Toplum içinde

Öyle ortama gittiyse kendi çocuğuna da dur diyemez. Çocuk bu diğerlerini görünce koşmak isteyecek. Mantıklı olan senin dediğin
Diğer çocuklar koşturup oynarken kendi çocuğuma aman otur,dur demek yerine konu sahibi gibi erkenden kalkardim sanırım. Cocuk alanları olan yerde bile gözün, kulağın yine orada oluyor. Öyle oturduğun yerden kalkmadan çocukların istediklerini yapma evresini bilmiyorum hiç.

Geçenlerde bir yere kahvaltıya gitmiştik, bahsettiğiniz durumun aynısı vardı. 3-4 çocuk vardı anneleriyle, çocuklar çığlık kıyamet koşturuyor servis yapan garsonları da riske sokuyorlar, adamlar koca koca tepsiler taşıyorlar çay kahve getirip götürüyorlar, çocukların annelerinin umrunda bile değildi oturmuşlar çay-kahve sohbetin dibine vuruyorlardı. Yaşlarıda öyle aman aman küçük çocuklar değildi.
Bizde rahatsız olduk çünkü oraya tek izinli günümüzde kahvaltı etmeye arkadaşlarımızla sohbet etmeye gitmiştik ama resmen başımız ağrıdı. Ağlayan, bir şey için inatlaşıp tutturan çocuklardan asla rahatsız olmam hele bir de aileleri mahçup olunca üzülürüm, ama böyle umursamaz ebeveynler gerçekten insanın canını sıkıyor. Uyarmaya kalksan alacağın tepki “Ama onlar daha çocuk tabi koşacak oynayacak enerjisini atacak napalım.” oluyor genelde. O zaman çocuklar için bir sürü aktiviteler olan oyun alanlarına götürebilirler çocuklarını.
İşte tam biz o masaydik bugün. Söylem ve düşüncelerinize haklisiniz. Biz mekanı yanlış seçtik benim de boş anima denk geldi bilemedim. :olamaz: daha dogrusu arkadaşlarımın bu kadar rahat olacağını bilemedim:KK12:o_O:KK53:

İyi akşamlar herkese:KK45:
bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.
Çocuğu ortama uygun buyutmek gerekir. Kafe oyun alani degil. Siz dogru olani yapmişsiniz. Sonuçta oraya insanlar arkadaslariyla sohbet etmeye, kafa dinlemeye, belki gunun stresini atmaya çalişiyorlar. Elalemin çocugunun gurultusunu cekmek zorunda degiller

Cafe cidden kosturacak yer mi? Park oyun alani neyise ama millet oraya elalemin cocuklarinin bagirmasini dinlemek icin de gitmiyor. Cocuklari bastirmayalim, ama asosyal da yetistirmeyelim
Kesinlikleee katılıyorum. Çocuktur yapar,laf dinlemez olayına katılmıyorum. Hadi onlar çocuk anlamıyor diyelim anne,babalar düşünecek o zaman. Kimse başkasının çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil ki. Dediğiniz gibi parka götürsün,oyun alanına götürsün orda çocuklar istedikleri kadar bağırsın. Kimse bir şey diyemez mesela.

Diğer çocuklar koşturup oynarken kendi çocuğuma aman otur,dur demek yerine konu sahibi gibi erkenden kalkardim sanırım. Cocuk alanları olan yerde bile gözün, kulağın yine orada oluyor. Öyle oturduğun yerden kalkmadan çocukların istediklerini yapma evresini bilmiyorum hiç.
Ben de öğrenemedim. İnanın arkadaşlarımın rahatlığında kendimi içten içten sorguladım. Kimseye de bir şey soylenilmiyor saman alevi gibi insanlar olduk.

Baştan giderken uyarınızı yaparsınız.
Sonrasında bir sorun(kavga vs..)görürseniz müdahil olursunuz birbirlerine zarar vermemeleri adına.
Ancak zaten o kadar çocuk oyun parkında iken sürekli çağırmak çocuğun özgüvenini zedeler. Bu sefer yaptığınız tavrın yanlış olduğunu farketmişsiniz ki içinizde bir sıkıntı oluşmuş. Bence bu da olumlu bir aşama.
Oyun parkı yok. Cafenin içerisinde bu yaşananlar.

Ben böyle yetiştirildiğim için canlı kanlı bir örneğim mesela. Ülkedeki yaşıtım %90 insan her ortamda rahattır, sesli sesli sakız çiğner video açar izler, insanların düşüncelerini asla kafaya takmaz, fikrini rahatça ifade eder. Bende ise aile tutumundan kaynaklı “aman insanları rahatsız etmeyeyim aman saygısız demesinler” kasıntılılığı vardır. Tabii son zamanlarda ben de biraz salmaya başladım, baktım herkes keyfine bakıyor herkes kendini düşünüyor bir ben enayiyim. Bilemiyorum doluyum kısaca aileme o yönden…
Yaşıtlarınızın yaptığı da doğru bir davranış değil ki.

Ben böyle yetiştirildiğim için canlı kanlı bir örneğim mesela. Ülkedeki yaşıtım %90 insan her ortamda rahattır, sesli sesli sakız çiğner video açar izler, insanların düşüncelerini asla kafaya takmaz, fikrini rahatça ifade eder. Bende ise aile tutumundan kaynaklı “aman insanları rahatsız etmeyeyim aman saygısız demesinler” kasıntılılığı vardır. Tabii son zamanlarda ben de biraz salmaya başladım, baktım herkes keyfine bakıyor herkes kendini düşünüyor bir ben enayiyim. Bilemiyorum doluyum kısaca aileme o yönden…
Peki siz etrafinizi normal mi tanimliyorsunuz. Bence etraginizdakiler anormal. Sesli sakız çiğnemek video izlemek bir baskasinin özgürlüğünü kısıtlamak. Baskilanmak bence de yanlış ama rahatlığın fazlasıda yanlış.

