuştu,sütünden damlat,masaj yap,çay koy vs vs bir sürü şey söylediler o ara hatta biri şampuanla sil dedi.
Eve kapanasım,kimseyle görüşmeyesim var artık.
Her dışarı çıktığımda bir zırvalık duyuyorum muhakkak.
Sizler ne yapıyorsunuz bu gibi durumlarda ,artık fobi oldu bir yerde bekliyorsam kimseyle göz göze gelmemeye çalışıyorum ki muhabbet açılmasın, birşey sormasın,söylemesin diye.

Son düzenleme:
Ay valla ben sinir oldum çocuğum da yok ama eminim sizin gibi hatta daha fazla sinir olurdum.
Hayır aa bu ne ikisi de sarı sarı diyen kadına ayrı sinir oldum sanane yani ikisi ister sarı olur ister zenci sanane.
Şimdi düşünüyorum yaşlı teyzeler amcalar böyle bilmişlik yapıyorlar ama toplumdaki gençler de her ne kadar jenerasyon değişse de yaşlandıklarında aynı olacak. Toplumun yapısında var en büyük eğlence akıl vermek ve milletin işine burnunu sokmak. Böylece egoları tatmin oluyor sanırım.
Eve kapanmak çözüm değil karşılık verseniz de anlayacaklarını sanmıyorum :/

Malesef çevremiz çok bilmiş cahillerle dolu
Her önüne gelen ayrı şey söylüyor,kulaklarınızı tıkayın söylenenlere

Yok ben böyle olmayayım ne olur ya.
Karşılık vermeye takatim yok artık zaten uykusuzum yorgunum.
Ama cidden yıldım artık.

Yok ben böyle olmayayım ne olur ya.
Karşılık vermeye takatim yok artık zaten uykusuzum yorgunum.
Ama cidden yıldım artık.
Kendini bilen boş boş işlerle uğraşmayan insan zaten böyle olmaz. Empati yapan insan hayatta karşısında yeni doğum yapmış kadına abuk sabuk şeyler söyleyip akıl vermez. İyilik yaptıklarını zannediyorlar ama yaptıkları iyilik değil. Jenerasyon değişse de çevresinde kendisinden önce gelenlerin yaptıklarını gördükleri, dediklerini duydukları için değişim zor hatta çok zor.
Özellikle kadınların anneliği çok kutsal görev olarak görmekten vazgeçmeleri ve kendilerini geliştirmeleri gerekir. Konunuzu dağıtmayayım sadece kadın toplumu şekillendirir diyip gidiyorum :) Kendinizi yıpratmayın değmez.

Benim kızım da şu an saçma olacak yazdıklarım ama sarışın mavi gözlü, Avrupai bir bebek. Ben düz Anadolu insanı tipliyim. Beni de bakıcısı sanıyorlar devamlı.
Gözünün yanında mavi bir damarı var belirgin, hep derler aaa arkası erkek. ARKASI YOK diye sertçe söyleyince şok oluyorlar.
Ama doğdu aç bu çocuk, emiyor mu, emeklemedi mi hala, yürümüyor mu, konuşmuyor mu...
Dertleri biter mi?
2 yaşını geçti, hala kanguru kullanıyorum. Komşu daha bugün sordu "yürümedi mi hala?" diye. Ulan marketten elimde poşetler varken yolda elini tutup nasıl döneyim takıyorum sırtıma gidiyorum çünkü bebek arabasına binmiyor.
Valla takmamak lazım, tüm çevreyi sırayla tersleyince susmayı öğreniyorlar.

Teşekkür ederim

Yazık ya cidden birde bunlar var dimi. Kizcağız ne yapsın, nasıl bir baski gördüyse artık

Haha bende sling kullanıyorum onada laf ediyorlar. Beli eğrilirmiş.
Herşeye bir kulp takmak zorundalar çünkü

Çocuk karşılaştırmak ve anne işini karışmak ata sporumuz olsa altın madalyaya boğulurduk.

Benim kızımda zayıf bir bebekti hala da öyle. Kulak tıkayıp geçmekten başka bir çare yok. Zira laf söyleseniz bile anlamıyorlar.

-Pirinç unu denedin mi kilo aldırır?
-Kilo alması gibi bir çabam yok. Böyle iyi yeterince sağlıkli.
- Yatmadan sütlaç ver o zaman.
-???

Sana ne diyorum direkt.
Valla bu seviyeye geldim, daha geçen "Beli hep açılıyor kış günü, üşüyecek, oturt da belini iyice bi içine kat pijamanın" (Oda sıcak, çocuk kuduruyor zıplıyor eşofman üstü sıyrılıyor, altında iki zıbın filan var o halde) diyen anneanneme "Sana ne" dedim. "Siz bilmezsiniz" diye devam ediyordu "Sa-na-ne" dedim. "İyi çocum" dedi sustu.

Sana ne deyin kafanız rahat etsin ^_^

Yani cidden birde ısrar ediyorlar insan iyice çıldıriyor dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…