Tombul Mu Biraz?

Herkes duymuştur bu tarz yorumlar,bana bile çok büyümüş karnın çalışma dedi biri bugün,olur dedim

Akıl vermeleri bitmez ki, ilk günden başlarlar şöyle emzir, böyle yatır, bunu yedir, şunu içir, kalın giydirsen terler, ince giydirsen bu çocuk üşür der, birileri sürekli birşeyler derde der.

Bide biraz daha büyüyünce kendi olağanüstü çocuklarıyla kıyaslamalar başlar. Aa benim ki sekiz aylık yürüdü bir yaşında konuştu, senin ki yürümüyor mu, hala mı konuşmuyor? İlk çocuğumda hepsini yaşadım, yeniden hamileyim tekrar aynı şeyleri yaşayacağıma eminim. Yapacak birşey yok, bazen duymazdan gelip bazen cevabını vereceksin. Allah çocuklarınıza sağlık versin, dış seslere kulaklarınızı kapatmaya çalışın.

Bence benimki en bombasi.
söyle ki ben beyazim cocugum da beyaz, bembeyaz böyle sarisin mavi. bazen denk gelmisti bi doktor dahi demisti.
mahallede bir kadin beyaz da beyaz neden beyaz.
beyaz iste cocul derdim ciddiye almazdim, en fazla ben de beyazim derdim.
cok sonra ögreniyorum ki benimle ilgili cocugunu yedirmiyor ondan bembeyaz kaldi demis.ac birakiyor demis arkadasim zorla dedi.
aslinda hakarettir bu bana ama ben duydugumda cok güldüm
cünkü ben mutfaktan cikmayan biriyim. haftalik somonlarini yediririm, brokoli, greyfurt, tropik meyvelere kadar yediririm. paket ürün cani cekmesin diye firinda kek kurabiye yaparim haftada bir en az.
bunu diyen kadin kalibimi basarim benim gibi beslememistir cocuklarini.
ama ne oldu mahallede cocuklarini ac birakan kadin diye dolandi laf ayagima.
oldu mu bu giybet simdi.

Takmayın yahu bu kadar. Üstelik bunun için eve kapanmak istemek çok fazla?

Ne derlerse desinler o an ki psikolojinize göre lafı yapıştırın, dalga geçin ya da ters ters bakıp geçin..
Çünkü siz ne kadar takarsanız takın insanlar susmuyor susmayacak..

Geçenlerde annemin komşusu benim oğlumun gayet iyi olan kilosunu, kendi obezite sınırındaki torunuyla kıyasladı. Onun gelini çok iyi bakıyormuş dikkat ediyormuş bikbikbik.. "bence de gelinine söyle biraz dikkat etsin çocuk obezite sınırına dayanmış. Kontrolsüzce genişleyen yağ hücreleri ileride kilo ve karaciğer problemlerine yol açıyor" dedim kalakaldı..

Oğlum ilk doğduğunda susup sinirleniyordum ama şimdi susmuyorum..

Ama istisnasız her yerde duyuyorum bunları ya şiştim artık.
Gerçekten bunaldım ki her gün muhakkak çıkarım/çıkmak zorundayım. Duyma,görme,boşver diye diye 5 ayı devirdim ama gel birde bana sor nasıl devirdim

Kısa net cevaplarla kimseyi kırmamaya çalışıyorum.
Zayıf mı biraz? Hayır normal minyon sadece.
Üşür o çocuk? Yok yok usumez alişsin hem.
Fazla beslemişsin kusuyor? Reflü dedi doktor.
Şunu yedir bunu yedir... Hmm haklısın bir araştırayım.
Öyle tutma böyle tut? Şimdilik iyi böyle.
Gibi.... Gülümseyip geçiştir sadece. Aynı haneden birisi olunca daha kötü ama disardakiler ne söylerse söylesin iki dk sonra unutuyorum

Bence marketteki kadina bosuna alinmissin canim sen sarisin degilsin demekki mantiken o cikiyor neden cirkinlik gibi dusundun ama takma kafana :) bana da kizima hamileyken belli kiz oldugu tipin kaymis demisti beni defalarca istemislerdi ogullarina o ailenin buyuk kizi herkes in bir yarasi oluyor Gül gec :)

Sabrınıza hayran kaldım.
Yok benim artık tahammülüm kalmamış bir kez daha anladım.