Çocuğu ortama uygun buyutmek gerekir. Kafe oyun alani degil. Siz dogru olani yapmişsiniz. Sonuçta oraya insanlar arkadaslariyla sohbet etmeye, kafa dinlemeye, belki gunun stresini atmaya çalişiyorlar. Elalemin çocugunun gurultusunu cekmek zorunda degiller
Kesinlikle. Benim çocuğum olmasına rağmen zaman zaman başbaşa arkadaş sohbetimizde bir başkasının çocuğu benim beynimi yakıyor. Olmamalı kimsenin özgürlüğüne balta vurulmamali.

İki tane çocuğum var , milyon kere cocuk buluşması yaptık ama hiçbirinde normal cafeye girmedik, bunun için cocuk cafeleri var oyun alanı olan
Eğer normal bir cafede böyle bir şey yasasaydim o anneleri yerin dibine sokardım çok net söylüyorum
Bizim toplumumuz gerçekten çok tuhaf , otele tatile gider kurallara uyan restoranda bagrismadan yemek yiyen Avrupalıların çocuklarına hayran olurlar ama kendi çocuklarına görgü kuralı, toplum içinde nasıl yaşanır anlatmaz öğretmezler

Kimse ozguvenli cocuk yetiştiriyoruz demesin , ozguven böyle birsey değil, saygısızlık, başka insanlara zarar vermek ozguvenli olmak değildir, çocuklar rahat rahat oynasın ama bunun için tonlarca mekan var , bu mekanlarda oynasin

bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.
Böyle kalabalık çocuk grubuyla bir yere gideceksek oyun alanı falan olsun diye bakarız genelde.
Tabi ki gürültü, patırtı olur yine de ama en azından daha tolere edilebilir olur o yerde oyun alanı varsa zira genelde çocuklu aileler geliyor o tip yerlere.
Çocuğa uygun bir ortam değilse gittiğim onunda oyalanabileceği birşey buluyorum.
En son bir cafede 4.5 yaş oğlumla paketli küp şekerlerden yol falan yapıp minik arabalarını sürdük(çantamda kalem,minik araba,ufak figür oyuncak vs oluyor genelde)masa üzerinde. Kimseyi rahatsiz etmediği için uyarma durumu olmadı. Genelde de olmuyor illaki oyalıyorum.
Dediğiniz gibi bir ortamda bulunsaydım sanırım kalkar onlarla oyun kurar oynatırdım bir köşeye hepsini oturtup ,bende rahat edemem çocuklar basıboş halde azıtırken. Kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum zira.

Cafe cidden kosturacak yer mi? Park oyun alani neyise ama millet oraya elalemin cocuklarinin bagirmasini dinlemek icin de gitmiyor. Cocuklari bastirmayalim, ama asosyal da yetistirmeyelim
Çocuğun varsa toplumu rahatsız edebilirsin anlayışı var çoğu ebeveynde.

Benimde 8, 9 yaşlarında biri kız biri erkek çocuklarımın. Bende uyarıyorum , bide Cafe tarzi oynamaya uygun olmayan, sıcak çay servisi yapılan ortamda hiç olacak iş değil. Ordan oraya kosmalari, iyi sakatlık çıkmamış. Sadece oyun alani, park buralarda rahat oynayabilirler. Başkalarına rahatsızlık vermek bende kesinlikle istemem.

2 çocuğum var ama kendimde böyle biseyi hak görmüyorum asla. Ona göre ona uygun cafelere gitmemiz gerek. En basitinden rahatsız olan insanların bakışlarından en başta kendim rahatsız olurum.
Ama bir kere de hadsiz birine denk gelmiştim onu da unutmuyorum. Açık alanda bir yerdeydik o an küçük kızım durmuyordu bir kadın sürekli gözüyle taciz etmisti resmen. Hayatında ilk defa ağlayan bebek gormuscesine. Hala pişmanım o kişiye bişey demedigim icin ama ortam hiç uygun değildi eşim ve arkadaşlarımız vardı. Yoksa ağzının payını alacaktı.

Baştan giderken uyarınızı yaparsınız.
Sonrasında bir sorun(kavga vs..)görürseniz müdahil olursunuz birbirlerine zarar vermemeleri adına.
Ancak zaten o kadar çocuk oyun parkında iken sürekli çağırmak çocuğun özgüvenini zedeler. Bu sefer yaptığınız tavrın yanlış olduğunu farketmişsiniz ki içinizde bir sıkıntı oluşmuş. Bence bu da olumlu bir aşama.
Oyun parkında değil, sıcak içecek servisi yapılan çarenin içinde kosturuyolarmis, anneneler oturup sohbet ederken. Diğer Cafe de oturanlarda rahatsız olmuşlar.

Zaten kücüklükten hak hukuk ögretmedigimiz icin ilerde Problemler yasiyoruz ya. Ordaki calisanlar stres oluyor, heleki cocuklarin etrafinda sicak yemek veya icecek tasiyorlarsa. Diger insanlari da rahatsiz etmeye kimsenin hakki yok. Cocuk aglar felan bunlar normal seyler, ama Cafeyi de Lunaparkina ceviremezsin

Back
X