Toplu konutta yaşama adabı

Brahma90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
1.486
6.479
158
Merhabalar hanımlar, sinir krizi geçirmemek için yazıyorum iç dökme gibi. Uzun olacak kusura bakmayın.
Bu yazıyı açma sebebim onlarca kez tatlı dille, sert dille her türlü uyarmama rağmen hala mağarada yaşar gibi davranan komşularıma gidip ağzıma geleni sayamayacak olmam.
Biz de çocuk olduk, evde koşsak, oyuncakları yere vursak ya da top oynamaya kalksak annemiz kızım yavaş alt kat rahatsız olur derdi. Görgülü medeni insan olmak bunu gerektirir. Ama benim görgüsüz ve medeniyetsiz komşularım gece 1 dahil patır patır tepemde koşmakta mütemadiyen yere bir şeyler düşürüp çarpmakta ya da zaten sürekli çığlık çığlığa bağırmakta bir beis görmüyorlar. Çocuk ağlamasına hiçbir sözüm yok.Çocuktur ağlar. Ama bir çocuk (bebek değil 5-6 yasında cocuk) günde 10 defa ağlıyorsa senin cocuk yetiştirmende bir problem vardır. Ama susmayan çocuğu yeter kafamı sisirdin diye (sürekli cığlık cığlığa konustugu için ses evin icinde) apartmana atıp kapıyı kapatan bir ruh hastası. çocuk 15 dakika durmadan ağladığı için tüm apartmanda sesi yankılanıyor. En son çıkıp bağırdım yeter dağdan mı indiniz diye kadın cocuguna bak beni rezil ettin dedi içeri aldı. Yemin ederim artık polis sosyal hizmetler neyse arayacağım sonra suçlu yine ben olacagım. Aynı metrekare ev 3 saatte bir elektrik süpürgesi bitmez mi? Biz 20 dkda yapıyoruz. Kaba motor becerilerin yok mu neden süpürgeyi sürekli bi yerlere vuruyorsun süpürürken? Neden sürekli sizin evde elinizden bi şey düşüp yuvarlanıyor kolun bacagın mı tutmuyor? Sen benim başıma bela mısın? Hayatta beddua etmeyen bir insandım bunlara her gün beddua ediyorum. İnşallah kızın oğlun üniversite kpss ne sınava hazırlanırsa üst katınıza 8 çocuklu bir aile tasınır diyorum.
Neyse kardeşlerim sizden ricam şu, benim medeniyetsiz komşum da belki okuyordur. İnsanlar yorgun olur, hasta olur, insanların sınavı olur. Ya da hepsini geçtim insanlar huzur ister. Apartmanda yaşıyorsanız biraz dikkat edin bunlara. Herkesin cocuğu ağlar, oyun oynar, herkesin misafiri gelir. Hoşgörülü olunur böyle durumda. Ama Kimse HER ALLAHIN GÜNÜ GÜNÜN 20 SAATİ sizin gürültünüzü, sürekli yere bi şeyler düşürmenizi, çocuğunuzu düzgün yetiştiremediğiniz için evde terör estirmesini, apartman boşluğunda çığlık atmasını ya da nedense evde sürekli bağırarak konusmanızı çekmek zorunda değil. Siz saygılı olmak medeni olmak zorundasınız! Allah biliyor herkesin hayatta zor dönemleri olur kimse kimsenin hayatını çekilmez hale getirmemeli.

Son düzenleme:
3 saat elektrikli süpürgesi çalışıyor , sürekli bir şeyler yere düşüyorsa çocuk yapıyordur
Çok zor ama gerçekten , toplu yaşama ayak uyduramayan insanlar ile bir arada yaşamak çok zor :/

Bence de öyle. Çocuk yapmak kolay. Saldım çayıra. Kendileri alışmış o kaosta yaşamaya belki duymuyordur bile gürültüyü

Dün haberlerde izledim,adam üst komşusuna gayet medeni bir şekilde gürültülerinden rahatsız olduğuna dair bir mesaj atıyor ama onlar 3 kişi gelip adamın evini basıp adamı dövüyorlar...yani artık bu komşu sorunlarında birebir muhattap olunması taraftarı değilim açıkçası.Polis,zabıta vs. onlara bildirilmesi taraftarıyım

Sonuna kadar haklısın. Ben de bir sebepten dolayı bir süre apartmanda yaşamak zorundayım ve şimdiden müstakil evimi özledim. Ne ben başkasının gürültüsünü çekmek zorundayım ne de başkası benim çocuğumun sesini çekmek zorunda. Yalıtım desen zaten hak getire.

Bence de öyle. Çocuk yapmak kolay. Saldım çayıra. Kendileri alışmış o kaosta yaşamaya belki duymuyordur bile gürültüyü
Valla bebeğim 7 aylık hele bu aralar (sanırım dişten) çok ağlıyor . Gün 24 saat bu ölduk 72648 saat ağlıyor . Ben bile laftan sözden anlamıyor bir şekilde susturmaya çalışıyorum dikkatini dağıtıyorum . Dün komşu ile karşılaştım , kusura bakmayın duyuyor musunuz sesi dedim , olur mu öyle şey, duymuyoruz birşey dedi .
Bi kere ben kendim rahatsız oluyorum :/ milletteki bu rahatlık beni öldürecek

Vay beni polise şikayet ettin diye bile saldırabilir manyak dolu, evin babası nasıl biri hiç bilmiyorum.

