Toplu taşımada yer verme olayı

xkadarbilinmeyen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.085
5.775
158
Istanbul'da yaşayan herkes iş saatlerinde toplu taşımaların yoğunluğu bilir. Buna rağmen yaşlılar o saatte ısrarla otobüse binmekte ve yer vermenizi beklerler. Artık yer vermemeye karar verdim. Zaten sabahın köründe kalkmısım. Aksamın bir saati dönüyorum. Bir de insanın gözünün içine bakıyorlar. O saate oturmak isteyen, evinde otursun bir zahmet.

Bir de bunu saygı olarak nitelendiriyorlar. Bir insanın hasta olabilmesinin yaşıyla alakası olmadığını anlayamıyorlar. Yer vermeyince de bu yeni nesil şöyle böyle diye söylenmeye başlıyorlar. Siz genclerden fazla yaşadınız diye ne kimse size yer vermek zorunda, ne de saygı duymak zorunda. Kusura bakmayacaklar.

Ben hastalara hamilelere çocuklu olanlara yer veririm.
Amaa yer isteyen veya söylenen yaşlıların kendi kızları torunları olsa onlarada yer ver şu yaşlıya diyecekler mi?
Ki bunun tacizcisi sapığı varken.Bide şu da var genç erkekler dururken kadınlardan yer isteyenler var bunlarada ayrıca gıcık oluyorum

Bi kez daha acilmisti bu konu yine ayni cevabim net kimseye yer vermiyorum saygi tamam ama ayakta oluncada yaslanan pis heriflerimi ararsin dokunmaya calisan manyaklarimi ararsin tacize ugradigim icin bi kac kez asla yer vermiyorum kimseye.kusura bakmasinlar kendimide düsünmek zorundayim..

Bizim pazarda bi dede var bildigin dede ve hala calısıyor aksam altıya kadar
Sanmıyorum ki arabası olsun gelsin ona binsin
Keza kendi dedemde dede gibi durmaya basladıgında bile hala calısıyordu onunda arabası yoktu
İş saatlerinde dediginiz belki calısmıslardır gezmeden gelmiyor olabilirler

Sacında fönü ellerinde ojesi dudagında ruju olan teyzelere acıkcası bende pek acımıyorum ama yaslı var yaslı var

Istanbul'da yaşayan herkes iş saatlerinde toplu taşımaların yoğunluğu bilir. Buna rağmen yaşlılar o saatte ısrarla otobüse binmekte ve yer vermenizi beklerler. Artık yer vermemeye karar verdim. Zaten sabahın köründe kalkmısım. Aksamın bir saati dönüyorum. Bir de insanın gözünün içine bakıyorlar. O saate oturmak isteyen, evinde otursun bir zahmet.

Bir de bunu saygı olarak nitelendiriyorlar. Bir insanın hasta olabilmesinin yaşıyla alakası olmadığını anlayamıyorlar. Yer vermeyince de bu yeni nesil şöyle böyle diye söylenmeye başlıyorlar. Siz genclerden fazla yaşadınız diye ne kimse size yer vermek zorunda, ne de saygı duymak zorunda. Kusura bakmayacaklar.

Siz de o zaman yaşlandığınızda, toplu taşıma kullanmanız gerektiğinde, size de yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.
Nereden biliyorsunuz ki bu yaşlı kişinin bilerek ve isteyerek iş saatine eve dönüşünü veya bir yere gidişini denk getirdiğini?
Mesela benim kayınvalidem 65 yaşında, kayınpederim 70 yaşında.
Bana gelmeleri gerektiği zamanlarda toplu taşıma ile geliyorlar ve ani bir işim çıkıyor çocuklara göz-kulak olmak için geliyorlar.
Diyelim ki senin gibi şahsına münhasır birisi denk geldi yer verilmiyor.
Kayınvalidem omuriliğinden ciddi bir ameliyat geçirmiş bir kadın, kayınpederim 3 kere kalp krizi geçirdi, kalbinde 3 stent var.
Görüntü olarak elden ayaktan düşük değiller, alınlarında da bu sağlık bilgileri yazmıyor malesef.
Zaten durumları olsa, taksiye biner gelirler bana veya o an biz müsait olsak onları alırız evinden.
Ancak, malesef toplu taşıma ile geliyorlar.

Diyeceğim o ki, sizin de engeliniz veya herhangi bir sebepten dolayı alnınızda yazmayan bir durumdan ve dışardan fiziki açıdan belli olmayan bir durumunuz olduğunda yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.

Bugün bunu böyle yazıp, ardından kendinizde "ne olacak bu gençliğin, bu neslin durumu" demeyin emi!

Yaş benim için saygı kriteri değildir.
Bir insanın benden 30 sene fazla yaşamış olması onu benden kıymetli yapmıyor ,ne yaşlılar tanıyorum asalak gibi yaşayan hayatında hiçbir hayırlı iş yapmamış ama yaşından ötürü hürmet bekleyen...
Sadece engelli ve hamilelere yer veririm ki bu da insan olmanın erdemi diye düşünüyorum.
Ötesi beni ilgilendirmez.

Altın gününe gidip kekleri poğaçaları hüpletip sonra da dizlerim tutmuyor olayı bende işlemiyor.

Karnım burnumda metroya biniyorum, çoğunlukla bana da kimse yer vermiyor. =)) Bir tarafım şu göbeği gözlerine sok diyor, diğer yanım da amaaaan kimsenin vereceği yere muhtaç değilim, yürüyerek metroya gelebildiysem, bir kaç durak ayakta da gidebilirim, boş ver diyor. İkinci sesi dinliyorum. :KK53:

Yaşlılara yer veririm ama ya. Böyle şimdi tonton nineler, amcalar biniyor, iki büklüm olmuşlar yaşlılıktan. Oturamam onlar ayakta sallanırken, vallahi hastalıktan kırılsam, yine yer veriyorum o zaman. Ama benden daha dinç görünen bir insana sırf yaşı büyük diye de yer veremem, kusura bakmasınlar.

