Toplum içinde zorlanıyorum kursu bırakmalımıyım ?

musunuz derim. Hem hakkında ne düşünmezdim,hem o ayarlar sınıf içindeki durumunu,hem de şimdi bırakırsan bir daha hiç cesaret edemeyebilirsin.
Evden çıkmadan beni arar online hazırlanma seçeneğimde varken kasmasam mı diyorum bende bilemedim

Yapmamanız gereken başlıca şey '' kaçınma davranışları''.

Bu durumdan kaçtınız online eğitim aldınız diyelim. Geçici bir rahatlama yaşayacaksınız, peki ya sonra ne olacak? Kaçamadığınız bir durumla karşı karşıya geldiğinizde ne yapacaksınız?

Bu hastalığın başlıca çözümü üzerine gitmek, kaçmamak, yüzleşmek. İlaç vs takviye bence. En başta kişinin kendisine sorumluluk düşüyor.

Bir de gereksiz zihin okumayı bırakın derim. Karşınızdaki insanın sizin hakkında ne düşündüğüne dair tahmin yürütüyor ve buna inanıyorsunuz. Yapmayın. Bunu bilemezsiniz. :KK54:

şimdi öğretmenlik yaparken nasıl bu sorunu yaşamıyorsunuz buna odaklanın

tamam çocuklar küçük onlarla sorun olmaz da bunun velisi var okul idaresi var diğer öğretmenleri var

bence sizinki sosyal fobiden öte başarısızlık duygusu mu yani işte yanlış okursam hatalı söylersem vs vs

bence sizi en iyi siz tanırsınız ne zaman tavan yaptığını ne zaman sorun hissetmediğinizi gerekirse alt alta yazın bir kağıda ve sebebini bulun

böylelikle sebep bulununca soruna odaklanıp çözmek de kolaylaşır

bir de ingilizce kursuna neden gidiyorsunuz yani amacınız ne

laf olsun diye gidiyorsanız bırakma hissi oluşması normal

KPSS düşünüyor musunuz mesela onun kursuna gittiniz mi

Ögretmen saf sanmaz. Kendim asiri cekingen bir ogrenciydim su an ogretmenim ve gayet iyi ayirt edebiliyorum. Bence bu kursu firsat olarak gor arkadaslarinla samimilestikce filan o ruh halinin ustune daha kolay gidersin. Yani ustune gitmek lazim.

Evden çıkmadan beni arar online hazırlanma seçeneğimde varken kasmasam mı diyorum bende bilemedim
Başı b
şimdi öğretmenlik yaparken nasıl bu sorunu yaşamıyorsunuz buna odaklanın

tamam çocuklar küçük onlarla sorun olmaz da bunun velisi var okul idaresi var diğer öğretmenleri var

bence sizinki sosyal fobiden öte başarısızlık duygusu mu yani işte yanlış okursam hatalı söylersem vs vs

bence sizi en iyi siz tanırsınız ne zaman tavan yaptığını ne zaman sorun hissetmediğinizi gerekirse alt alta yazın bir kağıda ve sebebini bulun

böylelikle sebep bulununca soruna odaklanıp çözmek de kolaylaşır

bir de ingilizce kursuna neden gidiyorsunuz yani amacınız ne

laf olsun diye gidiyorsanız bırakma hissi oluşması normal

KPSS düşünüyor musunuz mesela onun kursuna gittiniz mi
akademisyenlik için

Yabancı dil beni de zorlamıştı.
Sosyal fobim yok. Ama aksan komik geliyordu.

Sesli kitap okuyun.
diyalog yazın
Dizi izleyin
BBC nin sesli makaleleri oluyordu sanırım, onları dinleyin.

bir de hata yapmaktan korkmayın.
Anadiliniz degil, zamanla öğreneceksiniz.
Hazır size sıranın bolca geldiği bir kurs buldunuz, değerlendirin :)

Öğretmenmişsiniz sosyal fobiniz olduğunu düşünmüyorum o yüzden. Biz millet olarak İngilizce konuşurken çok kasılıyoruz ve yine kasılan biz değiliz gibi herkesin aksanıyla dalga geçiyoruz 🤦🏻‍♀️Halbuki dünyada ana dili İngilizce olmayan pek çok kişi aksanlı konuşur zaten. Bu bence ayrıca zorluyor sizi. Bi de çekingen bi yapınız varsa e yeni de ortam ondan zorlanıyorsunuzdur. Sakın bırakmayın. Sınıf az kişiymiş zaten zamanla kesinlikle geçer bu durumunuz. Kendinizi zorlayın parçaları önceden okuyup gidin. Kurs sonuna doğru alışmış olacaksınız emin olun.

