Toplum içinde

Benimde bebeğim çok hareketli şımarık Allah. Canını sağ etsin ama bende sürekli diken üstündeyim özellikle biryere gidince bişey kıracak dokecek diye koşturuyorum peşinden en iyisi açık hava parklar çocuklar için aslında

İyi akşamlar herkese:KK45:
bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.
Bu kadar fazla çocuğun bulunduğu etkinlikler açık alanda bahçesi parkı olan kafelerde yapılmalı bence. 7 çocuğun oynarken çıkarttığı sese engel olmak mümkün değil. Açıkçası ben sıcak içecek servisi yapılan bir yerde yaşanabilecek bir kazadan da çekinirdim. Bunun en iyi çözümü çocuksuz kafeler yapmak. Bazı kafeler çocuksuz konseptte olursa normal kafelerde de çocuklar başkalarını tedirgin etmeden daha rahat oynarlar.

Bu kadar fazla çocuğun bulunduğu etkinlikler açık alanda bahçesi parkı olan kafelerde yapılmalı bence. 7 çocuğun oynarken çıkarttığı sese engel olmak mümkün değil. Açıkçası ben sıcak içecek servisi yapılan bir yerde yaşanabilecek bir kazadan da çekinirdim. Bunun en iyi çözümü çocuksuz kafeler yapmak. Bazı kafeler çocuksuz konseptte olursa normal kafelerde de çocuklar başkalarını tedirgin etmeden daha rahat oynarlar.
Ben de çekindim. Çok tehlikeli hem büyükler hem küçükler için. Bir kez gitmiş bulunduk ve dediğim gibi ben arkadaşların bu kadar rahat olabileceğini de tahmin edemedim.

Yaa en basiti ben çocuğumu kenara çekip anlatıyorum insan bunu görür de örnek alır yapar. Problem olmaz kimse için ama ne mümkün sohbete ara vermek :işsiz:

Ben de çekindim. Çok tehlikeli hem büyükler hem küçükler için. Bir kez gitmiş bulunduk ve dediğim gibi ben arkadaşların bu kadar rahat olabileceğini de tahmin edemedim.

Yaa en basiti ben çocuğumu kenara çekip anlatıyorum insan bunu görür de örnek alır yapar. Problem olmaz kimse için ama ne mümkün sohbete ara vermek :işsiz:
Maalesef bazı insanlar çocukları "sınırsız" yetiştirmeye çalışıyor.

Yu

Yurtdisinda yasiyorum. Gecenlerde arkadaslar soylediginiz gibi bir ortamda kalmislar. Mekan polis cagirmis; cocuklar mekanda gurultu yapip kosusturuyorlar, aileleri uyarilmalarina ragmen cocuklarina mudehale etmiyor diye! Ben mekana hak verdim.
En mantıklısı bu aslında. Ama çocukların velileri olay çıkarır ama bu çocuk istediğini yapar diye. O istediğini yapar sen onu doğru yere götüreceksin.

Geçenlerde bir yere kahvaltıya gitmiştik, bahsettiğiniz durumun aynısı vardı. 3-4 çocuk vardı anneleriyle, çocuklar çığlık kıyamet koşturuyor servis yapan garsonları da riske sokuyorlar, adamlar koca koca tepsiler taşıyorlar çay kahve getirip götürüyorlar, çocukların annelerinin umrunda bile değildi oturmuşlar çay-kahve sohbetin dibine vuruyorlardı. Yaşlarıda öyle aman aman küçük çocuklar değildi.
Bizde rahatsız olduk çünkü oraya tek izinli günümüzde kahvaltı etmeye arkadaşlarımızla sohbet etmeye gitmiştik ama resmen başımız ağrıdı. Ağlayan, bir şey için inatlaşıp tutturan çocuklardan asla rahatsız olmam hele bir de aileleri mahçup olunca üzülürüm, ama böyle umursamaz ebeveynler gerçekten insanın canını sıkıyor. Uyarmaya kalksan alacağın tepki “Ama onlar daha çocuk tabi koşacak oynayacak enerjisini atacak napalım.” oluyor genelde. O zaman çocuklar için bir sürü aktiviteler olan oyun alanlarına götürebilirler çocuklarını.

