- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- 208
- Konu Sahibi xkadarbilinmeyen
Kulaklıgını tak ve kimseyle goz teması kurma sevgili konu sahibesi. Hatta kapat gözlerini mis gibi. Gereksiz diyaloglardan kacınmak icin en eski ama en saglam yöntem bu.Istanbul'da yaşayan herkes iş saatlerinde toplu taşımaların yoğunluğu bilir. Buna rağmen yaşlılar o saatte ısrarla otobüse binmekte ve yer vermenizi beklerler. Artık yer vermemeye karar verdim. Zaten sabahın köründe kalkmısım. Aksamın bir saati dönüyorum. Bir de insanın gözünün içine bakıyorlar. O saate oturmak isteyen, evinde otursun bir zahmet.
Bir de bunu saygı olarak nitelendiriyorlar. Bir insanın hasta olabilmesinin yaşıyla alakası olmadığını anlayamıyorlar. Yer vermeyince de bu yeni nesil şöyle böyle diye söylenmeye başlıyorlar. Siz genclerden fazla yaşadınız diye ne kimse size yer vermek zorunda, ne de saygı duymak zorunda. Kusura bakmayacaklar.
Biri buna ragmen seninle diyalog kurmayı basarır ve soylenmeye baslarsa teyzecim/amcacım cok isterdim yer vermek ama bacagımda kas yırtıgı var benim, ayakta kalamıyorum malesef vs. de gecistir.
Ha hem haklı olup hem niye kacak oynamak zorunda kalıyorum, yalancı konumuna düsüyorum diye soracak olursanız da cevabı basit.
Burada sayfa sayfa tartısabiliriz (ki tartıstık zamanında) ama otobuste bu tartısmayı yapma sansınız olmayacak hatta konusma sansınız bile olmayacak. Karşınızdaki sizi anlamaya gayret etmeyi bırak dinlemeyecek bile. Ki emin olun siz de dinlemeyeceksiniz.
Iletisime acık bi ortam yoksa yapılacak en iyi sey iletisimden kacınmaktır. Aksi cevabımı vereyim de lafımı sokayım da ne olursa olsun a girer ki bu noktada sizin bahsettiginiz yaslı profili havada karada sizi alt eder. Gerek yok, gün icinde okulda işte bin tane olay beynimizin kıvrımlarının ırzına geciyo zaten, bi de teyze ve amcalarla birbirinizi uzmeyin.
Son düzenleme: