Toplum içinde

depresifbirinsan

La la lalaaaaalaaaaa bir şarkı söyle 🎶
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
597
464
23
İyi akşamlar herkese:KK45:
bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.

bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.

Niye çocuk akranlarıyla eğlenirken milyon kere uyarıp, yanınıza çekiyorsunuz? Kapalı alanda kafede sorun çıkarsa çocuklar zaten garsonlar ya da müşteriler gelir uyarırdı. Kimse uyarmadan böyle sürekli uyarmanız çocuğu rahatsız eder, arkadaşlarıyla rahat edemez.

O kadar sesin içinde çocuk sizi de dinlemez ki. Her dk uyarmak zorunda kalırsınız bu da çocuğu etkiler. Rahatsız oluyorsanuz bu tarz yerlere gitmeyin. Çünkü çocuğunuza dur demeniz anlamsız.

Biz kuzenler bir araya geldiğimizde böyle oluyor hangi çocuğa sus yapma diyeceksin var 10 çocuk. Kudurabildikleri kadar kuduruyorlar. Ama bu zamana kadar hiç zarar verdiklerini görmedim

Niye çocuk akranlarıyla eğlenirken milyon kere uyarıp, yanınıza çekiyorsunuz? Kapalı alanda kafede sorun çıkarsa çocuklar zaten garsonlar ya da müşteriler gelir uyarırdı. Kimse uyarmadan böyle sürekli uyarmanız çocuğu rahatsız eder, arkadaşlarıyla rahat edemez.
Edemedi de zaten. Garsonlar uyarıyor ki yan masada rahatsız olduğunu söyledi.

O kadar sesin içinde çocuk sizi de dinlemez ki. Her dk uyarmak zorunda kalırsınız bu da çocuğu etkiler. Rahatsız oluyorsanuz bu tarz yerlere gitmeyin. Çünkü çocuğunuza dur demeniz anlamsız.

Biz kuzenler bir araya geldiğimizde böyle oluyor hangi çocuğa sus yapma diyeceksin var 10 çocuk. Kudurabildikleri kadar kuduruyorlar. Ama bu zamana kadar hiç zarar verdiklerini görmedim
Bilemedim ya ilk kez kapalı alanda bu kadar çocukla buluştuk. Daha önce hep açık havada bulusuyorduk veya daha az kişi kapalı alanda.
Ay kudurmak hafif kalır resmen cafe hava uçtu.

Ben çocukları bu kadar uyarıp baskılamayı doğru bulmuyorum. Diğer çocuklar özgüvenli, rahat bir şekilde büyürken siz böyle tedirgin, kontrolcü yaklaştıkça çocuğunuz gelecekte özgüvensiz, anksiyeteli ve dışa bağımlı bir birey olur. Çünkü normalde de her konuda bu kadar tedirgin olduğunuzu varsayıyorum.

Çocuklar rahat bırakılmalı bence arada bir coşsunlar, bağırsınlar, eğlensinler ne olmuş? Evde kural, okulda kural, kurslarda kural. Cafede, parkta bari rahat etsinler.

Bilemedim ya ilk kez kapalı alanda bu kadar çocukla buluştuk. Daha önce hep açık havada bulusuyorduk veya daha az kişi kapalı alanda.
Ay kudurmak hafif kalır resmen cafe hava uçtu.
Çocuk olan yerde öyle. Kahvaltıya gittiğimiz mekanda genelde doğum günü yapıyorlar.çocukşar cafenini içinde koşturup duruyorlar mesela beni hiç rahatsız etmiyor. Çocuk bu. Koşacağı sırada 10 yıl sonra yürümek bile istemiyorlar

Ben çocukları bu kadar uyarıp baskılamayı doğru bulmuyorum. Diğer çocuklar özgüvenli, rahat bir şekilde büyürken siz böyle tedirgin, kontrolcü yaklaştıkça çocuğunuz gelecekte özgüvensiz, anksiyeteli ve dışa bağımlı bir birey olur. Çünkü normalde de her konuda bu kadar tedirgin olduğunuzu varsayıyorum.

Çocuklar rahat bırakılmalı bence arada bir coşsunlar, bağırsınlar, eğlensinler ne olmuş? Evde kural, okulda kural, kurslarda kural. Cafede, parkta bari rahat etsinler.

Cafe cidden kosturacak yer mi? Park oyun alani neyise ama millet oraya elalemin cocuklarinin bagirmasini dinlemek icin de gitmiyor. Cocuklari bastirmayalim, ama asosyal da yetistirmeyelim

Ben cafe, restoran tarzı yerlerde çocuklarla uzun süre oturmam. Yemek yiyeceksek yer kalkarız, bekleme süresinde de onları oyalanmak başka şeyler bulmaya çalışırız. Arkadaşlarımla biraz sohbet,muhabbet için biraraya geldiysek çocuklar olmaz yanımızda. Rahat edemem öbür türlü. Çocukların koşup,oynayacağı yerlerin oralar olmadığını düşünüyorum.