Biz Antalyada oyun kösesi olan bir kafeye gittik. Oyun alanda obezite olan diger cocuklardan daha büyük bir cocuk vardi. Acayip agresif davraniyordu diger cocuklarin etrafinda. Ben cocuklarimi ordan cektim. Görevli kiz gidip annesinden ilgilenmesini istedi cünkü uyardigi halde dinlemiyordu. Annesi hic orali olmuyordu. Cep telefonundan kisa bir bas kaldirip "oynasin ne olucak" diye devam etti. Görevli kiz da cocugu oyun alanindan disari atti. Cocuk annenin masasina döndügünde "onlarin hepsini geberticem, hepsini geberticem" dedi. Bu cocuk tas catlasa 10 yasinda. Anne hic orali olmuyor. Cep telefonu ile ilgilendigi kadar cocuga bakmiyor. Sonra senin cocugun böyle zorbalarla ugrasip dursun

En mantıklısı bu aslında. Ama çocukların velileri olay çıkarır ama bu çocuk istediğini yapar diye. O istediğini yapar sen onu doğru yere götüreceksin.
Ya aslında çocuk istediğini yapamaz. Yapmamali bence. Adı üzerinde bunlar çocuk bizler yetişkiniz. Bu çocuklar istediğini yapacaksa niçin biz varız. Bazı ebeveynler cocugumda cocugum delisi oldu :KK53:

Biz Antalyada oyun kösesi olan bir kafeye gittik. Oyun alanda obezite olan diger cocuklardan daha büyük bir cocuk vardi. Acayip agresif davraniyordu diger cocuklarin etrafinda. Ben cocuklarimi ordan cektim. Görevli kiz gidip annesinden ilgilenmesini istedi cünkü uyardigi halde dinlemiyordu. Annesi hic orali olmuyordu. Cep telefonundan kisa bir bas kaldirip "oynasin ne olucak" diye devam etti. Görevli kiz da cocugu oyun alanindan disari atti. Cocuk annenin masasina döndügünde "onlarin hepsini geberticem, hepsini geberticem" dedi. Bu cocuk tas catlasa 10 yasinda. Anne hic orali olmuyor. Cep telefonu ile ilgilendigi kadar cocuga bakmiyor. Sonra senin cocugun böyle zorbalarla ugrasip dursun
:cry:

bugün bir grup arkadaşım ile bir cafede buluştuk. Toplam 6 yetişkin 7 çocuk. Çay pasta Faslı bitince çocuklar oynamaya başladı. Kosmali, bagirmali bildiğiniz cafede yer yerinden oynuyor. Hiç bir arkadasim çocuğuna yavrum yavaş, sessiz, koşmadan farklı bir oyun oynayın demiyor. Ben çocuğumu 9292939399201 kez uyarıyor, yanıma çekiyorum görüyorlar yine kimse oralı olmuyor. Çocuklar sıcak içecek servisi yapan cafede kosturuyorlar.
Eminim diğer insanlar çok rahatsız olmuşlardır, hatta belli de ettiler ama faydalı olmadı. Bu durumdan çok rahatsız oldum. Hem yavruma devamlı müdahale durumunda bulundum hem de topluluk da başkalarını rahatsız etmiş oldum. Bu nedenle erkenden kalktım. Çocuğumu uyarmasamiydim diye düşünüyorum şimdi de . Diğerleri çok rahat takıldı, çocuklarda öyle. Onlar keyfine baktı ben diken üzerinde mahcup mahcup oturdum. Oturmak denmez buna tabii kısaca ne oturabildim ne durabildim ne rahat edebildim. Bu gibi durumlarda sizler nasıl davranıyorsunuz? Özellikle çocuğunuza karşı böyle bir oyun ortamında nasıl hareket ediyorsunuz.

Çocuk oyun alanında değilsek çocuğu öyle saldım çayıra yapmıyorum. Bu bir terbiyesizlik, bunların çocukları da böyle alışacak ve böyle olacak işte. Özgür çocuk yetiştirmek diye bir şey yok, yerine göre davranmasını bilen kendi hakkını kullanırken başkasının alanına girmeyen insan yetiştirmek var. Bu yüzden market kafe vs yerlerde çocuğumun ekstrem davranışlarda bulunmasına izin vermem. Ses tonuna da dikkat etmesini sağlarım hal ve hareketlerine de.