Yo bende sarışınım aslında ama beni beğenmedi net.
Alınmadım ama hoslanmadım da. Ona ne yani ben sordum mu ki fikir beyan ediyor. Rahatsız eden bu. Yoksa o bana çirkin olduğumu ima etti diye ben çirkin olmuyorum ki.
Tipin kaymış ta bir level üstü resmen

Bosver takma benim oglumda 5 aylik herkes bisey soyluyor. Bu arada esimin aileside benim cicuklari bana benzetir yani cirkin cocuklarim guzel olsa kendilere benzeyecek yani
Yok benimkiler kesinlikle bana benzemiyor. Hatta oğlum dedesine benziyormuş. O derece bana benzetmezler çocukları eşimin tarafı.
Halası kızımın ona benzediğini iddia ediyor falan.

Siz yurtdışında değilmiydiniz? Orda da var mi bu soyları kuruyasıcalardan? Nasıl bir zihniyet anlamadım.

Ben tek cocukla boyle seylere alistim, siz daha alisamadiniz mi
He he deyin gecin ...

Benim de ikinci kızım 7 ayı dolacak. İlkinde pek kulak asmadım. Büyüğü 4 yaşında kreşe gidiyor. 2 yaşında kreşe verdim ayrı dırdır. Çocuk mutlu. Tabii bazen zorladığı da oluyordu. Büyük kızım kreşte olunca bebekle dışarıda gezerken markette falan başlanıyor nasihatler, başladığı gibi de bu ikinci deyip tıkıyorum lafları ağzına. Çıt yok. Benim de iki kızım var ya hani. Hamilelikten başladı cinsiyet meselesi. Evet ikincisi erkek olsun istedim ben de ama önce hep sağlık dedim. Hamileyken cinsiyet sorana kız deyince, sanki çok talihsiz bir şeymiş gibi olsun Allah öyle vermiş demeye başlıyorlar. Hala öyle. İlkinde de yaşardım aynı sorunu, üzerinde pembe mont olduğu halde erkek mi diye sorarlardı. Bu kızım için de aynı erkeğe benziyor peşi erkek diyorlar. Millet alim olmuş haberimiz yok.

Millette kabahat senin cocugunu ne diye severler ne diye dusunurler. Hepsi haksiz vallahi yasli basli amcadan tut markette bebegine tatli diyen ablaya kadar hatali. Yuzunuzu bilmem ama kalbiniz gercekten cirkin. Zaten sizin boyle kisiliginiz oldugunu bilse sizin cocuklarinizida sevmez millet. Yazik ya Allah cocuklarinizi size bagislasinda yani bu kadar daralmayin buyutmeyin bir sizin cocuklariniz yok. Millet altin gibi cocuklar doguruyor

Sağımı solumu yırtacak kıvama geliyordum bende. Şimdi 2. doğunca yine başlayacak, resmen fragman izlettiniz bana. “Ya sen kimsin, senin ne haddine bana akıl vermek? Sana soran mı oldu? Git doğur kendin bak” diye böyle dolu dolu bağırmak istiyor insan. Ama olmuyor işte..

Sussan olmuyor, sustursan olmaz. “Evet teyzecim obez seviyorum ben:))), evet teyzemin çocuğumu aç bırakıyorum :))” tipi şeylerle sinir edin sizde. :))) hep bu modda.

bizimde öyle olmayacağımızı nereden biliyorsunuz
insan yaş ilerledikçe huy davranış değiştiriyor
birzamanlar eleştirdiklerimizin yerini alıyoruz
geçende komşumun evine uğradım çocuk yalın ayak orada burada geziyor
dayanamadım üşüyecek giydirsene şunun ayağına nir çorap dedim
sonra eskiler geldi aklıma
şaşırdım kendime

Ne alaka? Kizin kişiliğinden girmişsin milletin doğurduğu cocugun elementinden çıkmışsın ....insan bazen hiç tanımadığı ve bir daha karsilasmayacagi kisilere bebeğinin kasının gözünün aslinda kocasına mi yoksa ebesine mi benzediğini yarım saat anlatmak istemiyor...fikrine onem vermediği kisilerin dinlemek istemediği ogutlerinin zihninde boşuna yer kaplamasını istemiyor...bu insanı kötü kalpli mi yapar?

Yok benimkiler kesinlikle bana benzemiyor. Hatta oğlum dedesine benziyormuş. O derece bana benzetmezler çocukları eşimin tarafı.
Halası kızımın ona benzediğini iddia ediyor falan.
Benzesin benzemesin onlara ne ki anasi belli babasi belli ne alaka yani bu kadar soz konusu oluyor bu durumlar bilmiyorum tombisi op yerime oglumla ayni ayda dogmuslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…