Ben bir kere yorunluktan ölmüşüm sınav haftası 4 günde toplam 6 saat uyumamışım saç baş dökük makyaj yapmaya halim yok eve gidip ertesi günün finallerine çalışayım diye düşünen bir yaşayan ölü modundayım otobüste beli bükük gözünün feri gitmiş yaşlı bir dayının haline acıdım yer verdim. Sonraki durakta büyük göğüslü derin dekolteli at gibi sarışın bir hatun bindi. Dayı 20 yaş gençleşti beli falan doğruldu gözüne yüzüne can geldi gel gızım otur diye benim yerimi verdi. Başında dikildi sonrasında valla kıza baktıkça gençleşti.

Otobüste kalkıp yer vermem için gözümün içine taciz edercesine bakan altın gününden dönmüş y.lloz teyzelerden sonra yaşlı dayılara da yer vermeme kararı aldım. Çok yorgun bitkin görünen birisiyse 15 yaşında da olsa kalkar yer veririm. Kampüsten bindiğim metronun sonraki durağı hastane. 24 saat nöbetten çıkan 20 yaşındaki bir stajyer 60 yaşında çarşı pazar gezen benden zıpır bir teyzeye dayıya göre çok daha fazla hak ediyordur o anda oturmayı. Sırf yaşlı diye öncelik tanımam.

Siz de o zaman yaşlandığınızda, toplu taşıma kullanmanız gerektiğinde, size de yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.
Nereden biliyorsunuz ki bu yaşlı kişinin bilerek ve isteyerek iş saatine eve dönüşünü veya bir yere gidişini denk getirdiğini?
Mesela benim kayınvalidem 65 yaşında, kayınpederim 70 yaşında.
Bana gelmeleri gerektiği zamanlarda toplu taşıma ile geliyorlar ve ani bir işim çıkıyor çocuklara göz-kulak olmak için geliyorlar.
Diyelim ki senin gibi şahsına münhasır birisi denk geldi yer verilmiyor.
Kayınvalidem omuriliğinden ciddi bir ameliyat geçirmiş bir kadın, kayınpederim 3 kere kalp krizi geçirdi, kalbinde 3 stent var.
Görüntü olarak elden ayaktan düşük değiller, alınlarında da bu sağlık bilgileri yazmıyor malesef.
Zaten durumları olsa, taksiye biner gelirler bana veya o an biz müsait olsak onları alırız evinden.
Ancak, malesef toplu taşıma ile geliyorlar.

Diyeceğim o ki, sizin de engeliniz veya herhangi bir sebepten dolayı alnınızda yazmayan bir durumdan ve dışardan fiziki açıdan belli olmayan bir durumunuz olduğunda yer verilmediğinde kusura bakmayacaksınız.

Bugün bunu böyle yazıp, ardından kendinizde "ne olacak bu gençliğin, bu neslin durumu" demeyin emi!
Ciddi ameliyat geçirmiş kayınvalidenizle kalbinde stent olan 65 üstü kayınpederinize çocuk baktırırken siz onları düşünüyor musunuz da insanları suçluyosunuz? Bu kadar zor durumdaysalar siz çocukları onlara bırakın benden size tavsiye

İş gidiş-çıkış saatlerinde ben de vermiyorum, azıcık düşünceli olsunlar

Dolu bi otobüste yaşlı bi amcaya yer vermek istedgmde sakın kalkma otur çok kalabalık dedi. Tacizden korumaya çalıştığı içn dediği çok barizdi. Keşke bütün yaslilarmz böyle olsa. Bence yaşlı ama otobüse kadar gayet rahat yürüyebilmis insanlar yerine genç kızlara yer verilmeli zira tacize uğrayan bizleriz yani

Ciddi ameliyat geçirmiş kayınvalidenizle kalbinde stent olan 65 üstü kayınpederinize çocuk baktırırken siz onları düşünüyor musunuz da insanları suçluyosunuz? Bu kadar zor durumdaysalar siz çocukları onlara bırakın benden size tavsiye

Bu cevabın geleceğini biliyordum ve bekliyordum.
Evet, kayınvalidem ve kayınpederim bana gelip çocuklarıma "göz kulak" oluyorlar.
Çocuklarıma bakmıyorlar, başlarında duruyorlar.
Benim zaten çocuklarımın bir bakıcısı var.
Ben de insan olarak "müşkül ve yardıma muhtaç" olduğum anlar oluyor elbetteki.

Ama tabii, yaşlı insanlara toplu taşımalarda yer verilmemeli.
Çünkü bir metrobüsün yaptığı fren, bir otobüsün yaptığı fren için gayet dayanıklılar.
Haklısınız.

Yaşlılara hamilelere yer verme hakkı vicdanla alakalı olmamalı zaten her toplu taşıma aracında onlara ayrılan yerleri zaptetmeme düsturunu edinebilsek bu çatışma biterdi herhalde. Gözümün içine bakam laf söyleyen kimseye yer vermiyorum ayakta duramayacak insanın yüzünden anlaşılıyo zaten o durumda veririm sadece bi de hamilelere o kadar. Vicdanım da aşırı rahat sizinki de rahatmış ne güzel hiç dillendirip size de yer vermeyecekler ilerde bu nasıl nesil lafı işitmeyin derim:KK24:

Back
X