Evet ya restoran ve kafelerde lütfen bu konsepte geçilsin.
Bazen kafam çok yorgun oluyor bir arkadaşımla iki sohbet edeyim kahvemi içeyim diye çocuğumu babasına bırakıp bir yere gideyim diyorum illa böğüren bi çocuk ve ilgisiz bi ebeveyni denk geliyor. Kapısında Damsız girilmez yazan gece kulüpleri gibi sadece yetişkinleri kabul eden yerler de açılabilir bence ;)

Bazen kafam çok yorgun oluyor bir arkadaşımla iki sohbet edeyim kahvemi içeyim diye çocuğumu babasına bırakıp bir yere gideyim diyorum illa böğüren bi çocuk ve ilgisiz bi ebeveyni denk geliyor. Kapısında Damsız girilmez yazan gece kulüpleri gibi sadece yetişkinleri kabul eden yerler de açılabilir bence :KK66:
Çocuksuz restoran ilgili ya burda bir konu açıldı ya da bir haber gördüm emin değilim. Orda da ne tepkiler ne sözler 🤦🏻‍♀️ vay çocuklar nasıl alınmazmış çıcık sisinden nısıl rıhıtsız olunurmuş 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zamane çocukları öyle rahatsız edici hale geldiler ki çocuksuz hava sahası bile istenecek yakında. Tabi çocuklardan çok onları yetiştiremeyen ebeveynler suçlu.

Çocuksuz restoran ilgili ya burda bir konu açıldı ya da bir haber gördüm emin değilim. Orda da ne tepkiler ne sözler 🤦🏻‍♀️ vay çocuklar nasıl alınmazmış çıcık sisinden nısıl rıhıtsız olunurmuş 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zamane çocukları öyle rahatsız edici hale geldiler ki çocuksuz hava sahası bile istenecek yakında. Tabi çocuklardan çok onları yetiştiremeyen ebeveynler suçlu.
Aynı insanlar başka çocuk ve sesten rahatsız olur ama. Öyle de geniş mezhepleri vardır. :KK53: :KK8:

Bazen kafam çok yorgun oluyor bir arkadaşımla iki sohbet edeyim kahvemi içeyim diye çocuğumu babasına bırakıp bir yere gideyim diyorum illa böğüren bi çocuk ve ilgisiz bi ebeveyni denk geliyor. Kapısında Damsız girilmez yazan gece kulüpleri gibi sadece yetişkinleri kabul eden yerler de açılabilir bence :KK66:
Burada öyle bir restoran açılmıştı, twitterda bir anne linç edilmesi için hedef göstermişti restoranı.

cocuklar o kadar saat kapali alanda ne yapabilirler ki,

ya cocuklarin takilacagi park ya da alisveris merkezi gibi bir yere gideceksiniz
ya icinizden birisi nobetci olup cocuklari oynatacak
ya da telefon tabletten cizgi film.

Çok merak ediyorum ilerde ne olacak bu ülkenin hali diye. Aman cocugum ozguvensiz olmasın, yırtık (!) Olsun, ezdirmesin diye diye gangster kılıklı çocuklar yetişiyor bizim gibi kural düzen nizam öğreten insanların çocuklarının başına dert olacak. Her şeyi yapmayı kendine hak görecek. Kuraldan, düzgün yaşamdan kimseye zarar gelmez. Onlar da bir zahmet 7 8 çocukla park alanina gidip piknik yapsin kafede 1 2 saat konuşup bir şeyler içecek insanlara engel olmasinlar.

Erken kalkmakla iyi yapmışsınız. Çocuğuna dur demeyen insanlarla muhatap olmuyorum genelde. Ha çocuğun doğasında var koşar coşar o ayrı ama aşırı rahat başta da belirttiğim gibi insanlardan bir cacık olmayacağı için çocuğu da kendi gibi olur.

Aynı insanlar başka çocuk ve sesten rahatsız olur ama. Öyle de geniş mezhepleri vardır. :KK53: :KK8:
Tabi sorsan başka çocukları eleştirir kendi çocuğunu haklı görür. Bu tarz kadınların çocuk her şeyi yapardan kastı kendi çocuğunun her istediğini yapabilmesi. Başkasının çocuğu gelsin vursun hırpalasın çocuğunu o zaman gör bu kadınların feryatlarını vay böyle çocuk mu olur 🤭 seninki gibi oluyorsa böyle de olur diyeceksin de görmezler işte 🤦🏻‍♀️

Back
X