Haklısınız.
Bende en üst katta oturmama rağmen alt kattakilerden rahatsızız.
Bizim evimizden bildiğiniz çıt çıkmaz evde insan varmı yok mu belli değil kıvamı yaşıyoruz.
Bebeğim var. Malum hergün evi süpürmek gerek, süpürgeyi öyle bı yapıyorum ki vura vura hiç bişey diyemiyor. Adamın matkapla geceleri bişeyler yapmasından delmesinden, eşyaları sürekli tak tuk sürükleyip çekiştirmesinden illallah dedik. Geçen asansör de karşılaştık almış eline bi elma Hart hurt yiyor. Karısı çocuğu da yanında valla gözlerimi kapadım kafamı çevirdim o kadar belliydi ki rahatsızlığım adam gene Hart hurt yemeye devam etti.

Apartmanların müteahhitlerinin sol kulağını bolca çınlatıyoruz.Bunlarla anladığı dilden (şiddete başvurmadan) konuşacaksın.

Canım benim kıyamam ona geçmiş olsun. Böyle bir durumda laf edecek birisi değilim inanın. Herkesin bebegi belli zaman huzursuz olabilir. Bir gün burada kalsanız anlayacaksınız. Üstelik ben 9 aydır burdayım. 9 aydır bu şekilde her gün sabah 7 gece 1-2 gürültü var. Çocuk da bebek değil dediğim gibi. Şımarıklığından ağlıyor. Annesiyle iletişim şekilleri bu

Canım benim kıyamam ona geçmiş olsun. Böyle bir durumda laf edecek birisi değilim inanın. Herkesin bebegi belli zaman huzursuz olabilir. Bir gün burada kalsanız anlayacaksınız. Üstelik ben 9 aydır burdayım. 9 aydır bu şekilde her gün sabah 7 gece 1-2 gürültü var. Çocuk da bebek değil dediğim gibi. Şımarıklığından ağlıyor. Annesiyle iletişim şekilleri bu

Ay bakıyım ben mi yazmışım bunu yok valla ben yazmamışım. Benim üst kattakilerin aynısı bunlar. Ben onlara martı ailesi diyorum. Çünkü çığlık atarak haberleşiyorlar. Bi de adam çocuğuyla beğ beğ beğ diye çığlık atarak oynuyor Sabah 7 buçukta koşarak ve çığlıklar eşliğinde uyanıyorlar sesleri kesilesiceler Bazen duvarları tekmeliyorum lanet olsun. Yakında cinnet getirebilirim

Bunu bir an ben yazdım sandım ya aynısı benim üst kat komşum Allah bize sabır versin ne diyebilirim ki

Yahu çok güldüm eski evimdeki üst komşu da şu şekildi, çocuk bi şey yapıyor baba bağırıyor (ses evin içinde)çocuk babası bağırdı diye ağlıyor (ses evin içinde) babası sus ağlama diye bağırıyor (ses evin içinde) e çocuk daha fazla ağlıyor (ses evin içinde) sonra çocuk susuyor. Babası bunu kovalıyor ev tepemize yıkılıyor koca adamın koşmasından sonra yakalayıp gıdıklıyor çocuk çığlık atıyor ve tabi ki ses yine evin içinde

Üstelik bizdeki Martı baba mühendismiş yarebbim

Ay valla kanayan yaramıza tuz bastın sanki Ben de evim de çok dikkatli yaşarım ,kimseyi rahatsız etmek istemem herşeyimi incelikle ,aman gürültü olmasın diye yaparım.Alt katım da bir aile var gerçekten çocuğu sürekli ama sürekli ağlıyor ,iletişim kurma şekli ağlama.karı koca bağırarak konuşurlar yapıları öyleymiş .. Ne konuşurlarsa duyuluyor ,kapılar son hız kapatılır ,eğer apartmanın içimdeyse de bağıra çağıra çıkılır evden,bina önünden uzaklaşana kadar sesleri gelir .. Bi apartman duyar. Çok rahatlar .. üst katım ayrı manyak temizlik hastası 3 saat süpürge çalışır sabahın 8,30 -9 u onun sesine uyanırım ,sürekli ama sürekli bişeyler silkeler ..alt kat rahatsız olur mu diye umrunda olmaz ,bilerek en üst katı aldı ki rahat silkelesin ama kendinin üstünde biri olsa asla izin vermez .. Topuklı terlikle dolaşır küt küt duyulur yaz kış ,saat geç mi erken mi demeden sürekli delici bi alet çalışır ..Benim evde olup olmadığım bile belli olmaz ,eşim bile gürültüye duyarlı olmamasına rağmen asla anlam veremez bu kadar nezaketsizliğe .. Gerçekten apartman hayatı çok çok zor Allah herkese naif hayırlı düşünceli komşu versin ..

Ben böyle bir üst komşuyaa uyarmaya cıktıgımda napalım bu havada parka mı götürecegiz tabi evde koşacak dedi. Ölür müsün öldürür müsün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…