Bence üstüne gitmelisin. Yabancı dil bilmek zaten özgüveni de beraberinde getirir. Konuştukça açılırsın. Ben vazgeçme derim. Online aynı etkiyi göstermez.

Bende topluluğa eğitim veren bir meslekteyim. Ve her defasında bunu pik yapmış şekilde yaşarım. Bir kaç ay evvel bir kaza nedeniyle çarpıntı atakları yaşayınca dr bir ilaç verdi.. o ilacı kullandığımda sahnede eğitim vermeyi bırak show yaptığımı gördüm kendime inanamadım. Kürsüye saklanan ben kürsüye gelmedim bile tüm sahneyi ve bedenimi kullanarak sesimi yüksek tonda ve kendinden emin tutarak eğitim verdim.. Meğer bu ilaç bu şekilde sosyal fobi yaşayan pek çok insan tarafından bu amaçlada kullanılıyormuş.. Hayatımın en güzel eğitim günüydü:)
Nedir bu ilacın adı söyleyebilir misiniz

Bir gün bu sosyal fobi bitecek
Geriye dönüp baktığınızda ah bu fırsatları nasıl kaçırdım dememek için sabredin

Arkadaş edinmeye çalışın
Öncesinde alacaginiz dersi çalışın.
Hocanıza soru sormaktan korkmayın
Hatta hocanızla tek başınıza konuşup bu fobinizden bahsedin.
Öğretmen sonuçta dalga geçecek halı yok.
Kaldı ki bu dalga geçilecek bir şey de değil
Gülerek sosyal fobim var heyecandan sorduğunuzu da unutuyorum hocam deyip konuya girin mesela. Sonra soracağınız konu varmış gibi bir iki şey sorun
Hem hocayla samimiyet kurmuş olursunuz hem de siz rahat edersiniz

Kesinlikle pes etmeyin, özellikle de akademik bir kariyer düşünüyorsanız toplum önünde ingilizce konuşmaya alışmanız lazım.

Sınıftaki herkesin amacı sonuçta dil öğrenmek ve kendilerini geliştirmek, kendinizi bu şekilde telkin edebilirsiniz belki.

Bir de ben hiç kullanmadım ama anadili yabancı olan insanlarla görüntülü konuşma programı var baya ünlü, onunla da telaffuz becerinizi geliştirebilirsiniz.

Hayir sakin kursu birakma.ben de goz muayenemde sagimi solumu sasirmistim😁doktor sakinlestirmisti beni.oluyor bunlar normal seyler.ustune git asla cekinme.zaten boyle boyle asiliyor👍🏻

İngilizce kursunda bana da aynısı olmuştu. Rezil olmaktan korkuyordum. Halbuki herkes aynı niye çekiniyorsam.

Burada başka arkadaşlar da yazmışlar. Gitmeden önce pratik yapın, konulara göz gezdirin. Kimseden çekinmenize gerek yok, pat pat konuşun. Yanlış olsa ne olacak? Herkes bilmediğini için, öğrenmek için gidiyor zaten. Kraliyet ailesine sunum yapmıyoruz orada :)

Son olarak şu düşüncemi de söylemek istiyorum. Bence kalabalık sınıflı kurslar grammer öğrenmek için iyi olabilir ama konuşma yetisi kattığını pek düşünmüyorum. Yani en azından benim kursum çok yetersiz kalmıştı bu konuda. Herkes sırayla bir şeyler okuyor, örnek cümle kuruyordu. Birkaç kez de sunum yaptık bitti gitti. Kursta grammerı, belli başlı kalıpları öğrendim, notlarımı hala kullanıyorum ama dinleme, okuma, konuşma konusunda kendi çabamla daha fazlasını yaptım. Hala da devam ediyorum.

Katılıyorum, udemy diye bir site var, isterseniz oradaki ingilizce kurslarına katılabilirsiniz az bir ücrete. İngilizce kurslarına halk eğitimde ben de katıldım fakat yetersiz. Hocanın sadece ingimizce konuşması gerekiyor, o da olmuyor maalesef. Yani bi nevi sana yol gösteriyor o kadar.

Benimde dilim bir türlü dönmüyor.. Çok ta fifi isteyenler istediğini desin zannetsin çok da önemli değil.

Ben online eğitim alıyorum birebir çalıştığım yer ayarlıyor yabancı hoca.

Geçen gun patronumda benim seansıma gelmek istedi. O gelene kadar konuşan ben, o gelince bi hi bile diyemedim.

Tamamen kendine güven ve pratikle alakalı. Eğer zamanla geçmiyor ilerleme kaydedemiyorsaniz bir süre birebir eğitim alın. Kendinize güvenmeye başlayınca kalabalık yerde konuşun.

Back
X