Cafe cidden kosturacak yer mi? Park oyun alani neyise ama millet oraya elalemin cocuklarinin bagirmasini dinlemek icin de gitmiyor. Cocuklari bastirmayalim, ama asosyal da yetistirmeyelim
Şöyle düşünüyorum, o kadar çocuğu cafede biraraya getiren kişiler anneleri. Çocuklar da doğaları gereği oyun oynayıp coşmak istiyolar hele ki grup halindelerse. Yetişkin insanların önceden bu rahatsızlığı tahmin edip getirmemeleri gerekirdi. Kendilerinin bunu göze alıp sonra çocuğu suçlar gibi “yapma, etme, otur” gibi baskılamalar yapmasını çok yanlış buluyorum. Çocuk durduk yere kendini suçlu hissedip özgüvenini düşürüyor. Hele ki olayda sadece tek bir çocuk baskılanmış. Daha da kötü bir durum. Diğer anneler çocuklarına bir şey demezken tek bir çocuk uyarılar almış.

Ben de sizin gibi kızımı uyarırdım üzerine sıcak içecek dökülme ihtimali için özellikle. Ve gerçekten diğer müşterileri de düşünürdüm aynı sizin gibi. İşte bu aşırı duyarlı olmak bizi böyle diken üstünde oturtuyor. Çocuk oyun alanı bulunan kafeleri tercih ederseniz belki daha rahat olur sizin için. Çünkü oraya bir çay kahve içip vakit geçirmek isteyen insanlar çok fazla koşturan bağırıp duran çocukları dinlemek zorunda değil. Ben belki empati kurup sakin karşılayabilirim ama herkes böyle karşılamayabilir onlara da saygı duymak gerekir.
Ben yan/arka masalarda bangır bangır story izleyenlerden bile rahatsız oluyorum bilmiyorum yazılı olmayan toplum kuralları görgü kuralları vardır bana göre.
O bir çocuk olduğu için diğer çocuklarla oynaması koşturması çok doğal ama sizin tedirginliğiniz de doğal geldi bana, muhtemelen ben de erken kalkardım zaptedemediğim için.

Kızım daha çok küçük ama ben de sizin gibi davranirdim sanırım.Ozgurluklerini yaşasınlar , özgüvenli olsunlar diye sınırlarını bilmeyen insanlar yetişiyor.
Cafeye oturmaya gelen biri olsam kalkar,hesabı öder , şikayetimi söyler giderim.Ama sizin yerinizde olsam o kadar çocukla ,çocuklar için oyun alanı olan bir yerde otururum.
Tabi iş başa gelince ne olur bilemiyorum.Bazi şeyler yaşanmadan bilinmiyor.

Çocuk parkı olan bir yerse çok fazla uyarmam. Ki diğerleri hiç uyarmamış, 7 bebenin bir tanesi koşmasa ne olacak😀 oyun parkı olmayan bir yere de çocukları götürmüyorum genelde.

Geçenlerde bir yere kahvaltıya gitmiştik, bahsettiğiniz durumun aynısı vardı. 3-4 çocuk vardı anneleriyle, çocuklar çığlık kıyamet koşturuyor servis yapan garsonları da riske sokuyorlar, adamlar koca koca tepsiler taşıyorlar çay kahve getirip götürüyorlar, çocukların annelerinin umrunda bile değildi oturmuşlar çay-kahve sohbetin dibine vuruyorlardı. Yaşlarıda öyle aman aman küçük çocuklar değildi.
Bizde rahatsız olduk çünkü oraya tek izinli günümüzde kahvaltı etmeye arkadaşlarımızla sohbet etmeye gitmiştik ama resmen başımız ağrıdı. Ağlayan, bir şey için inatlaşıp tutturan çocuklardan asla rahatsız olmam hele bir de aileleri mahçup olunca üzülürüm, ama böyle umursamaz ebeveynler gerçekten insanın canını sıkıyor. Uyarmaya kalksan alacağın tepki “Ama onlar daha çocuk tabi koşacak oynayacak enerjisini atacak napalım.” oluyor genelde. O zaman çocuklar için bir sürü aktiviteler olan oyun alanlarına götürebilirler çocuklarını.

Baştan giderken uyarınızı yaparsınız.
Sonrasında bir sorun(kavga vs..)görürseniz müdahil olursunuz birbirlerine zarar vermemeleri adına.
Ancak zaten o kadar çocuk oyun parkında iken sürekli çağırmak çocuğun özgüvenini zedeler. Bu sefer yaptığınız tavrın yanlış olduğunu farketmişsiniz ki içinizde bir sıkıntı oluşmuş. Bence bu da olumlu bir aşama.

O kadar çocuğun içinde uyardığınız zaman sanmıyorum sizin çocuğunuz kenara geçmemiştir ama en azından çabalamışınız. Ben olsam sizin gibi yapar ve erken kalkardım. Sorun sizde değil diğer ebeveynlerde.
Nefret ediyorum böyle kendi rahatı için çocukların milleti rahatsız etmesine müsaade eden anne babalardan.

Eşli, çocuklu arkadaşlarla biraraya geleceksek, oyun alanı olan,yanında park olan yerler tercih ederiz yine. Öyle çocuklar ortada koştursun ben keyfime bakayım,hıc yapacağım bir şey değildir.
Öyle ortama gittiyse kendi çocuğuna da dur diyemez. Çocuk bu diğerlerini görünce koşmak isteyecek. Mantıklı olan senin dediğin

Back
X